"Egy szép napon két anime rajongó barát, a Madhouse fan Tibi és a semleges Erik vitatkozott a Madhouse, mint legjobb anime stúdió titulusán.

Tibi: A Madhouse tökéletes! A Madhouse soha nem hibázik!
Erik: Én is szeretem a Madhouse-t, de azért ne essünk túlzásokba.
Tibi: Nem-e? Az 1983-as Hadashi No Gen! Az 1993-as Ninja Scroll! A 2014-es Kiseijuu Sei No Kakuritsu! Vagy a híres 2004-es Monster! Ezek mind klasszikusok! Mondjál csak egyetlen egy rossz animét a Madhouse-tól!
Erik: A 2014-es Mahou Sensou?
Tibi: ........... Mondjál még hármat, ha tudsz!
Erik: A 2008-as Chäos;Head, a szintén 2008-as Hells és a hírhedten rossz 1994-es Final Fantasy Legend Of The Crystals, mely sikeresen megerőszakolt egy sikeres franchise játékát.
Tibi: Izé... izééé.... Na jó! Mondj még egyet, ami van olyan, hogy tényleg megdöntse a Madhouse hibátlanságát!
Erik: Az 1995-ös Fushigi No Kuni No Miyuki-chan, angol címén Miyuki-chan in Wonderland.
Tibi ekkor kicsit elszomorodott. Erik ekkor kedves arccal megfogta Tibi vállát, majd megpróbálta felvidítani.
Erik: Figyu. Én is szeretem a Madhouse-t! Legtöbb kedvenc animém tőlük származik. De soha semmit sem szabad nem a helyén valóan kezelni kedvenceinket. De természetesen ez nem jelenti azt, hogy a Madhouse ne lenne a világ egyik legjobb japán animációs stúdiója.
Tibi erre elmosolyodott.
Erik: Na gyere! Nézzük meg újra a 2015-ös Death Parade animét!

Ezután a két jóbarát elment megnézni a Death Parade animét, nem is sejtve, hogy nem messze tőlük egy másik anime rajongó most szenvedte végig vicsorgó fogsorral a már említett Miyuki-chan in Wonderland animét."

Szegasztok!

Habár a Madhouse az egyik kedvencem stúdióm, ha animékről van szó, közel nem mondanám hibátlannak. Ma is egy olyan animéről fogok írni nektek, mely nem csak, hogy rossz, de az 1995-ös Final Fantasy Legend Of The Crystals animéhez hasonlóan ennek is az egyedüli sikere, hogy megerőszakolt egy híres címet. Sajnos nem is akármelyiket, hanem a híres Lewis Carroll Alice könyveit! De erről majd a kritikában!

Mai alanyom tehát az 1995-os Fushigi No Kuni No Miyuki-chan!

(Az eddigi összes írásos anime kritika eme linken elérhető)

miyuki-chan_in_wonderland_fushigi_no_kuni_no_miyuki-chan_madhouse_ova.jpg

A Fushigi No Kuni No Miyuki-chan, röviden "Miyuki-chan", egy eredetileg 1993 és 1995 között publikált manga volt, amelyet a CLAMP írt és rajzolt a Newtype magazin oldalain. Annak ellenére, hogy már maga az alapmű sem örült túl nagy sikernek, a Madhouse vezetősége egy igen erősen ittas állapotban kitalálta, hogy már pedig ez akkor is fog kapni egy animét. Így született meg 1995-ben eme két részes anime OVA Mamoru Hamatsu rendezésével. Műfaját tekintve Ecchi, Fantázia és Komédia, bár véleményem szerint inkább "tragédia".

A Miyuki-chan nem más, mint a híres Lewis Carroll írónő Alice regényeinek, a Csodaország és a Tükörország igen csak ritka gyenge és már becsületsértő "feldolgozása". Bár nem vagyok nagy rajongója a könyveknek, szerintem igen csak jó történetek. De a CLAMP nagyon hiányolt belőle pár számukra "fontos" dolgot, melyről annyit, hogy annyira kellettek, mint fókáknak a szaharai sivatag.

Eme "csoda" két részes, s a történet szó szerint annyi, hogy Miyuki-chan gyorsan végig rohan a már említett két könyv eseményein. Ez önmagában nem lett volna probléma, hiszen komédiaként akár paródiát is lehetett volna ebből készíteni. Sajnos a CLAMP számára a "paródia" nem azt, mint a legtöbb embernek. Csak egy kis ízelítő: Miyuki, aki egy középsulis lány találkozik egy ajtóval, aki egy korabeli nagymellű lány. Megkéri, hogy kopogjon. Kérdezi Miyuki-hol a csengő, erre meg az ajtó a melleihez dörgöli... mert ugye a didik voltak a csengő. Ha... ha... ha... ezután összefut pár kung fu csajjal, majd a híres teapartin lévő nők letámadják szexuálisan... nem, nincs benne pornó vagy komolyabb ecchi poén, csak a CLAMP szerint már az vicces, hogy minden nőnemű lény ráakar mászni a szerencsétlen lányra. S akkor még ott van a Vörös Királynő.... na arra szavak nincsenek...

mwl05.png

"Mint írtam, szavak nincsenek..."

De ha ilyen nevetséges volt a Csodaország, milyen lehetett a Tükörország? Elég, ha csak annyit, mondok, hogy a végén lévő sakk párbaj vesztesének le kellett venni a bugyiját?

Gondolom akkor rájöhettek, hogy a legfőbb problémám eme animével, hogy komédia ellenére nem vicces! Egyetlen egy jó poén sincs benne, egyetlen egy elfogadhatónak mondható humor forrás sem volt! Az meg ne számítson paródiának, hogy "né má, fogják egymás cicijét, höhöhö". Nem vagyok ellene a cicis poénoknak, vannak nagyon jó cicis poénok, csak azokat NE ebben az animében keressük! De ha nem vicces az anime, akkor milyen? Hát unalmas! Már pedig egy "komédia" műfajba tartozó animének tilos, hogy unalmas legyen.

Nem gond, legalább a karakterek csak jó? Nem. Ugyanis egyiknek sincs semmilyen személyisége, minden karakter abból áll, hogy rá akar mászni a főhősnőre, aki meg persze próbál olyan gyorsan elfutni, mint a herén rúgott kecske. Oké, nincsenek karakter és unalmas, de a zene csak jó... ugye? Na igen... mindkét rész alatt, az egész anime alatt egyetlen egy idegesítő zeneszám megy, mely ráadásul folyton ismétlődik. De az a zeneszám is annyira idegesítő, hogy kínvallatáson is tilos lenne felhasználni, mert sérteni az emberi jogokat.

Nem viccnek mondom, hogy egyedül két jó pontja van az animének: a látvány hozza az 1995-ös szint minimumját, valamint hogy csak 2 részes. De ez édes kevés. Ráadásul eme anime ugyanabba az évben jelent meg, mint a Ninkuu, a Slayers és Tenchi Muyou!, szóval mér a korral sem védekezhet.

mwl03.png

Igaziból kár lenne bármi mást írnom ide! Egy unalmas, idegesítő és gyenge "vígjáték", amiben pont azok nem működnek, amiknek kellene! Akiknek hobbijuk, hogy animék előtt aludjanak be, talán tehetnek egy próbát, de akkor inkább nézzétek meg újra az ugyanabban az évben megjelent Slayers animét, mint ezt!

Fushigi No Kuni No Miyuki-chan

- Idő: 1995

- Rendező: Mamoru Hamatsu

- Stúdió: Madhouse

- Műfaj: Komédia (ha,ha, ha), Ecchi (?), Fantasy

- Hossz: 2 rész                                                                                        

Ami Tetszett:        

- Csak két részes.

Ami nem tetszett:

- Unalmas, ritka gyenge "humor", nincsenek karakterek, a történetvezetés mint olyan nem létező fogalom.

Értékelés:              

Százalék szerint: 10% = Nagyon Rossz

A 10-es skála pontozása a következő képen megy:

0-2.5 = Csak saját felelősségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla videót, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

10/10-es skála szerint: 1/10 = Nagyon Rossz

Mangekyo022.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr7516335160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása