Üdvözlök mindenkit a disztópikus, távoli Japánban, ahol bármilyen erotikus dologért (legyen szó pornóról, de akár a disznó vicc elmeséléstől) börtönbüntetést kaphatsz. A rendszer 16 éven keresztül tökéletesen működött. Ám nem egy ellenállás született. Mi ebben a kritikában az S.O.X. csapatot követjük végig 12 részen keresztül, amit 2015-ben adott ki a J.C. Staff. Lássuk, megéri-e a belefektetett időt.

24001.jpg

Főhősünk, Tanukichi Okuma éppen Japán egyik elitiskolájába iratkozik be, hogy nagy szerelme, Anna Nishikinomiya mellet legyen. Ám, még útközben találkozik egy ismert terroristával, Blue Tundrával, aki kihúzza a csávából. Elég gyorsan kiderül, hogy Blue Tundra nem más, mint a diáktanács egyik embere, Ayame Kajou. Ayame arra kéri főhősünket (inkább beleerőszakolja), hogy segítsen neki a rendszer ellen perverz képek szétszórásával és egyéb, rendszerbomlasztó cselekvésekkel. Ám, ez látszatra azért nehéz, mert minden emberre ráerőszakolnak egy P.M. nevű egységet, ami folyamatosan figyeli őket. Ám, kiderül, hogy a rendszer 16 év óta nemcsak egyre elvetemült és egyre veszélyesebb, hanem hihetetlenül könnyen kijátszható. Extra események gyanánt feltűnik a egy fehérnemű bolond banda, vezetőjükkel, Takuma Ichinose-val, aki az S.O.X. ellen fordul.

maxresdefault_25.jpg

A sztorit nem tudom hova tenni. Egyrészileg abszolút komolytalan, mert maga az anime műfaja erotikus komédia. Másrészileg, ha a rendszerből kivesszük azt, hogy a perverzió ellen lép fel, a rendszert szinte bármilyen diktatórikus kormányzásra rá lehet húzni. Elvégre, ugyanaz a formula látható: Jó szándékkal létrehoznak egy rendszert, ami egy idő után átesik a ló túloldalára és egyre jobban szorítják meg a szabályokat. Van ellenállás, akik sikerrel lépnek fel a rendszer ellen. Ami viszont vitathatatlan pontja az animének, az a humor. Olyan zseniális perverz humort kapott a sorozat, ami képes az embereknél garantált röhögőgörcsöt okozni. Én nem egy poént tekertem vissza csak azért, hogy újra lássam. Ehhez részben a karakterek járulnak hozzá.

shimoneta_01_1.jpg

Tanukishi Okuma egy átlagos srác ebben a rendszerben. Noha, kénytelen segíteni az S.O.X.-nek, elég hamar kiderül, hogy egyet tud érteni a lázadás céljával. 
s-l300.jpgAyame Kajou/Blue Tundra

Perverz, okos és igencsak profi, ha a rendszer ellen való fellépésről van szó. Az okai is teljesen megérthetőek. Hozzá köthetők az anime legtöbb beteg poénjai. Nála még egy olyan eszköz is található, ami képes megzavarni a P.M. által sugárzott jeleket. 

shimoneta-3.jpgAnna Nishikinomiya

A tipikus cuki és kemény csaj keveréke, aki fellép a perverzség ellen. Anyja találta fel magát a P.M. rendszert. Amikor a főhős megcsókolja, elkattan az agya. Mindenáron szexelni akar és az se szab gátat neki, hogy azt se tudja, hogy kell. Céljai eléréseben számára nincs akadály, az erőszak bőven benne van a szótárában (főhősünket nem egyszer pankrátor fogásban ártalmatlanítja, hogy perverz dolgokat művelhessen vele).

A többi karaktert sem hagyhatjuk szó nélkül. Ugyanis, mind szerethetőek a maguk módján. Kivéve Kosuri Onigashira-t, aki egy ponton elárulja a csapatot. Nagyjából mindenkihez köthető egy-egy csavar, amiknek a fele annyira komolyan van előadva, hogy akaratlanul is el tudja magát röhögni bárki. Látvány részéről nem lehet panasz az animére. A 2015-ös látványvilágot hozta a J.C. Staff, de nem várjunk ettől az egésztől élethűséget. Amik viszont kiemelkedőek, azok a zenék. Az Opening nagyon jó, csak nem kellet volna az, hogy lelője az epizód főbb pontjait. Az ending nagyon jópofa és fülbemászó. Szóval technikai részen nem érheti támadás.

 

Ami viszont nem azt jelenti, hogy hibátlan! Sajnos logikai bakik könnyen észrevehetőek. Elméletileg a szerkezet jelzi, hogyha bárki elkövetne valami erkölcstelent, akkor a P.M. jelez a hatóságnak. Ahhoz képest, amikor Anna kis híján megerőszakolja főhősünket, semmit nem jelez. De a logikai bakik még hagyján, a másik főbb probléma az, hogy ezt az animét csak adagokban lehet nézni. Így van. Folyamatosan nézve inkább fárasztó lesz. És ha még keresünk problémát, akkor sajnos a befejezetlenségen is tetten érhető. Mert az anime alapját képző Light Novel még ma is fut. Tehát, csak az elejét láthatjuk az S.O.X. harcaiból. És nem is valószínű, hogy ebben az évben folytatni fogják.

Értékelés.

Pro:
- Történet

- Hangulat

- Humor

- Szerethető karakterek

- Látvány

- Zene.

Kontra.

- Szakaszonként lehet végignézni.

- Logikai bukfencek.

- Befejezetlen.

Végső eredmény: 91% Kiváló

Ez egy igazán szórakoztató anime, amit minden hibája ellenére bárkinek tudok ajánlani. Ennyi voltam mára. Sziasztok.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr3214018670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása