Sziasztok. Egy újabb toplistát írok, ezúttal hazai filmiparunk nagy sikerei kerülnek terítékre. Akár hiszitek, akár nem, ezt nehezebb volt összehozni, mint a legrosszabb listát, annyi jó filmet tudott hazánk letenni az asztalra. De nem szaporítom tovább a szót, lássuk az általam szeretett magyar filmeket!

  1. A bohóc felesége

 0389_1_big.jpg

Egy régi magyar vígjáték 1975-ből. Tipikus félreértésekből adódó humorral operál és szerintem nagy sikerrel. Ám mégse a humora, hanem az üzenete miatt került fel eme listára. Az üzenete a mai embereknek is szól: Soha ne veszítsd el a jókedved és a humorérzéked.

  1. Taxidermia

 plakat.jpg

Méghogy nem tudnak a magyarok horrort csinálni…. Ez egy nagyon kemény gore horror, ami az atmoszférára és a látványbeli történetmesélésre épít. A három történet, a születést, az életet és a halált mutatja be naturalista módon. Ami miatt mégis a kilencedik helyre szorul, hogy ehhez kell gyomor. Röviden: Ha nem szereted a gore filmeket, ne is próbálkozz vele.

  1. A Rátóti legényanya (Legényanya)

 alegnyanya.jpg

Ez a film egy vegytiszta humorbomba. Akkora ökörségek vannak benne, hogy az ember tuti egy-két jeleneten fel tud röhögni. A regényt még nem olvastam el, de egyszer majd belekezdek. Ajánlom mindenkinek, ha éppen rosszkedve van.

  1. Vuk

 vuk-belyeg-mesekincstar.jpg

Ezt a klasszikus rajzfilmet bármelyik korosztálynak simán tudom ajánlani. A kis róka felnövésének története magával ragadó, Karak karaktere pedig szerintem a rajzfilm legnagyobb pontja. A téma zenét még ma is kívülről tudom.

  1. Jankovics Marcell rajzfilmjei.

 nfm680.jpg

Igazság szerint nem tudok dönteni. Csak jó rajzfilmet tett le az asztalra. A Fehérlófia, Az ember tragédiája, de akár az Ének a Csodaszarvasról is a szívemhez közel állnak. Mindegyik a magyar animációk legnagyobb csúcsai és bárkinek ajánlom, aki egy kitűnő audiovizuális élménnyel akar gazdagodni.

  1. A Tanú

 a_tanu.JPG

A kommunista rendszer igazi görbe tükre ez a regény adaptáció. Nagyon jó színészi játék, kifogástalan díszletek és a regényhez való hűség teszi naggyá a filmet. Az egyetlen hátulütője, hogyha nem tanultál a kommunizmusról semmit, akkor számodra maximum egy közepes film lehet.

  1. A martfűi rém.

 896036_33_1.jpg

Ez a psziho-thriller nemcsak a jó valós történelmi alapok miatt áll ilyen magasan. Remek színészi játék, korhű díszletek és a feszesre tempó bőven tesz róla, hogy emlékezetes maradjon.

  1. Kontroll

 kontroll_poszter.jpg

Humoros és egyben figyelemfelkeltő a BKV ellenőrök élete ebben a filmben. A mindennapok szürkeségéből viszont egy játszma rángatja ki őket. Mit mondjak még erről a filmről? Csakis ajánlani tudom.

  1. Macskafogó

 61592_1474650894_7295.jpg

Ezen gyöngyszemet sem kell olyannak megmutatni, aki a 90-es években nőtt fel. Remek kézzel rajzolt látványvilág, remek humor, emlékezetes szereplők. Kötelező darab minden rajzfilmrajongó számára, aki eddig nem látta.

Mielőtt rátérnék az első helyezettre, íme néhány jó film, amik nem kerültek fel a listára:

Pál utcai fiúk: Már írtam róla kritikát.

Hippolyt, a lakáj: Régi film, de szórakoztató

Üvegtigris: Jót nevettem rajta, de ennyiben ki is fulladt nálam.

Szabadság, Szerelem: Ott vérzett el számomra a film, hogy behozták azt az ostoba szerelmi szálat. Mindazonáltal élvezetes darab.

  1. Indul a Bakterház.

 p2129984450809.jpg

Megunhatatlan film, ami berántott a magyar filmek pozitív oldalába. Humorossága mellet fontos kiemelnem Olvasztó Imre Bendegúzként való remekelése, de a bakter, az anyósa, de még csámpás Rozi is mindent megtett, kitűnően szórakozzunk.

Ennyi volt a listám. Remélem, hogy egyetértesz velem. A mielőbbi kritikámig kívánok mindenkinek kellemes napot. Sziasztok!

[Mangekyo022 véleménye:

"Mivel Ragna1992 is írta, hogy SZÁMÁRA ezek a legjobb Magyar filmek, így szerintem korrakt a lista. Sajnos a kommentelés eme poszt alatt megszűnik, mivel volt 1-2 ember, aki annyira személyeskedés felé vitte az egészet több 10 kommenten keresztül, hogy végül már nem lehetett szelektálva letiltani a rosszabbakat. Pedig voltak jó kommentek is, mint clark2912 vagy Field64. Ragna1992 talán elnéző a bunkóváriakkal, a kritikát meg elviseljük, de egy "hülye vagy" maratont nem tudunk hova rakni, mivel az nem kritika, hanem frusztrációs kiélés."]

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr6413286155
süti beállítások módosítása