Szegasztok!

Ezúttal egy igen népszerű mangakáról fogok írni nektek, aki jelenleg nem csak a "Második Shonen Jump Triumvirátus" legjobbja, hanem statisztikák szerint jelenleg minden idők legjobban fogyó neverending shonen mangájának rajzolója/írója is!

Igen, ma nem másról fogok írni, mint..... Eiichiro Oda-ról!

8fa0a9770a2a5034b051b9f2.gif

Eiichiro Oda 1975-ben született Kumamoto City-ben, Japánban természetesen. Azon kevés mangakákhoz tartozik, aki futó karrierje mellett megházasodott. Két gyermeke van, kedvenc állatai a madarak és a kutyák, kedvenc videojátéka a Puyo Puyo és ami még érdekességként meg lehet említeni: állítólag marha jó kávét tud főzni.

Mivel igen ismert személy ezért jól lehet ismerni a One Piece nevű munkájáról, melynek megalkotásánál - saját bevallása szerint - közre játszott régi kedvenc kalóz rajzfilmje, a "Vicky A Viking" és a Dragon Ball manga. Régen, a Kinnikuman idején készített egy fanwork-ot, Pandaman-t, ami nem csak szerepelt a Kinnikuman mangában, de Eiichiro később nem egy alkalommal szerepeltette is a One Piece-ben.

További munkái a One Piece mellett a "Wanted!fo", mely egy kollekció rövid történetekből, illetve két cross-over manga is, a "Dragon Ball X One Piece: Cross Epoch", illetve a "One Piece X Toriko".

!crssepch_Cross Epoch 01.png

Eiichiro-ról 3 fontosabb dolgot kell tudni:

1.Tehetséges történetíró.

2.Marha jó ötletei vannak.

3.Borzalmasan rajzol.

 Igen, sok Naruto fan azzal támadja Eiichiro-t, hogy rondán rajzol, s ezt főleg a karaktereire mondják. Nos, tény, valóban nem valami szépség királynők – még a nők sem -, de szerintem még mindig jobbak, mint a 15 éves bishik, akik még 30-50 éves korukban is bishi-k maradnak (lásd Naruto), illetve ha jobban megnézzük, akkor Eiichiro rajzai csak azért tűnnek néha rondának, mert megpróbál minden egyes helyet felhasználni, ellentétben másokkal (lásd Bleach).

4088726316.jpg

Ami valóban nagyszerű mangakává teszi őt, hogy képes tartani a színvonalat. Nem az van, mint pl a Naruto-nál vagy Bleach-nél, hogy már annyira nem tudja, mit kezdjen a hosszúra nyújtott mangájával, hogy szétbarmolja az eddigi felépített világot, s majd megpróbál belerágni a fanok szájába valami kifogásként létrehozott „kiegészítő flash back-et”, ami által a fanok véres szájjal védelmezik kedvencüket, hanem odafigyel, hogy ne kerüljenek bele olyan dolgok, amik az eddig felépített világot sárba tiporná.

Illetve van még egy hatalmas előnye a "két riválisával" szemben: ő megérti s szereti az olvasóit, s nem csak a japán, hanem a külföldi, "torrent huszárokat" is! Ezért volt az, hogy amíg Kishimoto és Kubo habzó szájjal támogatták a SOPA és ACTA programot, addig Eiichrio visszautasította azt!

tumblr_ly0wmiTZ311qb1yi0o1_1280.png

Azért valljuk be, szerintem marha jó fej! Látszik, hogy amíg a másik kettő 190%-ig már csak a pénzért írják, addig ő tesz arra, ha a "bevételei" nem csak az ő zsebébe mennek.

144970-oda2_large.jpg

Véleményem szerint Eiichiro valóban egy nagyon jó mangaka, s nem véletlenül osztozik a „legjobb mangakák” 5-ik helyezésén a Yu Yu Hakusho/Hunter X Hunter mangakájával. Remélem, fog még valami mást is letenni még az asztalra a One Piece-en és a „Wanter!”-on kívül.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr324913037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2012.11.22. 21:14:43

Nah én is kíváncsi leszek arra, hogy mit fog lerakni az asztalra az One Piece után, bár arra jópár évig kell várni (aminek direkt örülök :D)
süti beállítások módosítása