"Mangekyo022 este fele leült, hogy elolvassa a legújabb Weekly Shonen Sunday magazin mangáit, amikor is váratlanul megjelent előtte egy kövér cupido angyalka jó vastag pelenkában arcán kaján vigyorral.

Mangekyo022 tág, a látványtól kiégett szemekkel: Azt a k*rva egyszarvúját, hát te meg mi féle szerzet vagy?!

"Szex Isten": Üdvözöllek! Én vagyok a manga világ szex istene-

Mangeky0022 eltorzult arccal: Ez most valami utalás akar lenni a B-gata H-kei nevezetű okádmányra?

"Szex Isten": Hogy van merszed! A B-gata H-kei az egyik legjobb Ecchi anime és manga, ami valaha létezett! Én kérlek alássa az Ecchi és Erotica mangák szex istenje vagyok! Azért jöttem, mert segítenem kell neked!

Mangekyo022 hangosan vihogva: Miben? 

"Szex Isten": Nem felejtettél el valamit lassan 5 éve?

Mangekyo022 összezavarodva, majd elborzadva: .... Öt éve? TE JÓ ÉG, ÖT ÉVE NEM ÍRTAM MANGA KRITIKÁT! Pedig az az oldal címe, hogy "Anime Manga Palota"! Hogy felejthettem el! Gyorsan írnom kell valamiből, hogy helyre álljon az univerzum egyensúlya!

Erre abban a pillanatban a "Szex Isten" hozzávágott Mangekyo022-hoz egy tanbokont. Mangekyo022 ránézett és kirázta a hideg. Eszébe nem jutott, hogy "arról" a mangáról írjon, de mivel xx18Rolandxx szólt neki, hogy ő akar írni a Billy Bat mangáról, így ötlet híján AVGN pofával, de belement.

Mangekyo022 dühöngve: JÓ! Más ötlet híján bevállalom! 

"Szex Isten": Úgy beszélsz, mintha ez most valami büntetés lenne...

Mangekyo022 gúnyosan vigyorogva: Ó, az nem is kérdés!"

Szegasztok!

Mangekyo022: Öt éve lassan, hogy nem írtam mangából kritikát, szóval itt az idő, hogy pótoljam eme hiányosságot. Mivel nem nagyon volt alany az agyamban, ezért úgy döntöttem, hogy írok az első mangáról, ami a kezem ügyébe kerül-

"Szex Isten": Ami nem más, mint Ditama Bow 2005-ös arc poeticaja, a legendás "Kiss X Sis".

Mangekyo022 zavarodva, majd dühösen: Mi a- Szálljál ki a kritikámból pelenkás Maci Laci!

291840.jpg

Mangekyo022: A Kiss X Sis egy 2005-től 2021-ig futó manga volt, melyet Ditama Bow írt és rajzolt egy személyben, mely kezdetben a Bessatsu Young Magazine oldalain volt olvasható, majd 2008-ban átkerült a Weekly Young Magazine oldalaira kemény egy évig, hogy aztán a Monthly Young Magazine oldalain fusson 2009-től 2021-ig. A manga tehát több mint 17 éven át kínozta az embereket három magazinon keresztül, néha-néha egy-egy éves kimaradással, hogy az olvasók idegei lenyugodhassanak. A mű papíron hárem, ecchi, erotica, vígjáték akar lenni, az is a legrosszabb fajtából!

"Szex Isten": Mi az, hogy a legrosszabb fajtából? Olyan eredeti története van, hogy sokan le is másolták aztat!

Mangekyo022: Már mint az "iker-csajok-versengenek-egy-srác-kegyeiért" klisét, amit először az "1+2=Paradise" manga sütött el 1988-ban a Monthly Shonen Magazine oldalain annyi különbséggel, hogy amíg annak megvolt a "bevezetés, történet, lezárás" sémája, addig ennek csak "bevezetése" és "lezárása" van?

"Szex Isten": ......... Izé.....

Mangekyo022: A bevezetés szerint van egy töketlen srác Keita, akire a mostoha tesói rá vannak gerjedve és minden álmuk az, hogy mostoha fivérük "férfiasságán" lovagoljanak. A szülők tesznek magasan a morális problémákra, a környezet egy csapásra elfogadja már az első pár fejezetben, hogy aztán a történet sehova se fusson ki, miközben többször "mellék-szákutcákba" tereli a mangaka a nem létező történetet három másik hölgyeménnyel, hogy az utolsó fejezetben minden visszatérjen a status quohoz egy pár éves időugrás után, ahol is kiderül, hogy nem csak, hogy még mindig nem jött össze senkivel a szerencsétlen, hanem még az egyik "kiselejtezett" hölgyemény ingyen "kaja-jegyet" kapjon a "Keita Spermabank Étteremhez". És erre ment el 17 év! EZÉRT OLVASTÁK EZT A VACKOT TÖBB MINT 17 ÉVEN KERESZTÜL!

001.png

"Csak megjegyzem: ez az utolsó fejezet utolsó beszélgetése"

"Szex Isten": Te ezt nem érted! Itt ne a történeten meg a végén volt a lényeg, hanem az utazáson a karakterekkel!

Mangekyo022: Ó, igen, a karakterek.... péklapáttal verném őket!

Mangekyo022: Sokszor gúnyoltak más romantikus hárem cuccokat (Love Hina, Ai Kora stb), hogy a karakterek egysíkúak és egydimenziósak, viszont amit soha nem tudtak tagadni, hogy legalább érdekesek és szórakoztatóak voltak, akik közül sokan átmentek valódi karakterfejlődésen is. Ezzel ellentétben a Kiss X Sis manga gárdája mind debil, irritáló és unalmas, ha valamelyikük meg valami "karakterfejlődésen" akarna átesni, az gyorsan repül vissza a nullára a következő fejezetben - egyedüli kivétel Keita "farok-hajlítás skill" megtanulása, melynek köszönhetően az olvasó tépi a bőrt az arcáról, mert tudja, hogy ez plusz fejezetek fog elvenni az életéből! És ha szerintetek a Love Hina gárdája volt egy dimenziós, akkor mit mondhatnék el ezekről? Keita egy papucs aki mondja "hogy nem akarom" de azért belemegy a csajszik hülyeségébe, Ako az okos perverz hugica, Riko a sportos perverz hugica, Yuuzuki az otaku tancsi-néni, Miharu a bevizelős csaj aki a bevizelést leváltja a domina királynő vágyálomra és a hárem legkínosabb tagja Mikazuki, aki a "kodai" perverz csajszi akar lenni miközben testileg úgy néz ki, mint egy 9 éves gyerek, de nem baj, mert papíron egy évvel fiatalabb a főhősnél, szóval bizonyos országokban már legit. Ez volna az a gárda amit szeretnem kellene, ugye?

05.png

"Szex Isten": Ez nagyon övön aluli volt! De legalább, ahogyan te is írtad, Miharu leszokik a behugyozásról és átmegy dominába!

Mangekyo022: Igen, persze, nagyszerű, máris feltornázta magát a manga a mínuszról a nullára!

"Szex Isten": Meg aztán, nem beszéltél a lényegről, a humorról és az ecchiről!

Mangekyo022: Nyugi, mindenről lesz szó, de haladjunk sorjában! A látvány olyan, mintha egy drogelvonási tüneteket produkáló, szemek nélküli csimpánz rajzolta volna, a hátterek Bleach szerűen egyre jobban elfelejtődnek, a karakterek kinézete meg "egyedi", de mégis unalmasak. 

Mangekyo022: De akkor jöjjön a lényeg, ami egy romantikus, ecchi komédiának a lelkének kell lenniük, a humor, az ecchi jelenetek és a hangulat. Jó poénokra senki se számítson, mivel ezek forrása kizárólag a karakterek gagjeire épülnek, melyek a harmadik, negyedik alkalommal már inkább kínos, mintsem vicces. Az ecchiről annyit, hogy hiába tolják nagyítóval az olvasó arcába a bugyikat és a meztelen jeleneteket képtelen az olvasó bármilyen "felizgulásra" hála a mangaka rajztudásának hiánya miatt, s mivel nem hoznak ki semmilyen vicces jelenetet ezekből, így még az ecchi humor faktor is elvész.

03_1.png

"Kedves Keita, így maximum csak pelenkáztatni lehet valakit."

Mangekyo022: De a manga legfőbb bűne? Hogy UNALMAS! Mivel se merre nem megy a nem létező történet - csak hiteget, hogy halad valamerre, hogy aztán visszacsinálják -, a humor a béka segge alatt van és a karaktereknek sincs semmi valódi drámájuk, így nem igazán tudunk hangulatról beszélni! Komolyan mondom, ha csak "ízlés dolga" volna az egész akkor elismerném, de az, hogy valami ennyire érdektelen és unalmas legyen, azért nagyon meg kellett valakinek dolgoznia! Az, hogy az ecchi meg tényleg funkció nélküli legyen meg röhejes, még a sokak által savazott Fairy Tail-ben is legalább megpróbáltak kezdetben különböző poénokat kihozni, de itt semmi!

Mangekyo022: Értékelés jön! Összefoglalva a Kiss X Sis az egyik legunalmasabb és legkínosabb "ecchi", "erotikus", hárem manga, amit valaha olvastam! Egyedül csak a Prison School volt rosszabb, aminek kezdetben volt története, csak a siker miatt túlvitte a mangaka a szabadulás után, hogy aztán frontális ütközéssel visszarepítse az egészet a legelső fejezethez, kinyírva saját mangáját, de legalább az nem volt húzva 17 éven keresztül! Senkinek nem ajánlom! 

Kiss X Sis

- Idő: 2005-2021 (17 év)

- Író & Rajzoló: Ditama Bow

- Magazin: Bessatsu Young Magazine -> Weekly Young Magazine -> Monthly Young Magazine

- Műfaj: Ecchi, Vígjáték, Romantika, Hárem

- Hossz: 25 (tanbokon (kötet)

Ami Tetszett: 

- Talán a 20-ik fejezet. 

Ami nem tetszett:

- Nincs története.

- Tipikus "nincs befejezés" és minden back-to-square-one lezárás

- Gagyi humor

- Idétlen és érdektelen karakterek

- Gyenge rajzolás

- Igénytelen ecchi

- Hangulat hiánya révén UNALMAS

Értékelés:

Százalék: 2%

(1-30% Szar, 31-49% Rossz, 50-70% Közepes, 71-89% Jó, 90-99% Kiváló, 100% Király)

10/10-es skála szerint: 1/10

0-2.5 = Csak saját felelősségre! Csupán azért írtunk róla, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

Mangekyo022: Tessék! Ez a véleményem eme szutyokról!

"Szex Isten" mérgesen: Akkor meg itt az én véleményem nem csak rólad, hanem a munkatársaidról is! Elmondjam mi a baj veletek?! Hogy prűd f*szfejek vagytok, akiknek minden ecchi és fanservice cucc sz*r csak azért, mert ecchi és fanservice!

Mangekyo022 hirtelen vág egy kaján vigyort, amitől a "szex isten" elbizonytalanodik.

Mangekyo022 vidám fejjel: Nagy tévedés! Bár lehet, hogy az írásaink ezt hangsúlyoztatták rólunk, de az igazság az, hogy igenis VANNAK jó ecchi, fanservice és erotika mangák valamint animék! És csak a te megnyugtatásodért legközelebb egy toplistával jövök, melyben írni fogok a 10 legjobb ecchi és erotika mangáról, ami nem hentai!

Köszönöm a figyelmet!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr10018355589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása