Sziasztok!

Nemsokára itt a tavasz ezért nézzük is meg ilyen animék kerülnek terítékre az idén ilyenkor.

spring1.jpg

Arslan Senki

-Stúdió: Liden Films

-Rendező: Noriyuki Abe

A történet egy fantasy világban játszódik ahol épp két királyság harcol egymás ellen. Főszereplőnk Arslan, Pars királyságának hercege árulás áldozata lesz ezért menekülnie kell ám elhatározza, hogy mindenkéépen uralkodó lesz és újjáépíti az elbukott királyságot. A mangából már készült egy alig 6 részes anime a 90-es években, nem volt rossz és ugyan nem világmegváltó anime de aki szereti a tipikus 80-as 90-es évekbeli fantasy sztorikat annak mindenképpen érdemes tenni vele egy próbát. Mivel nekem is tetszett ezért kiemelt érdeklődéssel várom ezt is, főképp azért mert mangahű feldolgozást ígérnek a készítők. Csak a rendező személye hááááát...... Én akkor is bizakodom.

Baby Steps II.Évad

-Stúdió: Studio Pierott

- Rendező: Masahiko Murata

 Már az 1.Évad sem érdekelt különösebben szal passzolom.

Battle Spirits: Bourning Soul

-Stúdió: ?

-Rendező: Kinihisa Sugishima

 Nos bár nagy rajongója vagyok a kártyajátékoknak a Battle Spirits franchise valahogy teljes hidegen hagy.  Ennek is csak hirtelen kíváncsiságból néztem meg a trailerét és még most nem tudom , hogy ez miről akar szólni. Bár már maga a trailer elég nagy " mi a szar ez " érzést kelt abban aki megnézi.

Denpa Kyoushi

-Stúdió: A-1 Pictures

-Rendező: Satou Masato

Történetünk főhőse egy Jinichirou nevű srác akit hatalmas tehetséggel bír a Természettudomány terén ugyanakkor főképp az animék, a mangák és a játékok érdeklik melyeknek hatására a suli elvégzése után NEET lesz belőle . Egy nap azonban húga megunja a töketlenkedését ezt és állást szerez neki egy jó nevű iskolában. Ezzel megkezdődik a srác tanári pályafutása . A mangát nagyon sokan dicsérik, sokan már a Negima sensei-hez hasonlítják és  be kell vallani van hasonlóság a 2 között. Az anime ugyan romantikus -ecchi komédia-ként van jegyezve ezeket pedig messze kerülni szoktam  most azonban valahogy mégis azt súgja , hogy tegyek vele egy próbát. Ki tudja lehet, hogy pozitív csalódás lesz.

Digimon Adventure tri

-Stúdió: Toei Animation

- Rendező: Motonaga Keitarou

 Volt anno 1999-ben a legelső Digimon széria. A sikere olyan nagy volt, hogy a mai napig készülnek hozzá újabb szériák . Aztán gondoltak egyet és 15 évvel később elkészítették a legelső széria folytatását amely azonban nem közvetlenül utána hanem szintén 15 évvel később játszódik. Na ez azért új. Bár a Digimon sose tartozott a kedvenceim közé ezért sanszos , hogy ezt is hanyagolni fogom hacsak valami isteni sugallat rá nem vesz, hogy nézzek bele. Meg hát a rendező neve is taszító hiszen a School Days és a Amanaide Yo rendezője kapta a feladatot.

Duel Masters VSR

-Stúdió: Ascension

-Rendező: ?

NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Dungeon ni Deai o Motomeru no wa Machigatteiru Darou Ka

-Stúdió: J,C Staff

-Rendező: Yamakawa Yoshiki

Te atyaúristen micsoda cím ez. A történet egy olyan városban játszódik amit mindenki csak a labirintusok városának becéz. Ide érkezik egy fiatal kalandor Cranel aki a kalandok mellet mindenképpen szerezni akar magának egy barátnőt ( hehehe fasza ) .  Hamarosan bele is zúg egy első osztályú kalandorlányba Eyes-be és ketten furcsábbnál furcsább kalandokba keverednek miközben a Lolita Isten-nek nevezett egyén is csatlakozik hozzájuk. Hát az alapfelállás jól hangzik és elég érdekes ahhoz tegyeünk vele egy próbát csak aztán nehogy ez is átmenjen sima romantikus animébe. Ja és Wakeshima Kanon fogja az ED-et előadni! Plusz 3 pont!

Etotama

-Stúdió: Shirogumi

- Fumitoshi Oizaki

Főszereplőnk Nyaa-tan minden vágya , hogy hivatalosan is bekerülhessen a 12 Kínai Csillagjegybe ezért mindenféle őrültséget eszel ki miközben naplopóként él egy Akihabarai srác otthonában.

NINCS AZ A PÉNZ, HOGY EZT ELKEZDJEM NÉZNI!

Fate/ Stay Night Unlimited Blade Works II.Évad

-Stúdió: ufotable

-Rendező: Miura Takahiro

A 2.évad ott folytatódik ahol az 1. abbamaradt. Az 1.évad nagyon jó volt. Az a 12 rész klasszisokkal übereli a Deen-es változatot és ha a 2.évad is hozza a színvonalat akkor ezzel is elégedett leszek.

Gintama 2015

-Stúdió: Sunrise

-Rendező: ?

A mai napig az egyik legnépszerűbb anime és manga a Gintama  ezért nem meglepő, hogy minden évben kapunk egy újabb szériát belőle. Gintama fanoknak kötelező.

Gunslinger Stratos : The Animation

-Stúdió: A-1 Pictures

- Rendező: Ezaki Shinpei

Az anime egy arcade játék adaptációja. A történet 4 gyerekkori barátról szól akik minden az Operation Stratos nevű szervezetnél dolgoznak, feladatuk pedig, hogy megküzdjenek saját másik világbeli énjükkel. Igen, ez a történet. Nos nem valami " hű de elszáll az agyam tőle" féle viszont az biztató, hogy a forgatókönyvet az az Urobuchi Gen  írja aki a Madoka Magica, a Psycho-Pass és Fate/ Zero-t is jegyzi. Lehet, hogy már csak ezért is teszek vele egy próbát.

Hibike! Euphonium

-Stúdió: Kyoto Aniamtion

-Rendező: Ishihara Tatsuya

A KyoAni újabb cuki lányok cuki dolgokat csinálnak miközben iskolába járnak sorozata. Főszereplőink a zenei klub tagjai akiknek végigcsodálhatjuk a mindennapjait. Igen, újabb K-On! klónnal van dolgunk. Felejtős.

High School DXD Born!

-Stúdió: TNK

-Rendező: Yanagisawa Tetsuya

 Köszi de 1 évad bőven elég volt belőle.

Kekkai Sensen

-Stúdió: Bones

- Rendező: Matsumoto Rie

A történet New York-ban játszódik ahol régen megnyílt egy dimenzió kapu és különféle lények érkeztek át rajta ebbe a világba. Az együttélés sikeres azonban egy nap a gonosz erők mozgásba lendülnek és egy maroknyi különleges képességes ember felveszi ellenük a harcot. Úgyszintén tervbe van véve a megnézése elvégre a trailer nagyon meggyőző és ez a sztori is egy jobb fajta sci-fi animét sejtet.

Kyoukai No Rinne

-Stúdió: Brain Base

-Rendező: Sugawara Seiki

Takahashi Rumiko immár szám szerint 6. adaptált műve. Ez az anime amire már éve óta várok. Főhősnőnk Sakura még kiskorában eltűnt egy erdőben ahonnan azonban megkerült de azóta képes látni a szellemeket aminek ő persze nem nagyon örül. Egy nap azonban új osztálytársa lesz, Rinne akiről kiderül , hogy félig ember félig szellem és jelenleg halálistenként tevékenykedik persze mindezt pénzért. Rinne és Sakura pedig összefog, hogy a szellemes felkéréseket teljesíték. Ahogy láthatjátok le sem tagadható, hogy Takahashi műve az egész. Ugyanazokkal a dolgokkal operál mint szinte minden ismertebb fantasy művében de hát ezért szeretjük a műveit. Ezt biztosan nézni fogom, elvégre nagy rajongója vagyok Rumiko-nak illetve a műveinek.

Ninja Slayer From Animation

-Stúdió: Trigger

-Rendező: Amemiya Akira

Főszereplőnk egy kereskedő Kenji akinek miután meggyilkolták az egész családját öngyilkosságot kísérel meg ám megszállja őt egy ninja lelke ezzel kicselezi a halált és ő lesz a Ninja Slayer akinek végzete , hogy gonosz ninjákat őljön és ezzel együtt ő is vezekeljen. Jól hangzik? Naná. Érdekes sztori annyi szent, szerintem mindenképp érdemes tenni vele egy próbát.

Ore Monogatari!

-Stúdió:  Madhouse

-Rendező: Morio Asaka

Főszereplőnk Takeo a kissé túlsúlyos és nagydarab srác megkezdi a középiskolát a legjobb barátjával együtt akiért persze élnek-halnak a csajok. Egy nap Takeo azonban megment egy lányt egy perverz-től és kettejük között kialakulni látszik a szerelem. Vajon Takeo képes lesz elcsábítani a lányt? Megtudjátok ha megnézitek. A sorozat a szezon shoujo-josei sorozata és a történet egy kellemesebb fajtáját sejteti ennek. Bár nem nagyon rajongok az ilyenekért azért belefogok nézni.

 Owari No Seraph!

-Stúdió: Wit Studio

-Rendező: Tokudo Daisuke

A történet világában megjelent egy titokzatos vírus amely szinte az összes embert megölte kivéve a gyereket akik vámpírokká váltak. Főszereplő srácunk egy ifjú harcos Yuichiro aki eltökéli, hogy legyőzze az összes vámpírt. Ismerős a sztori? Még szép hiszen hót ugyanolyannak néz ki mint a Black Bullet vagy a Shingeki.Az 1. részt biztos megnézem bár van egy olyan érzésem, hogy dobni is fogom utána.

Shougeki No Souma

-Stúdió: J.C Staff

-Rendező: Yonetani Yoshitomo

Főszereplőnk Souma édesapja éttermében dolgozik és arról álmodik, hogy egy nap ő is híres szakács lesz. Azonban édesapja egyik napról a másikra bezárja a helyet és külföldre megy ezért a srác beiratkozik egy különleges és egyben nagyon nehéz szakácsiskolába amely arról híres , hogy a tanulóknak alig a 10%-nak sikerül elvégezni a sulit.Souma azonban nekiveselkedik a kihívásnak. Az anime amúgy hiánypótlónak is tekinthető elvégre volt már cukrász anime, pék anime, pincér anime de szakácsokkal foglakozó még nem. Habár az anime Ecchi-Shounen-Komédia-ként van szintén jegyezve.... hát remélem, hogy a jobbik fajtából lesz mert nagyon kíváncsi vagyok erre.

Yamadakun to Nananin no Majo

-Stúdió: Liden Films

-Rendező: Takuno Tomoki

A  sorozat 2 főszereplője egy lusta és rossz tanuló srác Ryu és a kiváló és szorgalmas lány Urara akik jobban nem is különbözhetnének azonban egy nap lelkeik felcserélődnek és egymás testébe kerülnek. Rájuk vár a feladat, hogy kiderítsék a különös jelenség okát és egymásnak hála megismerik egymást is. Nos azt leszögezem, hogy a mangát ideig-óráig olvasgattam de egy pont után már nem érdekelt túlzottan, ennek ellenére bele fogok nézni a sorozatba és ha lesz olyan mint a Kokoro Connect akkor nem fogom dobni.

Nos ezek lennének azok az animék amikről úgy mond érdemesebb volt beszélni. Jó mazsolázást mindenkinek SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr847191179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Celandine 2015.02.20. 13:02:11

Kihagytad a "legjobb" animét a szezonból, ugyanis hamarosan jön az Uta no Prince-sama legújabb évada, még idén áprilisban elvileg. Már alig várom, hogy ezt az évadot is szénné olthatsam. :D

veterán33 2015.02.23. 12:40:07

Shougeki No Souma
Emlékszem rá olvastam róla Animeaddictson elég érdekes "egyedi ismétlődő poénnal".Olyan animével már találkoztunk hogy a ruhadarabok szétszakadnak az ütés erejétől de olyat hogy az íz orgiától szakadjanak szét még nem.Bár a mangához még nem kezdtem hozzá de a sorozatot biztos előrébb fogom venni a "megnézendők" listámon.
High School DXD Born!
A favorit sorozat folytatódik.Tudom klisés az első évad tipikus tucat anime de a a második évad második fele az fogott meg engem ahogy három ellenséges oldal diplomatikusan kezdi el végre rendezni az ügyeiket.
Csak az a szokatlan hogy a manga késik az animéhez képest.
Remélem már tényleg nemsokára kijön Working!!! 3. évada és a Highschool of the dead 2. évada. Bár lehet utóbbi akkor fog kijönni mint a Half Life 3.

veterán33 2015.02.23. 12:55:37

Véletlen nem tudjátok miért nem folytatódott kamen no maid guy mangájának a fordítása a 14. fejezet után?

xx18Rolandxx 2015.02.23. 15:16:49

@veterán33:

A Working 3. évada idén nyárra van beütemezve amit egyébként én is várok mert az előző évadok nagyon tetszettek viszont én anno olvastam egy olyan cikket, hogy a HOFTD 2. évadát ha lesz egyáltalán akkor csak 2020 környékén fogják megcsinálni méghozzá azért meg a mangaka cseszi normálisan csinálni az egészet.Más szóval előbb fogja betölteni Ash Ketchum a 11-et minthogy az kijöjjön. Bár a Deadman Wonderland-nek is évekig repesgették a 2.évadát ám amikor neki akartak látni akkor egyszer csak elkaszálták az egészet. Ezek aztán jól előre terveznek mit ne mondjak, bár figyelembe véve hogy a Durarara 2. évadának 3. felét 2016 téljére ütemezték. A Kamen no maid guy-ról sajnos nincs infóm talán Mangekyo tud róla valamit bár ő most a vizsgáival van megint elfoglalva ezért sem írogat cikekket mostanában.

veterán33 2015.02.23. 20:08:58

@xx18Rolandxx: Köszönöm az információt.:)

xx18Rolandxx 2015.02.23. 20:35:54

@veterán33:

Nincs mit , ezért vagyunk :)
süti beállítások módosítása