Sziasztok!

Egyszer már ugyan megnéztem ezt a sorozatot csak akkor egyáltalán nem értettem belőle semmit habár ehhez az is hozzájárult hogy valami érthetetlen felirattal néztem meg ami így utólag visszanézve őrületes hiba volt.

Most azonban újra elővettem és habár még most sem nagyon értem az egészet azért megpróbálok írni róla.

Essünk is neki a Chaos Head című animénak!

chaos-head.jpg

A Chaos Head egy 2008-as sorozat amit a Madhouse stúdió készített és 12 részből áll. A Sorozatból még ugyanebben az évben készült egy visualnovel is ami 1 évig futott. Az anime rendezését pedig Takaaki Ishiyama vállalta akinek ez volt az első nagyobb vállalkozása.

Lássunk neki!

Főszereplőnk Takumi igazi 100%-os otaku. Szüleitől távol egy bádogházban tengeti életét egy tetőn és a nap 24 órájában videójátékokkal játszik vagy animéket néz illetve kedvenc animéjének főszereplőjével beszélget akit csak ő lát.

chaos;head_020.jpg

Iskolába is csak ritkán jár mivel irtózik a valóságtól és mindentől ami abban található így tehát és ezt nyiltan ki is jelenti: a 3-D -s lányok sem érdeklik csak a 2-Dimenziósak. Szüleivel sem beszél csak a húga Nanami látogatja meg de őt is igyekszik hamar lerázni.

chaos;head_022.jpg

Egyik este furcsa képeket kap egy Shogun nevű egyéntől és ezeken a képeken a New Gen gyilkosságoknak nevezett esetek áldozatai láthatóak.

Takumi ezekkel ugyan ezekkel nem nagyon foglalkozik eleinte ám egyik este szemtanúja lesz egy ilyen gyilkosságnak amelyet állítólag egy rózsaszin hajó lány követett el.

chaos;head_046.jpg

A Lány hamarosan Takumi osztályában is feltűnik,a neve Rimi és úgy beszél vele mintha már régóta ismerné holott Takumi egyáltalán nem ismeri őt.

chaos;head_030.jpg

Ugyanakkor egy másik lány Yua is hevesen elkezd érdeklődni a srác iránt csakhogy ő egészen más okokból ugyanis az a  sejtése hogy valójában Takumi a gyilkos, mivel a srác skizofrén személyiségzavarban szenved.

Hamarosan újabb lányok jelennek meg.

Először is egy énekesnő Ayase akiről kiderül hogy nem teljesen komplett...

chaos;head_019.jpg

Majd  feltűnik Sena aki viszont eléggé barátságtalan bár erre megvan az oka.

chaos;head_059.jpg

Végül Kozue is megérkezik aki a sorozat alatt egy szó se szól hanem csak telepátiával beszél.

chaos;head_062.jpg

Nos a 6. részig összeállnak a szereplők aztán a 7. résztől beindulnak az események vagy másképp fogalmazva a katasztrófagépezet. Ugyanis kevernek-kavarnak,mindent csinálnak de legfőképp agylefagyást okoznak.

A főszereplőinkről kiderül hogy különleges képességeik vannak és gyűjtőnevük is van,ők a Gigalomaniacok (jézusom ilyen hülye nevet) és a Di-Sword-oknak nevezett kardjukkal képesek a képzeleteiket valóra váltani. A Nozomi nevű vállalat pedig egy ugyanilyen gépet épít ami képes kivetíteni az emberek képzeletét kivetíteni ezáltal zűrzavargásokat okoznak vele és ezt felhasználva egy Genichi nevű igencsak utálatra méltó fazon ezzel akarja újraépíteni a világot.

chaos;head_167.jpg

Kapunk itt még szektát is,maga a shogun is megjelenik,Takumi megtud 1-2 dolgot magáról illetve a társairól és persze megy tovább az agyzsibbasztás.

Szóval igen a történetnek se füle se farka de azért a végére csak kilyukad valamerre az más kérdés hogy annyira értelmetlen és kusza az egész hogy belefájdul az ember feje mire végignézni mind a 12 részt. Mondjuk a legtöbb visualnovel anime az ilyen,túl sok mindent akarnak belezsúfolni 12 részbe. Elég megnézni csak a C3-at ott is ez a helyzet.

Mondjuk legalább az egyik dolog ami nagy megelégedettséget kelt itt is az a látvány. Arra jó ez az anime legalább hogy bemutassa hogy még a legjobb stúdió is képes melléfogni bár ez mintha mostanában kicsit sokat fordulna elő a Madhouse-nál. Na de legalább ez megtörni látszik most hogy hamarosan indul az új sorozatuk a BTOOOM! amit ha nem cseszik el az őszi szezon legjobbja lehet.

Visszatérve ehhez,a látvány nagyon szép és  a harcok is részletesen ki vannak dolgozva. Legalább ez megmenti a sorozatot.

chaos;head_029.jpg

Most mondjátok hogy nem szép.

Nézzük a karaktereket. Takumi-nál idegesítőbb és unalmasabb főszereplő aligha létezik az animék világában. Na jó talán csak Fartúró uraság. A Lányok se különbek jó ők annyira nem szörnyűek csak olyan semmilyenek
,egyedül Rimi volt az aki szerethetőre sikeredett de ez minden. Genichi mint mondtam marha idegesítő és ő is csak a szánalmas sablon főgonosz szerepében tetszeleg aki el akarja pusztítani a világot hogy aztán a saját képére formálhassa azt.

Aztán ugye még pár szót kell említeni a Shogun-ról is. Nem akarok kötekedni de ahogy kinéz az nem kicsit kiábrándító ahhoz képest hogy mennyire be volt harangozva.

chaos;head_190.jpg

Jó de legalább az ő története nincs valagból előhúzva mégha elsőre hülyén is hangzik.

Ja és persze karakterfejlődés az nulla a sztoriban.

Akkor végül lássuk a zenéket. Az Opening még úgy ahogy egy erős szilvapálinkával elviselhető na de az ending az borzalmas.Nem hiszitek? Akkor nézzétek meg...

Hát nem borzasztó? Nemcsak hogy fülsértő a dal de emellett annyira unalmas maga a klipp is hogy meg se nézi az ember hanem automatikusan kezdi a kövi részt. De legalább a betétdalok jók lettek. Ayase együttesének a dalai nagyon jók lettek,élvezet őket hallgatni.

Nos tehát ez lenne részeimről a Chaos Head. Nem irtózatosan szar hanem inkább olyan szinten rossz mint a School Days.

Chaos Head


-Idő: 2008

-Stúdió: Madhouse

-Rendező: Takaaki Ishiyama

-Műfaj: Sci-Fi,Hárem,Természetfeletti

-Opening: Kanako Ito-F.D.D

-Ending: Kagami Seira-Super Special

-Hossz: 12 rész

Tetszett:


-Gyönyörű a látvány

-Harcok

-Rimi

-Betétdalok

Nem Tetszett:


-Se füle Se Farka Történet

-Takumi és Genichi

-Kavarják benne a történetszálakat

-Shogun eléggé kiábrándító

-Agyzsibbasztás

-Borzalmas az ending

-Nem is próbálták érdekesebbé tenni mint amilyen

Értékelés:


Százalékban: 45%-Rossz

Pontban: 4/10


Nos tehát ezzel le is zártam ezt a fejezetet, a következő kritikáig SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr904809078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kvakond · http://animereview.freeblog.hu 2012.09.28. 23:10:06

Anno egyszer a Fahrenheit/Indigo Project nevű játékhoz hasonlítottam.

Illetve a következő hasonlattal éltem: a Chaos;Head olyan, mint mikor eléd raknak egy ínycsiklandozó tortát, de ahogy elkezded enni egy ponton észreveszed, hogy a piskóta préselt fából van, a krém pedig az utcasarokról fellapátolt és a fán eldolgozott kutyaszar. És innentől kezdve akár lenyeled, akár kiköpöd, soha többé nem szabadulsz a fűrészporos szar ízétől.

Úgyhogy szart elfelejteni, Steins;Gate-et megnézni helyette.

PS: a Super Special ellenben ötcsillagos jpop

Loxe [Henteles] 2012.09.29. 01:41:16

Azért ez marha nagy véletlen hogy pont most kb egy órája néztem meg az utolsó részt, aztán feljövök ide, és pont arról van egy post, beszarás! XD

Amúgy, nem annyira rossz ez amennyire mondják, -jó nekem sajátos értékelési rendszerem van minden animere, filmre, sorozatra-, de szerintem egyszer meglehet nézni aztán annyi, nem világmegváltó alkotás, és szerintem az se igaz hogy nehezen érthető, mert nem tudom, de én egy percig nem gondolkoztam rajta hogy akkor ez most hogy is van, mert mindent megmagyaráznak, az már más tészta hogy maga a magyarázat milyen, de hát ez egy kitalált mű, és az alkotók ezeket a magyarázatokat adták neki, ennyi, van aki megbékél vele akár mekkora baromság is az, van aki nem...
De az is lehet én vagyok túl tájékozott ebben gondolat kivetüléses dolgokban (mert ugye ezzel magyarázzák meg a dolgokat), és ezért értettem meg elsőre, és ezért nekem semmi újat nem tudott mondani amibe belekellet volna ásnom magam hogy megértsem.
De mindegy is, nem rossz anime ez, egyszer ellehet nézni de semmi több, ne is várjon tőle mást az ember!

viktor900 · http://hunh.exp.hu/ 2012.09.29. 12:21:16

Az ENDING sz@r??? sztem az volt az egyetlen jó dolog benne meg az anime eleje :D meg a látvány. A végét nem is értettem, első animéim közé tartozott.
süti beállítások módosítása