Sziasztok!

Figyelmeztetés: Az Anime megtekintése 10 éven aluli illetve gyenge idegrendszerű animefanoknak nem ajánlott. Aki mégis megnézi azt fogja gondolni hogy a Titanic ehez képest egy nagy SEMMI!

Mai alanyom a Hadashi No (Barefoot) Gen c. Animefilm!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És ez nem vicc! Ez az anime olyan mesteri szinten mutatja be a 2.világháború legszörnyübb eseményét ,A Hiroshimai Bombázását ahogyan egyetlen nagy költségvetésű film se tudná,és mindezt egy 10 éves kisfiú szemén keresztül láthatjuk!

A Történet igaz esemény alapján készült hiszen az 1945-ös Hiroshimai bombázás ideje elött,alatt és utána játszódik. A 10 éves Gen Hiroshomában él családjával a 2.világháború alatt és minden egyes nap szembe kell nézniük a háború borzalmaival mint az éhség és az állandó éjszakai riasztások!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezeknek ellenére Gen és testvérei boldog és hétköznapi életet élnek mignem egy nap ,miközben iskolába mennek egy Repülő gép száll el felettük és ledob valamit a városra. És ami ezekután következik az maga az valóságos tényábrázolás csodája ugyanis olyan szinten ábrázolja a pusztítást ahogyan eddig más

 semmi sem!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mondjuk mikor előszőr néztem nekem enyhe Akira feelingem volt ennél a jelenetnél viszont ami utána következett az bármelyik Zombi horrorban megállná a helyét,ugyanis bemutatják hogyan égtek el a szabadban lévők a bomba hatására,illetve akik túlélték az égést hogy vánszorognak segitségért!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gen illetve öccse és édesanyja azonban túlélik égés nélkül,viszont az anya várandós és épp az égések közeppe szüli meg gyermekét akit aztán megpróbálnak kimenteni az égő városból!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miután leégett a város Genék visszatérnek hogy ujjáépitsék a várost viszont nem sejtik hogy mik várnak rájuk!

Nos ennyi a lenne a történet és amint láthatjátok 100% valóság! Mondhatnám hogy Hasonló a Szentjánosbogarak Sirjához de nem ugyanis ez 4 évvel előbb, 1983-ban készült és ez meg is látszik a razoláson is! Ráadásul olyan Látványt kapunk az animében amit leginkább ugy lehet jellemezni hogy "Egyszerű de tökéletes"! Bár mi mást is várhatnánk el a Madhoustól igaz?

A Karakterekről annyit mondanék hogy egytől egyig látszik rajtuk hogy megviseli őket a háború illetve a nélkülözés és ezt megpróbálták a karakterek megrajzolásán is éreztetni ami sikerült is!

Viszont amit külön kiemelnék az az Ending! Ugyanis arra is azt lehet mondani hogy Egyszerű ám mágis csodálatos és eszméletlenül hangulatos és ez a többi zenére is vonatkozik!

Azonban sajnos volt egy-két dolog ami nagyon nem tetszett! Az első ami nagyon nem tetszett az Gen és az öccsének a szinkronja volt,ugyanis nagyon irritáló hangokat kaptak. A Másik az az hogy a film elég lassan indul be,viszont megéri végignézni az elejétől hiszen amint már mondtam,fél óra után beindulnak az események!

Hadashi No(Barefoot)Gen

-Idő:1983

-Rendezte:Mamoru Shinzaki

-Studió:Madhouse

-Műfaj:Háborús,Dráma,Tragédia,Thriller

-Hossz: 73 perc

Tetszett:

-100% valóság

-Élethű képet ad a tragédiáról

-Egyszerű de mégis szép rajzolás illetve látvány

-Opening de főképp az Ending

-A Hangulata olyan amilyennek egy háborús animének lennie kell

Nem tetszett:

-Gen és öccsének a szinkronja

-Lassan indul be a történet

Értékelés:

Téblázat Szerint: 38/40=Király

Százalék Szerint: 98%

10/10

Szóval aki a Szentjánosbogarak Sirja nézése alatt elhasznált 1-2 csomag zsepit az készüljön fel,hogy ezalatt egy 10-es csomagot el fog használni miközben nézi hogy mi is történhetett Hiroshimában 1945.Augusztus 6.-án! Ennyi lettem volna SZIASZTOK!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr272383033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeidaraHUN · http://lgrentertainment2.blog.hu/ 2010.10.19. 13:18:22

Köszönöm a bemutatót! én amikor először megláttam azt hogy elégnek az emberek akkor leestem a székről 10 évesen gyenge idegzettel mert olyan jól megrajzolták hogy az hihetetlen korhoz képest
süti beállítások módosítása