Sziasztok!

Ezúttal egy Animefilmről fogok nektek írni ráadásul nem is akármiről van szó hanem az egyik legjobb Ninja filmről amit valaha készítettek!

Mai alanyom a Ninja Scroll cimű Animefilm!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az anime 1993-ban készült Yoshiaki Kawajiri mangája alapján illetve ő volt a rendezője is! Az anime anno akkora sikert aratott hogy 1993-ban elnyerte a Yubari Fantastic Filmfesztivál díját és egy lapon kezdték emlegetni az Akirával és a Ghost in the shell-el!

Na de akkor most térjünk át a történetre ami egyszerre egyszerű mégis nagyon átgondolt! A Történet főszereplője egy vándor ninja Juubeei, aki a vidéket járva vállal el különböző megbízásokat pénzért!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Történetünk másik főszereplője egy Ninjanő (Kunoichi),Kagero aki a Koga klán tagja és társait egy küldetés során lemészárolta Tessaj a 8 démonharcos egyike őt pedig elvitte magával viszont Juubeei megmentette őt! Elég különleges képessége van de inkább nem árulom el mi az. Tessék megnézni az Animét!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Szóval a két Ninja együtt határozza el hogy lemészárolja a 8 démonharcost akiket a Fekete Shogun bérelt fel hogy végezzenek Juubeei-el. Útjuk során találkoznak egy öregemberrel akit Dukannak hívnak és aki egy kém (90 éves létére).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Most akkor kitérnék az anime főgonoszaira akikre csak azt tudom mondani hogy az Akatsuki elbújhat mögöttük! Egytől egyig romlottak és olyan képességeik vannak hogy lehidaltok! Akit leginkább kiemelnék az a kigyó boszorkány mivel ahogy megláttam, rögtön gondoltam, hogy Orochimaru róla lett mintázva mégis a lány az ijesztőbb!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De a vezetőjük se semmi! Őt Gemmának hívják és feltett szándéka hogy végez Juubeei-el mivel egykoron társak voltak de Juubeei megölte őt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szóval ennyi lenne a történet és mint láthatjátok a sablonosság szikrája sincs meg benne hiszen nagyon jól ki lett találva! Ráadásul a harcok ütnek mint a kő annak ellenére hogy semmi értelmetlen marhaság (Chidorik meg ilyenek) nincsenek benne!

A Rajzolása is nagyon szép lett és a látványra se lehet panasz és nagyon hangulatos is az anime főképp annál a résznél mikor Juubeeit először megtámadja a kígyónő! Zenék terén nagyon egyszerű de szép zenéket kapunk! Viszont sajnos volt néhány dolog is ami nem tetszett. Az egyik az hogy túl sok fanservice elemet építettek az animébe ez főképp a kígyónőre értendő!

A Másik az az hogy a főgonoszt vagyis Gemmát 5 perc alatt elintézik! Igaz 90 perces az anime de azért nem ártott volna többet foglalkozni az ő és Juubeei harcával! Ráadásul 90 perc alatt annyi vért folyatnak ki az emberekből mint a teljes Elfen Lied sorozatban plusz a film elején néhány eléggé visszataszító jelenetet is kapunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erre inkább nem mondok semmit! Azt viszont megemlítem hogy hál istennek a Ninja Scrollnak nagyon jó a szinkronja.És ha jobban megnézzük láthatjuk hogy anno Kishimoto mennyi mindent vett át innen a Narutóba,Bárcsak a normális szereplőket is átvette volna belőle!

[Mangekyo022 véleménye:

  "Ez egy valódi ninja anime! Nem egy olcsó ninja animénak/mangának eladott

    Dragon Ball koppintás, hanem a valódi ninjákról szóló anime. Érdekes, hogy

    xx18Rolandxx hibaként emelte ki a kunoichik meztelenségét, amikor tapasztalt

    ninja rajongó tudja, hogy a kunoichik mindig is használták a meztelenséget a

    férfi ellenfelek megtévesztésére (gyakran szex közben ölték meg az áldozataikat).

    Jó kritika lett! Én is kb ennyit adtam volna..."]

Ninja Scroll

-Idő:1993

-Rendezte:Yoshiaki Kawajiri

-Műfaj:Shounen,Történelmi,néhol már horror

-Hossz:91 perc

Tetszett:

-Nagyon jó alaptörténet

-Jól kitalált főhősök illetve főgonoszok

-Szép Rajzolás és látvány

-Hangulatos zenék

-Nincs tele hülye Tsundere Girlökkel meg Chidorikkal

Nem Tetszett:

-Túl sok fanservice

-Néhol nagyon horrorjelenetek vannak

-Nincs Karakterfejlődés

-A Főgonosszal 5 perc alatt végeznek

Értékelés:

Táblázat szerint:36/40=Király

Százalék Szerint: 97%

9.5/10

Szóval ez a jó Ninja történet, a Narutó meg elbújhat ez mellet a baromságaival! Ennyi lettem volna SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr532432218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shirokuma 2010.11.08. 08:55:43

Jó kritika viszont a meztelenségről személy szerint nem tudom eldönteni hogy fanservice vagy csak valósághűen ábrázolja a kunoichiket.

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2010.11.10. 23:10:25

Csak egyetérteni tudok! Ez a film nagyon ott van a szeren! Egyedi karakterek, páratlanul megírt sztori, gyönyörű látvány és félelmetesen megkomponált harcjelenetek! És emellett úgy sikerült az erotikát beleemelni a sztoriba, hogy egy percig sem erőltetett, vagy öncélú.
Az ilyen filmek miatt éri meg animéket nézni!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2023.06.16. 14:47:37

Nagyon véres, erotikus anime amiben a bunyók változatosak, kreatívak, a szörnyek kellően japánosan elborultak, és a főhős tipikusan ronin ahogy kell.
süti beállítások módosítása