1313613920045.png

'Na nézzünk valami animét , hogy elüssük ezt az unalmas szombat délutánt"

ltm8uq.jpg

'Hmmmm, Mahou Sensou.  Hát ha a Madhouse csinálta akkor csak nem lehet rossz. Nézzük meg!'

A 12 rész megtekintése után!

903.png

 

 

4019284-gif15.gif

Sziasztok! Ma tehát minden idők egyik legpocsékabb , leggázabb és legbénább animéjáról a Mahou Sensou-ról lesz szó!

A Mahou Sensou egy 2011 óta futó light novel alapján készült amit Luna Lia és Suzuki Hisashi alkottak meg és 2013 óta manga formában is fut  a Comic Gane magazinban. Aztán valami oknál fogva a Madhouse elvállalta az anime elkészítését ami 2014-ben ki is jött Sato Yuzo rendezésében. Igen ezt a világméretű fost ugyanaz rendezte aki a világ egyik legjobb animéjét a Kaijit is megcsinálta. Szégyen!

A történet főszereplője egy Takeshi nevű srác akinek nem éppen felhőtlen élet él ugyanis öccse halálosan gyűlöli őt egy régi sérelem miatt és emiatt az anyja sem igazán beszél vele, ennek ellenére próbál átlagos iskolás életet élni a barátaival.

j5ufkswsaku_dsgbzavaxxvleiy.png

Élete viszont megpróbáltatások sorozatává válik mikor is a suliban hirtelen a semmiből megjelenik egy titokzatos lány Mui aki magát varázslónak vallja és éppen egy csapat rosszfiú elől menekül akik közt ott van a bátyja is aki viszont semmire sem emlékszik.

magical_warfare_002.jpg

Sorozatos véletlenek hatására a kiscsaj a srácból és a barátaiból is mágusokat csinál mire fel ők is belekeverednek a mágusvilág háborújába, ezért beiratkoznak a Subaru Varázsiskolába,hogy megtanulják használni a képességeiket.

magical_warfare_022.jpg

Szükségük is lesz rá mert hogy egy nagyerejű és gonosz mágus pont most szándékozik felébredni 17 éves álmából és visszatér , hogy végleg leszámoljon a mágusok korrupt és öntelt vezetőivel, illetve Takeshi-nek még egy személyes háborút is meg kell vívnia az öccse Gekkou ellen. Ez az alapfelállás és már innen lehet tudni,hogy a sorozat semmi eredetiséget nem tartalmaz, az egész úszik a béna és ötlettelen klisék tavában és a készítők láthatóan nem is nagyon fektettek bele semmi féle energiát. Kezdjük ott,hogy a sorozat annyira lyukas mint egy sajt.Van egy csomó kérdés amikre szinte egyáltalán nem kapunk választ amikre meg kapunk azok is annyira béna ,  ötlettelen szarok hogy nem is érdemes időt fecsérelni rájuk. Meg aztán maga az alapfelállás is egy kihasználatlan baromság. Mivel maga a sorozat egy javarészben elpusztult dimenzióban játszódik ezért értelemszerűen annak kéne a középpontban lennie de nem mert megint hova lyukadunk ki? EGY ISKOLÁBA csak azért,hogy sulis szál is legyen de annak kvázi semmi értelme A posztapokaliptikus hangulatnak nyoma sincsen mert megint mit kell bámulnunk a sorozat felében.Álszerelmi drámákat és sértődött pofákat miközben becsúszik 1-2 mágusharc is. De mégis az a legdurvább ahogyan a főszereplők belecsöppenek ebbe az egészbe. Valahogy így kell ezt elképzelni:

-Miu : Hali!

-Takeshi : Hali!

-Miu: Mostantól te is mágus vagy!

-Takeshi : Miért?

-Miu: Mert láttál engem varázsolni és ettől az átlagemberek automatiche varázslók lesznek!

-Takeshi : Hogy lehetséges ez?

-Miu: WE HAVE NO F@G IDEA! Ez van, fogadd el!

Ez most úgy tűnhet, hogy le van egyszerűsítve de nem ez tényleg így van.Ez az egész nincs megmagyarázva vagy ha van is akkor úgy elvan rejtve mint a hozzáértés az Asylum filmekben.  Egy szó mint száz ez az egész történet úgy ahogy van egy kihasználatlan,felszínes és random baromság. De nem csak itt bukik el az egész.

A másik nagyon fájó pont az animében az a látvány. Gyerekek. Iszonyatosan béna. A Madhouse-tól meg egyenesen amatőr. Azért ne feledjük , hogy a Madhouse ha jó passzban van akkor olyan látványt tud csinálni, hogy a 10 ujjunkat megnyaljuk utána. De itt esküszöm amatőr munkát végeztek. A Karaktedizájn lehangolóbb mint egy 14 éves emósokból álló csoportkép nézegetése, a CGI-tól szemrákot kap az ember, a háttérdizájnál meg az Alföld egyetlen dombjának a látványa is érdekesebb.

magical_warfare_003.jpg

És ez azért is fájó pont mert az elején kapunk egy tényleg jól megcsinált apokaliptikus világot amivel aztán semmit nem kezdtek az égadta világon hanem ehelyett Harry Potter-et kezdenek el játszani. A Csaták meg olyan össze-visszaságok hogy a végére hányingert kap tőlük az ember. Már ha megnézi azt a keveset ami van ugyanis nagyrészt csak ilyen villanásnyi cikázásokat kapunk és ennyi.Ebből is látszik, hogy mennyire lusta volt a stúdió. Vagy csak rájöttek az első 2 rész után,hogy mekkora egy hulladékba fogtak bele és igyekeztek minél előbb végezni vele. Szerintem arra meg már mindenki rájött, hogy a képességek is mind kliséfalvából származnak bár azért Takeshi kardja valahol tetszett de a többiről tényleg nem érdemes szót ejteni.

Aztán ott van az a retardált branch akiket szereplőgárdaként kapunk. Takeshi egy folyton emozó, vernivalóan irritáló gyerek  de nem az a fajta akiért a végén szurkolni fogunk á nem, az a fajta aki akinél inkább azért szurkolunk hogy murdeljen már meg minél előbb. Miu a kezdeti küldetése teljesen feleslegessé válik kb mint Index az Index-ben. Aztán ott van Kurumi aki esküszöm az egyik legrosszabb női szereplő a világon.Az egy dolog,hogy a karaktere csak azért van, hogy legyen egy szerelmi szál is a sztoriban de mindezek mellet egy lelkileg üres ribanc. Komolyan ráveszi Takeshit, hogy csináljanak úgy a többiek előtt mintha járnának egymással csak azért,hogy később mégis bevallja neki,hogy szereti.

ÉS A LOGIKA SIKÍTVA KÍNHALÁLT HAL!

Kazumi volt az egyetlen karakter akit úgy tényleg meg lehet kedvelni mert speciel nem annyira idegesítő mint a többi karakter.Persze rajtuk kívül van még pár karakter például az áruló tancsinéni, az igazgató aki egy loli (mert ezt muszály volt ellőni) , az álleszbi dokinéni stb.........

magical_warfare_008.jpg

Aztán ott van a gonosz branch akik a főszereplők-höz hasonlóan teljesen jellemtelenek és ötlettelenek. De még így is eltörpülnek a gonosz vezető és az öcsike mellett.A vezetőjük Kazuma akinek a háttérsztoriját és az indítékait viszonylag meg lehet érteni mert azért azok után amik vele történtek ki ne akarná a vezetőket meggyilkolni? De felfoghatatlan számomra, hogy Namikawa Daisuke hogy vállalhatott szerepet egy ilyen hulladékban? De mindegy is hiszen még Kazuma is kismiska Gekkou-hoz képest.

mahou-sensou-1202.jpg

Gekkou-t leginkább úgy lehetne jellemezni mint egy elfojtott gyilkolási kényszerben szenvedő,mániákus depressziós retardált pszichopatát akinek motivációja egy általa felfújt baromság. Hol is láttuk már ezt?

arata_kangatari_09_large_03.jpg

Úgy van, az egész konfliktusuk hót ugyanolyan mint az Arata hasonló helyzete és igen mindkettő ugyanolyan nagy retardáltság amit próbáltak átérezhetővé tenni csakhogy az nem nagyon sikerült. De nem is ez a legnagyobb baj Gekkou-val. Ó nem azt a végére kellet tartogatni és esküszöm amit a végén kapunk attól gyorsabb öngyilkossági kényszer jön rá az emberre mint ha 10 percig kéne Berki Krisztián tojásfejét bámulnia. Komolyan egy ennyire gyenge konfiktus inkább ciki mintsem komolyan vehető. De van egy másik probléma is a főszereplőkkel mégpedig az , hogy Takeshi-t leszámítva teljesen motivációmentesek. Kurumi-nak és Kazumi-nak semmi értelme maradniuk a varázslóvilágban,Miu mint már mondtam egy idő után felesleges lesz az egészben és így tovább. Szóval a szereplők csak úgy vannak de semmi értelme nincs annak amit csinálnak.A random múltbéli kiderülések meg csak hab a fostortán mondjuk itt Takeshiék anyja viszi a prímet a seggből előhúzott sztorijával bár Takeshi kiképzését nem lehet röhögés nélkül megállni.

Még a zenék sincsenek sajnos a toppon pedig ha egy anime rossz általában az opening valamivel javítja az átlagot. Nos ez itt nem így van. Az opening egy semmilyen,jellemtelen kis jpop dalocska Nanri Yuuka előadásában, az ending már egy fokkal jobb hiszen Nano adja elő , az a dal valamennyire tetszett is.

Ennyit végszóként a Mahou Sensou-ról. egy jellegtelen,béna, klisés , ócska és felszínes anime ami kiváló példa arra, hogy még a Madhouse is képes hibázni. Semmiféleképpen  nem ajánlom megnézésre ám ellenben egy valamire mégis jó volt az anime: Ha ez kellet ahhoz, hogy a Madhouse megcsinálj a Parasyte-ot akkor én valahol hálás vagyok ennek,.Sőt azt vallom, hogy a Madhouse csak azért csinálta meg azt, hogy kijavítsa a becsületét amin ez okozott egy nagy véres foltot.

Mahou Sensou

-Idő: 2014

- Stúdió: Madhouse

- Rendező:Sato Yuzo

- Műfaj: Fantasy

-Opening : Senkou no Prisoner by Nanri Yuuka

- Ending :  Born to be by Nano

- Hossz: 12 rész

Tetszett:

- Kazumi

-Az elején látott apokaliptikus világ

-Ending

Nem Tetszett:

- Olcsó és klisékkel teli történet

- Felszínes és dögunalmas karakterek

- Iszonyatosan béna a látvány minden téren

- Semmi súlya az egésznek

- Az apokaliptikus szállal semmit nem kezdenek

- Bénán meganimált harcok

- A gonoszok és azok indokai

- A befejezés ami nincs is

-Zenék

-Opening

Értékelés:

- Százalékban: 21 %- Szar

- Pontban : 2/10

Ennyi voltam mára SZIASZTOK!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr957449092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása