Sziasztok. Sajnálom, hogy gyakorlatilag egy hónapra eltűntem az éterből, de aki követett a saját oldalamon, az tudja, hogy minden írásra szánt időmet a BnHA fanficcem írásával töltöttem. De ez a poszt most nem erről szól, hanem két, az idei évben megjelent különálló OVA-ról lesz szó. Az első a tavalyi év legbetegebb komédiák egyike, a Pop Team Epic 2-3 nappal ezelőtt készült Specialja. A másik pedig, a számomra legjobb romantikus komédia és retro gameket központba helyező High Score Girl-ről. Lássunk is neki.

 Képtalálat a következőre: „pop team epic special”

98053.jpg

Pop Team Epic Special (2019)

popteam-epic_ac_poster.jpg

Mit lehet mondani erről a darabról? Amennyire beteg, kiszámíthatatlan és nyíltan megmutatja, hogy a Kamikaze Douga stúdiónál jól fogynak a tudatmódosító szerek, annyira poénos és van, hogy már egy random poén is képes megröhögtetni. Ebben a kb. 47 perces darabban sincsen másképp. Eleve az első poén és az arra írt, a Gundam szériára hajazó opening bőven a szemünk elé tárja, hogy mi várhat az óvatlan nézőre. Viszont, nem itt áll meg a készítők agymenése. Lépten-nyomon kapunk utalásokat játékokra, filmekre, animékre stb. Egy jelenetben a Rambo 2-t hozzák át majdhogynem szóról szóra. Ám a legmeglepőbb, amikor a Final Fantasy XV egyik átvezetője köszön vissza. Summa Summarum: Ami az eredeti anime sorozatot jellemezte az itt sem lesz másképpen.

A látványban és zenében sincs semmi érdemleges változás. Ám, ha tökéletesen működtek itt a dolgok, akkor miért javítsunk rajtuk? Az egyetlen negatívum, ami másoknak pozitív lehet, az az egy epizód kétszer levetítve, csak más nemű szinkronhangokkal. Ezt még elfogadnám, de azt, hogy a felirat egy-két jelenethez csak a másik szinkronban van az már kitolás. Kövezzetek meg, de ez eléggé szemétség. Ezenfelül, semmi nem változott. Ugyanúgy megérdemli a 95%-ot és tudom bárkinek ajánlani, aki egy jót akar röhögni.

High Score Girl: Extra Stage.

maxresdefault_30.jpg

Általában az OVA egyet jelent a fillerrel, annyi különbséggel, hogy itt van választásod, hogy megnézed és nem neten keresel rá, hogy mik a sztorit tartalmazó epizódok és mik a fillerek (Ugye kedves Pierott, aki jól elbaszta a Narutot és a Black Clovert filler jelenetekkel és részekkel telehányva). Ebben a helyzetben viszont NEM így van. Az Extra Stage pontra ott folytatja a sztorit, ahol a 12. rész abbamaradt. Hidaka kihívja Yaguchit egy videójáték párbajra, aminek a tétje a Yaguchi szíve és teste (Spoiler: Hidaka ezen a ponton nem tudja elfogadni, hogy Oono játékban van és pont nem rajta van a nagyobb érdeklődés.). A három részes OVA közepe fele csapnak össze.

Időközben Oono élete, ha lehet még sanyarúbbá válik, amihez nővére, Makoto sem annyira segít hozzá. A sanyarú sorsának első részét nevezzük úgy, hogy Moemi Goda, az Oono család háztartásának vezetője. Amit tesz egy rész alatt, a néző joggal dugna fel a seggébe egy esernyőt és nyitva húzná ki. Egy dolog, hogy Jiyat kirúgja (ő volt a sofőr és az egyetlen személy, aki kedves volt főhősnőhöz.), de amikor azzal állít be Yaguchihoz, hogy szakítsa meg minden kapcsolatát Oonoval, akkor joggal lehet rá az ember pipa. Viszont, a harmadik rész végén engedékenyebb lesz (Igaz, hogy Yaguchi anyjának és Makotonak ehhez el kellet küldenie diszkréten oda, ahonnan jött.). És milyen Makoto, Oono nővére? Lázadó tini, aki szembeköpi a családi marhaságokat. Később viszont találkozik Yaguchival és összefogva segítenek Oononak a helyzete javulásán.

Ennyit vagyok hajlandó elárulni a sztoriról, már így is feszegettem azt a határt, hogy Spoilerbe menjen át. Mik maradtak az eredeti sorozathoz hasonló pozitívumok? A zenék maradtak ugyanolyan zseniálisak, viszont a látvány terén a J.C. Staff hozott néhány igencsak megkérdőjelezhető döntés. Próbáltak eleinte játszani a fénnyel, hogy modernebbnek tűnjön a látvány, ám ez inkább néhol vakító eredménnyel sült el. Szerencsére, ezt egy idő után hanyagolták. A karakterek szintúgy csillagos ötösre vizsgáztak. ÁM! Volt egy jelenet, ahol megvágták a mangában történteket. Nevezetesen, az egyik legjobb jelenetre gondolok, amikor Namie, Yaguchi anyja diszkréten elküldi Moemit oda, ahová a nőgyógyásza maximum csak expediciót indít. Az animében az a jelenet annyira súlytalan és lehangoló, hogy nem éreztem azt, hogy Moemi elgondolkodna a viselkedésén. Viszont, nem vagyok hajlandó levonni további pontokat és megkapja tőlem a 90%-ot. Aki eddig szerette ezt az animét, annak a három részes OVA kötelező darab.

Köszönöm a figyelmet. Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr514738197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása