Poputepipikku kritika.

2018.05.04. 18:24

"Az őrültet a zsenitől csak egy hajszál választja el." Ez az örök érvényű mondás igaz erre az animére. Már az alap manga eszementsége is kiemelkedő, de amikor a Kamikaze Douga stúdió is hozzáírhatta a saját baromságait, akkor szabadul el a pokol. Hölgyeim és Uraim! Íme 2018 legelborultabb animéje, a Poputepipikku, angol nevén a Pop Team Epic.

1491061802-b41741f6ba1154de99cca076e944394b.jpeg

A Pop Team Epic egy 2014 óta futó online mangasorozat, mely a mai napig is fut. Az anime 2018-as téli szezonba jelent meg. Műfaját tekintve szürreális komédia. A sztori (márha van.) két tinilányról, Popoku és Pippimi kalandjait meséli el. Popoku( a szőke csaj), egy elég hamar dühbe gurul és üt típusú nőszemély, Pippimi (a kék hajú) viszonylag nyugodtabb lelkivilágú lány, de az erőszak tőle sem áll messzebb. A történet leginkább kisebb poénforrásokkal operál, amiket jelenleg két főbb részre osztok.

poputepipikku.jpg

A manga általi poénok: A manga 4 cellás poénjai remekül lettek áthozva. Bár ebből eredeztethető egy hiba, hogy odafigyelést igényel. Elég egy másodperc kihagyás és máris lemaradsz a poénról. Viszont a poénok néha annyira abszurdak, hogy akaratlanul elröhögi magát az ember. 

A saját írású poénok: Itt a Studio Douga emberei valami anyagot szívhattak, az biztos. A mangához hűen baromira abszurd jelenetekkel ajándékoz meg minket. Ugyan, ennek van is egy afféle sztorija, de azon meglátszik, hogy csak azért írták, hogy abból is poént űzzenek. És egy rakás utalás van benne, legyen szó mangáról, animéről, filmekről, játékokról, japán bulvár eseményekről stb. A negyedik falat sem kímélik, ám ez inkább az endingre igaz. Az első részben meg megszívatják az óvatlan nézőt, mert egy másik anime elejét és openingjét nyomatják, csak azért, hogy egy pillanat alatt helyreigazodjon a rend.

Szóval a poénok megvannak. Akkor a látvánnyal mi a helyzet? Jön a kérdés. A válasz pedig elég érdekes lesz. Azt előszeretettel váltogatják. Alapból hozzák a mangához hűet, csak azért, hogy a következő pillanatban egy félkész animébe ugorjanak át, vagy a Bob Epic Team fedőnév alatt zsírkrétával rajzolt látványt kapjunk. Ám ez nem ront az animén, csak még jobban fogjuk várni a következő poént. Hangok terén is egész érdekes volt az elgondolás. Egy részben kétszer kapjuk meg az adott epizódot. Miért van ez? Azért, mert minden epizódban van férfi és női szinkronos változat. Hogy azért ne legyen másolt szaga, vannak különbségek és más poénok is.  Csak, hogy egy példát mutassak: Egy jelenet két különböző szinkronnal.

Az opening (ha leszámítjuk az első kamu opeinget és az utolsó két rész változtatását) nagyon jó és az ending is ehhez hasonló teljesítményeket mutat fel.Opening, csak lássátok, miről beszélek.

Sajnos az alkotás nem tökéletes. Ne kövessétek el azt a hibát, amit én, hogy egyhuzamban végignézitek. Úgy nem igazán tudtam minden poént értékelni és a vége fele sajnos lefáradtam. Azok meg nem is kezdjenek bele, akik a szürreális komédiára nem vevők. 

Poputepipikku.

Év: 2018

Műfaj: Komédia

Pozitívumok: 

- Biztos humorforrás.

- Poppuko és Pippimi

- Opening és ending.

- Utalások lépten-nyomon. 

Negatívumok:

- Egyszerre kicsit fárasztó.

- Látványbuzik és Szürreális humort nem szerető emberek nem fogják szeretni.

Végeredmény: 95% Kiváló

Ennyi volt a kritikám. Sziasztok!

U.I.: Aki amúgy kíváncsi, hogy milyen baromságokat tartogat a manga, azoknak van egy jó hírem. Egy héttel ezelőtt elkezdtem a mangából néhány jelenetet lefordítani, amit hamarosan közzé is teszek az AMP facebook oldalára.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr813890142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása