High Score Girl kritika.

2018.09.30. 10:37

Sziasztok!A mostani szezon legjobb darabját hozom el nektek. Emlékszek, amikor még Április környékén megláttam, hogy egy olyan témával foglalkoznak egy animében, mint a videójáték, akkor enyhény szólva féltem, de kirobbanó sikert aratott nálam. De nem szaporítom tovább a szót, íme a High Score Girl.

56bdc8b6e7e0fc0ef0ca2f71baa32b211527944695_full.jpg

Haguchi Yaruho éppen kedvenc játékával játszik, a Street Fighter 2-vel és szépen aratja a győzelmeket. Ám ellenfelére akad, amikor kihívója, Akira Oono elveri. Végül egy csatát megnyer aljas taktikákkal, amit Oono úgy jutalmaz meg, hogy rárúgja Haguchira a masinát. Így kezdődik meg a kezdetben rivalizálásból barátságba történet. Ám, ez nem tart sokáig, mert Oono Amerikába utazik. A sztori időkihagyással folytatódik. Haguchi összeismerkedik egy újabb lánnyal, Hidaka Koharuval. Haguchi hatalmas tehetséget lát benne és mondhatjuk, hogy ő vezeti be a játékok világába. Oono is visszatér, ami hatalmas bonyodalomhoz vezet. Hogy hová fog tartani a sztori és mi történik hármukkal? Azt nem lövöm le, mert ezt mindenkinek látnia kell.

hi-score-girl-02-43.jpg

A sztori egyszerűen szavakba nem önthető, annyira látszik rajta az igényesség. Hiába vesz fel két témát egyszerre (a játékok és a romantikus sztori, ami valljuk be, aligha illenek össze.), remekül kezeli. A karakterek és viselkedésük annyira jól követhető, hogyha csinálnak valamit, akkor annak mindig van logika mögötte. Ergó, mindegyikük csillagos ötösre vizsgázott nálam. Ez Oonora és Haguchira igaz, akiket shippingelek (amit nagyon ritkán szoktam, de működik köztük az a bizonyos kémia.). 

hi-score-girl-netflix.jpg

Látvány terén sajnos van, mibe belekötnöm! A kézzel rajzolt háttérbe CGI? Ez most komoly? Oké, hogy nem annyira vészes a helyzet, mert szebb, mint a Polygon Pictures akármelyik animéje, de meglátszik, hogy az animéért felelős J.C. Staff nem volt a helyzet magaslatán. Nagyon ritkán akad és akkor se sokáig, de nagyon oda kellet volna figyelniük erre. Szépnek ugyan szép, de technikailag is legyen már a helyzet magaslatán, ha már 2018-at írunk, nemde? Viszont! Zenei téren nagyon jó munkát tettek le az asztalra. Az opening nagyon jó, ráadásképp kicsit megváltoztatják úgy, hogy illeszkedjen a sztorihoz. Az ending meg abszolút magával ragadó. Az OST többi részét meg tökéletesen vágták az adott jelenetekhez olyan profi módon, hogy még erősebb legyen a hangulata.

high-score-girl-05-3.jpg

Mielőtt rátérnék az egyetlen hibára, amire nagyon haragszok, beszélnék a játékokról, amiket láthatunk. Főképp játéktermi játékok lesznek terítéken, mint pl. Street Fighter, Samurai Showdown, Final Fight, Darkstalkers, Tekken. Az animében látott felvételek hűen követik a mangát és egyben számomra olyan nosztalgikus érzéseket ébresztett bennem, hogy a felénél megvettem magamnak egy Arcade játéktermi gamepadot és leszedtem egy emulátort is, ami a mai napig tökéletesen működik. Igen, sejthetitek! Ez az anime minden téren hagyott bennem nyomot. És az átvezető részekben is játékokról beszélnek, amik afféle ajánlások. A legnagyobb meglepetés a Tekken 7 ajánlása.

hi-score-girl-01-10.jpg

Sajnos van egyetlen negatívuma az utolsó részben, amit viszont nem bocsájtok meg! A befejezés! Akkora nagy cliffhangerrel zárul, hogy bárkiben jogos dühöt válthat ki. Egyrészileg, örvendetes, hogy a Koi to Usoval ellentétben követi a mangát, de a legrosszabbkor húzza ki a biztosítékot! És csak extra pofáncsapással jutalmazzok, az utolsó rész végére van pofájuk kiírni, hogy 2019. Márciusában fogják folytatni. Csesszék meg, de alaposan! 7 hónapot várhatok a folytatással!

 

Értékelés:

Pro:

- Történet

- Karakterek

- Jellemfeljődések

- Videójátékok

- Zenék

Kontra:

- Látványvilágbeli egységtelenség és FPS drop (mégha ritka).

- Befejezés!

Értékelés: 90% Kiváló

Akármennyire durva a két negatívuma, nem tudok rá tartósan haragudni. Kellemes élménnyel gazdagodtam és a jövő tavaszi szezonban várós darab lesz az első OVA. Ennyi voltam mára. Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr6714272307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása