Sziasztok!

Bár már lassan vége a télnek, a téli szezonnak még korántsem és mivel már nagyjából minden szezonos sorozatnak lement nagyjából a fele így ismét eljött az idő, hogy véleményezzem azokat amiket közösen vagy csak én magam nézek, szóval essünk is neki mert elég hosszú és tartalmas lista lesz ez is.

Ahogy minden esetben, a leírtak most is csak személyes véleményeket tükröznek!

main-qimg-2539bb206bc80c5f02d45711f3e16ea9.jpg

 

1: Solo Leveling

bx151807-m1gx3iwfislu.png

 

- Megtekintett részek száma: 7 rész

- Várható hossz: 13 rész

- Eddig látottak alapján: 8/10

Kezdjük is a sort a szezon talán legjobban várt és hypeolt sorozatával ami egy igencsak kedvelt és elismert manwa alapján készült. A történet szerint az emberek világában kapuk kezdtek megnyílni amiken különböző fantasy szörnyek kezdtek a világunkba özönleni akikkel csak a velük egyidőben , a bennük felébredt különleges képességekkel bíró emberek, az úgynevezett Hunterek tudják felvenni a harcot, ám nem csak a szörnyekkel való csaták tartoznak a feladat körükbe, hanem a különböző dungeon-okban lévő mágikus tárgyak begyűjtése is amikért igencsak komoly összegeket tudnak bezsebelni. Főszereplőnk Jin Woo, a világ leggyenygébb Huntereként van számom tartva, ám egy balul elsült küldetés és kórházban való ébredés során elhatározza, hogy egymagában fog erősebbé válni, ehhez pedig egy titokzatos edzőprogram lesz a segítségére aminek keretein belül kell minél veszélyesebb küldetéseket egyedül megoldani.

Na most, ez egy igencsak érdekes anime. A csapnivaló kezdés után ugyanis ahogy halad előre a történet nem csak, hogy egyre jobban kezdi el nézetni magát, hanem úgy lesz egyre jobb is, viszont az a "hasra esem tőle" meg " 2 másodpercenként élvezek a gagyámba tőle, annyira jó" érzés egyáltalán nem érezhető rajta, pedig mindenhol úgy tartják az alapjául szolgáló manwát, hogy az egyik legjobb akciócucc amit valaha olvastak. Így pedig ezt csak úgy tudom kezelni mint például a Chainsaw Man-t. is. Egy mezei akcióanime, bár annál fényévekkel jobb, köszönhetően annak, hogy az A-1 Pictures nagyon jó munkát végzett. Az akció brutálisan jó amit szintén brutál jó látványvilág követ, a főszereplő jellemfejlődése is jól van megcsinálva eddig, a fantasy setting pedig olyan játékokat idéz meg mint a Diablo széria. Az első 2-3 részt túl kell élni, de utána nagyon jól lehet szórakozni rajta. 

2:  Mashle S2

640747.jpeg

 

- Megtekintett részek száma: 6 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján:  8.5/10

Folytatódik mindenki kedvenc Beatles frizurás Saitama + Harry Potter kombójából született főhősének, Mash-nek a kalandjai a varázslóakadémián ahova akarata és varázsképtelensége ellenére kell járnia és ezúttal sem csak Sötét Varázslatok Kivédését vagy Bájitaltant kell tanulnia, hanem bizony részt kell vennie a Divine Visionary versenyen is miközben a mágikus diáktanács és az itteni Voldemort is minden lépését árgus szemekkel figyeli, de hősünket ezúttal sem kell félteni, hiszen " segítségére" vannak barátai, az izmai is, illetve a krémes puffancsok is erőt és mindent lebíró akaratot adnak neki.

Már az első évad se volt semmi, de ez a szezon még képes rá is kontrázni. Egyszerre képes jól működni mint egy One Punch Man + Harry Potter kombójú akcióanime és mint vígjáték anime is. Mash még mindig a hátán viszi el a sorozatot, az látvány és az akciók pofásak, az ellenfelek pedig bár nem találják fel a spanyol viaszt, d ekellően elborultak még ha nyílvánvalóan semmi esélyük sincs Mash ellen,. Macaron pedig....nos, igen, ő is jó. Ja. Jó. Az opening pedig 2024 legjobbja és nincs vita.

3:  Dungeon Meshi

opmn2loqd02b1.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 8 rész

- Várható hossz: 24 rész

- Eddig látottak alapján:  3/10

A szezon újabb dungeon-ös animéje, ráadásul gasztró animéje is amiket én képes vagyok szeretni ha jól van tálalva a sztori, de ez a minden fronton pofára esés mintapéldánya. Lényegében semmi másról nem kéne szólnia, minthogy főszereplőink a lovag Laois, az elf varázslólány Marcille, a veterán kalandortörp Sensei és a Frodo hasonmás Tims együtt kalandoznak a dungeon-ban és különböző szörnyekkel harcolnak amiket aztán meg is főznek. Ilyen téren jól van megágyazva a sorozat, de a tálalás borzalmas. Kezdve azzal, hogy nem csak rohadt unalmas, érdektelen és vérszegényen vánszorog az egész előre, de nincs egyetlen szerethető vagy minimálisan kedvelhető karakter se, sőt, igazából a csapatdinamikát se lehet ezek között érezni, hanem inkább úgy néznek ki mintha csak random összeválogatták volna őket. Laois mintha maga se tudná mit keres itt, Marcille 2024 legszánalmasabb és haszontalanabb  női és elf karaktere, Sensei a folytonos és érezelmmentes okoskodásával már baromi fárasztó, Tims pedig olyan felesleges mint sivatgba a hősugárzó. A gasztrórészéről annyit, hogy a tavalyi Tondeimo köröket ver rá. Az ételek ugyanis nem étvágygerjesztőek henm sokszor egyenesen gusztustalanok  ami köszönhető annak, hogy a készítők ilyen téren nagyon átestek a ló túloldalára, elég csak annyit mondanom, hogy megfőzik az élő páncélokat . Inkább nézzetek Tondeimót vagy Isekai Shoukudót, mert azok mérföldekkel jobbak mint ez a vérszegény dögunalom, amit nem értem miért pont a Trigger-nek ajánlottak fel, mert ők soha nem csináltak még ilyen animét és láthatóan nem is nagyon tudnak mit kezdeni vele.

4: Yubisaki to Renren

original.jpeg

 

- Megtekintett részek száma:  8 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján:  8.5/10

Főszereplőnk az egyetemista fiatal lány Yuki, aki gyerekkora óta süket és hallókészülékkel kénytelen együtt élni, de ő ennek ellenére egy vidám és barátságos, ugyanakkor félénk és kissé zárkozott személyiség is ami egy csapásra megváltozik mikor is megismerkedik a világjáró fiatal fiúval Itsuomi-val akivel a kezdeti baráti kapcsolatot lassan felváltja a szerelem is, egy olyan érzés ami a lány számára eddig teljesen ismeretlen volt, ám a fiú bátorításának hatására a lány számára is lassan kezd kinyílni a világ és egyre több mindennel ismerkedik meg, amit azonban a kissé túlféltő gyerekkori legjobb barátja Oushi nem igazán néz jó szemmell főleg nem a kapcsolatukat. 

Egy elég egyszerű, de minden tekintetben bájos, aranyos, vicces kis romantikus slice of life anime amit nem lehet nem szeretni. A két főszereplő közt remek a kémia, de a többi karakter is szerethető, bár Oushi esetében nagyon rezeg a léc, a látványt mondjuk elsőre szokni kell, főleg , hogy kvázi az összes férfikarakter úgy néz ki mintha egy k-pop idolbanda tagja lenne, ehhez kelleni fog nagyjából 3-4 rész, de ami számomra üdítően hat a sorozat kapcsán, az Yuki süketségének az ábrázolása. Ilyen téren kenterbe veri a Koe no Katachi-t, bár az inkább elsősorban egy bullyng-ról szóló anime volt, de azzal ellentétben nem szánalmasnak vagy önsajnáltatónak állítja be a hősnőjét hanem egy, a fogyatékossága ellenére is kedvelhető és szimpatikus karakterként ábrázolja akinek azért halljuk a gondolatait és a telefonján keresztül kommunikál a környezetével. H amég nem álltatok neki akkor nagyon ajánlom, mert ez simén egy kategóriás az olyan animékkel mint a Kimi ni Todoke, az Ore Monogatari vagy a Lovely Complex.

5: Mayo to Yajuu

f06lmc8ayaivhih.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 6 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 8/10

A Hametsu után egy újabb boszorkányüldözős anime, de attól egy mérföldekkel jobb darabbal van ezúttal dolgunk.

Két főszereplőnk, a temperamentumos és elátkozott fiatal lány Guideau és a varázsló Ashaf akik mind a ketten a Magical Resonance nevű szervezet tagjai, ami a boszorkányokkal és egyéb varázsdolgokkal való visszaéléseket és bűncselekméyneket vizsgálja ki illetve oldja meg, bár a lányt az a cél is vezérli, hogy megoldást találjon az átokra ami sújtja őt, így ők ketten együtt járják a világot a szervezet megbízásából és oldják meg a különböző rejtélyes eseteket.

Érdekes, hogy ezt isn ugyanaz a stúdió gyártja mint a Hametsu-t is, de itt mivel már az alapanyag is jobb, sokkal jobb munkát végeztek. Az anime maga eddig elég epizódikus felütésű, azaz minden epizódban más eseteket mutatnak be, vagy dupla részekeben dolgoznak fel egy megoldandó ügyet. Van egy kisebb Hellsing beütése a hangulatnak, de ez abszolút nem válik a káráre, sőt a két főszereplő párosa ugyanúgy remekül működik mint anno Alucard és Seras duója, bár itt a szerepek fel vann cserélve. Az ügyek izgalmasak és érdekesek, az akciók pofásak, a misztikum a helyén van, szóval eddig egy nagyon várakozáson felüli darabbal van dolgunk. Az opening zene brutálisan jó. Ajánlom mindnekinek. 

6: Mahou Shoujo ni Akogarete

s_15126_large.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 8 rész

- Várható hossz: 13 rész

- Eddig látottak alapján: 8/10

És ezzel el is érkeztünk a szezon vitán felül legmegosztóbb sorozatához.

Főszereplőnk, a minden tekintetben átlagos, visszahúzódó és félénk Utena hatalmas rajongója a városukban tevénykenykedő mahou shoujo triónak, a Tres Magiának és hatalmas vágya, hogy ő maga is mahou shoujo-vá válva csatlakozzon hozzájuk és nagyon úgy néz ki, hogy ez az álma valóra is válik mikor is egy fekete mascot, Venalita keresi fel azzal, hogy teljesíti ezen kívánságát. A lány át is változik, ám ekkor derül ki, hogy nem a jó, hanem a gonosz oldal harcos lánya lett akinek ezentúl az addig idoljainak tartott lánytrióval kell harcolnia, később pedig két másik társat is kap maga mellé Kiwi, a lányokat megvető és utáló csaj, és Korisu, a  némasági fogadalmat tett gótloli személyében. 

Hogy miért is mondtam, hogy megosztó? Nos azért, mert nagyjából az elmúlt 10 év első olyan animéjét kaptuk meg a személyében ami szépen középső ujjat mutat a cenzúrának és kendőzetlenül a néző szemébe vágja azokat a dolgokat amikkel nagyjából a 2000-es / 2010-es évek ecchi animéit lehet jellemezni, azaz csöcsök, meztelenség, testnedvek, lightosabb bdsm, tehát a készítők nyersen a néző arcába vágják ezek a dolgokat, emiatt pedig a no life tiktok zoomerek meg egyéb lények minden pedószarnak elhordják ezt az animét, holott ha egy kicsit utánanéznének akkor rájönnének, hogy akkoriban pont ezek voltak a basic ecchi animék, na meg ugyanezek magasztalnak fel olyan hulladékokat mint a Boku no Kokoro vagy a 100 Girlfriend is. Ugyanakkor a sorozat nem csak ecchi-ből áll. Ugyanis hihetetlenül szórakoztató, de képes sokkal komolyabb is lenni, mivel egyrészt a magical girl trio között sincs egyértelmű konszenzus abban, hogy miért is csinálják ezt, a sárga konkrétan kijelenti, hogy szarik az egészre és csak a pénzért csinálja, de a sötét mascot kapcsán is eléggé úgy érződik, hogy nem egyértelműen gonoszak a szándékai, vagyis nagyon kinéz egy Madoka Magica szerű csavar az ő részéről.  Nagyon elborult sorozat amit azonban mégis bátran tudunk ajánlani mert mind ecchi, mind mahou shoujo paródiaként remekül működik.

7: Metallic Rouge

bx162985-3j7prg5oo67v.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 7 rész

- Várható hossz: ? 

- Eddig látottak alapján: 3/10

A Bones 25. évfordulós animéje, vagyis inkább egy értelmezhetetlen összetevőkből álló szülinapi torta amit senki sem bír megenni annyira jellegtelen, és ez nem vicc, ugyanis ez az első, de nem utolsó anime a listán amiről finguk sincs, hogy miről akar szólni egyáltalán.

Annyit sikerült kihámoznunk eddig, hogy van a főszereplő páros , egy Rouge nevő Nean, azaz emberszerű idegen lény és társa, a geek csaj Naomi akik együtt oldanak meg bűnügyeket a Marson , miközben egy rejtélyes szervezet is azon kezd el működni , hogy a összeomlassza a társadalmat amit csak a két főszereplő , illetve az őket foglalkoztató szervezet tud megakadályozni, meg volt valami háború is, meg van rasszizmus az idegenekkel kapcsolatban meg blablabla....

Na most, annak ellenére, hogy a sztori olyan vékony mint egy papír és összehordtak mindent amit csak lehet, idegen lényektől kezdve bodysuit robotharcosokon meg mechákon át, ebből még ki lehetett volna hozni valamit , de ez nem csak, hogy mit sima animeként nem működik, de 25.évfordulós animeként pedig egyenesen méltatlan. Az egy dolog, hogy az anime 7 rész után sem tudja eldönteni, hogy most akkor ténylegesen miről akar szólni, de még csak infomorzsákat vagy kapaszkodókat  sem hajlandó nyújtani a nézőnek, hanem elvárja, hogy mindent ő maga találjon ki, de mivel a sztori vagy 5 folymaatosan egymást keresztező szálon fut így semmit nem lehet érteni az egészből. Viszont minden máson is elbukik. A látvány még egész elfogadható, de karakterek azok kvázi nincsenek, legalábbis a két főszereplő csaj olyan hányaveti módon van megírva és jellemezve, hogy semmit nem lehet mondani róluk, max azt, hogy állandóan csokit akarnak zabálni. A zneék meg....nyeh.

Az egészről nem csak az üvölt, hogy mintha a készítőknek fingjuk sem lett volna arról, hogy mit is akarnak kihozni ebből , hanem nagyjából az is, hogy mintha ezt meg se akarták volna csinálni. Inkább vették volna elő a legelső animéjüket és rebootolták volna azt az évfordulójuk alkalmából , mert ezt rossz nézni, bár a statisztikák alapján rajtunk kívül nagyjából nem is nézi senki. És ha már értelmezhetetlen sorozatoknál tartunk....

8: Ishura

mv5bywflzdywnmmtyjrlnc00zmi2lwixzwutyjniyzjlndiwnjc0xkeyxkfqcgdeqxvymtezmti1mjk3_v1.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 8 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 2/10

Fuhúúúúúú, gyerekek!  Ez..... ez egyszerűen....erre nincsenek szavak, de azért próbálok találni.

Őszintén, nem csak nekünk nincs finguk se arról , hogy ez miről akar szólni , hanem látszólag a light novel készítőinek sem. Nagyjából annyit sikerült ebből a sztoriból kihámoznunk, hogy miután a sorozatban legyőzték a nagy démonkirályt , egy csapat kisebb erejű démon és nagyhatalmú ember a világ elfoglalására szövetkezik egymással amiket a főszereplőknek kell megakadályoznia. 

És komolyan, ennyiről szól az egész! Nincs több, ennyi, nada, nuku, semmi több! De nem csak az van itt, hogy a sorozat ennyiről szól, hanem , hogy még ez is olyan érzést kelt mintha fogtak volna minden létező fantasy elemet, beledobálták azokat egy lábosba és elkezdtek volna kifőzni egy Trónok Harca + Attack on Titan epikusságával vetekedő sorozatot , de amit kaptunk az inkább egy nagy kupac ehetetlen szarra hasonlít. Itt is vagy 8 szálon fut a sorozat, de egyik kibontására se szán elég időt, az első 5 rész nagyjából annyiból áll, hogy 20 percet szán 1 vagy 2 szereplő bemutatására, de még így is vannak olyanok akik utána nagyjából 2 percet sem szerepelnek és ez nem vicc, A nindzsagyerek meg a hozzá csapódó varázslócsaj az első részt leszámítva nagyjából 10 percet se szerepelt utána, az angyali bérgyilkos összesen nem szerepelt ennyit 8 rész alatt, az egyetlen értékelhető szereplő, vagyis a kék wyvern is el van hanyagolva, a mandragóra fel lett vezetve mint egy epikus ellenfél erre a lehető legröhejesebb módon nyírják ki és még sorolhatnám. Plusz tegyük hozzá, hogy a kék wyvernen kívül tényleg nincs egyetlen értékelhető vagy minimálisan szerethető kakater se, a látvány ocsmány, a harcok követhetetlenek és annyira izgalmasak meg epikusak, hogy, és ez nem vicc, ez komolyan megtörtént, Mangi az egyik rész felénél konkrétan bealudt! Ragna ébresztette fel egy telefonhívással XD. Ne akarjatok így járni. 

9. Bucchigiri!

51217e17030bc00540316a61234a8311.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 6 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 8/10

Először is: Ez a Buchigiri nem az 1989-es hasonló című animének a remake-je, hanem egy attól független originál anime a Banana Fish alkotócsapatától. 

Főszereplőnk Arajin visszaköltözik gyerekkori városába hol is utcai bandák és deliquent diákok uralják a környéket akiknek semmi más nem jár a fejükben csakhogy mindennap péppé verjék egymást, ezáltal megszerezve a másktól a hatalmukat és a területüket. A srácot ez azonban a legkevsbé sem érdekli, mégis kénytelen lesz becsatlakozni a harcokba gyerekkori barátjának és egy hozzá csapódó dzsinnek, Senyának köszönhetően aki képes hatalmas erővel felruházni a harcok idejére.

Ez az anime a tökéletes retró szórakozás. Tulajdonképpen semmi másról nem szól minthogy a teljesen ütődött karakterek szarrá verik egymást minden részben, közben pedig megy a helyzeti poénkodás. Aki szereti az olyan deliquent animéket mint a Kyou Kara ore Wa, a Kenichi , a Great Teacher Onizuka vagy a Beelzebub azoknak ezzel is érdemes tennie egy próbát! Higgyétek el, nem fogjátok megbánni! Lehet szidni a MAPPA stúdiót , de az biztos, hogy ennél kitettek magukért. 

10: Isekai de Mofumofu Nadenade soru Tame ni Gannbatemasu

1774932.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 8 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 7.5/10

Főszereplőnk a 27 éves Midori halála után egy arisztokrata kislány képében reinkarnálódik egy fantasy világba ahol is, az istennek tett kívánsága alapján egész nap halomra ölelgetheti a szőrösebbnél szőrösebb állatokat, mível szert tett egy olyan képességre, hogy minden állat azonnal megszereti, illetve bánni is képes lesz velük ami persze jó sok bonyodalmat okoz neki ebben az életében is.

Nem egy nagy was ist das ez az anime, de az tuti, hogy a szezon legcukibb és aranyosabb animéje. Nem ígér sokat, de szerethető, szórakoztató és tényleg hihetetlenül aranyos ami heti 1 részben megnézve képes lenyugtatni az ember gondolatait a cukiskodásával. A stop-motion ending meg telitalálat. 

11: Himesama Goumon no Jikan Desu

wnbkcg9vg.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 7 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján:  8/10

Főszereplőnk, a simán csak Hime névre hallgató hercegnő a gonosz démon nagyúr fogságába esik, és hogy kiszedjenek belőle minden információt a királyságával kapcsolatban bebörtönzik és válogatott kínzásoknak vetik alá. Igen ám, de aki azt gondolja, hogy vasszűzbe zárják, kerékbe törik vagy más módokon kínozzák az téved. A simán csak Torture névre hallgató vallató démonasszony és csatlósai olyan dolgokat vetnek be mint a szeme láttára történő ínycsiklandozó rámen, kekszek és sütik megevése, cuki állatok megölelése és simogatása, vagy éppen játékokban való harcolások, vagyis minden amit  a hercegnő szeret, de nem kaphat meg csak ha információt szolgáltat nekik, ami persze rendre meg is történik amit a kardja csak fejvakarással néz végig, már ha volna karja.

A tipikus WTF! sorozat ami pont ezért baromira szórakoztató és azért valljuk be, hogy sokkal nagyobb kínzás az, hogy valaki a szemünk láttára eszi meg a frissen sült kenyérrel ferltunkolt pörkölszaftot vagy kekszet, vagy nem enged cuki állatokat ölelgetni. Epizódikus, de nagyon vicces anime amit bátran ajánlok mindenkinek, főleg azért is mert itt bebizonyosodik, hogy a démoni apukák sokszor jobbak mint más emberi apukák.

12. 30-sai made Doutei dato Mahoutsukai ni Narerau Rashii

ojkw3lmaik6640iwn0rfnbeazne.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 7 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 7.5/10

A szezon BL sorozata.

Főszereplőnk a 30 éves és mindig szűz Adachi ,aki eme kombó hatására szert tett arra a képességre, hogy képes hallani mások gondolatait ha megérinti őket. Eme képesség hatására tudja meg, hogy az egyetlen munkahelyi barátja Yuuichi valóban szerelmes valakibe mint ahogy azt pletykálják, ám a gondok ott kezdődnek mikor megtudja, hogy az a valaki nem más mint ő maga, és már azóta szerelmes belé amióta megismerte, de mivel ő maga nem tartja melegnek magát így próbálja elutasítania a férfi érzéseit, ám egy idő után már ő maga sem lesz biztos a sajátjaiban, amit csak tetéz, hogy egy másik barátja szintúgy szerelmes lesz egy futárfiúba. 

Nos, ez tipikusan az az anime aminél ha valaki felhúzza magát azon, hogy két férfi szereti egymást, vagy egy eddig magát heterónak valló férfi kezd el egy másik férfi iránt vonzódni akkor azok bele se fognak kezdeni ami végül is érthető, ugyanakkor a sorozat képes a kialakuló homoszexuáális kapcsolatokat jól bemutatni, még ha néha kissé elnyújtott és nyögvenyelős módon is teszi, de mégsem csomagolja azokat rózsaszín ködbe vagy sztereotípikusan teszi azt. Nem egy rossz anime, simán nézhető, de nagyon rétegmű. 

 

13.  Urusei Yatsura S2

urusei-yatsura-part-2.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 7 rész

- Várható hossz: 24 rész

- Eddig látottak alapján: 8/10

Idén télen visszatér kedvenc perverz főhősünk Ataru és a belé fülig szerelmes, de nem kívánt idegen menyaszonnya Lum, hogy még több őrült szituációba keveredjenek barátaikkal és ellenségeikkel. 

Még mindig egy teljesen korrekt reboot sorozatról van szó, látszik, hogy a David Production odafigyel arra, hogy a  hozza az eredeti színvonalát, még ha ahhoz a 80-as évek eleji eltúlzott látnványvilág is alaposan hozzátett. Kellemes szórakozás, főleg azoknak akik hozzám hasonlóan imédják a retró, illetve Takahashi Rumiko műveit, az opening meg ending meg főleg kenyérre fogja kenni őket az eredeti sorozatra és a Beautiful Dreamer-re tevő utalásokkal. 

14: Sengoku Youko 

sengoku-youko-kv.jpeg

 

- Megtekintett részek száma: 7 rész

- Várható hossz: 37 rész

- Eddig látottak alapján: 6.5/10

Mi lesz abból ha keresztezzük az Inuyashát és a Kenshint? Hát ez.

Egy youkai animével van dolgunk, ami egy olyan világban játszódik ahol az emberek mellett a Katawaráknak nevezett lényekkel kelle gyütt élniük akik viszont nem szívlelik túlzottan az embereket. Főszereplőink  egy ilyen testvérpáros. Tama ,aki imádja az embereket és folyton  a segítésükön fáradozik, míg bátjya, Jinka gyűlöli az embereket annak ellenére, hogy félig ő maga is az. Ez a páros járja a világot , miközben szörnyekkel harcolnak és az embereknek segítenek, majd csatlakozik hozzájuk egy szamurájsrác Shinsuke is aki minél erősebbé szeretné válni. 

Nos, úgy érzem, hogy ennél az animénél én vagyok fordítva bekötve. Míg az elsőprő véleménytöbbség negatívan értékeli, nekem eddig tökre bejön ez az anime, igaz, látom a hibáit is, de mivel egy 37 rész hosszúságú animéről beszélünk, így nem vonok le hamar hosszú távú következtetéseket. Az eddigi 7 rész még mindig csak felvezetésképpen működik, vannak ugyan harcok amik jól néznek ki, de érdemi előrehaladás nem történt, a karakterek szerethetőek, de nagyon egyszerűek, Shinsuke meg eléggé nem illik a képbe. Látványilag is azért többet vártam, legalábbis ha azt vesszük, hogy a White Foy stúdio korábban csinált már hasonló animét a Katanagatari képében, Ugyanakkor mivel imádom a youkai animéket, így én ezzel is elvagyok. Nézni nézem, jól szórakozok rajta, csak azért tényleg mehetne előre a cselekmény. Az első opening és ending zene viszont kifogástalan, főleg az ending amit az ex Kalafina tag Keiko ad elő, ami nem meglepő lévén, hogy a zenékért Kajiura Yuki felel. 

15: Momochi-san  Chi  no Ayakashi Ouji

momochi-san-chi-no-ayakashi-ouji-d4dc30c25c.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 8 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 6/10

Még egy youkai anime amiben főszereplőnk a 16 éves Momochi Himari visszaköltözik sohasem látott szülei egykori házába amit azonban mint kiderül kénytelen lesz megosztani 3 másik férfival akik már régebb óta ott élnek és eszük ágában sincs elmenni onnan. A három férfi pedig a különleges képességekkel bíró 17 éves Aoi és 2 youkai segédje, a mindig nyugodt Yukari , illetve a tüzes és meglehetősen bunkó Ise. Azonban a lánynak sem áll módjában elmenni onnan , így kéyntelenek lesznek négyen együtt élni, idővel pedig egyre több még ott és körülöttük lakó youkai-t ismerhetünk meg, nem egynbek pedig Himari-ra fáj a foga már csak a Momochi vér miatt is ami látszólag több titikot rejt mint azt a lány gondolta volna, de Aoi és a többiek mindig a segítségére sietnek, idővel epdiog egyre több dolgot tudnak meg egymásról.

Nos, már az eléggé csúnyácska látványból leszürhető, hogy nem egy nagy költségvetésű animéről van szó, de azért el eleht nézegetni, habár nincs egy szinten más olyan youkai animékkel mint a Kamisama Kiss, a Kitarou vagy a Kakuryou. Heti egy részt simán végignézhető, de bőven a felejthető kategóriába esik.

16:  High Card S2

oanmdkamxafa86l36wz2k18rm0vatjcdmq32y5s1.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 7 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 7/10

Folytatódnak Finn illetve a többi kártyaharcos gengszter kalandjai amikben próbálják a többi mágikus képességgel bíró kártyát is megtalálni illetve megszerezni , ám ezúttal a rendőrség is jobban bekapcsolódik az üldözésükbe, meg nem mellesleg a helyi maffiafőnök, Ban Klondike is jobban beleveti magát az akciókba. 

Nem kertelek, ez az anime még mindig a tipikus példája annak, hogy a kevesebb néha több. Ha ezt az egész mágikus kártyás szálat már az elejétől fogva kivágják a francba akkor ez lehetett volna egy tipikus Guy Ritchie féle szórakoztató gengszter anime. Nem azért, így is szórakoztató és igen, tudom, hogy ez egy multimédia projekt anime, de azért én jobban preferáltam volna ha a második verziót választják a készítők. Ettől függetlenül még mindig nézhető, izgalmas akciókkal teli anime egész elfogadható látvánnyal, érdekes szereplőkkel, mondjuk a rendőrcsak már kezd nagyon idegesítőbe átmenni, és kellemes zenékkel. 

17. Shaman King Flowers

shaman.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 6 rész

- Várható hossz: 13 rész

- Eddig látottak alapján: 3/10

Édes jó istenem! Takei! Miért? Minek kellett ez?

Nem a Boruto volt az első anime ami eljátszotta a " csináljuk meg ugyanazt a főhős gyerekével csak rosszabbul " sémát, sőt már az Oroszlánkirály 2 is erről szólt és azt eddig is szerettem, de ehhez képest csak még jobban felértékelődött bennem. Ez ugyanis egy ligában játszik nem csak a Borutóval, de a szintén ugyanolyan szar Densetsu Weed-el is.

A sorozat, ahogy látható is, a Shaman King folytatása lenne , csak ezúttal Yoh és Ana fiával Hana-val aki apjának a tökéletes ellentéte, vagyis egyszerűbben mondva, egy kurva idegesítő hülyegyerek aki naphosszat sámánfightolna ha Tamao engedné neki, aki a szülei helyett neveli, de a próblémák őt is megtalálják, nevezetesen a 2. vérvonalú Asakura család képében akik pont most unták meg, hogy senki nem foglalkozik velük, de emellet a világot is új veszély fenyegeti, felbukkannak újabb szereplők akikről mint kderül szintén az előző sorozat szereplőinek a gyerekei és kell még ragoznom? 

Kimondom: Ez egy rakás szar és pontosan azért az amiért a Boruto vagy a Weed is. Minden itt vana miért azokat utálni lehet. Kurva idegesítő főszereplő hülyegyerek, minden ledegradálása amiről az előző sorozat szólt, olyan felbukkanó családok és konfliktusaik akikről az előző animében egy büdös szó nem esett, de úgy utalnak rájuk mintha mindig is léteztek volna, a látvány még úgy elmegy, de a karakterdizájn olyan érzést kelt mintha random devintart alkotók  képeit lopkodták volna össze ( az egyik csaj konkrétan elmehetne egy Yugioh kártya szereplőjének is), az új karakterek borzalmasak, a régiek valamennyire mentik a helyzetet, lévén Tamao-ból waifu-t, Ryo-ból pedig husbandót csináltak , és nekik legalább van pár jobb jelenetük, de rajtuk kívül már nem nagyon nem van akire kicsit is azt lehetne mondani, hogy érdekesek. Hikasa Yoko meg annyira túljátssza Hana szerepét , hogy az már fülsértő ( Yoh-ként még elment). A zenék legalább jók, az openinget ezúttal nem Hayashibara Megumi hanem Mizuki Nana adja elő, míg az endingért Uesaka Sumire felel.  Jobban jártok ha nem vesztegetitek erre az időtöket.

Jó hosszú lista lett ez az tény, de ezek azok a sorozatok amiket én vagy közösen figyelemmel kísérünk. Ha kihagytunk valamit akkor ne legyetek restek közölni azt és a véleményeteket sem. Én ennyi voltam mára, a legközelebbig Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr1218338763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása