Szegasztok!

Elmúlt ismét egy újabb év, melyben igencsak sok kiváló és borzalmas animében volt részünk!

Idén több listával is készülök 2020-szal kapcsolatban, de most először 2020 Top 5 Legjobb és Legrosszabb anime listámat írom meg nektek!

133847564.jpg

Kezdem először a legrosszabbakkal.

V. Helyezett = Hachi-nan tte, Sore wa Nai deshou!

110718.jpg

XX18Rolandxx kollégam jól kivesézte, hogy miért egy borzalmas anime, de ami a legrosszabb, hogy ez az anime egyben gyönyörű példaköve annak, hogy miért kezd az Isekai műfaj egyre jobban zuhanni a lejtőn! Nagyon nem tudom ajánlani senkinek.

IV. Helyezett = Darwin's Game

107222_1.jpg

Ha tudta volna Charles Darwin, hogy a nevében egy bugyuta, unalmas, fárasztó és minden más battle royale akció animéből összeollózott ZS-kategóriás tucat animét fognak készíteni, akkor inkább csöndbe maradt volna és itta tovább a kávéját. Nem az a bajom, hogy minden második battle royale animéből lop, vagy hogy a karakterek unszimpatikusak és műmájerek, sőt, még a közepes látványvilággal is ellettem volna, de sajnos a humor hiánya, az egysíkú akciók meg a rengeteg logikai ostobaság végleg kinyírta nálam, hogy a jobb battle royale animék közé tartozhasson.

III. Helyezett = Ninja Collection

108104_1.jpg

Eme hulladék animéről már megírtam a véleményemet, s mint mondtam: felesleges volt elkészíteni, csak hogy a Zekai mellett legyen még egy spin-off a Yami Shibai számára.

II. Helyezett = Kyochuu Rettou

104027.jpg

Erről a szemétről is megírtam már a véleményemet, szóval legyen annyi, hogy amíg a Ninja Collection elkészítése kár volt, addig a Kyochuu Rettou elkészítése egyenesen hiba volt.

S akkor jöjjön 2020 legrosszabb animéje... ami egyben egy új mérföldkő is, mivel eme anime letaszította a Platonic Heart nevű szörnyeteget a trónjáról... íme tehát nem csak 2020, hanem a valaha készült legrosszabb anime, ami az anime ipart sújtotta!

I. Helyezett = Gibiate

107880.jpg

... Erre az animére nincsenek szavak... anno, amikor bemutattam a Platonic Heart torzszülöttet, azt hittem, hogy csak felfele vezet az út az anime ipar számára... de nem. 12 év után, ismétlem, 12 rohadt év után sikerült az iparnak kihánynia egy újabb démont, melyhez képest a 2013-as Coppelion, a 2017-es Sin Nanatsu No Taizai és a törpiek is mind kedves kis melléfogások voltak ehhez a merénylethez képest! Szívesen megírnám a létező összes dolgot vele kapcsolatban, de akkor jövő évig itt gépelném a sorokat! De a tény, hogy emiatt a rohadék miatt új Top Legrosszabb anime listát kell írnom, már önmagában elmond mindent. SENKINEK NEM AJÁNLOM! HA CSAK A NEVÉT MEGLÁTJA, MENEKÜLJÖN, KI MERRE LÁT! 

Ezek voltak hát 2020 legrosszabb animéi, jöjjenek 2020 legjobb animéi!

V. Helyezett = Eizouken ni wa Te wo Dasu na!

110451_1.jpg

Mindig is kedveltem azokat az alkotásokat, amik magáról az anime és manga készítésről szóltak. Amikor megtudtam, hogy a Devilman Crybaby animét elkészítő Science SARU készítette, tudtam, hogy meg kell néznem, s nem kellett csalódnom. Kezdetben féltem, hogy a kizárólag női karaktereket felmutató sorozat átmegy valami girl stuff-ba, de szerencsére a hölgyek mindegyike szimpatikus és jól kidolgozott. A hölgyek fantáziavilága és küzdelme az anime készítés árnyoldalával pedig grandiózusra sikerült. Egyetlen probléma, hogy eléggé "művészi", szóval aki akció orientált animéket szeret, azokat nem ajánlom.

IV. Helyezett = Somali to Mori no Kamisama

102796_1.jpg

Eme megható és kedves animéről megírtam a véleményemet, s máig tartom, hogy a mesés, változatos és remekül felépített világ mellett remekül mutatja be az szülő-gyermek kapcsolatát és a rasszizmus. Mindenkinek szeretettel ajánlom!

III. Helyezett = Tonikaku Kawaii

108722_1.jpg

S még hogy nem lehet jó romantikus animéket készíteni? Hát tessék, itt a Tonikaku Kawaii, ami számomra egyben 2020 egyik legnagyobb meglepetése volt! Remek szereplők, nagyszerű humor, érdekes témák és rengeteg kikacsintás! Ráadásul már jön is a második évad belőle, amit már tűkön ülve várok! Mindenki, aki szereti a romantikus vígjátékokat, azonnal vesse rá magát!

II. Helyezett = Kakushigoto

106372_1.jpg

Eme anime lett volna eredetileg számomra 2020 legjobb animéje. xx18Rolandxx erről írt kritikát, szóval csak annyit, hogy mindenkinek kötelező egyszer látnia!

I. Helyezett = Dorohedoro

104786_1.jpg

Eme anime amellett, hogy vicces, akció teli, nagyszerű világgal és szereplőkkel bír, bebizonyította, hogy nem csak, hogy az emberek még vevők a dark fantasy témára, de hogy igenis lehet kiváló animét készíteni CGI-al! A világ szépen fel van építve, ahogyan a történet is, miközben a sötét de humoros hangulat mindent tarol! Bár számomra szubjektíven a Kakushigoto jobb, sajnos nem szabad elvitatnom a Dorohedoro érdemeit, amire többszöri megnézésre is csak annyit tudok mondani: köszönöm MAPPA eme remek animét!

Ezek voltak hát 2020 legjobb és legrosszabb animéi! S nektek?

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr6116370624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása