Szegasztok!

Ezúttal egy nagyon, NAGYON rossz animéről fogok nektek írni, ami nem kicsit b*szta fel az agyam. Hogy mennyire rossz? Nos, ha az anime "témaválasztásánál" kellene maradnom, elég lenne annyit írnom, hogyha a bibliai Lucifer lázadása előtti napon tudta volna előre, hogy 2017-ben egy szigetország szexuálisan túlfűtött animátorai dinnyemellű szőke Marry Sue-ként fogja ábrázolni, aki már kínosan álleszbikus módon más nők melleit nyalogatja közben meg egy hihetetlenül gagyi és logikátlan történet keretében próbálják mosdatni "főhőnőjüket", akkor inkább meggondolta volna magát, térden állva bocsánatot kért volna az Istentől majd megkérte volna az Istent, hogy 2017-ben csapjon villám a fent említett animátorokba.

Ha viszont saját szavaimmal kéne leírnom: f#s!

Ma a Sin Nanatsu No Taizai nevű borzalomról írok nektek!

86621l.jpg

A Sin Nanatsu No Taizai eredetileg egy 2016-ban indult manga, melyet egy Ulrich nevű úriember ír és rajzol a Comic Fire magazin oldalain, mely a mangaka eddigi egyetlen műve (s remélhetőleg utolsó is). Az TNK és Artland stúdió meg valamiért a manga alig egy éves megjelenése után már anime adaptációt akartak készíteni belőle (hogy miért, azt ne kérdezzétek). Az anime rendezésében az a Kinji Yoshimoto vett részt, aki számos Queen's Blade szériát tolt ki csodálatos "ánusz rózsáján", szóval már most előre sejthető volt az anime minősége.

chia_anime_sin_nanatsu_no_taizai_2017_episode_1_uncensore_0001.jpg

"Szerintem meg szimplán egy 21-ik századi LSD függő tiniribi vagy, abból is a legidegesítőbb fajtából."

A "történet" szerint Lucifert (aki itt természetesen egy dinnyemellű szőke ribi) ledobják a Földre - természetesen nem a világ teremtésekor, hanem a 21-ik században, hogy nehogy már okosteló meg melegvíz nélkül maradjon -, aminek folytán először egy templomba csapódik, majd azon is túl a egyből a pokol legaljára. Ekkor a leszbikus Leviathan kiszabadítja, hogy majd Belial és a 7 fűbűnt megtestesítő démon egy-egy pecsétet rakjon a testére, melyek csak akkor szűnnek meg, ha Lucifer legyőzi őket. Visszamegy a Földre a templomba, ahol egy Maria nevű lány szívét magához veszi és ráveszi, hogy kövesse mert........ csak.

A történet már önmagában is gáz lenne, ha nem fejelték volna meg azzal a hülyeséggel, hogy Isten valamiért már megint nem normális és már megint hülyének van beállítva, ezúttal ugyanis azt a poklot akarja elpusztítani, ahova a büntetésből küldi azokat a lelkeket, amik vagy megtisztulni mentek, vagy meg ott raboskodni örökre, hogy ne a mennybe jussanak. Miért lenne neki ez jó, nem derül ki, de gondolom a mangakának meg az anime rendezőnek túl sok volt a Youjo Senki. Nem az, régebben is voltak olyan mangák meg animék, ahol Isten volt az antagonista, de ott legalább valósabb okai voltak - lásd Devilman, amit szeretettel ajánlanék mind a Youjo Senki, mind pedig a Sin Nanatsu No Taizai készítőinek.

Az írók próbáltak néha valami csavart is belerakni, mint Michael gyanús mosolygásai, de a logikát két lábbal rúgták föl a készítők a fanservice érdekében. Logikus ember azt hinné, azért mosolygott, mert átverte Lucifet a helye megszerzése érdekében.... erre meg kiderül, hogy szimplán arra ment rá az egész, hogy leszbikus-harc fétisét kiélhesse...

chia_anime_sin_nanatsu_no_taizai_2017_episode_2_uncensore_0003.jpg

"A leszbikus Lucifer...... no komment."

A karakterek siralmasak. Nem az a baj, hogy sablonosak, vagy hogy unalmasak, hanem az, hogy elviselhetetlenül idegesítőek! Már gyakorlatilag a Platonic Heart stábjával vetekszenek a Sin Nanatsu No Taizai szereplői, aminél sértőbbet egy anime már nem kaphat.

A zenék borzalmasak és semmilyenek, a látványról annyit, hogy tipikus moe anime, amit a Queen's Blade ihletett meg. Csatákról ne beszéljünk, mert olyanok nincsenek - amik vannak azokat jó indulattal sem nevezném csatáknak, mert az sértés lenne azokra az animékre nézve, ahol ténylegesen is vannak látványos és kidolgozott csaták.

A poénok meg az otakuk számára készített "cici-popó" lengésekből meg fanservice-ből áll, amik nem csak unalmasak, de egy idő után már taszítóak is.

chia_anime_sin_nanatsu_no_taizai_2017_episode_2_uncensore_0002.jpg

"Az anime szerint így nézne ki a Falánkság Bűnének Démonának megtestesülése.... persze, én meg Miss Argentina vagyok F kosárral."

Végül jöjjön az, amin a legjobban megfeneklett az anime, az pedig a megvalósítás. A készítők a kereszténység témájához nyúlt, amit amúgy csak nagyon kevés animének sikerült jól megragadnia, mind annak bemutatása, mind pedig parodizálása terén. Nos, a Sin Nanatsu No Taizai annyira komolyan veszi magát, hogy paródiaként totálisan megbukott, de magát a témát annyira veszi csak komolyan, hogy megragadtak pár nevet a bibliából és már úgy voltak vele, hogy tökéletes, közben meg annyira felszínesek voltak, mint Kishimoto a nindzsákkal vagy a Boku No Pico Academia a szuperhős témával. A hét bűnt megtestesítő hölgyemény gagyin néznek ki, a pokol és a menny hátterei minden eredetiséget nélkülöznek és az anime hangulatából sem érezzük át a témaválasztás bármilyen érzését.

Összefoglalva a Sin No Nanatsu No Taizai 2017 egyik legrosszabb animéje! Egyetlen érdeme van mindössze: zseniálisan hülyét csinál az anime rajongókból, a keresztényekből és a nézőből! Ha elakarsz valakit üldözni, akkor ezt az animét mutasd meg neki és soha többé nem fogsz hallani róla! Viccen kívül NE nézzétek meg, inkább olvassátok el Go Nagai Dante Shinkyoku mangáját vagy nézzétek meg az EA játék alapján készült Dante's Inferno-t, mert azok messze jobbak mint ez a trágya!

Sin Nanatsu No Taizai

- Idő: 2017

- Rendező: Kinji Yoshimoto

- Stúdió: Artland, TNK

- Műfaj: Beazonosíthatatlan

- Hossz: 12 rész                                                                                        

Ami Tetszett:        

- ........................

Ami nem tetszett:

- Unalmas, ronda, érdektelen, béna és átgondolatlan történet, idegesítő karakterek, a témát csak ürügyül használó fanservice maraton, béna harcok és rossz zenék.

 

Értékelés:              

Százalék szerint: 7% = F#s

A 10-es skála pontozása a következő képen megy:

0-2.5 = Csak saját felelősségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla videót, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

10/10-es skála szerint: 0.5/10 = Nagyon rossz!

Mangekyo022.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr1312710680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Inzon 2017.08.05. 10:26:13

A Dungeon is ilyen gagyi volt. Bár kevésbe.
Nem ártana, ha ezek a BAROM mangakák és animátorok utánanéznének az adott Istenek/Angyalok/Démonok nemi hovatartozásának, mielőtt baromságokat készítenek.

Lavirintos 2017.08.15. 23:58:50

Eromanga-sensei...barátom....Eromanga-sensei (az még kártékony is)

Qtya von Disznósajt 2017.08.26. 03:38:01

@Lavirintos: A szádra ne vedd! Az egy mestermű!
süti beállítások módosítása