boardroom-meeting-suggestion_masolata.jpg

 

Szegasztok!

Vannak készítők, mind a videójáték iparban, mind pedig a filmgyártásban, akik nem akarnak új dolgokat kitalálni, nem akarnak "ismeretlen vizekre" evezni, hanem teljesen jól elvannak a saját komfort zónájukban, amit a nagyközönségnek akarnak eladni újra és újra, persze más köntösben. Ez még nem lenne annyira vészes, ha nem lennének egyesek, akik ezt már a pofátlanság szintjén kezelnék. Ilyen például a Weekly Shonen Jump mangák terén, a Walt Disney a régi klasszikus filmjeik "élőszereplős" feldolgozásai terén és az ILCA az animék terén. Utóbbiak a Yami Shibai című művüket próbálják újra és újra eladni minél pofátlanabbul, melyre csodálkozok, hogy a TV Tokyo még nem mutatott nekik ajtót.

Ma a "Yami Shibai" anime "spin-off" cuccáról, a "Ninja Collection" animéről írok nektek!

(Az összes eddigi írásos anime kritika itt érhető el)

108104.jpg

A Ninja Collection az ILCA stúdió Yami Shibai anime szériájának 13 részes spin-off "terméke", melynek elkészítéséhez csatlakozott a DRAWIZ és Toho Interactive Animation stúdiók is, hogy eltanulják a rossz minőségű anime készítés "művészetét". Az animét Akira Funada rendezte, akinek ez volt az első munkája rendezőként és sejthetően az utolsó is egyben. Az anime műfaja horror.

Az anime "története", hogy néhány tinédzser ninjász gyerek talál valami random szörnyet, amit kiiktatnak. Ennyi. Ez megy 13 részen keresztül. Van talán 2-3 korrekt történet, de a többség unalmas és semmitmondó, de még a jobb részeknél is ha a néző elkezd gondolkodni, akkor látja a logikai hibák és ellentmondások hadát.

Kezdjük a legnagyobb hibájával az animének, méghozzá a látvánnyal. Hiába van benne a "ninja" szó a nevében, az anime animáció ugyanaz, mint a Yami Shibai esetében. Ez azért problémás, mert a Yami Shibai a nevében való utalásából a régi "Kamishibai" előadásmódot szerette volna újraalkotni animében, aminek hála ellehetett valamennyire nézni a gyenge animációt. Itt viszont a készítők a ninja témához hasonló horror cuccot akartak eladni, ahol már nem lett volna szabad megmaradni a Yami Shibai féle látványnál és történetvezetésnél. Viszont mivel a készítők tettek erre magasra, így kaptunk egy olyan szemfájdalmat okozóan gyenge, low-budget szintű látványt és animációt, melyet talán még a Pierrot Stúdió sem merne eljátszani. S ezen az animén összesen három stúdió dolgozott?

Oké, ronda a látvány, de a történetben lévő horror csak jó, ugye? Nos, nem. A második legnagyobb problémája az animének, hogy horror ellenére kicsit sem ijesztő. Nincs benne semmi, ami félelmetessé tenné. Ellenben vannak benne viccesebbnél viccesebb szörnyikék.

nc02.png

"Casper, a morcos piros fingfelhő."

Harmadik probléma, hogy nincsenek a karaktereknek személyisége. Egyetlen egy áldozat kivételével (hatodik epizód az édesanyával) mindegyiküknek valami Zs-kategóriás tucat áldozat karaktere volt. De ez sajnos kiterjed a ninjászokra is, akikről elméletileg szólnia kéne eme animének.

Zenék? Van egy jól pörgő outro, de azon kívül egy darab zene nem volt, vagy ha mégis, az valami érdektelen háttérzaj volt, ami nem emelt a horror hangulaton, de még rontotta is tovább lefele a lejtőn.

De csak van valami jó pontja... ugye?

Nos, mint írtam, van 1-2 történet (konkrétan a negyedik és a hatodik részek), amik legalább érdekesek voltak, valamint az outro... de ennyi. Meg talán, az, hogy rövid. A Yami Shibai animékhez hasonlóan ez az anime is 3-4 perces időtartalommal rendelkezik részenként, szóval a 13 rész együtt tesz ki olyan 52 percet, melyet nyugodtan ellehetett volna tölteni inkább egy bármilyen OVA megnézésével.

nc03.png

"Ha a rajzolás nem riaszt el, akkor majd az 10 FPS animáció!"

Gondolom akkor most jön a kérdés, hogy egyáltalán miért írók egy olyan animének alig nevezhető cuccról, ami részenként 4 perc hosszú és még a vak is látja, hogy szemétre való? Nos, két oka van:

1.A pofátlanság miatt, amit ez az anime képvisel. Nem elég, hogy az ILCA nem mer, vagy nem akar valami másba belekezdeni, de inkább újra leakarja nyomatni az emberek torkán a Yami Shibai cuccukat, ami évadról évadra egyre silányabb. Három stúdió "dolgozott" rajta, de egynek sem jutott eszébe, hogy eme animét nem kellett volna elkészíteni? Ráadásul a TV Tokyo röhögve leadta eme animét, ami szintén kérdés: kinek akarnak ezzel jó pontot szerezni?

2.A tény miatt, hogy eme "stílus" egyre jobban elterjedt, ráadásul egyik rosszabb mint a másik! Készíts valami felszínes maszlagot zéró történettel 3-4 részben oszt erőltessük rá a nézőkre. Sajnos egyre többen kezdenek beállni eme irányba, mint a Magic Bus, akik anno letettek egy They Were Eleven animét az asztalra!

Szóval ez volt a Ninja Collection. Senkinek sem kellett, de legalább van 1-2 értékelhető dolog benne és habár a piac számára negatív előjel is lehetne, legalább az emberekben nem tesz akkor kárt, mint anno a Platonic Heart, a Coppelion, illetve most a Gibiate.

Ninja Collection

- Idő: 2020

- Rendező: Akira Funada

- Stúdió: ILCA, DRAWIZ, Toho Interactive Animation

- Műfaj: Horror

- Hossz: 13 rész (egy rész 3-4 perces)                                                                                       

Ami Tetszett:        

- Van legalább 1-2 érdekes történet (negyedik és hatodik rész).

- Az outro.

Ami nem tetszett:

- Személyiség nélküli karakterek, gyenge rajzolás és animáció, nulla horrorfaktor.

Értékelés:              

Százalék szerint: 12% = Nagyon Rossz

A 10-es skála pontozása a következő képen megy:

0-2.5 = Csak saját felelősségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla videót, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

10/10-es skála szerint: 1/10 = Nagyon Rossz

Mangekyo022.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr616350926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása