Szegasztok!

Elnézést, hogy még nem készült el az új anime bemutató videó, de ugye lassan kezdődik az új szemeszter s így kicsit bizonytalan vagyok az időmmel.

Mindenesetre visszaolvastam "kicsit" a toplisták terén, s rá kellett jönnöm, hogy bizony kellene végre frissítenem a listáimat, de mivel már elég sok animét láttam így emelnem kellett a számon. Gondolkodás után úgy döntöttem, hogy Top 15-ös listát készítek, mivel nálam a 13 és a 15 a szerencseszámok! ;)

No de akkor lássuk is, hogy mit is gondolok én a Top 15 legjobb animének!

Figyelem: a régi lista már csak a kommentek miatt marad meg (egy ideig). Tartalma valószínűleg törlődni fog és át lesz ide irányítva.

e0r5s másolata (2).jpg

XV.Helyezett = Bartender

1589_1.jpg

Eme animéből már készítettem anime bemutat videót, s ott el is mondtam, hogy sokan nem fognak velem egyetérteni, mivel valóban nem szól mindenkinek. Leginkább azoknak ajánlott, akik szeretik a történet és karakter központú animéket, illetve akiknek bejött a Mushishi, azoknak ez is tetszeni fog.

Egy biztos, ha valamilyen koktélt látok, mindig eszembe jut egy történet, amit eme animében ismertem meg.

Szép látvány, érdekes előadásmód, jó karakterek érdekes történetekkel és problémákkal.

Anime Bemutató Videó itt.

XIV.Helyezett = Death Note

014.jpg

Bevallom, sokat gondolkodtam róla, hiszen így b 3 évvel később már nem igazán tudom berakni a top 10-be, de kiváló ötlete, szép látvány világa, szerethető karaktereivel és zenéivel lehetetlen lett volna nem berakni.

Megjegyzem, eredetileg ez lett volna a 15-ik, de egyetlen előnye, hogy valamennyivel "akciósabb", mint a Bartender.

XIII.Helyezett = Yu Yu Hakusho

013.jpg

S most gondolom sokan vért köhögtek fel, hogy mégis hogy merek egy ilyet egy Top Best listára felrakni.

Tény, hogy vannak a Yu Yu Hakusho-nál jobb neverending shonen animék is, VISZONT, nem is feltétlenül azért került fel a listámra, mert az egyik legjobb neverending shonen anime, hanem azért, mert a neverending shonen fight anime adaptációk közül messze a Yu Yu Hakusho a legjobbra és legtisztességesebbre sikerült!

Nincsenek fillerek, 95%-ban követi a mangát, s egyedül az utolsó 10 fejezetet hagyták ki, azt is csak azért, mert azok már messze nem voltak jók.

Valamint az anime látványa mai napig is nagyon szép, a szép zenéiről és látványos akcióiról nem is beszélve.

Eme animéből is készült Anime Bemutató videó, melyben Roland kollégával együtt mondtuk el véleményünket!

XII.Helyezett = Fullmetal Alchemist 2003 és Fullmetal Alchemist Brotherhood

012a.jpg012b.jpg

Itt voltam gondban, mivel nekem mindkettő FMA nagyon tetszett: a 2003 azért, mert bebizonyította, hogy lehet egy animének normális és kiváló befejezést készíteni, míg a Brotherhood azért, mert a Yu Yu Hakusho-hoz hasonlóan ez is egy, az eredeti mangához hű adaptáció!

Bármelyik szériát nézzük, mindkettőről elmondható, hogy rengeteg, az átlagos shonen fight mangáknál több mondanivalójuk van, valamint mind karakterk, mind akciók, mind pedig audi-vizualitás terén kiemelkedőek!

Az egyetlen dolog, amiért jobban bejött a 2003, az a gonoszok karakterek, ahol jobban kivoltak bontakozva (lásd a Homunculus-ok). De mint írtam, nálam mindkét anime megérdemli eme helyezést.

XI.Helyezett = Slayers Trilógia (Slayers, Slayers Next, Slayers Try)

011a.jpg011b.jpg011c.jpg

Igen, megint hallom a hörgéseket, de nem tehetek róla, hogy nálam (és sok más anime rajongónál) a Slayers első három szériája unikum, hiszen a Slayers első három szériájának karakterei, története, csatái és legfontosabb pozitívuma, humora első osztályúak! S bevallom, nagyon szeretem az ilyen fantasy világú animéket.

Kezdő anime rajongóknak mindenképpen ajánlott!

X.Helyezett = Vampire Hunter D Bloodlust

010.jpg

A legjobb vámpíros film, ami valaha készült! Igen, tudom, hogy az eredeti Vampire Hunter D-t sokan szeretik, de én valamiért sokkal jobbnak tartom. Talán azért, mert amíg az első film az első Vampire Hunter D történetet vette alapul - amit én nem nagyon szerettem -, addig a Bloodlust pont a legjobb Vampire Hunter D történetet vette alapul, ahol a fő gonosz nagyon a szívemhez nőtt. Ráadásul a Bloodlust képivilága közelebb áll a mangához, mint az első, valamint a harcok és a zenék is jobbra sikerültek.

Mindenképpen ajánlom.

IX.Helyezett = Usagi Drop

008.jpg

Nagyon kevés olyan anime van, ami olyan jól összefoglalja a család és a gyermekvállalás felelőségeit és annak erényeit, mint az Usagi Drop. Eme anime azért is érdekes, mert a Kai Doh Maru borzalom látványvilága valamennyire át lett ide emelve, azzal a különbséggel, hogy amíg a Kai Doh Maru látvány ritka pocsék, addig itt a színek és a karakterek messze jobbra sikerültek.

Realisztikus és szép látványvilága, könnyeket kifacsargóan szép zenéi, szerethető karakterei és szívbemarkoló hangulata miatt sokak kedvencévé vállhat.

Anime Bemutató Videó itt.

VIII.Helyezett = Ninja Scroll

007_1.jpg

A leghíresebb ninja anime, ami valaha létezett, s talán eme anime áll a legközelebb az igazi nindzsákhoz.

Grandiózus harcai, érdekes karakterei, kiváló fordulatai mind eljutnak a nézőhöz, aki garantáltan többször is végig fogja nézni eme anime filmet.

VII.Helyezett = Chihiro Szellemországban (Spirited Away)

007.2.jpg

Miyazaki Oscar-díj nyertes alkotása semmi kétség, hogy listán a helyen, s habár nekem is kedvencem, nálam nem ez Miyazaki legjobb filmje.

Lebillincselő története és szerethető szereplőgárdája sokak szívéhez elfog jutni, ahogyan annak mondanivalói is.

VI.Helyezett = Binbougami Ga!

006.jpg

Az animéknek 2 olyan műfaja van, amiben valamiért a japánok sorra fail-elnek:

1.Horror

2.Vígjátékok és paródia

A Binbougami Ga az utóbbin próbált segíteni igen szép nagy eredménnyel, melyre utoljára a Rumble School-ban találkoztam. Fegeteges poénok, betegagyú de szerethető karakterek, ízléses és nem semmit mondó cameo-k, valamint a zenék mind elérik céljukat, hogy az ember 12 részen át hasát fogja a röhögéstől, s teszi ezt olyan minimális fanservice-el, hogy hozzá képest még egy 50 éves nővér is maga a megtestesült fanservice.

Egyetlen "hibája", ami minden vígjátéknak és paródiának (legyen az anime vagy bármilyem más szub termék), hogy néha itt is megjelenik a dráma, de ugye dráma és a komédia együtt jár.

V.Helyezett = The Girl Who Leapt Through Time

004_1.jpg

A Madhouse egyik legjobb filmre, amit kivételesen nem Satoshi Kon készített, s ékes bizonyíték, hogy nem kell feltétlenül csillagos 5-ös látványvilág ahhoz, hogy egy anime jó legyen!

A TGWLTT (rövidítve) egy lány és egy nyár történetét meséli el, akinek meg kell tanulnia, hogy vigyázzon, hogy mit kíván, s hogy nem szabad az idővel játszani, mert annak olyan következményei is lehetnek, amit még maga sem láthat előre. Egyedül az utolsó 20 perc volt az, ami nem tetszett, de ez még nálam belefért.

Mindenkinek szeretettel ajánlom, főleg mondanivalói és a jól kidolgozott karakterei miatt! ;)

IV.Helyezett = Cowboy Bebop

005_2.jpg

A Sunrise 1998-as kult-animéje, amit minden anime rajongónak legalább egyszer látnia kell!

Kíváló space-western noir hangulata és a már ikonikusnak számító karakterek, valamint a badass tűzharcok és zenék mindenkinek beleégnek az agyába, ahogyan az anime történelem legdurvább befejezése is!

Anime Bemutató Videó itt.

III.Helyezett = Basilisk

003_1.jpg

A dobogó harmadik lépcsőfokát végül a Basilisk ninja anime foglalta el, amelyben a Ninja Scroll-hoz képest ugyan egy nagyon (ismétlem, nagyon) picivel fantasy jellegűbb, így is a legjobb ninja anime a világon, hála a nagyon durva történetének, a szép látványának és zenéinek, a rendkívül emlékezetes karakterek, harcok és momentumok, valamint a néző már elkeseredett, de kitartó reménykedése, hogy legalább "ők ketten" még megúszhatják.

Anime Bemutató Videó itt.

II.Helyezett = A Vadon Hercegnője (Mononoke Princess)

002_1.jpg

Avagy ez volna az a Miyazaki film, ami jobban bejött, mint a Chihiro!

A Mononoke-ban a látvány, a karakterek, az érzelmek és a zenék mind mesterien kiválóak lettek, ahogyan a történet és a mondanivaló is, ráadásul eme anime mindenkihez szól, nem kell hozzá minimum 16-nak lenni, hogy értsd, hogy miről van szó.

Számomra eme anime a Miyazaki és Ghibli filmek unikuma.

Anime Bemutató Videó itt.

I.Helyezett = Monster

001_1.jpg

Avagy az örök favorite, s a legjobb anime, amit valaha láttam. Ha valakinek adnom kéne egy animét, amely alapján eldöntheti, hogy akkor most mik is az animék, akkor mindenképpen ezt adnám először a kezébe.

Már maga a mestermű is zseniális, de az anime ha lehet, még azon is túltesz! Messze a legreálisabb anime, ami valaha volt, hiszen minden, ami megtörténik benne akár a szomszéd szobában is megtörténhet!

A szereplők, a rajzolás, az animáció, a zenék, a hangulat, mind emlékezetessé teszik eme mesterművet, aminek megnézése minden anime rajongónak KÖTELEZŐ!

Anime Bemutató Videó itt! Első rész és második rész.

Szóval ez lenne az aktuális lista!

Nektek melyek a Top legjobb animétek? ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr326635545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viktor900 · http://hunh.exp.hu/ 2014.08.26. 12:04:19

Mind benne van a megnézném listába vagy már láttam :D nem rossz lista.

animeaddicts.hu/user.php?userpage.59876

Nekem
1. Kaiji
2. One Piece
3. Kodomo no Jikan
4. Needless

Kaijit nézd meg (ha még nem láttad) Member kedvence :D idegtépően izgalmas.

HimuraHun 2014.09.03. 10:39:26

Elég emészthetetlen számomra, hogy nincs listán a Berserk. :D

Mangekyo22 2014.09.03. 13:00:37

@HimuraHun: Van vele egy kis technikai problémám: nem volt eddig időm belenézni se (a flmet láttam, de az önmagában kevés). XD ;P

Mangekyo22 2014.09.03. 13:01:21

@viktor900: Szándékomban is ál megnézni a Kaiji-t, persze miután kibogóztam Myanimelist-en, hogy akkor most mi merre. ;)

Be A Ghoulist 2014.09.05. 09:07:23

Csak egyetlen észrevétel a fentiekről, mielőtt még meglincseltek...
Monster? Really?
Annál kiszámíthatóbb (és unalmasabb, bár ez nyilván szubjektív) sorozatot régen láttam!!
Ahogy a Cowboy Bebopnál klisésebbet is... (Tegyük hozzá, VÉGIG nem néztem egyiket se, de azért nem is egy-két rész után ahgytam abba, és abból kiindulva, addig mennyire nem tudott meglepni, sőt...)

És ezt NEM egyszerűen a DN-szeretetem mondatja velem, sőt! Nekem se ez volt az első animém, vagy ilyesmi, de az istenért, még egy Hellsing is jobb csatajeleneteket produkál, mint a CB, egy DMC is... És azért egyik sem az a kategória, amit ha harmadszorra nézel, kezd leesni csak, hogy ki, mikor, mit, miért is csinál pont ott, pont akkor, pont úgy... Nekem ezért top a DN. Nincs olyan, hogy ismered a történetet. Nincs olyan, hogy érted.
Nem tudom, hányszor kell megnézned, hogy minden (fontosabb) részletet átláss, és ne vonogasd a szemöldököd, hogy ahha, ezt most honnan is tudja...?

Mangekyo22 2014.09.05. 13:03:48

@Be A Ghoulist: Dehogy fognak meglincselni! Ez nem a Naruto-kun hu fóruma! ;P

DN alatt gondolom Death Note-ot érted, ugye? Nincs bajom vele, hisz mint látod, 14-ik legjobb anime szerintem, de pont az a baj vele, hogy hiába feszegeti a határt, a végén így is a shonen műfajt erősíti, ezért is annyira könnyű ott a dolgot, mert ugye a shonen műfaj a 12-18 év közöttieknek szól.

De mint mindig is írtam, ha nem tetszik/tetszik, no problem, nem a NK fóruma, szóval nem lesz lincselés! De azért ne oltsd le az éjjeli lámpádat... ;P

silly3200[Spyrofan] 2014.09.05. 18:54:26

Jó lett a lista! Egész jó választások! Szerintem a legjobb anime az a Yu Yu Hakusho! Remek lista!

Be A Ghoulist 2014.09.10. 12:31:33

@Mangekyo22: Igen, DN a Death Note, de hogy 12-18? A shonen lehet, de a DN biztosan nem. Én szívem szerint simán rávágnám a 16-os karikát is, sőt... de ahogy elnézem én a népet a nagyvilágban,felnőtt embereknek lehetetlennek bizonyuló feladat dekódolni már magát a történetet is, nemhogy a... "mondanivalót". Ez persze őket minősíti, nem az animét, ami azért - legnagyobb bánatomra - tényleg nem nélkülözi néha a kínosan klisés húzásokat, de... Hát, szreintem az égvilágos semmiféle határokat nem feszeget. Egyszerűen csak egy ijesztően hiteles és részletes globális metszetet ad a nyugati típusú társadalmak működéséről (főleg a médiamanipulációra fektetve a hangsúlyt) és a benne élő emberek életfelfogásáról, motivációiről és mérhetetlen butaságáról. Nem foglal állást semmiben, még csak fel sem veti igazán, hogy szükség volna állásfoglalásra, mert jól nem jössz ki belőle se így, se úgy, szóval lényegében tökmindegy. Az egyetlen, amit csinál, hogy a képedbe nyomja, mennyire fogalmad sincs róla, mi mozgat, mi irányítja a te életed is, amiről azt hiszed, te vagy, és milyen elképesztő gonoszságot rejtesz magadban, gondosan nem tudomást véve róla, amíg csak lehet.

Amúgy a Kuroshitsuji 2 hol maradt a listáról? Mikor Alois aaannyira de ANNNYIRA CUKI, hát azt nem lehet kihagyni!!!:D

Balázs Szántó 2015.02.11. 21:21:50

Nekem a Highschool DxD a kedvenc animém és nem azért mert nagyon erőteljesen ecchi, hanem a sztorija miatt. Én mindenkinek ajánlom (persze 14-16+ osoknak). :)

csabesz1999 2015.08.26. 13:54:07

Azt nem értem h a Monster egyáltalán h került fel a listádra....
süti beállítások módosítása