Sziasztok!

Igaz, hogy lassan vége a télnek hiszen már február végén járunk viszont a szezonnak még nincs vége , így most ismét megosztanám veletek a gondolataimat azokról a sorozatokról amiket hétről-hétre figyelemmel követek vagy együtt nézzük őket. mint ahogy mindig a lista és a vélemények most is kizárólag személyesek. Sajnos azonban nagyon sok sorozatot toltak el a covid miatt, de reméljük, hogy hamarosan mind visszatér a képernyőre. Lássunk is neki.

 

497.jpg

 

1: Vinland Saga S2

 

vinland-season-2-netflix-release-date-announced-for-worldwide-streaming.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 7 rész

- Várható hossz: 24 rész

- Eddig látottak alapján: 8.5/10

Annak ellenére, hogy a Vinland Saga anno hatalmas sikert aratott mégis közel 2 évet kellett várni arra, hogy megérkezzen a 2.évad, de abszolút megérte rá várni még akkor is ha azok akik azért kezdték el nézni az animét mert skandináv meg egyéb harcosok gyilkolják egymást teli torokból üvöltve és nem olvassák a mangát azok ebben az évadban egy teljesen más történetet fognak kapni. Viszont én úgy érzem, hogy ez a fajta változtatás és nyugodtabb történet kellett az előző évad cselekményei után. A látvány ismét a toppon van, ami nem meglepő lévén, hogy a MAPPA stúdiónál készül, de a WiT Stúdió stábja foglalkozik vele továbbra is. Az openinget pedig már most kinevezném 2023 legjobbjává. Akiknek tetszett az első évad azok ebbe is vágjak bele nyugodtan. Nem fogjátok megbánni.

2: Maou Gakuin 

 

278885.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 6 rész

- Várható hossz: ?

- Eddig látottak alapján:  7.5/10

Újra egy folytatás, azon belül is mindenki kedvenc overpowered, de szabadszájú tinédzser démonlordjának, Anos-nak és a sleppjének a története akiknbek ebben az évadban sem a vizsgák jelentik a legnagyobb problémát az akadémián, és nem is hazudtolja meg magát a sorozat. Ugyan mintha némiképp visszavett volna a humorból, de még így is egy szórakoztató sorozat amit sajnos szintén eltoltak a vírus miatt. Persze mind tudjuk, hogy ez Anos-t nem állíthatja meg, így reméljük, hogy hamarosan visszatér.

3: Tomo-chan wa Onnanoko

 

tomo-chan-wa-onnanoko.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 8 rész

- Várható hossz: 13 rész

- Eddig látottak alapján: 8/10

A szezon minőségi romcom iskolás animéje, főszerepben Jun Kubotával és legjobb barátjával Tomóval aki a tökéletes tomboy karakter szótári megtestesülése. Nagyszájú, hangos, imád verekedni és bajba kerülni, nem bír nyugton maradni és fiúsan öltözködik. Csakhogy a hormonokat ez abszolút nem érdekli , így a lány mindent elkövet, hogy a fiú tudtára adja, hogy szerelmes belé  aki viszont abszolút nem veszi ezt észre és csak friendzone szinten bírja a lányt, a szituációt pedig a baráti társaság és a család sem könnyítik meg.

Szerintem így 8 rész után nyugodtan lehet azt mondani, hogy aki kedveli az olyan romcom iskolás animéket mint a Komi-san, a Midori Days, a Lovely Complex , a Kimi ni Todoke vagy a School Rumble azoknak ez a sorozat is be fog találni. Nagyon vicces, nagyon aranyos sorozat amit bátran tudok ajánlani. Viszont a következő....nos....

4: Otonari no Tenshi-sama ni Itsunomanika Dame Ningen ni Sareteita Ken

 

mv5bmdaxm2q1otutmjcwzs00mme5lwe1zdutmmnky2y2zgm4ntm1xkeyxkfqcgdeqxvymzgxodm4njm_v1.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 7 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján:  4/10

Ha a Tomo-chan a szezon legminőségibb romcom sulis animéje, akkor az Otonari Tenshi-t nyugodtan lehet a legtrágyábbnak nevezni. Ennek pedig az az oka, hogy tisztán látszik, hogy ez az a fajta sulis romcom anime ami elhanyagolt 14 éves fiúknak készült.

Az alapsztori a tipikus osztály lúzere összejön az osztály istennő csajával alapszitu. Ezt lehet jól is csinálni, lásd például a Komi-san-t  vagy a Sono Bisque Doll-t is, de nem is ez a legnagyobb baj vele. Komolyan mondom, hogy ennyire életunt, unalmas, üres romcom animét még nem láttam az életben! Miért nincs semmi élet itt? A főszereplők úgy beszélnek mintha két photoshoppolt karakter szája mozogna akiknek a hangját MM-en rakták alájuk. Mindenki teljesen érdektelen, Mahiru-hoz pedig hozzáadták azt a fajta családi háttérsztorit amit már Mangival is körberöhögtünk az Isuca kapcsán, és az évekkel ezelőtt volt!  A főszereplő srác meg kvázi zombi módban nyomja végig. Erre teljesen felesleges elvesztegetnetek az időtöket. Vannak ennél ezerszer jobb sorozatok is a témában.

5: Buddy Daddies

057908db709dec0de317006c86c0363e.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 7 rész

- Várható hossz: 13 rész

- Eddig látottak alapján: 7.5/10

Főszereplőink egy bérgyilkos páros, a laza és nőbolond Kazuki, illetve a kisgyerekkorától a szakmára nevelt szótlan, hikkimori Rei akiknek élete gyökeresen megváltozik miután befogadják a szülei által elhanyagolt kislányt Miri-t és kénytelenek lesznek egy családként élni amire viszont a két srác abszolúte nincs felkészülve. Főleg azért mert a kislány mindkettejük türelmét és idegrendszerét is próbára teszi, ám hamar megszeretik őt és elindul a folyamat aminek következtében egy igazi családdá válnak.

Ha akarnák se tudnák letagadni a készítők, hogy a Spy x Family sikerét akarták ezzel meglovagolni, de ez nem is baj jelen esetben. A sorozat ugyanis nem rossz, teljes mértékben élvezhető, egyetlen dolog húzza le az egészet, az pedig Mir aki egyáltalán nem aranyos vagy kedvelhető, hanem inkább idegesítő a folyamatos ordítozásával. Csak ennyi maradt meg a készítőknek Anya-ból? Na ne már! Ettől eltekintve viszont a sorozat mint mondtam, teljesen nézhető, de nem váltja meg a világot.

6: Spy Kyoushitsu

 

mv5bzmfmzji3yjytmwu4nc00ntuwlthjzjetmddjowm1mjrhmzkzxkeyxkfqcgdeqxvymta3ndi5mjm5_v1.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 7 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 4/10

Főszereplőink egy csapat kislány akiket a hidegháborús időszakban képeznek ki kémkedésre, hogy egyrészt végrehajtsák a lehetetlen küldetést, másrészt, hogy más feladatok elvégzésére is bevethetőek legyenek. Papíron erről a sorozat, de baromi nem ezt fogjuk látni hanem azt ahogy ezek a lányok a tanárukat akarják konstans megszivatni, a sorozat fő sztoriját meg lerendezik 3 rész alatt már az elején. Gondolom nem kell csetelnem, hogy ez mit eredményez: A sorozat egészen, egyszerűen unalmas, de nagyjából minden téren. A lányokról a főbb szerepet betöltő Lily-n kívűl semmilyen háttérinfót nem kapunk, max az akadémiás évekről beszélnek kicsit, a senpai is totál érdektelen, technikailag még épphogy elmegy, a zenék meg....nos azok se egy nagy számok. Inkább kerüljétek.

7: Trigun Stampede

 

mv5bytizmwi0y2utm2fjzs00ndc5ltk0yjgtzdy0mdc2owq4ywm3xkeyxkfqcgdeqxvymtewndu1mzey_v1.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 8 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján:  3/10

Közel 25 év után  idén visszatért mindenki kedvenc őrült, fánkzabáló katasztrófa inkubátor karaktere azaz Vash, de nyugodtan elhihetitek, hogy ebben nincs semmi köszönet. A Stampede ugyanis nagyjából ugyanazt a sztorit meséli el mint 98-ban, csak 12 részre bezanzásítva, mindezt a lehető legrosszabb minőségű CGI-al tálalva, a karakterek nem szerethetőek hanem idegesítőek vagy irritálóak, Robert abszolút felesleges a sztoriba ( erre a csávóra cserélték le Milly-t btw ), Vash-t pedig ledegradálták egy 21. századi kis milleniál gyökér színtjére. A legrosszabb mégis az egészben az, hogy semmit, de tényleg, konkrétan semmit nem lehet érezni iránta. Annyira steril az egész mint egy műtő szívműtét előtt. Nyomokban sincs meg ugyanaz a Mad Max stílusú sivatagos hangulat ami a 98-as animét jellemezte. Inkább nézzétek újra az eredetit , mert az még a mai napig is megállja a helyét, ez pedig mehet a süllyesztőbe ahova való.

8: Tondemo Skill de Isekai Hourou Meshi

 

tondemo_skill_de_isekai_h_r_meshi_serie_de_tv-879142336-large.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 7 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján:  8/10

A szezon első isekai animéje, amiben főhősünk, az anime MC-k mércéjével mérve már öregnek számító 27 éves Mukouda Tsuyoshi pár másik társával átkerül egy fantasy világba ahol ő maga viszont nem kíván részt venni harcos küldetésekben , hanem inkább a világ felfedezésére vetemedik. Hamar a familiárisává is teszi a legendás farkast Fenrir-t , vagyis ahogy hívják később Fel-t aki egyből lenyűgöz a kiváló főzőtudományával , és mivel egy bélpoklos farkasról beszélünk így naponta 3 alkalommal kell hatalmas adagokban kiváló ételeket főznie neki . A csapat később még bővül egy Sui nevű slime-al is, de persze a kalandok sem maradhatnak el.

Ez a sorozat a szezon egyik legjobb isekai animéje. Ezt annak köszönheti, hogy a 3 főszereplő között remekül működik a kémia. Tsuyoshi kiváló főzőtudománya, Fel határozott, de eléggé tsundere jelleme, és Sui aranyos karaktere remekül kiegészítik egymást. Emellett ezt is a MAPPA gyártja vagyis a 10/10-es látvány garantált, de itt főleg az ételek vannak úgy megrajzolva, hogy a nézőnek ennie kell miközben ezt nézi, mert ha nem akkor azonnal ennie kell valamit a látottak alapján.  Mindezek mellett a humor is jól működik és a zenék sem rosszak. Ha csak egy isekai-t néztek meg a szezonból akkor vagy ezt vagy a másikat válasszátok ami....

9: Isekai Nonbiri Nouka

 

10627575-49c2d9ef-3a68-4345-9e65-4e5c048ca777.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 8 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 5/10

Ami viszont nem ez. Főhősünk halála után újjászületik egy istenségnek köszönhetően , és az új életében azonnal farmerkedésbe kezd amihez később csatlakozik egy vámpírlány, egy angyallány , egy halom elf, lizardman-ek, beastman-ek , orkok, és a kis farm idővel egy kisebb faluvá növi ki magát amit persze nem mindenki néz jó szemmel.

Az abszolút középszerűség megtestesítője ez az anime. Nem nézhetetlen, de nem is annyira rossz, hogy az ember akárcsak egy kicsit is felidegesítse magát rajta. Csak úgy van amit ha nem nézel meg akkor sem veszítesz semmit.

10: Hyouken no Matjusushi ga Sekai wo Suberu

 

mv5bzgqzm2vhztktogeyny00ote5lwjjmtitngfkzdg5ymy1ymuzxkeyxkfqcgdeqxvymzgxodm4njm_v1.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 8 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 3.5/10

Főszereplőnk Ray ( nem , nem az a Ray) közember  létére felvételt nyer a legendás Mágus Akadémiára ahova viszont csak nemesek járhatnak , így eleinte mindenki vagy ki akarja nyírni őt, azonban miután kiderül, hogy ő a legendás mágusok egyike máris mindenki a barátja akar lenni, főleg a csajok.

Eleve nem voltak túl magas elvárásaim ezzel, de ez még azt a minimális szintet nem üti meg. Az egész megint csak arról szól mint a Weakest Crest sorozat, vagyis, hogy a főszereplőnek van a legnagyobb fa.....ereje az akadémián így mindenki aki szembejön vele a barátja akar lennie vagy belezúg. A látvány és a cselekmény unalmas,a karakterek szintúgy érdektelenek vagy idegesítőek élükön a Draco Malfoy és Bakugo stílusú méregzsák gyerekkel aki 8 rész óta azon szenved, hogy egy közember került a nemesi akadémiára. Az egyetlen tényleg jó poén az, hogy a természetvédő és túrázó klub tagjai mind úgy néznek ki mint akik 0/24-ben az edzőteremben mulatják az idejüket. Ezen kívül viszont egy büdös nagy semmi ez a sorozat.

11: Oniichan wa Oshimai!!

 

anime-oniichan-wa-oshimai-se-ra-mat-vao-05-01.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 8 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján:  8/10

És ezzel el is érkeztünk a szezon meglepetés sorozatához. Főszereplőnk Mahiro egy videójáték mániás srác aki évek óta nem hagyta el sem a lakást, sem a szobáját. Hugicája ezt megelégelve , zseni tudósi képességeit kihasználva egy általa készített gyógyszer segítségével lánnyá változtatja a bátyját annak érdekében, hogy így megváltoztathatja őt. A srácnak így most már lánytestben élve kell kiállnia a női létés az iskola problémáit mindaddig míg a tesókája vissza nem változtatja , ami nagyon úgy néz ki, hogy nem mostanában lesz.

Elsőre azt hittük, hogy ez lesz az a típusú középszer anime ami kislányok testének mutogatásával és az ehhez kacsolódó poénokkal akarja eladni magát, de nagyobbat nem is tévedhettünk volna. A sorozat ugyanis nem erről szól, és működik mint vígjáték és iskolás anime is. Mintha a Nichijounak és a Lucky Star-nak lenne egy nagyon bizarr keveréke. A genderváltásból is jó poénokat hoznak ki, a karakterek viccesek és szerethetőek, az opening zene fülbemászóan hangulatos, egyedül a látvány az amit nagyon meg kell szokni. Ha akartok egy tényleg vicces animét nézni a szezonban akkor ebbe vágjatok bele.

12: Inu ni Nattara Suki na Hito ni Hirowareta

 

6177581-5787dfda-eb91-4057-ae2d-ca2a6db03d51.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 8 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 4.5/10

Főszereplőnk egy nap kutya testben tér magához és hamar be is fogadja iskolás szerelme és osztálytársa , Inukai Karen aki teljesen belebolondul a kiskutyába, de ez a rajongás már-már beteges irányba megy át a részéről, és a kiskutya is inkább a lány alsóbb részeivel illetve mellével van elfoglalva, de emellett minden alkalmat meg is ragad, hogy valamilyen módon segítse a lányt a mindennapi életben is.

Én nem tudom elképzelni egyrészt az írók lelki világát, másrészt pedig, hogy ez a sorozat kiknek szól? Az egyetlen pozitívuma a sorozatnak az a főszereplő aki tényleg elég találékonyan tudja megoldani a helyzeteket, és meg kell hagyni tényleg aranyos dizájnt kapott, de ezen felül a sorozat nem szól másról mint idegesítő tinilányok FPS nézetből való bugyi, melltartó és meztelen testének a mutogatásából. Mégegyszer megkérdezem: Kinek szól ez a sorozat?

13: Benrya Saitou-san, Isekai ni Iku

 

benriya-saitou-san-isekai-ni-iku-366x550.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 7 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 8/10

A szezon másik jobbfajta isekai animéje, amiben ezúttal egy ezermester kerül át a fantasy világba, hogy aztán egy szenilis Gandalf hasonmás varázsló, egy tündérlány és egy harcoscsaj társaságában kerüljön furábbnál furább kalandokba egy dungeon belsejében ahol további szereplőkkel ismerkedik meg.

Maga a sorozat tényleg jó. Egy 4 paneles gag manga alapján készült, ez alapján pedig a részek is kisebb történetekből állnak, igaz az utóbbi 3-4 rész inkább egy egységes történetre lett felhúzva és ezzel együtt némiképp komolyabb is lett a sorozat. Ez nem is lenne rossz, csak félő, hogy ezek után ismét visszaáll a poénkodásra, így pedig már nem fog úgy működni mint az elején. Reméljük, hogy tényleg nem így lesz. A sorozatot pedig csak ajánlani tudom.

14: High Card

 

130204l.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 7 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 6.5/10

Főszereplőnk Finn egy árvaházban éli az életét mikor is egy nap tudomására jut, hogy pénzhiány miatt az épületre a lebontás vár. Elhatározza tehát, hogy mindenképpen pénzhez fog jutni aminek következményeképpen bekerül egy társaságba akik szintúgy birtokában vannak egy-egy különleges erejű kártyának amilyen neki is van és amitől szuperképességek birtokába juthatnak. Ennek a társaságnak pedig eltökélt szándéka a kártyák összegyűjtése amikhez azonban maffiózókon, bűnszervezeteken át vezet az út.

Előre bocsájtom, hogy a sorozat maga nem rossz, de egy akkora kliségyűjtemény mint egy ház. Számomra ez az egész jobban működne ha a szuperképességes kártyákat úgy ahogy van kivágják az egészből és tényleg csak arról szólna, hogy Finn és a csapat mondjuk betöréseket hajtanak végre vagy egyéb bűncselekményeket hajtanak  végre amolyan Ocean's 11 módon. Igen, akkor jobban működne ez az egész. Így is jól szórakozom rajta, félreértés ne essék, de lehetett ez volna jobb is.

15: Revenger

 

320.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 8 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján:  8/10 (egyenlőre)

Főszereplőnk a szamurájból lett bérgyilkos Raizou aki miután végzett leendő apósával és ami a menyasszonyának a halálát is okozta, bosszút esküszik azok ellen akik a hamis parancsot kiadták, majd ezek után felfigyel rá egy Usui nevű férfi aki által be is kerül a Revenger nevű csapatba akik különböző bérgyilkos munkákat vállalnak el olyanoktól akik bosszút akarnak állni másokon egy ellenük vagy mások ellen elkövetett bűneik miatt.

Ezzel nagyrészt le is írtam, hogy miről szól ez az anime. Egy epizódikus sorozat amiben a csapat minden részben más megbízást kap amit el kell végezniük, közben van egy háttérben munkálkodó szervezet és egy konkurencia csapat is. Ez így már önmagában is érdekes és higgyétek el, az is. Az elején még kételkedtem hiszen ez az anime is annak az Urobochi Gen-nek a szüleménye akinek nevéhez olyan animék fűzhetők mint a Psycho-pass, a Madoka Magica vagy a Phantom, de az olyan közfiaskók is mint az Aldnoah Zero vagy a Polyfos Pictures féle Godzilla filmek is. Ígí 8 rész után a véleményem az, hogy ez egy határozottan jó sorozat, de Gen-nél érdemes a végig várni a határozott kijelentésekkel, hiszen ő akár az utolsó 2-3 résszel is képes elrontani egy animét.

16: Kyuuketsuki Sugu Shinu S2

 

bx142914-rqch05kbmgfg_1.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 7 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 8.5/10

És utoljára ismét egy visszatérő alanyt köszönhetünk. Ugyanis kedvenc otaku vámpír- vámpírvadász és mascot tatu triónk , azaz Draluc- Ronaldo és John is visszatértek a többi vámpír és vadász karakterrel együtt, hogy újabb 12 részen keresztül gyilkolják a nézők agysejtjeit a hülyeségeikkel amikből erre az évadra sem vettek vissza. Továbbra is egy remek látványvilágú gag sorozat. Akiknek tetszett az első évad azok ebben sem fognak csalódni.

 

 

 

Nos ennyi lett volna a téli animenapló, ah esteleg kiahygatm valamit amit ti is néztek akkor azt nyugodtan közöljétek. Ennyi voltam mára, legközelebbig Sziasztok!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr818059278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása