Szegasztok!

Újabb 2022-es lista, ezúttal a legjobb openingekről. Bár tervben volt a legjobb ending-ek is, de sajnos nem volt elég egy listára valónak. De mindegy, jöjjön maga a lista!

2022-vaping_masolata_1.jpg

V. Helyezett = Koi Wa Sekai Seifuku No Ato De - Koi Wa Explosion

koi_wa_sekai_seifuku_no_ato_de_koi_wa_explosion_by_masayoshi_ooishi.jpg

A Koi Wa Sekai openingje egyszerre ötvözi a romantikát és a szuperhős témát, melyet az opening remekül érzékeltet. Emelet a látvány is szép és megadja a hangulatot egy aranyos romantikus vígjáték műhöz.

IV. Helyezett = Fuuto Tantei - Private Eye

fuuto_tantei_private_eye_by_big_gadgets_ft_aya_kamiki.jpg

A Fuuto Tantei egy remek Kamen Rider anime, az opening meg megadja a hozzá kötelező hangulatot mind zeneileg, mind hangulatban.

III. Helyezett = Heike Monogatari - Hikaru Toki

heike_monogatari_hikaru_toki_by_hitsuju_bungaku.jpg

A Heike Monogatari egy epikus dráma, és a Saru Sciense stúdió egy ehhez megfelelő openinget dobott össze. A koreográfia nagyszerű, kedvenc részem a kézfogásos jelenet, de a többi jelenet is megér egy misét. Teljesen tökéletesen látja el a feladatát.

II. Helyezett = Paripi Koumei - Chiki Chiki Bam Bam

paripi_koumei_chiki_chiki_bam_bam_by_queendom.jpg

Ez az opening egy igazi remekmű már önmagában, pedig csak felvezeti, hogy mire számítsunk az animében. A zene, a koreográfia, a hangulat... úgy magával húzza a nézőt, hogy alig várja magát az animét, hiszen aminek ilyen openingje van, az csak jó lehet. Ráadásul teszi mindenféle spoiler nélkül!

I. Helyezett = Yuusha Yamemasu - Broken Identity

yuusha_yamemasu_broken_identity_by_minori_suzuki.jpg

Az egyik legjobb opening, amit valaha láttam. Már maga a dal gyönyörűen bemutatja a főhős lelkivilágát és rejtett érzéseit, a mellé rakott koreográfia és jelenetek meg tökéletes szinkronban vannak a dal szövegével, melynek köszönhetően minden nézőben megadja a lelki felvezetést főhősünk kalandjához. 

Ennyi voltam mára. Legközelebb kritikával jelentkezek. Hogy mely animével kapcsolatban? Valószínűleg egy retro anime lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr8218047048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása