Sziasztok!

Mivel már lement az idei őszi szezon sorozatainak a nagy része ezért úgy gondoltam, hogy ideje leírni a véleményemet azokról amiket együtt vagy csak egymagam nézek a szezonból.

Azt ezért elmondanám, hogy a nyári szezonból azért nem volt lista mert olyan kevés animét néztünk onnét, hogy nem láttam értelmét naplót készíteni abból a szezonból. Ugyanis minden érdekesebb és fontosabb címet az őszi szezonba pakoltak be. Lássuk is néhányat. Illetve mint mindig, a vélemények most is csak személyesek.

2549810-bigthumbnail.jpg

 

 

1. Chainsaw Man

 

922742d9acaeba7d887ed11b6caab0e4.jpeg

 

- Megtekintett részek száma: 6 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 7.5/10

Kezdjük is a sort a szezon egyik legfelhypeoltabb címével. A Chainsaw Man már a megjelenése előtt megkapta a hozsanna menetét ami főleg annak köszönhető, hogy a MAPPA készíti az animét, és így ahogy lenni szokott már 1 rész után kapja a 10/10-es meg év animéje értékeléseket. Véleményem szerint messze nem egy rossz anime, mert azt nem lehet elvitatni, hogy  szórakoztató és látványos sorozat egy érdekes környezetbe helyezve, de én 6 rész után ugyanazt érzem és ugyanazt a sztorit látom mint a Jujutsu Kaisen esetében, vagyis adott egy srác aki különleges képességre tesz szert, ezután beáll egy furábbnál furább alakokkal teli csapatba akik szörnyeket gyilkolnak és mindenkinek különleges képessége van. Tehát újfent nem értem, hogy mire ez a nagy magasztalás amit kap. Persze mint mondtam nagyon jól el lehet szórakozni rajta, de ez messze nem az év animéje kategória.

2. Spy x Family Part 2

 

agent-nightfall-alias-fiona-frost-presente-par-spy-x-family-partie-2-visuel-cle-qui-est-cette-femme-aux-cheveux-blancs-de-toute-facon.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 8 rész

- Várható hossz: 13 rész

- Eddig látottak alapján:  8.5/10

Folytatódik kedvenc kamucsaládunkat bemutató sorozatunk amiben egy kém, egy bérgyilkos és egy telepata kislány alkot egy fake családot, és ahova most betársul a jövőbelátó kutya Bond is. Még mindig egy szórakoztató sorozatról van szó ami 99%-ban követi a manga eseményeit, viszont itt már kezdenek kitűnni az alapanyag hibái is, minthogy Yor bérgyilkos munkája eléggé a háttérbe van szorítva, meg, hogy Loyd túlságosan is biztonsági játékot játszik ezért eléggé megkérdőjelezhető döntéseket hoz, de talán az a legfeltűnőbb, hogy a sztori irgalmatlan lassan halad és a sulis részek nagyon sokszor csak időhúzásként vannak beletéve a cselekménybe. Persze számomra pont ez adja a sorozat legnagyobb pozitívumát, vagyis hogy megmarad a valóságos kémjátszmák színtjén és nem kapkodnak el semmit, de azért több izgalom nem ártana bele. Viszont még mindig az év egyik legjobb sorozata.

3. Boku no Hero Academia S6

fybnfk2x0ae6waz.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 7 rész

- Várható hossz: 25 rész

- Eddig látottak alapján: 7/10

 

Még mindig nem mondanám, hogy tényleg szeretném ezt a sorozatot, de miután nemrég végignéztem mind az 5 eddigi évadot inkább csak kíváncsi lettem. A 6. évad messze a legjobb kezdést produkálta eddig hiszen már eleve egy hosszabb akciótörténettel kezdünk amiben Dekuék és a U.A tanítványai a League of Villans és a Felszabadulás csoport ellen mennek küzdeni, amit már a 10.000 képességgel bíró Tomura vezet. Nincsenek nagy elvárásaim. Ha jobb lesz mint a borzalmasan kiábrándító 4. vagy 5. évad akkor már megérte végignézni.

4. Bleach : Sennen Kessen-hen

 

bx116674-p3zk4pux2aag.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 6 rész

- Várható hossz: ?

- Eddig látottak alapján:  7.5/10

 

Na a Bleach. Az anime amit a veterán animések nagy része úgy várt mint a Messiás eljövetelét. Nem meglepő hiszen sokan vagyunk akik ezen nőttek fel. Bevallom, hogy a Naruto vs. Bleach háborúban én az utóbbi oldalán álltam, igaz megvan a magam véleménye is róla. Jobbnak tartom mint a szöszi nindzsa gyerek kalandjait, de ez főképp annak köszönhető, hogy Kubo lényegében tudta, hogy mit akar kihozni az  egészből, amit aztán a WSJ megtorpedózott azzal, hogy kirúgta, majd aztán visszakönyörögték őt. Ugyanígy tett a Pierott stúdió is, de Kubo nekik egyáltalán nem akart engedni, de úgy tűnik kénytelen volt beadni a derekát.

Egy olyan anime esetében mint a Bleach 6 rész után túl sokat nem lehet elmondani. A nosztalgiafaktor működik ezt aláírom, és a látvány is ott van a szeren. Látszik, hogy a stúdió most kénytelen volt megerőltetni magát, hiszen Kubo valószínüleg ostorral és Thor kalapácsával figyeli a gyártás menetét. A harcok látványosak, a Quinciek kellően irritálóak ahhoz, hogy élvezet legyen nézni ahogy elpáholják őket, de egyenlőre ennyi. Viszont, hogy a manga utolsó ívének összecsapottsága mennyire fog látszódni az a jövő zenéje. A Pierott pedig most nem kockáztathat hiszen ha ezt elcseszik akkor húzhatják le a rolót.

5. Kage no Jitsuryokusha ni Naritakute

 

mv5bmtq2mmflytmtntezos00odbmlwfjnjqtytyzndk2ytu5mjm4xkeyxkfqcgdeqxvymdc5odizmw_v1.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 7 rész

- Várható hossz: 20

- Eddig látottak alapján: 5 /10

 

Főhősünket elcspja egy kamion miután katonákat megszégyenítő harci tudásával megment egy lányt, ám utána egy fantasy világ nemesi családjának gyerekeként születik újjá, ahol felnőve viszont esze ágában sincs hőssé válni, csak egy háttérkarakter szeretne maradni. Ez viszont porrá lesz mikor megment egy elf lányt, akinek aztán bekamuzik minden baromságot mindenféle gonosz szervezetről meg, hogy ő egy sötét hős és satöbbi, ám mint kiderül az általa kitalált szervezet nagyon is létezik, így kénytelen a sötét és misztikus hős képében világot menteni a csak csajokból álló seregével.

Először is igen, a sztori egy ritka nagy baromságnak hangzik, de egyben érdekes is. Lényegében kapunk egy Dark Hero sztorit ahol a főhős a Marvel / DC filmekhez hasonlóan úgy ment világot, hogy senki nem tudja a valódi személyazonosságát, és valódi énjét mindenki lebecsüli. Sajnos viszont ez 7 rész után már eléggé fárasztóvá válik, a főszereplő inkább szánalmas a folyamatos picsogásával arról, hogy nem akar hős lenni , de azért trollkodásból csak-csak világot ment, de a csajok is csak random bele vannak dobálva az egész közepébe anélkül, hogy bármit is tudnánk róluk. Az meg, hogy hogyan akarják ezt 20 részre kihúzni az meg szintén a jövő zenéje.

 

6. Tensei Shitara ken Deshita

 

yz3vzvc7iyf7ktijerbgeedvxqa.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 8 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 8/10

Főhősünk egy kardként reinkarnálódik egy fantasy világban ahol rövid időn belül össze is áll a rabszolgasorsból éppencsak felszabadult macskalánnyal Frannel , és együtt elhatározzák, hogy igazi kalandorokká vállnak.

Dióhéjban ennyi a történet, ami nem is áll másból minthogy Fran és az általa csak Mesternek hívott kard folyamatosan szörnyeket győznek le, ezáltal képességeket lútolnak be és fejlődnek. Egy iagzi klasszikus RPG játék hangulatát idézi anime ami kellően szórakoztató, de a prímet így is Fran és a Mester párosa viszi akik remekül lettek összepárosítva, Kettejük beszélgetései nagyon szórakoztatóak, de mikor harcra kerül a sor akkor mutatkozik meg párosuknak a dinamikája. A másik ami a prímet viszi azok a zenék. Ennyire bitang jó háttérzenéket már rég hallottam animében. Mindenképpen érdemes megnézni.

 

7. Urusei Yatsura 2022

 

urusei_yatsura_allstars_tv_series-412991951-large.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 6 rész

- Várható hossz: 48 rész

- Eddig látottak alapján: 8/10

 

Mikor bejelentették, hogy újra hozzányúlnak Takahashi Rumiko legelső mangájához akkor egyszerre lettem nagyon izgatott , hiszen Rumiko a kedvenc mangakám, de ugyanakkor érdekelt is, hogy a mai animenézők többsége akik talán nem is hallottak erről vagy láttak egy részt sem belőle mennyire lesznek képesek befogadni a mű humorát, karaktereit és főképp cselekményét, hiszen nincs különösebben nagy története. Egy vígjáték animéről van szó amiben űrlények akarják a földet elfoglalni, az emberiség egyetlen reménye pedig egy Moroboshi Ataru nevű fiúban van akit a föld megmentésére választanak ki. A feladat annyi, hogy az Oni űrlények vezérének lányának, Lumnak el kell kapnia a szarvait. Ha ez sikerül akkor a föld megmenekül. Ez nagy nehezen össze is jön, a srác pedig örömködve kiáltozik arról, hogy végre feleségül veheti barátnőjét Shinobut, csakhogy a lány nevét elfelejti kimondani így Lum azt hiszi, hogy vele akar összeházasodni amibe bele is megy. Az onilány tehát beköltözik Ataruhoz és kezdetét veszi a sorozat.

A David Production eddig remek munkát végez a sorozattal. A látvány első osztályú, a szinkromunka tökéletes, a humor pedig kellőképpen elborult. Egyetlen dolgot tudnék negatívumként felhozni, az pedig, hogy néhül eléggé érződik a kapkodás. Persze ez egy best of válogatás, és már az eredeti 81-es anime sem követte túlságosan az anime cselekményét, de néhol akkor is érződik, hogy túl sok mindent akarnak 1 részbe beletenni. Ettől függetlenül eddig elégedett vagyok a sorozattal.

 

8. Shinobi no Ittoki

anime-shinobi-no-ittoki-visuel-2.jpeg

 

- Megtekintett részek száma: 7 rész

- Várható hossz: 12

- Eddig látottak alapján: 4/10

Vajon a Troyca stúdió melyik alkalmazottja volt annyira csókos, hogy a 10 éves gyerekének az ötletét animére tudta vinni? Mert ez az!  A történet még nem is lenne rossz, de minden résszel önmagát lövi lábon nagyjából 5 percenként, de amúgy is az egész inkább tűnik egy Harry Potter sztorinak csak nem varázslókkal hanem nindzsákkal. Közben elpuffogtatnak minden klisét amit a Basilisk-ból és a Narutóból össze tudtak ollózni, mindebbe pedig belehajigálnak egy hortobágyi fűcsomó szintű főhőst és egy rakat sótlanabbnál sótlanabb vagy éppen idiótábbnál idiótább mellékkaraktert miközben olyan közhelyeket ejtenek ki a szájukon ami már a nézőnek kínos, miközben meg próbál nagyon csavarosnak és epicnek mutatkozni, de egyik sem lesz. Mindezek tetéjeben pedig még vérkomolyan is veszi magát.

Egy dolog tetszik eddig, azok pedig a felturbózott nindzsaruhák és fegyverek. Ja, azok elég jól néznek ki, de azokon kívül eddig ez eddig egy büdös nagy semmi.

9. Akuyaku Reijou nano de Last Boss wo Kattemimashita

 

mv5bndnmyjzkogytmtizzs00zwe0lwfjztatywu2ndeznwrjowi1xkeyxkfqcgdeqxvyodmyntm0mjm_v1.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 9 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 6.5/10

Újabb videójátékos isekai cucc ahol hősnőnk egy Alieen nevű lány képében születik újjá , majd úgy dönt, hogy egészen más irányt ad a karakternek , így rövid időn belük össze is jön a világ Démonkirályával, majd elkezdi úgy alakítani a cselekményeket, hogy azok elkerüljék a bad end véget.

Ezerszer látott sablon isekai ami önmagában még egész szórakoztató, de ha azt nézzük, hogy a stúdió úgy adaptálta az első történetet a light novelből, hogy 90%-ban kukázta annak a cselekményét akkor máris más megvilágításba kerül az anime. El lehet nézegetni, de ez eddig egy tucat sorozat amivel senki sem jár rosszul ha kihagyja,

 

10. Yuusha Party wo Tsuihou sareta Beast Tamer saikyou shu no Nekomimi Shoujo to Deau 

 

beast-tamer-pvmdj8cvzcq6liqcuh9h66owsa7ac3carmvkxi7t5s.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 8 rész

- Várható hossz: 13 rész

- Eddig látottak alapján: 7.5/ 10

Főszereplőnk Rein egy kiváló állatszelidítő akit éppen kidobott az arrogáns seggfejekből álló csapata akik szerint a fiú gyenge , ám ezután összetalálkozik egy Kanade nevű macskalánnyal akivel hamar összebarátkozik és miután szerződést kötött vele együtt állnak neki kalandokat illetve több csapattagot keresni , hiszen a srác minden vágya, hogy igazi kalandor lehessen.

Szögezzük le rögtön az elején: Ez egy jó anime. Persze csak a műfajához képest. A világ kellően érdekes, a szereplők kedvelhetőek, bár így is Tania a sárkánylány a legjobb a csajok közül az állandó beszólogatásaival, míg Rein egy kedves srác aki nem hiszi el, hogy gyenge lenne, ezt pedig alátámasztja, hogy a sorozat folyamán nagyon nem úgy tűnik, hogy ő csak egy átlagos állatszelidítő lenne és a legendás hősnek beállított Arios nevű kisköcsög lenne a valódi hős.

A szezon egyik igencsak kellemes animéje ez. Nem ígér sokat, de amit igen azt eddig maradéktalanul hozza, de én abban reménykedem, hogy tényleg meglépik a készítők azt amit Rein és Arios kapcsán elhintenek. Ajánlom megnézésre.

 

11. Akiba Meidou Sensou

 

927.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 6 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 8/10

A szezon legbetegebb és legelborultabb animéje. Gyakorlatilag egy animésített John Wick amiben yakuza stílusban működő maid kávézók küzdenek egymás ellen és a lehető legelborultabb módon számolják fel a konkurenciát.

Ezt az animét egyszerűen látni kell. Az opening pedig....hát arra szavak nincsenek.

 

12. Noumin Kanren no Skill bakka Agetetara Naze ka Tsuyoku Natta

 

noumin-kanren-no-skill-bakka-agetetara-nazeka-tsuyoku-natta-fba95f896a.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 8 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 6/10

Magyar Népmesék the anime!

Főszereplőnk Al egy egyszerű farmersrác aki azonban sárkányokkal, démonokkal küzd meg kalandjai során és még a gyönyörű Fal hercegnő szerelmét is elnyeri a fele királysággal együtt, de ő csak szimplán farmerkodni szeretne.

Nem nagy eresztés a történet, igazából még annyi se mint a Beast Tamer esetében, ugyanakkor én nem vallom ezt olyan rossznak mint amilyennek mindenfelé elhordják. Bőven benne van a nézhető kategóriában, de nemj szabad nagy elvárásokkal elé ülni.

 

13. Futoku no Guild

 

futoku_no_guild-cover.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 7 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 4/10

Ez az anime a tökéletes példa arra, hogy egyrészt az ecchi műfaj már rég halott, másrészt pedig, hogy hogyan működik manapság a cenzúra.

Egy újabb fantasy kaland anime ami nem elsősorban arról szól, hogy hőseink milyen kalandokat élnek át, hanem, hogy a ,manga készítője meddig tudja tolni a határt ahol ez még nem számít hentainak. Mert igen, itt elsősorban a különböző csápos pornó jelenetek vannak a középpontban, de azok is egészen igénytelenül vannak megcsinálva, de ez úgy egészében az egész animére jellemző. A cenzúra meg végképp a röhej kategória. Vajon mennyire lehet halott az ecchi műfaj ha még a sima nadrágokat is kicenzúrázzák? De persze máshol a vér, kibelezés meg premier plánban mehet, de női melleket nem mutassunk mert a gyerek megáll a növésben. Ha valami hát akkor ez a képmutató hozzáállás. Eddig 1 értékelhő és vicces rész volt benne, de ez az anime úgy ahogy van kuka.

14. Pop Team Epic S2

 

1db28ae8666d05d9a36b6ef13c45d8be1657791700_main.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 7 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján:  8/10

A szürreális páros , Popuko és Pipimi végre visszatérnek, hogy újabb szürreális és beteg kalandokba keveredjenek az LSD látványvilágot idéző grafikáikkal és közben kiparodizáljanak szinte mindent.

Aki szerette az első évadot az ebben sem fog csalódni. Az opening pedig 10/10-es.

15. Uchi no Shishou wa Shippo ga Nai

 

uchi_no_shishou_wa_shippo_ga_nai_10523.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 8 rész

- Várható hossz: 13 rész

- Eddig látottak alapján: 8/10

 

Főhősünk Mameda egy kedves, ám meglehetősen butácska és felelőtlen tanuki lány a 20. század eleji Japánban, aki kalandot keresve keveredik az emberek világába ahol is egy előadás hatására úgy dönt, hogy ő maga is híres rakugo előadó lesz, mesterének pedig a híres előadót , Bunko-t szemeli ki aki eleint elutasítja a lány kérését, ám egy idő után beadja a derekát és elkezdi tanítani a kis tanuki lányt a rakugo művészetére.

Egy roppant aranyos és vicces anime egy kellően érdekes világban, egész jó karakterekkel bár a yakuza csávó baromi irritáló, és meglepően jól kivitelezett rakugo előadásokkal. Aki szereti az ilyesmiféle animéket annak nyugodt szívvel tudom ajánlani.

Nos ezek lennének azok a sorozatok amikről szerintem érdemes volt beszélni. Ha kihagytam valamit ami nektek tetszett akkor írjátok le nyugodtan. Ennyi voltam mára, Sziasztok!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr3317983226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása