Szegasztok!

Szerintem kijelenthetem, hogy ha van anime, amit minden veterán magyar anime rajongó meg tud nevezni akár álmában is, az a Slayers, alias "a kis boszorkány kalandjai", mely magyaros alcím szerintem egy igen gonoszkodó fordítótól eredhet, aki nem a főhősnő magasságára, hanem inkább annak mellméretére akart utalni.

Az eredeti trilógiát teljesen leadták Magyarországon, ahogyan a felemás "folytatásokat" is, viszont egyik előzmény filmet, illetve szériát sem. Szóval úgy gondoltam, hogy az elkövetkező időben eme melléktörténetekről fogok írni.

Mai alanyom, az 1998-as Slayers Excellent lesz!

(Az összes írásos anime kritika itt olvasható)

slayers_excellent_1998_j_c_staff_ova.jpg

A Slayers eredetileg egy japán "light novel" sorozat, melyet Kanzaka Hajime ír és Araizumi Rui illusztrált 1990-től és a mai napig is fut a Dragon Magazine oldalain. Az eredeti light novel széria kapott rengeteg anime és manga adaptációt, valamint egy mellékszálnak szánt előzmény light novel szériát "Slayers Special" néven, mely 1991-től futott 2008-ig, szinten a Dragon Magazine oldalain, szintén Kanzaka Hajime és Araizumi Rui tollából. Természetesen a Slayers Special is megkapta a saját anime adaptációt, melyekből az egyik a Slayers Excellent, amit Hiroshi Watanabe rendezett és a J.C.Staff stúdió készített el.

Kronológiailag a Slayers Excellent helyezkedik legelső helyen a Slayers animék közül, s Lina, valamint Naga, az első partnerének kalandjait meséli el, illetve, hogy hogyan is találkoztak egyáltalán. Most szólok, hogy a fő sorozatokkal ellentétben eme három részes mini-széria egyáltalán nem veszi komolyan magát, valamint nem a történetre gyúrt rá. 

Az anime három egymástól független történetet mesél el. Az első részben Lina és Naga találkozásáról van szó, miközben egy labirintust fedeznek fel egy falu kérésére, hogy visszafizessék nekik a Naga kreténségéből származó károkat. A második rész egy elkényeztetett kiscsaj védelme körül forog. A harmadik pedig egy város két divatboltjának cicaharcáról fog szólni, ami a helybelieknek maga a pokoljárás.

Látvány terén hozza az 1998-as évekbeli kötelezőt, bár nem fogjuk eldobni a fejünket tőle. Zenék terén egész korrekt, kár, hogy nincs opening.

se01.png

Az anime főleg a humorra gyúr rá, ami szerencsére nagyon jó lett. A leírás ellenére nem kizárólag a két főhősnő egymás közti adok-kapok szituációra épül, sok különböző poénforrás is van. Egyik kedvencem volt, amikor az első rész fő szörnye, egy vámpír válik Lina és Naga áldozatává, valamint amikor Naga elkezd "bitch párbajt" nyomni a második rész elkényeztetett fruskájával. De persze vannak itt a Slayers történetekre jellemző óriás mecha harc paródia, illetve "mi a pokol" szituációk is. 

Karakterek terén mindenki hozza a kötelezőt, Lina továbbra is az eredeti történetekben megismert ravasz, kapzsi leányzó, Naga pedig a beképzelt, de amúgy nem rossz szívű idióta rivális. A mellékszereplők viszont tényleg nem többek, mint az adott rész mellékszereplői, ami nem baj, viszont a fő sorozatokban lévő "egy rész only" karakterek is mélyebbek. De mint írtam, hozzák a kötelezőt, így annyira nem gáz, kár, hogy a fő sorozatok mellékszereplői sokkal emlékezetesebbek.

Sajnos akciók terén nem nagyon kényeztet el minket az anime. Az első részben még vannak akciók, de a másodikban és harmadikban már csak elvétve. Látszik, hogy az anime mindenképpen a vígjáték aspektusra gyúrt.

A humor nagyon jó lett és a hangulat, hála Linának, a poénoknak és a zenéknek köszönhetően van olyan jó, mint az eredeti anime trilógia sorozat részeinek, ugyanakkor sajnos semmivel sem többek azoknál.

se02.png

Kiknek tudom ajánlani? Leginkább a Slayers rajongóknak, ők mindenképpen élvezni fogják. Viszont másoknak kizárólag az eredeti trilógia sorozatok megnézése után ajánlom. Ugyanis a Slayers Excellent pontosan az, ami: egy szórakoztató franchise spin-off része.

Slayers Excellent

- Idő: 1998

- Rendező: Hiroshi Watanabe

- Stúdió: J.C.Staff

- Műfaj: Vígjáték, Kaland

- Hossz: 3 rész                                                                                      

Ami Tetszett:        

- Poénos és jó a hangulata.

- Lina és Naga párosa.

- A zenék jók.

Ami nem tetszett:

- Nincs benne semmi kiemelkedő.

- Pontosan az, ami: egy spin-off.

- A mellékszereplők teljesen felejthetőek.

Értékelés:              

Százalék szerint: 75% = Közepes

A 10-es skála pontozása a következő képen megy:

0-2.5 = Csak saját felelősségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla videót, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

10/10-es skála szerint: 7.5/10 = Közepes

Mangekyo022. 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr4617790192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása