Szegasztok. A Stick of Thruth hatalmas sikere után a Ubisoft és a South Park Digital Studios egy újabb South Park játékon dolgoztak. A folytatás most a szuperhősökre helyezi a hangsúlyt és azt fogja kifigurázni (Ahogyan tette a The Coon epizód meg a folytatások alkalmával.). 2017-ben kijött a játék és ismét bizonyított, hogy adaptáció csak akkor lehet 100%-os siker, ha az eredeti készítők is besegítenek. De lássuk, miért is lett nagyon jó játék a The Fractured but Whole

 spfbw-og-meta-image.jpg

 

A sztori ott veszi fel a fonalat, ahol a Stick of Thruth abbahagyta. Ám, nem sokáig marad a középkori fantasy téma, mert Cartman Coon jelmezbe meggyőzi a többieket arról, hogy most ideje szuperhőst játszani. Ismét két frakció küzd egymással. Cartman által vezetett Coon and Friends (akik a Marvel gondolkodásmódját képviselik.) és a Doctor Timothy vezetésével alapult Freedom Pals (értelemszerűen ők a DC). Mindkettejüknek egy közös célja van: Megkeresni egy macskát, hogy a jutalom fejében elindítsák a Franchise-t. Közben Professor Chaos az ügyeletes gonosz szerepét tölti be és ha ez nem lenne elég egy mesterelme kuszálja a szálakat a háttérben. Ergó, nem fogunk unatkozni ez alatt a játék alatt sem.

 26ff5c89cedb33afd6a74f7213dadcff_south-park-the-fractured-but-whole.jpg

A sztori zseniális! Nemcsak, mint South Park rajongói mércével, hanem mint társadalom kritika terén. Ez a játék nem az elvakult PC-sek barátja. Már a karakter kreálás során is betettek egy olyan húzást, ami megmutatja, hogy mire számítsunk. A nehézséget a bőrszínünk megadásával lehet beállítani (Cartman megjegyzi, hogy nem a csaták lesznek nehezek, hanem az élet már területe.). A sztori továbbá rengeteg utalást és easter egget fog tartalmazni. Ezek egy része nem is a sorozatra utalnak, ami engem meglepett. Egyik kedvencem a Raisins (magyar fordításban mazsola) lányok harci zenéje, ami erős áthallásban van a Pindúr Pandúrok főcím zenéjével.

 south_park_fractured_but_whole_raisins.jpg

A játék technikai oldala fejlődött, ami nagy szó, mert a belső fejlesztők azelőtt csak a Rocksmithen dolgoztak. A látványa tökéletesen visszaadja a sorozat mostani évadainak hangulatát. Zenei téren is nagyot tettek le az asztalra. Minden harcra remek témákat pakoltak alá, de néha felcsendülnek klasszikus dallamok is. Mikor Kyle anyjával és Kyleal kell harcolni, akkor felcsendül a Kyle's Mom's a B*tch polka verziója, amin nagyon röhögtem és utánna sikerrel énekeltem fel a klasszikus rigmusokat! Ha itt negatívumokat kéne említeni, akkor azok minimálisak. Pár furcsa buggal találkoztam a játék során. Egy-két harcnál néhány támadás után megáll a játék (Aki látta a TheVR végigjátszását, tudja, miről beszélek.), 

 south-park-new-powers.jpg

Játékmenet tekintetében is tettek változásokat. A felfedezés részben újabb felfedezni valóink lesznek. A mostani évadokra nemcsak harc közben mutatnak rá, hanem már South Park utcáit róva is lehet találni néhány easter egget. Annyira rámentek erre, hogy az egyik boltot csak azért hozták létre, hogy újabb utalásokat találjunk! De nemcsak easter eggek miatt érdemes felfedezni, hanem a selfie készítés miatt. Minél több emberrel selfiezünk, annál nagyobb ismeretségre teszünk szert, annál tovább nő a tapasztalatpontunk (erről később). Mellesleg néhány selfiért vért kell izzadnunk, mert eléggé magasak a követelményeik néhány embereknek. Egy dolog, hogy egy izzasztó csata után hajlandóak fotót kérni, de amikor a Raisinsnél három, fejenként kb. 50 dolcsiért vehető igazolványért lehet kapni 3 fotót, az már több, mint elég volt arra, hogy letegyek a kimaxolásról.

 south-park-the-fractured-but-whole-selfie-guide-how-to-get-more-followers-on-coonstagram-466x310.jpg

Harc terén ugyan megmaradt a körökre osztottság, de vannak itt már a Fire Emblem felé hajlottak. A harc területe mezőkre van osztva, ahol karaktereink mozoghatnak, támadhatnak stb. Mivel a szuperhőstéma adott, ezért szuperhősöktől látott támadásokat vethetünk be osztálytól függően. Lehetnek elementális támadások, fizikai támadások, a választék még ennél is tovább megy. Szerencsére, nem csak egy osztályt enged a játékosnak, hanem a sztori előrehaladtával négy karsztot tudhat magáénak. A támadásokat saját magunk szabhatjuk testre, ahogyan azt is, hogy milyen ruhákat vagy Artifactokat rakunk be. Jah igen! Ahogyan szintet lépünk, egyre több és  teljesebb Arctifactok kerülnek markunkba, ezzel növelve statisztikánkat. Artifactot honnan lehet szereni? Küldetésből, Craftolásból és még bossok legyőzésekor is kapunk. Ergó, rengeteg lehetőségünk lesz karakterünk testreszabására.

 south-park_-the-fractured-but-whole_20171020204344-1400x788.jpg

Látszólag eléggé bonyolult a harc, pedig nem az! Egyszerű, mégis nagyon jól összerakott harcokat kapunk. Ami a bossokat illeti, azok változatosak és egy-két kivétellel ugyan, de nagyon élvezhetőek. Hogy van itt rossz boss harc? Sajnos. A Mitch Conner bossharc idegesítő a végső mindent eldöntő végső küzdelem meg inkább fárasztó. További meglepetés volt a számomra, hogy nem mindegyik bosst kell lenullázni, hanem merőben más célokat kapunk.

 south-park-the-fractured-but-whole-rating-555x328.png

Sajnos nem teljes az örömöm. A hangulat ugyan tényleg adja a South Park széria színvonalát, ám egy idő után a fingástól szabályosan allergiám lett. Ugyanis, a viccek jórészét az teszi ki, ahogy hősünk a fingásával jut tovább, táncol vagy kínozza meg Cartmant. Ezt azért részben hibának tartom, részben nem (legalább nem náci zombik. Azt kukázták).

Értékelés:

Pozitívumok: 

- Látvány 

- Zene

- Hangulat

- Harcrendszer

- Humor

- Boss harcok

Negatívumok:

- Túl sok fingás

- Egy-két ostobább bossharc

- Lezárás

Végeredmény: 90% Kiváló

Az elődjéhez hasonlóan ezt a játékot is tudom ajánlani bármelyik South Park rajongónak. Szerintem csak egy hajszálnyival lett jobb elődjénél, de tekintve azt, hogy az Obsidian nem volt ott segíteni, ez igazán nagy érdem. Szegasztok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr4614445408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása