Szegasztok!

Ma egy olyan régi anime filmről írok nektek, amivel sok baj nem is lenne, sőt, jó is lehetett volna, ha figyeltek volna a részletekre (plusz ha nem készült volna folytatás neki kb 10 évvel később).

Ma az M.D. Geist című anime filmről írok nektek!

md_geist.jpg

Az M.D. Geist egy 1986-os sci-fi akció anime, amelyet Hayato Ikeda rendezett és Riku Sanjo írt. Az anime a Zero-G Room és a Studio Wave közös co-produkciója volt.

Nos, az lenne a legjobb, ha egyből a legjobb dolgokkal kezdem, ami nem más, mint a zenék, a látvány és az akció jelenetek! Habár már előtte is voltak olyan animék, amik nagyszerű zenékkel, látvánnyal és akciókkal operált, itt mindent beleadtak! A zenei OST valami zseniálisra sikeredett, amikor meg a főszereplő és a katonák betörnek a hatalmas halálgyárba, na ott aztán megy a zúzás ezerrel! A látványról annyit, hogy mai szemmel is egész jó! Különösen dicséretesek a gépszörnyek kinézete, látszik, hogy sok munkát beleöltöttek! A három említett pozitívum együtt hatalmas adrenalin töltetett ad a nézőknek, talán még többet, mint a legpergősebb harcolós shonen cucc! Valamint külön öröm, hogy habár nem viszik túlzásba, de nem aprózzák el a halálokat. Összességében ezek terén nagyon jól teljesített a cucc!

watch_md_geist_episode_1_english_subbedat_gogoanime.png

"Na EZ páncél!"

Nos, most hogy megvoltak a pozitívumok, jöhetnek a negatívumok... amikből viszont van rengeteg sajnos.

Kezdjük a történettel. A történet szerint az emberiség már eljutott az űrbe és benépesítette a Jerra nevű bolygót. Viszont ott egy civil háború tört ki a lázadók (Nexrum Hadsereg) és a Jerra kormány között. A harcokban egyik fél sem tud felül kerekedni, egészen addig, amíg a Jerra kormány létre nem hozza az MDS katonákat, amik genetikailag felerősített katonák. Egészen jól végzik a munkájukat, viszont akadt egy kis baj velük: hajlamosak voltak diszkrimináció nélkül ölni. Ezért a Jerra kormány kivonja őket a forgalomból és köztük az egyiket a főszereplőt, Geist-et, kiküldik a világűrbe fagyoskodni. Miután a Jerra kormány megszabadult a diszkrimináció nélkül öldöklő MDS katonáitól, bevezetik helyettük a Death Force névre keresztelt gyárat, ami kizárólag diszkrimináció nélkül öldöklő gépszörnyeket gyárt le amik ráadásul még önreprodukálóak is......

Igen, tudom mire gondoltok: hogy mi értelme volt lecserélni a könnyen leszerelhető MDS katonákat a még rosszabb és sokkal kontrollálhatatlanabb dologra, passz. Ez olyan, mintha egy mérges pókot lecserélnék egy még mérgezőbb skorpióra. Könyörgöm, azért cserélték le az MDS katonákat mert hajlamosak voltak diszkrimináció nélkül ölni, erre meg bevezetik helyettük a diszkrimináció nélkül öldöklő gépeket? Természetesen be is üt a kraft, mert valami idióta úgy állította be, hogy elég egy fejes halála arra, hogy a kis halálgyáruk kiirtsa a bolygó lakosságát. El is indul egy kisebb katonai csapat, hogy lekapcsolja a gyárat. Közben meg Geist visszazuhan a bolygóra, felvesz egy totál béna bandát egy még Haruno Sakura-nál is rosszabb "főhősnővel", majd belemegy, hogy segít a katonáknak lekapcsolni a gyárat. A csavart a végén nem lőném le, elég ha annyit mondok, hogy nagyon sötét befejezést akartak, de a részletek miatt csak vicces lett.

watch_md_geist_episode_1_english_subbedat_gogoanime_2.png

"Mert misem logikusabb egy selejtes terméket lecserélni egy sokkal de sokkal rosszabbra."

Aztán ott vannak a szereplők, akiknek mindenük van, csak személyiségük nem. A főszereplő Geist kimerül annyiban, hogy "nagyooooon cool meg nagyooooon kemény", de tényleg annyira kemény, hogy még nő sem kell neki akármilyen gyönyörű is - elvégre minek egy kemény csávónak egy nő ha ott a puskájának a csöve -. A többieknek meg szó szerint semmilyen személyiségük nincs, a cselekedeteik logikátlanok, szurkolni, aggódni vagy akár utálni senkit sem fogunk, mert nincs kit. Egyedül Vaiya a kivétel, aki csak azért van, hogy legyen egy tök fölösleges "főhősnő". Kár, hogy az egész anime alatt a fanservice-en meg a nagyszájúskodáson kívül szó szerint nem csinál semmi, még a végső harcban sem csinált semmit, csak elbújt valahol és a végén odafutott Geist-hez hogy ezt el is mondja neki - mondjuk azt nem tudom, hogy egy halálgyárban hol tudott volna biztonságban elbújni a lézereket lövő gépszörnyek elől.

watch_md_geist_episode_1_english_subbedat_gogoanime_3.png

Végül ott vannak a logikai hibák, amikről már fentebb is beszéltem, szóval csak poénként megemlítem, hogy a vége felé az ezredes ráakar uszítani egy gépszörnyet Geist-re és ezt egy gyűrűvel meg is teszi..... már elnézést, de ha volt gyűrűje, amivel tudta irányítani a gépeket, akkor ezt miért nem tette meg előbb? Sőt, miért nem csináltak hordozható irányított a drága kis halálgyárukhoz alapból? Nem egy vírus miatt meghülyült gépet kellett lekapcsolniuk, nem is egy terrorista csoport volt a háttérben, hanem szimplán csak ki kellett kapcsolni, amire akár egy "hordozható aktatáska" is alkalmas lett volna.

Szóval mi is a helyzet ezzel az animével? Egyszer meglehet nézni az akciók és a zenék miatt, de hogy elfogtok szédülni a hülyeségeitől azt biztos.... és akkor a "csodás folytatásról" még nem is beszéltem.

M.D. Geist

- Idő: 1986

- Rendező: Hayato Ikeda

- Műfaj: Sci-Fi, Akció

- Hossz: 40 perc                                                                                         

Ami Tetszett:        

- Remek zenék.

- Szép látvány.

- Jó akciók.

 

Ami nem tetszett:

- Nincsenek karakterek.

- A történet logikátlan és értelmetlen.

- Nulla poén.

- Rengeteg logikai bukfenc.

- Vaiya.

Értékelés:              

Százalék szerint: 52% 

(Miután Wangood egy 10/10-es skálán értékelte a "Amaenaide Yo" animét a vidijében, ezért bevezetem a 10/10-es skálát is, mely pontozása a következő képen megy:

0-2.5 = Csak saját felelőségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla vidit, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

10/10-es skála szerint: 5/10 = Közepes

Mangekyo022.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr9713278839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása