Szegasztok!

Ez lesz az első Top 10-es listám, melyet később persze videóba is rakok, de mivel ugye "videó-sztrájk"-on vagyok még szombatig, ezért inkább leírom, és megmutatom az én szerintem eddigi legjobb opening-eket, amiket készített az anime ipar....

 

X.Helyezett: Yugioh 5D - Going My Way (Masaaki Endoh)

 

 

Habár a Yugioh sorozatok összes japán opening-je nagyon jó, még is a legújabb opening, a Going My Way volt az egyetlen, ami elérte nálam a Top 10-et. A zene nagyon üt, maga az opening is pörgős.

IX.Helyezett: Kinnikuman - Honoo No Kinnikuman (Akira Kushida)

 

 

Az egyik valaha létezett legviccesebb és leghangulatosabb opening amit valaha láttam, de mi mást is várhatnánk minden "neverending shonen" sorozat ősapjától?!

VIII.Helyezett: Rosario To Vampire Capu2 - Discotheque (Nana Mizuki)

 

 

Bár nem a legjobb hárem anime a Rosario To Vampire, mégis jobb zenékkel rendelkezik, mint pl a Love Hina. Nemcsak azért szerzett ekkora helyezést, mert Nana Mizuki énekli, hanem mert ötletesen oldották meg az opening-et, hisz itt nincs semmi spoiler, szép a koreográfia és valóban jól is néz ki.

VII.Helyezett: Kinnikuman Nisei - Hustle Muscle (Yougo Kouno)

 

 

A nagy ős utódjának az openingje ugyan már nem olyan vicces, mint az őssé, de a zene és a harc jelenetek elég szépen növelik a nézőben az adrenalint és a kedvet az anime megnézéséhez.

VI.Helyezett: Umineko No Naku Koro Ni - Katayoku No Tori (Akiko Shikata)

 

 

Az egyik legszebb opening, amit valaha láttam! Szép effektek, latin ének és japán ének keveredése egy dalban egy horror-krimi-nyomozós anime openingjeként... tuti siker!

V.Helyezett: Chrono Crusade - Tsubasa Wa Pleasure Line (Minami Kuribayashi)

 

 

Hiába, a Gonzo mindig is értet az opening-ekhez, ezért nem is csoda, hogy ismét egy Gonzo-s anime van a Top 10-ben. Szép látvány, nem spoiler-ez le semmit, az ének csodaszép. Tényleg csak kicsit csúszott le...

IV.Helyezett: Kinnikuman - Zudadan! Kinnikuman (Kenji Suzuki)

 

 

Az ős "neverending shonen" legkomolyabb, de legütősebb openingje is! Vizuálisan ugyan nem tűnik ki az előtte lévőektől, de a zene egy igazi shonen hangulatát adja! És hogy lássátok, hogy ez a zene mennyire jó, elmondom, hogy ezt a zenét használtam fel egy Sorter-nek és Blacksheep-nek készített vidimbe, és többen is írták, hogy nagyon jó, pedig nem bírják a japán zenét... ez szerintem sokat elárul...

III.Helyezett: Monster - Grain (????, talán Kuniaki Haishima)

 

 

Egy nagyon nyomasztó opening egy komoly, kiváló animéhez. A legjobb benne az, hogy úgy is feltudja csigázni az embert, hogy nincs ének.

II.Helyezett: Fullmetal Alchemist Brotherhood - Hologram (Nico Touches The Walls)

 

 

Talán a legjobb Fullmetal Alchemist opening, minden benne van, ami kell!

És akkor jöjjön az aranyérmes, ami egy eléggé közismert anime legújabb openingje!

I.Helyezett: One Piece - One Day (The Rootless)

 

 

Hát igen, ehhez az opening-hez nem kell semmit sem mondanom. Nagyon szép, rengeteg érzelmes rész van benne, majdnem minden szereplő benne van, nagyon jól fokozza a hangulatot az animéhez, a zene pedig valami hihetetlenül szép! Tény, a többi One Piece opening-hez hasonlóan ez is hosszú (kb 2 perc, ami az animék többségénél az nagyon ritka), de szépen kitöltötték bármilyen felesleges jelenet helyett. Ez az opening tökéletes, na!

(Megjegyzés: sajnos még mindig nem értem utol a mangát, így örülök, hogy a refrén alatt nem harc megy, hanem bemutatkoznak a szereplők).

Szal szerintem ezek az eddig legjobb anime opening-ek!

Majd megkérdezem Wangood-ot, hogy nem tudna-e szavazást felrakni, hogy melyik a legjobb opening.

Mangekyo022.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr572388293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xx18Rolandxx 2010.10.22. 11:23:25

Jókis lista lett de van egy kérdésem! a One Piece-ben most aza csontváz kapitány is a barátjuk lesz? csakmert mikor előszőr láttam az egyik openingben azt hittem hogy ő lesz az egyik legyőzhetetlen gonosz!

Mangekyo22 2010.10.22. 16:59:15

@xx18Rolandxx: Azt nem tudom, mert még nem tartok ott (még mindig csak a 2 óriás szigetes résznél tartok)

xx18Rolandxx 2010.10.22. 17:11:28

@Mangekyo22: Nem Gond! Amugy hamarosan az én listám is kinnt lesz ha nem gond! :D

Squazee 2010.10.22. 20:41:29

Jobb, ha beéritek a történetet, így jobb a meglepetés, mintha most ellőnénk, nem? A One Piece épp ettől jó, meg tud lepni. :)

Ezek közül kettőt láttam, az OP-t és az FMA-t, a többit még nem.
süti beállítások módosítása