Szegasztok!

Nem is kellett sok idő, megérkezett Kyubi, aki harmadik nyereményjátékunk írásos anime kritika versenyének 10-ik (!!!) versenyzője, s nem is akármivel lepett meg minket, hanem a Tengen Toppa Gurren-Lagann-al!

Jó szórakozást, s sok sikert kívánunk! ;)

"

Tengen Toppa Gurren-Lagann

Kritika

images_2.jpg

És ezennel szeretnék belekezdeni életem első kritika írásába!

A felszín alatt

Te mit tennél, ha a földfelszín alatt élnél, azt se tudod, mi van a „plafon” fölött és egész nap közmunkát kell végezned? Ezen senki se gondolkozik sokat, természetesen FELSZÖKSZ a felszínre. A nagytöbbség erre szavaz, míg kis főhőcskénk, Simon éli a saját kis életét néma tudatlanságban. Ezzel nincs semmi baj hisz bebiztosítja a jövőjét, de ennek nem így kell történnie. Egy szép nap talál egy furcsa mini fúrót, és egy hozzátartozó kicsit Ganmen-t (mechá-t) és egyszerre csak azt veszi észre, hogy 2 „társával” egyszeribe a felszínre kerülnek Kamina (igazi főhős) kívánságára. Ezzel elkezdődnek a harcok a felszínen-, és túl-éléshez.

Egy kis Ganmen csata

A GAINAX stúdió 2007-ben indult (szerencsére még) egyévados (pontosabban 27 rész) lenyűgöző animéje mellékeltnekünk +1 részt, 2 összefoglaló filmet, 1 specialt és 16 zenés videót. Zenéit illetően szerintem főlegelőnyei vannak, amit el is vártam az Aniplex-től, egyetlen baj hogy én alig hallottam valamit, többzene kellett volna. Openinget, Endingeket illetően meg voltam elégedve. Bár furcsának találtam, hogyaz egyik ending csak egy rész erejéig tűnik fel. Még a mangáról annyit hogy 2007-től egészen 2013-ig futott így megélt 10 kötetet, amelyek összesen 65 fejezeten szórakoztatnak bennünket.

Ami a szerzőt, Kazuki Nakashima-t illeti, a neve főképpen néhány Crayon Shin-chan movie emlékeztethet bennünket rá, ugyanis egy kevés ilyenben részt is vett. De ami fontosabb, a most futó Kill la Kill anime gyártásában is részt vesz, mint forgatókönyvíró, sőt a sorozat összeállításáért is ő felel.

De ő csak a történetért felelős. Hogy ki dolgozott a rajzokon? Hát Kotarou Mori. Ha megijednél, hogy te még róla nem hallottál, az nem baj, hiszen eddig csak ebben az egy műben vett részt.

A sorozat, de főleg a vége

Én fontosnak tartom megemlíteni, hogy ha már bedaráltuk z összes részt, nyugodt szívvel búcsúzhatunk el tőle, mivel tökéletes a lezárása, és nem olyan elkapkodott, mint a Soul Eater vagy éppen a Fairy Tail.

És mint a legtöbb, mostanában készülő mű, ez is tartalmaz időugrást, de nem is egyet, kettőt csempésztek bele ebbe a gyönyörűségbe, ráadásul mindkettő pontosan akkor van, amikor lennie kell, mint például a második pontosan vége előtt, hogy egy kis belelátást kaphassunk barátaink jövőbeni mindennapjaiba.

Ajánlás

Gondolkoztam rajta, hogy kéne-e egy ilyen fantasztikus művet ajánlani. Nem tartott sokáig meghoznom a döntést: Persze! Szóval én szeretném ezt ajánlani minden Mecha rajongónak, de ha nem vagy az (mint én) az a baj, ez meghozhatja rá a kedved J! Sajnos több nem jutott eszembe hogy ide mit kéne írni. L

Értékelés

Mivel ez volt az első Mechá-m ezért hogy mennyire sablon vagy mennyire nem arra nem tudok változtatni ezért rengeteg jó dolgot tudnék felsorolni, de megpróbálom visszafogni magam. Először is azoknak, akik lenézik eme műfajt megemlítem hogy itt nem a robot, hanem a sofőr a fő és tőle függ a siker avagy a vereség és nem fordítva. Ha másképp kéne megfogalmaznom itt NEM a ruha teszi az embert. Külön meg kell dicsérni a mangakának a nagy merészségét, ami a vége fele mutatkozik meg igazán. De ami főképp lenyűgözött engem az az, hogy egy töltelék karakter sincs benne, vagyis akinek megismerjük a nevét, vagy netán még bele is láthatnánk a fejébe. Ezek voltak rám a legnagyobb hatással, de azért az elképesztő látványvilágot és a nagyon jó zenéket, illetve azt se lehet elhanyagolni hogy minden szereplő hozza legjavát.

És csak azok kedvéért, akiket csak az értékelés érdekel:

Pro:

  •   Látványvilág
  •   Zenék
  •   Nincs elhanyagolt karakter
  •   Kazuki Nakashima sensei merészsége
  •   Simon jellemfejlődése
  •   A Ganmen-ek sokszínűsége
  •   Simon Ganmene fejlődése
  •   A kis képek melyek a Tv-ben a szünet elejét és végét jelezték, amik nagyon szépek

Hátrány:

  •    A 2. ív, de főképp a kezdése
  •    Persze itt is feltűnik a különleges képesség

Értékelés: 9.5/10

Százalékban: 95%

Végezetül, ha valaki ért az angolhoz és le is fordítaná a mangát az jelentkezzen a

http://haru-subs.hu/index.php oldalon.

moe-102476-male-tengen_toppa_gurren_lagann-vector.jpg"

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr295871206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kyubi 2014.03.20. 16:05:23

Köszi hogy máris kiraktad :D
süti beállítások módosítása