Szegasztok!

Már régen is szerettek a híresebb anime szériákhoz egész estés mozifilmeket készíteni. Nem volt a City Hunter sem kivétel, ami 1989-ben kapott egy egész estés mozifilmet.

Ma az 1989-es City Hunter Ai To Shukumei No Magnum animéről írok nektek.

Az összes eddig készült írásos anime kritika itt olvasható

city_hunter_ai_to_shukumei_no_magnum_1989_sunrise_production_reed_movie.jpg

A City Hunter eredetileg egy 1985 és 1991 között futott manga volt a Weekly Shonen Jump oldalain, amit Hojo Tsukasa írt és rajzolt. Annyira sikeres lett, hogy 1987-ben kapott egy 51 részes anime adaptációt a Sunrise jóvoltából, melyet később újabb évadok kísértek. Műfaját tekintve Akció, Vígjáték és Krimi. 1989-ben pedig megkapta a második évad mellett az első egészestés mozifilmet is, melyet a Sunrise és a Production Reed készítettek Kodama Kenji rendezésével.

A történet azzal indul, hogy egy Helzen nevű bérgyilkos eliminál egy férfit, akinél fontos információkat tartalmazó fájl volt, amik eltűntek (de nem vesztek el). Eközben egy világhírű zongorista, Nina indirekten találkozik a már jó ideje munkát nem kapó Ryo-val, akinek a segítségét kéri, hogy megtalálja az apját, akit soha nem látott. A szálak hála a korrupciónak és a sötét múltnak pedig hamarosan összefutnak.

A történet nem rossz, ráadásul szépen egyengeti a szálakat, melyek egy egészet fognak alkotni, valamint jó fordulatokból sincs hiány.

A film hozza az anime látvány világát: a rajzolás szép, az animáció és az akció jelenetek pörgősek. A zenék az anime sorozat zenéit használja fel néhány új zene számmal kiegészítve.

cham-02.png

Az akció jelenetek nagyon jók lettek, főleg a Ryo lakásán és a luxus lakásnál lévő végső ütközet lettek annyira jól kivitelezve, hogy még a mai animék többsége is megirigyelhetné. 

A karakterek 97%-a a sorozatból ismert figurák. Ryo még mindig váltogatja a badass és a perverz énjét, fokozva mind az akciók, mind pedig a humor szintet. Kaori még mindig az egyik legviccesebb tsundere karakter. Hayato pedig még mindig egy badass állat. Az új szereplők Nina, aki jól kitölti a szerepét, mint a történet egyik kulcsfigurája, illetve a film fő gonosza, Helzen, aki az egyik legszimpatikusabb gonosza nem csak a filmnek, de a City Hunter franchise történetében is megállja a helyét. Van még egy korrupt politikus és annak a lakájai, de ők ugye csak azért vannak, hogy legyen kiknek a bucira verésén röhögni.

Az film a sorozathoz hasonlóan rengeteg jópofa és vicces humort tartalmaz, köztük persze jó pár perverz poént is, ami éppen illik az adott jelenethez.

cham-01.png

Az anime film hangulata is simán felér a City Hunter sorozatok szintjéhez. Jó párbeszédek, érdekes háttértörténetek, jók koreográfiával rendelkező akció jelenetek, az adott jelenet hangulatát elősegítő zenék... megvan minden, ami egy jó City Hunter történethez kell!

Persze nem szabad elfelejteni, hogy ez még mindig egy "side story", azaz melléktörténete a sorozatoknak, mint más Weekly Shonen Jump mozifilmeknél, ergo megnézése nem kötelező a sorozat története szempontjából - ugyanakkor egy egy jó kis szórakozástól esik el, aki nem nézi meg. Ugyanakkor akik nem látták legalább az első évadot, nem biztos, hogy megértik, hogy ki-kicsoda, milyen ismereteik vannak, hogyan viszonyulnak egymáshoz.

cham-03.png

A City Hunter Ai To Shukumei No Magnum megéri a megnézést, főleg, ha rajongsz az eredeti anime sorozatokhoz. Akik még nem ismerik a City Hunter-t, azok mindenképpen nézzék meg előtte a 1987-es animét.

City Hunter Ai To Shukumei No Magnum

- Idő: 1989

- Rendező: Kodama Kenji

- Stúdió: Sunrise és Production Reed

- Műfaj: Akció, Vígjáték, Krimi

- Hossz: 87 perc                                                                                          

Ami Tetszett:        

- Hozza a sorozat színvonalát.

- Jó a poénok.

- A látvány és az akciók a mai napig ütnek.

Ami nem tetszett:

- Ajánlott megnézni előtte az 1987-es anime sorozatot.

Értékelés:              

Százalék szerint: 86% = Jó

A 10-es skála pontozása a következő képen megy:

0-2.5 = Csak saját felelősségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla videót, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

10/10-es skála szerint: 8.5/10 = Jó

Mangekyo022.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr8116777508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása