Szegasztok!

Újabb toplista következik, de ezúttal nem akármilyen: most a 2020-as anime év legjobb és legrosszabb anime szereplőit, illetve karaktereit fogom listázni!

2017_oscars_poster.jpg

Idén hat kategóriában indítottam listát: Legjobb Férfi Főszereplő, Legjobb Női Főszereplő, Legjobb Antagonista, Legrosszabb Férfi Főszereplő, Legrosszabb Női Főszereplő, Legrosszabb Antagonista. Mind a hét listán 3-3 karakter lesz sorrendben.

I. Legjobb Férfi Főszereplő

III. Helyezett = Anos Voldigoad (Maou Gakuin No Futekigousha)

anos_voldigoad_maou_gakuin_1.jpg

Anos elsőre egy Kirito klónnak nézhet ki, viszont vele ellentétben Anos valóban egy badass, több ezer éves tudással rendelkező démon király, aki Kenshiro-hoz hasonlóan nem éppen kesztyűs kézzel bánnik a gonoszokkal. Laza, vicces karakter.

II. Helyezett = Nasa Yuzaki (Tonikaku Kawaii)

nasa_yuzaki_tonikaku.jpg

Nasa egy belevallóan vicces főhős, akinek kapcsolata Tsukasa-val egyszerűen nem csak aranyos, de valóban szívmelengető is. Okos srác, de naiv, ugyanakkor vannak mozzanatai, amik jó komikumokat szülnek.

I. Helyezett = Golem (Somali To Mori No Kamisama)

golem_somali_1.jpg

Számomra ő volt a legnagyobb meglepetés. Egy érzelemmentes, racionális lényből egy odaadó, törődő apafigura lett, aki valóban megtanult szeretni másokat és valódi apafigurává nőtte ki magát. Ono Daisuke hangja lehengerlő lett, karakterfejlődése meg hiába volt elvárt eme animénél, jobban átjött, mint a hasonló animéknél.

II. Legrosszabb Férfi Főszereplők

III. Helyezett = Gaou Mutou (Nihon Chinbotsu 2020)

gou_mutou_nihon_2020_1.jpg

Mielőtt megkérdezi valaki, nem, nem az a bajom, hogy gyerek, hanem az, ahogyan viselkedik. Bár nem annyira arrogáns, mint nővére, van egy hatalmas probléma: a folytonos "angolos beszólásai", amiknek nem hogy értelmük nincsen, de egy idő után már őrjítően idegesítőek, főleg, amikor a fehér hajú haverja is beszáll.

II. Helyezett = Courier (Akudama Drive)

409751.jpg

Ő az a tipikus "olyan ultra laza kemény vagyok, hogy mindjárt szétesek" főhős, akivel nem az a baj, hogy keveset beszél, hanem az, amikor megszólal. Igazi táj paraszt, aki folyton játssza a kemény csávót, s ezzel a nézőnek egy idő után már annyira tele lesz a bakancsa, hogy már inkább azt várja, mikor fingja ki a lelkét. Spoiler: sajnos ő lesz az utolsó, aki meg pusztul.

I. Helyezett = Kaname "Garry Stue" Sudou (Darwin's Game)

kaname_sudou_game.jpg

Ez az a karakter, akinek megírásakor három fogyatékos kakas volt az író, akik egymás munkáságába tojtak bele, s a végeredmény egy alzheimer kóros, skizofrén gyökér lesz. Kezdjük azzal, hogy úgy akarják zseninek beállítani, hogy már az első epizódban nevetve integet egy gyanús ruhás fickónak késsel a kezében támadó pozícióban. Aztán hiába nem edzett egy másodpercet sem egész életében, röhögve gyorsabb és erősebb azoknál, akik nem csak alapból edzettebbek nála, de még olyan képességeik is vannak, amik azok csak felerősítik fizikai tulajdonságaikat. Valós világbeli barátai annyira fontosak voltak neki, hogy még véletlenül sem hordott semmilyen maszkot vagy álarcot, hogy a Wang nevezetű gyökér még véletlenül se tudja lenyomozni ismerőseit (aztán meg megy a dráma, hogy "nahát, honnan tudták, hogy kik a haverjaim"). Kirito-hoz hasonlóan minden az ölébe hull, bármilyen munka nélkül. A legszebb pedig értelemszerűen nem más, mint a gyönyörű karakterfejlődése: az elején egy szerencsétlen balfarok, a végén meg egy tömegmészáros rohadék.

III. Legjobb Női Főszereplő

III. Helyezett = Michiru Kagemori (BNA)

michiru_kagemori_bna.jpg

Michiru egy szép karakterfejlődéssel megáldott női főhős, aki hiába kapta az "átlagos emberből véletlen folytán szörnyeteggé vált" sztereotípia történetet, Michiru személyisége és fejlődése olyan jól működik, hogy sikerül közel kerülnie a nézők szívéhez.

II. Helyezett = Sayaka Kanamori (Eizouken Ni Wa Te Wo Dasu Na!)

sayaka_kanamori_eizouken.jpg

Miért pont ő, amikor a többi leányzó is ugyanolyan jó karakter? Nos, azért, mert ő volt a csapatban az értelem, az ész, a racionalitás, a humorforrás és neki volt a legkomolyabb története is (még ha annyira nem mentek bele túl mélyen). Sayaka nagyon jó vezetői képességekkel és előre látással rendelkezik, valamint mint írtam, humor terén is egy rendkívüli karakter.

I. Helyezett = Tsukasa Yuzaki

tsukasa_yuzaki_tonikaku.jpg

Tsukasa egy nagyon jól megírt romantikus főhősnő, aki szerencsére túl megy a tipikus japán rom-com főhősnőknél. Emelett vicces és rejtélyes is. Valamint imádja a filmeket, a videójátékokat és a zabát.

IV. Legrosszabb Női Főszereplő

III. Helyezett = Shuka "Marry Sue" Karino

shuka_karino_game.jpg

Egyszerűen el sem hiszem, hogy volt képük megpróbálni úgy koppintai Misa-t a Death Note-ból és Yuno-t a Mirai Nikki-ből, hogy pont azt felejtették el koppintani, ami miatt működött a karakterük: úgy kb mindent. Shuka se nem humoros, se nem érdekes, s hiába kap rengeteg fanservice jelenetet, de a kinézete is max Misa és Yuno árnyékát nyalhatná.

II. Helyezett = Doctor (Akudama Drive)

doctor_akudama_1.jpg

Nem akarom elhinni, hogy ezt a karakter komolyan gondolta a Danganropna megalkotója! Az egy dolog, hogy miatta válik egyre nevetségesebbé az egész anime (úgy varja össze magát, hogy az alsó teste nyolc méterre van a felső testétől), de ahogyan halad a sztori, úgy válik egyre nevetségesebbé ő maga is: lefekszik fűvel fával, miközben a büdös semmibe röhögi a "nagy terveit", csak azért, hogy a comic relief karakter adja meg neki a kegyelemdöfést.

I. Helyezett = Kathleen Funada (Gibiate)

kathleen_funada_gibiate.jpg

Ez a csaj ha lehet, még Haruno Sakura-nál is rosszabb, s elhihetitek: Haruno Sakura-nál jobbat írni nem nehéz, nála rosszabbat írni egyszerűen "művészet"! Ez drágalátos" fekete öves kendó világbajnok" nem elég, hogy semmit sem csinál, mindig meg kell menteni és csak hátráltat mindenkit, de értelmi szintje is kb Haruno Sakura alatt van. Szóval igen, legalább elmondható, hogy van Haruno Sakura-nál is rosszabb főhősnő.

V. Legjobb Antagonista

III. Helyezett = Rachel (Kami No Tou)

rachel_kami_no_tou.jpg

Rachel egy igazi női Griffith. Úgy indul, mint Bam megmentője és legkedvesebb ismerőse. Aztán kiderül, hogy a szíve igencsak tele van féltékenységgel és bizonytalansággal. Amikor meg megtudja, hogy álma eléréséhez mit kell tenni, próbál ellenállni, de a végén megteszi azt, ami nézők ezreit, ha nem milliót érte váratlanul és tette meg az anime történelem egyik leggyűlöltebb szereplőjévé.

II. Helyezett = Tokushirou Tsurumi (Golden Kamuy)

tokushirou_tsurumi_golden_kamuy.jpg

Tsurumi az egyik legkarizmatikusabb antagonista, aki valaha alkottak. Rafinált, számító, gátlástalan szörnyeteg, aki mindent megtenne, hogy megszerezze, amit akar.

I. Helyezett = En (Dorohedoro)

en_dorohedoro_1.jpg

En a valaha készült egyik legbetegebb gonosz, akit láttam, de a pozitív értelemben. Megalomán szemétláda, aki viszont annyira szereti kiskutyáját, hogy aki egy ujjal is hozzá nyúl, abból gomba levest főz vacsorára. Tökéletes példa, hogyan kell humorosan megírni egy nem kicsit komolyan vehető fő gonoszt.

VI. Legrosszabb Antagonista

III. Helyezett = Apprentice (Akudama Drive)

apprentice_akudama_1.jpg

Szép példa, hogyan kell feleslegesen mutogatni egy gonosz karaktert úgy, hogy abból aztán nem lesz az égadta világon semmi. Egy karót nyelt csőlátású balfarok, akit még a Joker nevű comic relief karakter is lenyom. A mestere halála és a Boss begolyózása után reméltem, hogy majd megindul benne valami... de nem, ugyanaz a csőlátású balfarok maradt a végére, amiként kezdte.

II. Helyezett = Mirei Jinno (Kyouchuu Rettou)

mirei_jinno_rettou.jpg

Az ultimate bitch, aki semmihez sem ért, csak a többiek hátráltatásában, a nyivákolásban, a dugáshoz és persze a kakakeveréshez. Szép példája a tipikus tini horror gonoszoknak, akik nélkül talán még élvezhető is lehetne a történet, de sajnos a készítők halál komolyan gondolják az erőltetésüket.

I. Helyezett = Yoshinaga (Gibiate)

yoshinaga.jpg

Na ez az a fickó, akiről legszívesebben nem is beszélnék. Doktor létére olyan hülyeségeket mond és csinál, ami után nem csak elégetném a Tesco gazdaságos diplomáját, de még azt az intézményt is ledózeroltatnám, ami ki merte neki állítani! A motivációja a végén... meg a "szörnyű nagy igazság"... az agyam azóta sikolt elmedokiért, amióta megismertem eme "fő gonoszt"!

Ezek voltak 2020 legjobb és legrosszabb karakterei! S nektek?

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr6916383600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása