Szegasztok. Itt újra Ragnafan1992! Emlékszek arra, hogy Mangekyo a Bleach játékadaptációjánál mit mondott: Anime adaptációk a videójáték fekete bárányai. Ezzel mélyen egyetértek. Ha nem az évenként cseresznyemagként kiköpködött Naruto vagy Dragon Ball adaptációkat nézzük, akkor bizony sekélyes a választék. Attól függetlenül ki lehet fogni a jó játékokat, mint pl. One Piece. Lehet viszont akkora moslékot kifogni, mint a YuYu Hakusho: Dark Tournament. Sajnos ez a játék hűen megmutatta, hogy lehet egyszerre csapnivaló adaptációt és defektes játékot alkotni. Ám megbocsájtható, ha egyszer ingyenes játék és Pc-re készült? Lássuk

 maxresdefault_8.jpg

2006-ban a koreai Nexon csapata úgy gondolta, hogy Ghost In The Shell-ből nincs Pc játék. Ezért csináltak 10 év fejlesztési idővel egy többjátékos lövöldét, ami a gamer otakuk álma lehet. A kezdeti intro hihetetlenül csábító, amit a Production I.G. hozott el nekünk. Miután lement az intró, jön a tutorial, ami csak fokozza a hangulatot. Viszont ezekután bekerülünk a főmenübe, aholis az első feladat, hogy vegyél egy hőst. 10 karakter közül lehet választani, akik egy az egyben úgy néznek ki, mint az animében. Ráadásképp különleges extrákkal vannak felszerelve. Például láthatatlanság, gépágyú torony lehívása, hőkereső drónok letétele stb.

maxresdefault_1_2.jpg

Na is itt kezdődnek el a negatívumok. Sok karakterre ráfér a finomítás. Erre ékes példa a lövegtornyot lerakó Ishikawa, mert könnyen kijátszható. Vagy akár Batou karjára szerelt rakéta annyira lassan lövi ki a rakétát, hogy azalatt négyszer fejbelőnek. De sebaj, mondod. Kitanulom és élvezni fogom a játékot. Hááááát…..NEM. Esélyed sincs kitanulni, mert a matchmaking úgy el van b***va, ahogy van. Nem nézi, hanyas szintű vagy, egyből bedob a mélyvízbe a 20-as szintűek ellen, akiknek jobb fegyverei és extrái vannak. A játékmódok meg egy kaptafásak. Team Deathmatch, Terminal Conquest (Domination) és a Demolition, ami a Counter Strike bombahatástalanítós küldetések megfelelője. És ezekre a módokra oszlik meg 7 pálya. Most komolyan, 10 év alatt ennyit sikerült kihozni? Van még egy extra mód, a Ghost Assault, ami egy lopakodós móka lenne. Viszont ezen a játékmódon NINCS senki. Nem egyszer próbálkoztam, de soha nem volt elég ember a meccs elkezdéséhez. Azon már meg se lepődtem, hogy erre a módra két pálya van.

De kérdés, hogy maga a játékmenet milyen lehet? A grafika nagyon szép és az irányítás is kézhez áll. Ám más pontokon teljesen elvérzik. Kezdjük a respawn (újraéledés) mechanikájával. A Demolition módon kívül (ami körökre osztott), a többi játékmódban véletlenszerűen rak le. Persze ad halhatatlanságot 3 másodpercre, de az csak arra jó, hogy az ellenfél lazán kinyírjon. Maguk a pályák igazán jellegtelenek és nincs meg ettől se az anime hangulata. De, ami a játék végső koporsószöge a fegyverek és kiegészítők árai. Nagyon magasak, már csak egy egyszerű fegyver is 100.000 kredit és egy meccsért alig kapsz valamennyit. De sebaj, a napi feladatok és szintlépések során pénzt kapunk. Ám nem eleget és azon kapod magad, hogy két heti szenvedés után vettél egy távcsövet a puskádhoz. Summa Summarum: Messze látszik róla, hogy fizetni kell valós pénz, ha normális eszközöket akarsz venni.

2015-12-16_00012.jpg

Értékelés:

Grafika: 7/10 (Az egyetlen dolog, ami hangulatot ad a játéknak.)

Zene: 4/10 (a hangeffektek jók, de a zenék jellegtelenek)

Irányítás: 7/10 (Jó és könnyen megszokható)

Hangulat: 3/10 (Rengeteg hülyesége miatt hamar megunja az ember és törli)

Végső pontok: 21/40

Érthetetlen, hogy 10 év fejlesztés alatt ekkora vacakot hoztak ki, ezzel meggyalázva a GITS:SAC szériát. Ha rám hallgattok, akkor próbáljátok ki a Ps2-re kiadott GITS:SAC játékot. Jobban megéri.

Szegasztok.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr1811988272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása