Sziasztok!

Sajnos ma egy viszonylag szomorú hírt hoztam nektek. Megerősített hírforrások szerint a Manglobe stúdió fizetésképtelenség miatt csődeljárás alá került és a hivatalos honlapjuk már leállt szóval hamarosan a kapuit is bezárja a stúdió!

thumbnail_php.jpg

A stúdió-t még 2002-ben alapították és viszonylag jól is ment nekik a szekér hiszen olyan animéket gyártottak le mint az Ergo Proxy, a Samurai Champloo, a Hayate no Gotoku későbbi évadai, a Samurai Flamenco  a Deadman Wonderland és a  KamiNomi szériák.

Habár egész jól álltak de az elmondások szerint a stúdió elég nagy adósságot halmozott fel az évek során amiket a mai napig nem tudtak rendezni akármennyire is próbálkoztak és végül a vezetőség döntése volt a csődeljárás amit végül Szeptember 29.-én meg is kezdtek. A stúdió animátorai azóta már elkezdtek új munkahelyet keresni maguknak. Arról viszont még nincs hír , hogy a stúdió utolsó munkája a Gyakusatsu Kikan című animefilm elkészült-e már vagy pedig egy másik stúdiónak kell azt befejeznie a novemberi premierig!

És tudom, hogy "halottakról" jót vagy semmit de én nem sajnálom magát a stúdiót csak az animátorokat. A KamiNomi volt ez egyetlen olyan szériájuk aminek minden évadát végignéztem és ugyanúgy tetszettek is. De a többi sorozatuk vagy egy max középkategóriás "egynek elment" sorozat volt vagy pedig egy eleve jól indult projekt amiket aztán jól félbehagytak mint például a Deadman Wonderland-et!

75299l.jpg

Mondjuk azért is vagyok rájuk pipa mert a mangából pont kijött volna még 1 évad és kellet is volna hiszen az 1.évad végét úgy cseszték el ahogyan az meg van írva a nagykönyvben de hát mint kiderült a Blue-Ray-ek nem fogytak ergo (proxy) ez máris egyenlő a 2. évad sztornó ténnyel. A másik amit sohasem fogok nekik megbocsájtani az a Hayate no Gotoku 3.és 4.évada.

img33422.jpg

A stúdió utolsó sorozata pedig ugyebár az idei Gangsta volt amiről igazából szintén megoszlanak a vélemények de sokan elég egybehangzóan állítják, hogy csalódás az egész és utolsó sorozatnak eléggé méltatlan.

gangsta-anime.jpg

 

Igaz,hogy nem sajnálom magát a stúdiót de azért mégis csak szomorú tény ha valami csődbe megy. Ráadásul a Gonzo is hasonló problémákkal küzd de nekik még munkájuk is alig van szóval ha nem szedik össze magukat akkor  ők lesznek a következők akik lehúzhatják a rolót!

Nos csak ennyit szerettem voltam közölni, SZIASZTOK!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr527876964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása