Sziasztok!

Nem sokára itt a nyár ami nem csak a Balatoni vagy a közeli Standi pancsolást jelenti,hanem azt is,hogy jönnek az idei nyár animéi is.Lássuk mikkel is lesz dolgunk ezen a nyáron!

2015summer1.jpg

Akagami no Shirayuki-hime

- Rendező: Ando Masahiro

- Studió : Bones

A történet főszereplője egy vörös hajú lány Shirayuki akinek menekülni kellet az országából miután az ország hercege belészeretett és mindenáron feleségül akarja venni őt. A lány a szomszédos királyságba menekül ahol találkozik az ottani herceggel Zen-nel akivel összebarátkoznak és a lány a gyógyszerészi képességeit használva a fiú segítségére teszi fel az életét. Ez így elsőre eléggé Grimm mese-szerűnek hangzik és tényleg az is . Az anime Romantikus-Drámaként van elkönyvelve így nem igazán keltette fel az érdeklődésemet de akik rajongói az ilyen animéknek azok biztosan szeretni fogják.

Aoharu x Kikanjuu

-Rendező : Nakano Hideaki

-Stúdió: Brain Base

Főszereplőnk Hotaru éppen új lakásába költözik be mikor is találkozik egy különös emberrel aki a szomszédja lesz és ezek után furcsábbnál furcsább dolgok kezdenek el történni körülötte. Egy átlagos shounen-nek kinéző anime, nem igazán fogott meg a sztorija de még gondolkodom rajta.

Aquarion Logos

- Rendező: Sato Hidekazu

- Stúdió : Satelight

Az Aquarion franchise legújabb szériája.Még ugyan nem láttam az előző szériákat és a Movie-t sem de sokan mondják rájuk, hogy nem annyira vészesek mint amilyennek kinéznek. Mindenesetre aki látta vagy rajongója a szériáknak az ezt sem hagyhatja ki. A szereplőgárda jól hangzik és az Openinget May'n fogja előadni.

Chaos Dragon

- Rendező : Matsune Masato

- Stúdió : Silver Link

A távoli jövőben játszódó anime világában kér ország Donatia és Koran folytat egymással hidegháborút a teljes uralomért viszont az igazi gebasz akkor üt be amikor egy kis sziget védősárkánya eszét veszti és vad tombolásba kezd. A sziget lakóira hárul a feladat, hogy megfékezzék a tomboló fenevadat és túléljék a háborút. Maga az  anime egy játék adaptáció és ez stílszerűen meg is látszik a sztoriján ami első hallásra nekem nagyon bejött. Aztán megnéztem a trailert és ugyan ott a karakterdizájn eléggé mellbevágott de mindenképp teszek vele egy próbát. Nem rossz maga a seiyuu gárda sem, a főszerepekben Sawashiro Miyuki, Inoue Marina és Saito Soma  szerepelnek, a sárkánynak pedig Ishizuka Unshou lesz a hangja azaz a Dragon Ball Mr. Satanja. Bár én jobban örülnék neki ha Benedict Cumberbatch lenne a hangja olyan jó kis Smaug style-ban :D

Charlotte

- Rendező : Asai Yoshiyuki

- Stúdió : P.A Works

Egy Jun Maeda által kitalált Key visual novel alapján készült anime kislányokkal.  NEM, NEM , NEM, NEM ÉS NEM !  Mégegyszer egy ilyet nem szenvedek végig!

Dragon Ball Super!

-Rendező: Chioka Kimitoshi

- Stúdió:  Toei Animation

Komolyan ! Nem lehetne már szegény Gokuékat békén hagyni?Alapból nem értem mi van a Toei-el mostanában, hogy csak a régebbi sorozataikat folytatják vagy remake-lik. De ettől függetlnül bele fogok nézni.

Gakkou Gurashi

- Rendező : Ando Masaomi

- Stúdió: Lerche

A szezon moe csajos-iskolás animéja amelynek főszereplői 4 moe iskolás csaj. Ez idáig egy sima KyoAni style slice-of life-nak tűnik de aztán bejön a csavar mikor is kitör egy zombi invázió és csak a 4 főszereplő lány éli túl az egészet akik folytatják az iskolába járást. Na ez az anime akkor nem lesz pofára esés ha egy fikarcnyit sem veszi magát komolyan, már pedig egy ilyen sztorit aligha lehet komolyan venni. Eleinte ugyan írtóztam ettől de valamiért mégis úgy gondolom, hogy legalább az 1. részt meg kéni nézni ebből.

Gangsta

- Rendező: Murase Shouko

-Stúdió : Manglobe

Na ez már igencsak  jónak tűnik. A történet egy maffiózókkal, rosszfiúkkal és ribancokkal teli városban játszódik ahol főszereplőinknek egy olyan küldetést kell végrehajtaniuk amit senki sem elvállalni. Persze a fő sztori közt bejönnek a bandaháborúk is szóval nagyon remélem, hogy egy jó kis akció animében lesz részünk. A sorozatnak már egyébként eddig is nagy volt a hype-ja főképp a mangája miatt amit sokan az egyik legjobb akció mangának tartanak a Black Lagoon után. Már a trailer meghozza az ember kedvét a sorozathoz amire a szereplőgárda csak még jobban ráerősít. Nagyon várom, remélem nem lesz csalódás.

God Eater

- Rendező : Hirao Takayuki

- Stúdió : ufotable

Na ez az az anime amire már a gamerek nagyrésze várt és csorgatja a nyálát.Nem véletlenül hiszen a God Eater a Bandai egyik legsikeresebb játéka, köszönhetően a hihetetlenül szép látványnak, a jó történetnek ami arról szól, hogy 2025-ben a földet lerohanta a és kis híján már teljesen elpusztította egy idegen faj az Aragamik  akiknek a kiírtására létrehozták a Fenrir nevű szervezetet akik kiképeztek néhány különleges erőkkel bíró harcost az idegen visszaverésére, ők a God Eater-ek akik az idegenek őssejtjeiből készült fegyvereket használják. Hát igen ilyennek kell lennie egy ütős kis játéksztorinak kérem szépen. Az anime főszereplője viszont egy originál karakter lesz viszont a készítők elmondták,hogy igyekeznek minden több dolgot átemelni a játékból és próbálnak kevés CGI-al dolgozni. Kíváncsian várjuk, hogy mi sül ki belőle.  Végül is az ufotable jól tud játékokból animét csinálni......

Jitsu wa Watashi Wa

- Rendező: Yasutaka Yamamoto

-Stúdió :TMS Entertaiment

A sztori főszereplője Asahi arról híres,hogy soha nem hazudik ám egy nap mégis titoktartásra kényszerül mikor is megtudja, hogy az egyik osztálytársa egy vámpír aki megígérteti vele, hogy tartja a pofáját. Az anime jobb fajta iskolás komédiának látszik, a manga ami alapján készült az egyik legkedveltebb a műfaján belül, Szóval ha minimum a Karin szintjén képes hozni akkor elégedettek lehetünk vele.

Junjo Romatica III.Évad

- Rendező: Chiaki Kon

- Stúdió : Studio Deen

NINCS AZ AZ ISTEN!

Kangoku Gakuen Prison School

- Rendező: Tsutomu Mizushima

- Stúdió : J.C Staff

 A Mangekyo kolléga által igencsak megvetett School Prison adaptációja. A sztori szerint van egy lányiskola amit az új diri átalakít koedukált sulivá ahova hamarosan föl is vesz 5 srácot akik azonban igencsak megszívják hiszen csak akkor maradhatnak ha kiállják a diáktanács próbáját ami abból áll, hogy a csajok bebasszák őket egy sufnibörtönbe ahol 1 hónapot kell kibírniuk de ha szökni próbálnak az idő fokozatosan emelkedik a 3, szökésnél pedig repülnek a suliból. A srácok tehát kénytelenek elviselni a 3 gráciát ám egyikük Kyoshi mindenképp szökni akar,hogy betarthassa az egyik lánynak tett ígéretét. Nos egy ilyen sztorijú anime nagyon is érdekesnek hat csak hát a manga ismeretében nem kicsit kétséges a kimenetele. Főképp azért is mert a J.C Staff csinálja akik azért eléggé vegyes teljesítményt képesek nyújtani.  Bár ki tudja hátha mégis jó lesz. A szereplőgárda pedig kifejezetten jól hangzik hiszen a főszerepekben Namikawa Daisuke, Kamiya Hiroshi, Konishi Katsuyuki,Itou Shizuka és Ohara Sayaka fog szerepelni.Mindenesetre én kíváncsi vagyok rá.

Monster Musume no Iru Nichijou

-Rendező : Yoshihara Tatsuya

- Stúdió : Lerche

Na ez már jobban hangzik mint a másik Lerche anime. A történet szerint az emberiség egy jó ideje kénytelen együtt élni különböző mitológia lényekkel úgymint hárpiákkal, kentaúrokkal , lámiákkal és egyéb lényekkel, Az ő védelmükre született meg a Kulturális Csereprogram amelybe főhősünk Kimihito is belekerül mikor is egy nap beköltözik hozzá egy lámia lány Miia akinek a védelme pont a srác dolga lesz. Persze ahogyan az várható hamarosan még több mitólógiai lány csatlakozik hozzájuk. Egyszerű de bevált kis történet ez  ennek ellenére mégis hihetetlenül érdekes és már a trailere meggyőzött arról, hogy érdemes ennek nekiesni. A Jitsu mellet ez a másik komédia ami jónak ígérkezik a szezonból.

Overlord

-Rendező : ?

-Stúdió : Madhouse

Az anime központi eleme egy virtuális  játék az Yggdrasil körül forog ami azonban egyik napról a másikra leáll és a főszereplő Momonaga nem tud kilépni a játékból és fokoizatosan veszi fel egy csontváz jellemét és külsejét és ezért hamarosan a virtuális világ legnagyobb varázslójává lép elő. Számos követője révén ismeri meg az új világot amely fokozatosan az ő királyságává válik. Egész érdekesnek hangzik és ami a legmeglepőbb , hogy egyáltalán nincs SAO utánérzete. A trailerugyan még nem sok mindent mutatott be de már most ígéretesnek hangzik ez a sorozat.

Ushio To Tora

- Rendező : Nishimura Satoshi

- Stúdió : MAPPA

Egy újabb 90-es években futott manga adaptációja. Főszereplőnk Ushio apjával egy régi szentélyben élnek és látszólag semmi lrdekes nem történik velül mígnem egy nap a srác a pincében rá nem lel az apja által meélt történetek harcosának legendás tőrjére amit azonban egy szörnyeteg örz akinek esze ágában sincs elengedni miképp a szörny energiája elszabadul és ennek hatására más démonok és szellemek kezdenek megjelenni. Ushio és a szörny alkut kötnek , hogy egyesített erővel legyőzzék a lényeket. Igazi old-scholl szórakozásnak tűnik egy sablonos de működőképes sztorival. Ráadásul a rendező neve is jelent valamit hiszen a Hajime no Ippo és  a Trigun megalkotójáról van szó. Nagyon város!

Working ! III.évad

- Rendező : Kamakura Yumi

- Stúdió : A-1 Pictures

A Working 3. egyben utolsó évada hiszen már a manga is befejeződött. Vajon, hogy fognak búcsúzni tőlünk a Wagnaria étterem lökött csapata? Nem sokára kiderül.

Nos ezek volnának azok amiket példaként felhoztam persze van még pár sorozat a szezonból amikről nem ejtettem szót.  Ennyi voltam mára, kritika a jövő héten addig is SZIASZTOK!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr137506180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

butyokkapitany 2015.05.31. 22:00:49

Uram atyám, még a tavaszi felhozatalt se sikerült elfogyasztani, már is jön a nyári.
Számomra a legvárósabb a Durarara új évad lesz, bízom benne, hogy az első 2 évad által felállított színvonalat sikerül továbbvinni. Bár visszatérhetnének az eredeti 24 részes etapokra, mert a 2. évad vége szerintem bődületesen el lett kapkodva.
A Non Non Biyori 2. évada is várós, az új AoT és Ghost in the Shell filmekre is kíváncsi leszek. A többi meg szokásosan ahogy esik úgy puffan alapon kerül majd az étlapra :)

WanGood · http://animemangapalota.blog.hu 2015.06.02. 21:26:25

Hmmm, új Drrr és Working évad? Még a végén megnt animékat fogok nézni :D

mykola · http://megosztanam.blog.hu/ 2015.07.28. 00:58:57

Dragon Ball Super! Eddig egy nagy rakás remake. Konkrétan a SSJ GOD moviet dolgozza fel és ami a legzavaróbb, hogy a flashback jeleneteket a 20 évvel ez előtti sorozatból vágták ki... nem nézem meg a negyedik részt.

Overlord
Már három részt láttam belőle és nagyon megfogott. A főszereplő már-már logikusan viselkedik.
süti beállítások módosítása