Sziasztok!

Minden kertelés nélkül bejelentem, hogy mai alanyom a Claymore című anime lesz amit néhányan már kértetek videó alanynak is. Hát most ezzel kell beérnetek.

Figyelem: negyedik nyereményjátékunkra még mindig lehet nevezni! További információk itt.

405235-f85596e3792340a0a378b5191c9929d6_super.jpg

A Claymore az azonos című Norihiro Yagi által készített shounen manga alapján készült ami 2001-2014-ig futott a Jump SQ magazinban és végül 27 kötet jelent meg belőle. Az anime pedig 2007-ben került adásba amit a Madhouse stúdió készített akiket gondolom nem kell senkinek sem bemutatnom hiszen mindenki ismeri őket. A rendezője pedig Hiroyuki Tanaka volt aki már számtalan nagyszerű animénál segédkezett már mint pl: A Kaiji, a Hellsing Ultimate vagy a Chobits de rendezőként ez volt az egyetlen saját alkotása. Mivel ugye az anime még a manga előtt véget ért ezért nyilván a befejezése is másabb. Na de ennyi elég felvezetésnek lássuk, hogy tényleg olyan jó-e mint amilyennek sokan mondják!

A történet egy középkori fantasyvilágban játszódik ahol az emberek élik a kis átlagos életüket amiket azonban megkeserítenek a Yomáknak nevezett szörnyek akik módszeresen széthentelik az embereket és felfalják őket majd emberi alakot öltve elvegyülnek az átlagos emberek között.Ellenük pedig egy titokzatos szervezet tagjai az úgynevezett Claymore-ok veszik fel a harcot akik félig-démon félig ember lányok akiket viszont egyszerre tisztelnek de félnek is az emberek. Főszereplőnk Claire is egy ilyen lány aki városról városra járva írtja a szörnyeket.

claymore_010.jpg

Ám a lány egyben bosszúhadjáratot is folytat egy különleges fajtájú Yoma ellen ezért elszántan küzd , hogy erősebb legyen de egyben állandóan őt üldözi. Útja során hozzácsapódik egy fiatal srác Raki is akinek a családját is Yomák gyilkolták le.

claymore_002.jpg

Ők ketten járják a vidéket miközben Yomákat ölnek, megismerhetjük a többi Claymore-t is illetve Claire múltjára is fény derül meg arra is, hogy miért üldözi ezt a lényt. A sztori nagyjából ennyi lenne és meg kell mondjam , ez nagyon jól hangzik. Van itt minden ami egy jobb fajta fantasyhez kell. Persze ez sem mentes a sablonoktól de legalább képes jól felhasználni őket és felépíteni belőlük egy átlagos kis fantasyt ami jó.Az elején. Mert sajnálatos módon a sorozat beleesik a 26 részes animék csapdájába vagyis, hogy a közepe nagyon vontatott bár közel sem annyira rossz mint máshol mert azért ott is derülnek ki dolgok de a vége meg kérem baromira összecsapott és elkapkodott. Ugyebár az nem titok , hogy nem a manga szerinti befejezést kapjuk és bár a sorozat követi a mangát még így is sokszor fel vannak cserélve az események és igazából a sorozat csak a manga 11. kötetéig lett feldolgozva de még így is nagyon arcul tudja csapni az embert az, hogy az egész csak lóg a levegőben ráadásul pont az egyik legnagyobb csata előtt lett vége az egésznek. Szóval vagy lesz 2. évad vagy marad a manga.

A Látványról nagyon nem is beszélnem elvégre mindenki tudja, hogy a Madhouse nagyon jó grafikával szokott dolgozni. Nagyon jól visszadják a manga világát, a fantasy feeling nagyon jól érződik bár engem egy kicsit zavart, hogy túlságosan szürke és komor néhol az egész, ezt egy picit eltúlozták. A karakterdizájn is egész jó, végre egy anime amiben normálisan néznek ki az emberek bár itt kiütközik, hogy némelyik csajnak konkrétan lófeje van és hogy mindegyik csaj nagyjából ugyanúgy néz ki csak a hajuk más formájú.Értem én mi akart ezzel a mangaka de ezzel egyben azt is elérte, hogy sok esetben a lányokat meg se lehet különböztetni egymástól.A csatajelenetek sem rosszak és nagyon véresek és csak úgy hullanak a szereplők mint a legyek, az utolsó 2-3 részben gyakorlatilag lemészárolják a komplett szereplőgárdát.

claymore_018.jpg

A szörnyek kinézete amúgy szintén egész jó és annyira nincsenek is túlgondolva. Vannak itt átlagosan ijesztőek,kicsit dúrvábbak de nem hiszem el,hogy megint kapunk pókszörnyeket!! Értem én, hogy a pók ijesztő meg minden de azért uncsi, hogy minden szörnyes animében legalább 1-et ellőnek (értitek ).

Aztán a szereplők. A Claymore lányok mindegyike ridegnek és érzelemmentesnek tűnik ám ők is villantanak olykor érzelmeket, ez alól Claire sem kivétel bár ő az aki a legtöbb érzelmet mutatja a sorozatban de azért van még pár hölgy karakter akik eléggé szimpatikusak, ezek egyike Therese aki amolyan mentorféleség Clair számára..

claymore_012.jpg

Aztán folyamatosan jönnek a többiek, vannak köztük szimpatikusak, kevésbé szimpatikusak és elég idegesítőek is.

claymore_013.jpg

A Legunszimpatikusabb mindközül  Priscilla aki nyugodtan tekinthető főgonosznak is. A csaj véget nem érően irritáló , tipikusan az "mindenki hibás csak én nem " karakter.

priscillaawakenedepisode8.png

És vele kapcsolatban elkövetik azt a tipikus hibát is amit a legtöbb főgonosz esetében mindig sikerül meglépniük, nevezetesen tápolhatnak ellene akármennyit a szereplők a csajon még egy vágás sem lesz. A Marty Stew karaktertípus tökéletes ábrázolása de viszont pár kérdőjel is van vele kapcsolatban amik egyáltalán nincsenek megválaszolva.Aztán ott van Raki. Raki a "mi a tökömnek van ez itt" karakter. A karaktere egyszerűen tök felesleges, érdemlegeset nem is csinál azon kívül, hogy folyamatosan nyomja magából az emó műsort, bőg és állandóan jön az "akkor is erősebb leszek" szövegekkel amik nem csak, hogy nem hatásosak hanem egyenesen nevetségesek.Speciel jobban örültem, volna ha a gyereket pár rész után megeszi egy szörny. Ők volnának a fontosabb szereplők, Priscillát és Raki-t leszámítva nem rosszak de azért egy kicsit többet is ki lehetett volna hozni belőlük.Maguk a szinkronok viszont nagyon eltaláltak.Kuwashima Houko Claire-ként nagyot alakít bár ez nem meglépő elvégre ő általában ilyen harcoslány karaktereknek szokta a hangját adni.. A mellélszerepekben hallhatjuk még Paku Romi-t mint Therese, Takayama Minami-t, Mitsuishi Kotono-t akin őszintén elcsodálkoztam mert nem néztem ki belőle egy ilyen szerepet. Aztán itt van Hisakawa Aya mint Priscilla, Mizuki Nana mint egy mellékes gonosz karakter, stb. szóval elég neves gárdát hoztak össze itt is.De ami a legjobb, hogy itt végre kapunk egy önmagában nagyon jó kis magyarázatot arra, hogy miért főképp lányok lesznek Claymore.ok.

A sorozat zenék terén is szépen teljesít, a háttérzenék fülkényeztetőek viszont van benne egy track ami inkább egy Disney rajzfilmbe menne el nem ide. Az Openinget a Nightmare adja elő akik a Death Note Op-ját is előadták és tudom, hogy a The World sokaknak a legjobb szám tőlük , nekem a Raison D'etre mégis sokkal jobban tetszett. Az Ending szintén nagyon jó, amolyan kelta stílusú Jpop Kosaka Riyu-tól.

Értékeljünk. A Claymore végül is egy jó anime. Egy nagyon jó fantasy ami hozza azt amit első ránézésre ígér. Tehát jó csak sajnos messze nem annyira mint ahogy páran próbálják beállítani. Ez főképp a közepe és a vége felé érezhető hiszen a közepe nagyon vontatott de a vége meg kissé összecsapott és full lezáratlan.De ezek ellenére ha valaki nem látta akkor nyugodtan nézze meg mert tényleg megéri.

Claymore

-Idő: 2007

- Stúdió: Madhouse

-Rendező: Hiroyuki Tanaka

- Műfaj: Akció-Fantasy-Shounen

- Opening: Raison D''etre by Nightmare

- Ending:  Danzai no Hana-Guilty Sky by Kosaka Riyu

-Hossz: 26 rész

Tetszett:

-Nagyon érdekes a történet

- A Legtöbb karakter nagyon szimpatikus

- Claire

- Egész  pofás a látvány

- Érdekesek és látványosak a harcok

- Nagyon jó a szinkron

- Jól használja fel a sablonokat

- Egész hűen követi a mangát

- Zenék

-Opening és Ending

Nem Tetszett

- A Közepe vontatott

-A Befejezés összecsapott és lezáratlan

- Raki és Priscilla

- A Karakterdizájn

- Túl sok a karakterdráma

Értékelés:

-Százalékban: 86%-Jó

- Pontban: 8/10

Nos ezzel is megvolnánk , mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 [EDIT: Wangood - Ezt az animut de utáltam. Nem mintha rossz lett volna, épp ellenkezőleg. Egy igazi rossz animén, bár most már kimondottan egy higgadt ember vagyok, legalább jót tudok puffogni, hogy "atyaég, mi ez a szar". A Claymore még ezt sem váltotta ki belőlem. Egyszerűen annyira jellegtelen, semmitmondó, fájdalmasan unalmas volt, hogy egy normális kiritikába sem tudtam volna összefoglalni, mi is történik a képernyőn. Kb 4 éve láttam, s az egészből semmi sem maradt meg bennem. Most a kritikát olvasva is csak azért csillant fel a szemem, hogy, "persze, ebben volt a törkölypálinka nevű csóka!".]

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr267353662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peter1989 · http://peter1989.wordpress.com/ 2015.04.11. 18:15:03

Nem volt egy rossz anime, de az elejét, szabályosan túl kellett élni. Szerencse, hogy később azért összeszedték magukat. Ám én még ennek ellenére se tudtam rá 6, 6.5 pontnál többet adni.
süti beállítások módosítása