Sziasztok!

Már egy régebbi kritikámban is megírtam , hogy nem igazán rajongok a detektíves történetekért és a krimikért akármennyire népszerüek is viszont ha maga az alapötlet fel van dúsítva olyan elemekkel mint az olasz maffia vagy pedig nem teljesen 100-as szereplők akkor nyomban megnő bennem az érdeklődés az adott sorozat iránt. Na mai alanyom a Cuticle Tantei Inaba is pontosan ebbe a kategóriába tartozik.

Cuticle_Detective_Inaba.png

A Cuticle Tantei Inaba az azonos című manga alapján készült ami 2007 óta folyamatosan jelenik meg , mangakája pedig egy meglehetősen furcsa nicknevű hölgy Mochi. Az animesorozat maga 2013-as termék amit a meg kell hagyni elég vegyes teljesítményű ZEXCS stúdió készített és Mitsunaka Susumu rendezte akinek ez volt az első komolyabb rendezése. Műfajilag Komédia-Shounen és mivel a manga még most is fut ezért kapott egy alternatív befejezést.

A történet egy olyan világban játszódik ahol a rendőrség berkein belül úgynevezett Titkos Dobbermannok, azaz farkasember szerű lények dolgoznak akik nagyban megkönnyítik a rendőrség munkáját persze ez nem mindenkinek tetszik. Főszereplőnk Hiroshi is egy ilyen farkasember aki magánnyomozóként tevékenykedik mióta kilépett és azóta saját irodát vezet két segédjével, a  transzvesztita Yuutával és Kei-el a macskabolond sráccal.

cuticle_detective_inaba_024.jpg

cuticle_detective_inaba_025.jpg

Életük egyáltalán nem nevezhető unalmasnak ugyanis Japánt "rettegésben " tartja az olasz maffia egyik vezetője és egyben a sorozat "főgonosza" Don Valentino aki egy..... kecske.

cuticle_detective_inaba_063.jpg

Maga az anime pedig ennek a két embernek a mindennapos összecsapásait meséli el eléggé epizódikusan, azonban van 1 másik szál is amelyen Hiroshi az eltűnt öccsét próbálja felkutatni illetve megjelenik az apja is de mégis a főbb szál ennek a két szereplőnek a csatározásaiból áll.

És a helyzet hogy ezzel nagyjából el is mondtam miről szól maga az anime, ez olyan pofonegyszerű sztori hogy még egy 5 éves is megérti de egy komédia animéhez nem is kell bonyolult sztorit kreálni. Ennek az animének ugyanis egyetlen célja van az pedig a szórakoztatás. Nem akar mindenáron vagy szájbarágósan mondani valamit vagy esetleg tanulságokat megfogalmazni szimplán csak azért van hogy az ember egy jót szórakozzon rajta és az anime ezt teljesíti is. Igaz ez sem tökéletes mivel a történetvezetés elég hullámos tendenciát mutat, a közepe az úgy van elrontva ahogy illik de erre majd még visszatérek.

Nem nagyon ismerem a ZEXCS munkásságát így nem tudom milyen látvánnyal szoktak dolgozni mindenesetre az Inaba látványa alapjáraton nem rossz. A Hátterek nagyon jól ki vannak dolgozva,az effektek sem rosszak viszont a karakterdizájn hagy némi kívánnivalót maga után.Mint mát írtam Yuuta tranvesztita de ebből semmi nem látszik, az animében egy felettébb irritáló csajnak van ábrázolva. De ő még kisebbik gond dizájnilag, aki itt viszi a prímet az Hiroshi öccse.

cuticle_detective_inaba_034.jpg

 " HOGY NÉZEL MÁR KI TE GYEREK"

Igen dizájnilag eléggé gyér bár a karaktere is elég gyengén lett megírva de ezt majd akkor ha ott tartunk. A látványnak van még egy kisebb hibája bár ez inkább egyénfüggő mintsem általános, ezek pedig a chibijelenetek.

cuticle_detective_inaba_048.jpg

Elsőre ugyan nem voltak rosszak és viszonylag még viccesek is voltak viszont a végére inkább átmentek a fárasztó és gagyi kategóriába. Ja és a rengeteg shounen ai jelenetről ne is beszéljünk..... De ettől függetlenül maga a látvány nem rossz, amolyan átlag kategória.

Karakterek. Na ezek az anime legnagyobb pozitívumai.Ebben az animében ugyanis senki nem normális.Legalábbis annyira nem hogy komolyan vehetőek legyenek. A főszereplők fétisei rengeteg helyzetkomikumhoz vezetnek,Kei macskamániája se semmi de a pálmát Hiroshi hajfétise viszi ami még külön epizódot is kapott ami szerintem a sorozat egyik legelborultabb része lett az animének.

cuticle_detective_inaba_070.jpg

Persze azért Valentino-t és csapatát sem kell félteni. Ők legalább annyira elmeroggyantak mint főszereplőink. Maga Valentino egy túlzottan nagy egó-val megáldott kecske de a családja se semmi.Ott van a jobbkeze Lorenzo aki a sorozat egyik legjobban kitalált szereplője lett a végtelen imádatával és zsákfejével ami még Member-t is megihlette....

cuticle_detective_inaba_475.jpg

Aztán van tökös bérgyilkosnő Gabriella.....

cuticle_detective_inaba_260.jpg

És van 1 kiscsaj Noah is aki ugyan csak a végefelékap fontosabb szerepet de véleméynem szerint ő csak azért van benne hogy legyen egy cuki lány is a csapatban hamár az ellenoldalon van transzvesztita. Akikel viszont totálisan nem tudtak mihez kezdeni azok Haruka és a két kísérője.Az egy dolog hogy a karakterük iszonyat gyengén van megírva,Haruka gyakorlatilag csak azért szerepel hogy egyel több bishi legyen a sorozatban és a jelenléte kimerül annyiban hogy két lépés után meg akar halni, a két társa meg annyira semmitmondó hogy a jelenlétüket sem veszi észre az ember. Az meg a másik dolog hogy totál feleslegesek és unszimpatikusak, ha kihagyják őket akkor sokkal jobb lett volna az egész. Van még 2 fontosabb szereplő, az egyikük egy nyomozó Ogi akin nem fog sem a golyó, sav, tűz meg robbanás sem tehát valljuk be.. ő a megtestesült Terminátor.

cuticle_detective_inaba_100_1.jpg

 Illetve ott van még Soumei, a srácok apja és most nyugodtan kövezzetek meg de szerintem az ő szereplése is totál felesleges volt. Mégpedig azért mert pont az ő szála miatt lett elrontva a sorozat közepe. Akkor itt most vissza is kanyarodnék kicsit a történetvezetésre. Kérem szépen a sorozat közepe pocsék. Mégpedig azért mert elkövették azt a hibát hogy egy komédiába lélekfacsaró drámát vittek bele ezzel az apa-fiú és múltbéli megmagyarázós dolgokkal, ezek iszonyatosan erőltetettek és látszik rajtuk hogy csak időhúzásként rakták bele őket mivel ennek az apa-fiú dolognak később semmi jelentősége nem lesz.Főképp emiatt a szál miatt zuhant nagyot a sorozat a szememben de úgy látszik nem csak én vagyok így hiszen mások is felemlegették ezt.

Aztán ott van a humor. A humor főképp helyzetkomikumokra épít ami a szereplők jelleméből és fétiseiből adódik és habár   a sorozatnak nem "könnyesre röhögöm magam" humora van de azért sikerül sokszor megnevettetnie  az embert, igaz van benne pár poén ami inkább erőltetett ( igen a chibi és haruka meg akar halni jelenetek) de összességében a humor azért ott van a szeren. A poénokhoz azért még nagyban hozzájárulnak a szinkronhangok is, itt a legjobban Hiroshi hangja azaz Suwabe Junichi remekel de Valentini hangja se semmi.

Az openinget és az endinget is ők adják elő. Az opening nem egy nagy was is das, Junichi seiyuu-ként jó de énekesként már kevésbé prímázik viszont az endinget az prájszlesz, ahogyan Valentino karaokézik az mindent visz.

 Össz-vissz az Inaba egy nagyon vicces, humoros és eléggé elborult sorozat, mindenképp ajánlom egy megnézésre.

Cuticle Tantei Inaba

-Idő: 2013

-Stúdió: ZEXCS

-Rendező: Mitsunaka Susumu

-Műfaj: Komédia-Shounen

-Opening: Haruka, Nichijou no Naka De bí Suwabe Junichi

-Ending: Prima Stella by Okawa Toru

-Hossz: 12 rész

Tetszett:

-Egyszerű de jópofa története van

-Egyik karakter se normális

- Hiroshi és Valentino párosa

- Egész jó a látvány

- Nagyon jó a humor

- Sikerül az animének szórakoztatnia

-Zenék

-Opening és Ending

Nem Tetszett:

-Néhol eléggé erőltetettek a poénok

-A drámai szál  a közepén

-Haruka és a két felesleges és szintén gyengén megírt társa

Értékelés:

-Százalékban:88%-Jó

-Pontban: 8/10

Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr266859019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása