Sziasztok!

"Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak,nagy bánata van a cinege madárnak" !

 

És nem csak neki hanem minden kis és nagy gyerekeknek  is elvégre holnap/ ma  kezdődik az új tanév új kihívásokkal.Lehet Matekozni, Verset Tanulni vagy épp elmerülni a Biológia vagy a Történelem érdekességeiben (bár vannak olyanok is akik csak melegedni járnak be ). Hétvégi kikapcsolásnak azonban itt az őszi animeszezon listája, szóval lehet válogatni.

autumn-anime-2014-v01.jpg

Akatsuki No Yona

-Stúdió: Studio Pierott

-Rendező: Kazuhiro Yoneda

Az első esélyes a nézni fogom listámon. A Főszereplő egy elkényeztetett hercegnő Yona akinek semmi gondja nincs az életben míg nem egy nap apját megölik és ő is a hullák között végezné ha testőre ki nem mentené. Ekkor kezdődik a hercegnő számára az igazi élet. Nem nagy sztori de engem mindenesetre megfogott de amire igazán rácsodálkoztam hogy ezt is a Pierott fogja csinálni. Mintha a  Tokyo Ghoul sikere ráébresztette volna őket hogy van élet a Naruto-n túl is.

Amagami Brilliant Park

-Stúdió: Kyoto Aniamtion

-Rendező: Takemoto Yasuhiro

A KyoAni újabb "cuki lányok cuki dolgokat csinálnak" sorozata.Amúgy se vagyok nagy rajongója a stúdió munkáinak, a Chuunibyou volt az egyetlen soorzatok amivel teljesen elégedett voltam. Az meg csak a hab a tortán hogy a rendező úr szinte minden rosszabb Key animénél jelen volt mint segítő.A Megnézés esélye ezáltal 0%-ra redukálódott.

Cross Ange: Tenshi To Ryuu No Rondo

-Stúdió: Sunrise

-Rendező: Ashino Yoshiharu

A 2. esélyes a nézni fogom listámon.Főszereplőnk itt is egy hercegnő Ange akinek semmi gondja nincs,mindenki szereti és ünnepli ám egy nap furcsa események és kiderülések hatására mindenétől megfosztják és egy szigetre kerül ahogy egy furcsa lánybanda tagja lesz aminek a tagjai sárkányokra vadásznak robotok segítségével. Igen a Sunrise ezúttal sem hazudtolja meg magát de a sztori így is egy hatalmas katyvasznak tűnik elsőre és csak remélni tudjuk hogy nem lesz ez is olyan mint a Symphogear. De ami miatt nézni fogom az az a tény hogy Mizuki Nana kapta a főszerepet és ő énekli az első Op dalt is.Remélem a legjobbakat.

Fate/Stay Night 2014

-Stúdió: ufotable

-Rendező: Miura Takahiro

Újabb Fate sorozat az ufotable rendezésében. A Fate/Zero hatalmas sikere nem is volt kérdéses hogy a stűdió megcsinálja a visualnovel többi részét is. Kíváncsian várom.

Gugure! Kokkuri-san

-Stúdió: TMS Entertaiment

-Rendező: Hiraike Yoshimisa

Az anime főszereplője egy kislány aki speciális képességével megidéz egy szellemet a japán folklórból aki egy helyes pasi (bishounen) képében jelenik meg előtte és ezáltal elkezdődik közös életük tele kalandokkal. Kösz de ennyi nem győzött meg hogy belenézzek.

Gundam: G no Reconguista

-Stúdió: Sunrise

-Rendező: Yoshiyuki Tomino

Még egy bőrlehúzás a Gundam szériáról ráadásul nem az egyetlen ebben a szezonban úgyanis jön a Build Fighters 2.évada is (mintha kellene neki) .

Inu-Battle Wa Nichijou-kei no Naka de

-Stúdió: Trigger

-Rendező: Takahashi Masanori

Újabb iskolás.szuperképességes diákos- romatikus anime mágikus harcokkal. Asszem ezzel el is mondtam mindent. Felejtős.

Kiseijuu

-Stúdió: Madhouse

- Rendező: Kenichi Shimizu

Történetünk elején parazita idegenek szállják meg a földet és az egyikük a főszereplő testébe fészkeli magát ahol is agyába költözik ám az nem hal el és a fiú tudatában van az alien jelenlétének a testében amit arra használ fel hogy más paraziták ellen harcoljon. Ismerős: Naná hogy az,az egész olyan mintha ötvöznénk a Devilman-t az X-Aktákkal. Mindezek ellenére a történet elég meggyőzően hat,egy megnézést megér.

Log Horizon 2.évad.

-Stúdió: Satelight

-Rendező. ?

Már az első évadot se néztem szal ezt is hanyagolom.

Magic Kaito 1412

-Stúdió: A-1 Pictures

-Rendező: ?

A Detektív Conan-ben is feltűnt Kaito először saját mangát majs most meg adaptációt kap.Őszintén megmondom a Conan sem érdekel de azért még filózok hogy megnézzem-e vagy sem.

Nanatsu no Taizai

-Stúdió: A-1 Pictures

-Rendező: Okamura Tensai

A Történet Angliában játszódik ahol is egy bűnszervezet ,a 7 Halálos Jel terrorizálja az embereket mígnem a Szent Lovagok ki nem iktatják őket  ám nem semmisülnek meg. Évekkel később a király lány Elizabeth elindul felkutatni őket hogy helyreállítsa a rendet. Így önmagában még olvasva is érdekesnek tűnik a történet de remélem nem az lesz mint Arcana esetében,hogy itt is sztereótip angolokat kapunk.

 

Psycho-Pass 2.évad

-Stúdió: Production I.G

-Rendező. ?

A Psycho-Pss régóta várt 2.évada.

Sanzoku no Musume Ronja

-Stúdió: Studio Ghibli

-Rendező: Miyazaki Gouro

A Ghibli első sorozata , a sztori sem hazudtolja meg a stúdiót aminek főszereplője  egy fiatal lány Ronja aki egy banditákkal teli kastélyban él az erdőben ahol összebarátkozik pár misztikus lénnyel és később egy másik gyerekkel is.Jómagam nagy rajongója vagyok a Ghigli-nek ezért tűkön űlve várom ezt a sorozatot amit nem más rendez mint Miyazaki Hayao idősebbik fia.

Terra Formars

-Stúdió: LIDENFILMS

-Rendező: Hamasaki Hiroshi

A Történet a távoli jövőben játszódik mikor is tesztalanyként a Marsra küldenek pár csótányt hogy általuk kiderítsék hogy lakható-e  a bolygó ám mikor később visszatérnek meglátják hogy a bogarak óriási mutánsokká fejlődtek amik elképesztő erővel rendelkeznek, Hőseinkre vár a feladat hogy kiírtsák a bogarakat az emberiség érdekében. Érdekes kis Sci-Fi-nek néz ki , így első hallásra elég Alien-es animére számítok.

Csemegézésnek ennyi cím meg is teszi ha meg többre vagytok kíváncsiak akkor keresgéljetek a neten. Viszont ugyebár nem csak sorozatok lesznek hanem filmek is többek közt érkezik az első Shingeky film is ami voltaképp össze foglalja a sorozat első felét,kvázi meg kapjuk ugyanazt csak filmben bár azt mondják hogy újra szinkronizálva kerül majd adásba.

Ennyi voltam SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr456653921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lavirintos 2014.09.01. 18:02:35

Roland, szerintem a Nanatsu Taizai-nál az a hét főbűn lesz, nem hét halálos jel.

b4l44z 2014.09.02. 16:47:33

Mostanában nem nézek semmit, de az ilyen szezonos táblázatok láttán azért megjön az animézési kedvem! Nem mintha ezek különösebben lázba hoznának, csak olyasmi hatása van, mint egy nagy svédasztalnak: ha nem is mesterműveket tálalnak rajta, azért a mennyiség beindítja a nyálelválasztást. Ha már itt tartunk: tehettél volna be egy teljes chart-ot vagy egy linket egyhez.

Kiseijuu: a manga egész jó volt és bár az animés karakterdizájn meg a színek, rajzolás kicsit túl mainstreamnek tűnt, de a videoelőzetese pöpec. Reméljük a legjobbakat. Bár örülnék valami tapasztaltabb rendezőnek...

Ronja: NEM Ghibli-anime! Csak részben, ráadásul kisebb részben az. A fő alkotó a Sidonia lovagjait is ránk szabadító kezdő stúdió. A videoelőzetes alapját a CG-vel itt is lesz bajunk sajnos. Elsőre majdhogynem a Kis Vuk derengett fel bennem, ahogy belenéztem. Ettől még persze lehet jó a cucc, mert a svéd gyermekirodalom királynőjének, a Harisnyás Pippi szerzőjének, Astrid Lindgrennek a könyve alapján készül.

xxroland23 2014.09.03. 12:01:59

@b4l44z:

Ráadásul nem ez lenne az első anime ami svéd alapanyagból készült hiszen a Nils Holgersson is egy svéd gyerekkönyv alapján készült amit nem mellesleg szintén egy híres író Selma Lagerlöf írt és rajzolt.

Kár pedig örültem volna ha teljesen a Ghibli készíti.

butyokkapitany 2015.01.13. 00:21:33

Az inou-battle-t meg a gugure!-t láttam eddig ezekből, az első valóban felejtősebb darab, igazából nézhető, de az animeveteránok valószínűleg nem sok újdonságot találnak majd benne :D
A gugure!-nek viszont adnék egy esélyt a helyedben, amennyiben bírod a kitekert helyzetkomikumot. Néhol még esküszöm érzelmi töltetet is sikerült belecsempészniük :D Nyilván ebben a műfajban ott a Nichijou, és ez messze nem olyan beteg. Nagyban épít az ember lelki beállítottságára, e téren kicsit a watamote-hoz hasonlítanám.
Az őszi felvonásból ami még szerintem említésre méltó (és láttam) az a Sora no Method volt, bár alapjaiban az is egy kissé tizenkettő egy tucat anime (mint ma úgy az animék 90%-a egyébként, nehéz újat alkotni ekkora áradatban :D).
A Shingeki no Bahamut: Genesis is egy tucat shōnen, epikus, badass karakterek, alig elmagyarázott háttérsztori, egyszer nézős szerintem.
A Denki-Gai no Honya-san meg még egy anime mangaszerető fiatalokról, akik ráadásul egy mangaboltban dolgoznak. No persze felnőtt mangabolt :P Viszont meglepően kevés a fan service, és van egy elég menő csöcs monológ benne :D
Ami számomra az abszolút kincs volt, a Danna ga nani wo itteiru ka wakaranai ken, ami 3-4 perces részekből áll, 13 rész az első évad, és ha minden jól megy, már berendelték a 2.-at.
Hmm..Ahhoz képest hogy a listán szereplő 2 animéről akartam beszélni, amit láttam, kicsit túlcsordultam :D

butyokkapitany 2015.01.13. 00:23:50

@butyokkapitany: Ja és az inou ne csapjon be, kb semmi mágikus harc nincs benne xD

xx18Rolandxx 2015.01.13. 04:08:19

@butyokkapitany:

Én inkább már a tavaszi szezont várom,az igazi finomságok abban lesznek :)

butyokkapitany 2015.01.13. 11:13:20

@xx18Rolandxx: Átfutottam a listát, valóban van pár ígéretes darab :D Bár azért lesz itt Robot Girls Z+ meg Vampire Holmes...:D
süti beállítások módosítása