" A Hegyeken Túl Él Farkasok Apja,Hol Feltámad A Szél, A Hegyeken Túl Él Farkasok Anyja ,Arca Fakó Hófehér!

(Kormorán-A Hegyeken Túl)

" Ha Belenézel Egy Farkas Szemébe, A Saját Lelkedet Látod Benne!"


Sziasztok!

A Farkas szinte minden nép vallási és kulturális történelmében megjelenik. Elég ha csak Róma alapítóinak történetére gondolunk akiket egy farkas mentett meg,a Dzsungel Könyvében is farkasok nevelnek fel egy gyereket. Az indián kultúrában a farkas az összetartást és az egységet szimbolizálja és hát nem mehetünk el az mellet sem hogy hűséges házi kedvenceink is a farkasok leszármazottjai. A Farkasok amúgy még számos filmben ,játékban és könyvben is feltűnnek.

Hogy miért írtam mindezt? Azért mert mai alanyomban központi szerepet játszanak ezek az állatok.Ezt az animét Lightningangel nevű olvasónk ajánlotta nekünk,köszönjük szépen és remélem nincs harag ha éppenséggel más véleménnyel vagyok a sorozatról.

Következzék a Wolf's Rain című anime!

640-by-960-145410-20120224213056_1.jpg

A Wolf's Rain egy 2003-as anime amit Bones stúdió készített akik a Fullmetal Alchemist-et és a Soul Eater-t is készítették,a rendező pedig Okamura Tensai volt aki olyan sorozatokat rendezett még mint az Ao No Exorcist,a Darker Than Black széria és a Blue Seed. A Sorozatból készült egy 2 kötetes manga is ami a sorozat alatt indult el.

Nézzük mit is kapunk cserébe a szabadidőnkért ha ezt választjuk.

Maga az anime egész jól indít,az általunk ismert világ összeomlik és bekövetkezik az apokalipszis. A Történet 200 évvel a pusztulás után játszódik,az emberiség nyomorban él kivéve a nemesek (kik mások) és még véletlenül se keverednek össze egymással. Él azonban egy legenda miszerint egyszer eljő a Paradicsom és azzal együtt a világvége és a farkasok fogják azt elhozni az emberiség számára így tehát minden ember rájuk vadászik mondjuk feleslegesen hiszen úgy tudják hogy kihaltak. Vagy Mégsem?

Történetünk főhőse Kiba ugyanis farkas csak éppen az emberek nem tudják róla hiszen emberalakban jár-kel köztük ahogyan sok más társa is.

wolfs_rain_038.jpg

Lényegében ez úgy működik hogy megmaradnak farkas alakban de az emberek embernek látják őket. Szóval ez egyfajta illúzió.

Tehát Kiba egyfolytában vándorol a Paradicsomot keresve majd a sors összehozza őt 3 másik farkassal Tsuméval,Toboe-val és Hige-vel.

wolfs_rain_006.jpg

Ők is a srác mellé állnak és együtt kezdenek el vándorolni és megkeresni a Paradicsomot ehhez azonban szükségük van Chezára ,egy lányra akit Hold Virágokból készítettek és reagál a farkasvérre.

wolfs_rain_019.jpg

Tehát minden adott hogy eljöjjön a paradicsom de hogy ne legyen ilyen egyszerű a dolog feltűnik egy "nagyon gonosz" nemes 3. Darcia aki állítólag maga is farkas és feltett szándéka hogy ő fogja elhozni a paradicsomot és akkor szerelme feléled és újra együtt lehetnek majd.

wolfs_rain_022.jpg

Gyakorlatilag ez a történet,egy szokásos poszt-apokaliptikus anime űrhajókkal meg minden ilyesmikkel és annak minden sablon elemével. A Farkas szálnak meg sokáig semmi jelentősége nincs így már azt is megkérdeztem magamban hogy minek kelletek bele hiszen nyugodtan elhagyhatóak és így leegyszerűsíthető az egész egy alap apokaliptikus animére. Szerencsére azért a 2.felére csak észhez tértek a készítők és rájuk kezdték el építeni az animét mondjuk még így is sablonos maradt.Az első 14 rész meg egyszerűen annyira unalmas hogy már azon gondolkoztam hogy hagyom az egészet és amikor végre kezdenének beindulni a dolgok a pofánkba vágnak 4 flashback részt amiket szimpla időhúzásból pakoltak csak bele. Hogy Membert idézzem:

"Talán csak a nézők memóriáját akarták kímélni,talán az ötlethiányt akarták kendőzni, Nem Tudom! "


Mindenesetre annyira voltak érdekesek mint egy dokumentumfilm a káposztáról.

A Látvány egész szépnek mondható, a szereplők szépen ki vannak dolgozva, az apokaliptikus világ is jól meg van csinálva illetve a harcok kellemesen elnézegethetőek. A szereplők Farkas alakja is bitang jól meg lett csinálva és a verekedős részek is egész jók. Mondjuk akkor folyik a vér ezerrel.

wolfs_rain_044.jpg

A Szereplőkkel viszont nagyon nem vagyok megelégedve. Ugyanis rohadtul sablonosak és erre rámegy hogy a többségük vagy idegesítő vagy unalmas és csak töltelékszereplőnek elegek.3 szereplő van akivel úgy nem volt semmi bajom. Az egyik Kiba akire már csak azért sem tudtam haragudni mert Miyano Mamoru volt a szinkronhangja. A 2. az Hige  ő egy egész szerethető karakter lett, a 3. pedig Cheza aki ugyan alig szólal meg és csinál valamit de pont ezért nincs vele probléma. Viszont Tsume mutatja a legnagyobb jellemfejlődést a sorozatban.

2 szereplő volt aki engem rohadtul idegesítettek. Az egyik természetes Darcia volt aki a végére átmegy a szokásos " beleőrültem hogy ekkor kretén vagyok" típusú gonoszba mondjuk a Kibával való harca marhajó lett.

A Másikuk pedig egy szeszkazán farkasvadász aki azóta gyilkolni akarja őket mióta meggyilkolták a családját és egy farkast látott meg a lángok között. Na találjátok ki hogy ki volt az a gonosz farkas! Persze általában részegen gyilkol így mindenkit farkasnak láthat.

wolfs_rain_184.jpg

A 3. illető pedig Toboe volt akinek olyan a hangja hogy azzal max egy yaoi-ba mehetne el női szerepet játszani és még mellékszereplőnek is kiábrándító.Mint mondtam vannak még mellékszereplők de azokról beszélni sem érdemes.

Végül jöjjenek a zenék. Mind az Opening mind az Ending is angol nyelven van amit ugyan eleinte furcsállottam de aztán végül megszoktam őket. Az Opening dal veszettül jó és maga a klipp is érdekes mondjuk mikor először meghallottam a dalt azt hittem hogy Bryan Adams énekel.

Az ending klipp is piszok jó de a dal már nem tetszett annyira.

Maga a sorozat 26 részes de van hozzá 4 OVA is. Nem szoktam az OVA-kat megnézni mert nem érdekelnek de itt jobb ha azokat is megnézitek mert szorosan kapcsolódnak az animéhez és sok dolog valójában csak ott derül ki. Szóval igazából 30 részes az anime.

Ezzel be is fejezném. Mielőtt elkezdenétek gyűlölködő kommenteket írni hadd szögezzem le:

A WOLF'S RAIN NEM ROSSZ ANIME!  Vannak benne értékelhető pillanatok és értékelhető dolgok de összességében ez is csak annak köszönheti a hírnevét hogy marha nagy a hypeja. Véleményem szerint ez inkább a kezdő animéseknek való akik még nem láttak hasonló témájú sorozatokat. Szóval élveztem a jobb pillanatait,jók a zenék is de összességében ez is abba a bizonyos csalódás kategóriába került részemről. Sok jót olvastam róla és azt hittem hogy tényleg ütős és erre kaptam egy többségében sablonos és dög unalmas kliséhalmot.

[Mangekyo022 Véleménye:

"Nos, ahány ember, annyi vélemény, s habér én még nem láttam az animét, biztos vagyok benne, hogy xx18Rolandxx a lehető legtárgyilagosabban és legsemlegesebben próbálta értékelni az animét. Ne felejtsük el, hogy xx18Rolandxx szerint ez egy közepes anime, vagyis egy végösszességében átlagos anime, mely egyáltalán nem baj! Ugyanis sok embernek rengeteg olyan kedvence van - filmek, játékok s egyéb cuccnál egyaránt -, melyek átlagos produktumok. Én is pl hiába tudom, hogy pl az Asterix filmek átlagos értékelést kaptak pl az IMDB, nekem mindegyik tökre bejött! Szóval ne felejtsétek el, a közepes egyáltalán nem rossz, sőt, ha jobban megnézitek, akkor még a közepesek közt is a legkiemelkedőbbek között van!"]

Wolf's Rain


-Idő: 2003

-Stúdió: BONES

-Rendező:Okamura Tensai

-Műfaj: Fantasy,Sci-Fi

-Opening: Stray! by Steve Conte

-Ending: Gravity by Maaya Sakamoto

-Hossz: 26 rész+ 4 OVA

Tetszett:


-Szép a látvány

- Kiba,Cheza és Hige

-Farkasalakok

-Jók a Harcok

-Zenék

-Opening és Ending

Nem Tetszett:


-Sablonos a történet

-A Farkas szálnak sokáig semmi szerepe nincs

-Idegesítő és Unalmas mellékszereplők

-Darcia = Az a bizonyos kék hajú  kretén

- Az első fele k@ra unalmas plusz a flashback részek.

Értékelés:


-Százalékban: 76%-Közepes

-Pontban: 7.5/10


Ennyi voltam mára SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr555134734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lightningangel 2013.03.14. 22:58:41

köszönöm hogy megírtad a kritikát roland örülök hogy azèrt tetszett pár dolog :D am jó kritika lett :)

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.03.15. 12:37:07

Annyival vitatkoznék csak, hogy a története nem sablonos, egész jól megcsinálták. Posztapokaliptukus ,de igazából ez az emberiség múltját próbálja bemutatni. Kevés olyan anime van ami ilyen jól kidolgozott egy tech társadalmat mutat be. Bár bevallom annyira én sem rajongtam érte, mint sokan mások.
A vége sem volt mindennapi:
************SPOILER ALERT***********
Alapvetően mondható, hogy nem volt happy end, ami szerintem az animék többsége nem mer megjátszani. Érdekes volt a szereplőket újra születve látni emberként/onnan lehet tudni hogy a sebhelyes farkas mocit vezetett, hiszen ugye alapból egy farkas nem tudna autót motort vezetni, te is láthattad,hogy a filmben sohasem vezettek semmit,mert csak látványra voltak az emberek szemében emberek, amúgy farkasok voltak/ Egy egész kis korrekt történetet hoztak össze.
süti beállítások módosítása