Szegasztok!

Na, jönnek végre a versenyzők, itt a harmadik jelentkező, Bogdán Attila néven, aki a Tari Tari című animéről tart nekünk egy írásos kritikát!

Jó szórakozást!

"Kritika:

Tari Tari (animációs tv anime sorozat)

Tari Tari cover.jpg

 

 

Sziasztok!

Kritikámban a Tari Tari Japán animációs televízió sorozat negatív és pozitív vonásait fogom áttekinteni. A Tari Tari egy Bishoujo dráma, melyet 2012-ben adott ki a PAWorks.                                                 

               

Maga az anime 13 epizóddal büszkélkedhet, amit  nem tartok igazán soknak, de engem ez a pár epizód is meggyőzött arról a tényről hogy egy jó anime.

A történeti szálak gyakran összefonódnak, de a sztori megőrzi az emészthetőségét. Mindezen felül az openingre, endingre és a betét zenékre sem panaszkodhatunk, mert nagyon jól hangzó kis dalokat válogattak össze a készítők.

CR-Tari-Tari-01-1280x7204E0A7FAE_mkv_snapshot_01_13_2012_07_04_13_14_47.jpg

Ez az anime a középiskolai éveket dolgozza fel, mely tele van váratlan fordulatokkal.

 

A történet öt diákról szól, akik a középiskola utolsó évét tapossák. Ez az év azért is lesz meghatározó a számukra, mert itt ismerik meg az igazi barátságot és néznek igazi kalandok elé. Egy napon új tanuló érkezik a Shirahamazaka gimnáziumba. Ezt a diákot Maeda Atsuhiró-nak hívják. Atsuhirót eleinte csak „Wien”-nek nevezeik, mert Bécs-ből, tizenkét év után költöztek vissza családjával Japánba. Wien még nincsen tisztában a japán szokásokkal ezért, szakkönyvekből tanulja. Wien ez miatt nagyon röhejesen viselkedik, háta mögött állandó jelleggel nevetnek rajta, hiszen mindig meghajol mindenki előtt és fura neveiken szólitja a diákokat.

 A még idegenként viselkedő fiút Tanaka Taichi vezeti körbe az iskolában. Aki szinte mindig késik a tanítási óráiról és a tollaslabdaklub egyedüli tagja. Miyamoto Konatsu aki pedig kórus klubba jár, közlik vele, hogy már nem tartanak rá igényt, így hát szegénykét kirúgják. Ezt követően nagyon maga alatt lesz, de elhatározta magát miszerint, alapítani fog egy önnálló zenei klubbot. Mint tudjuk, egy zenei klub megalapításához kellenek tagok is, így keresnie kell embereket akik hajlandóak beállni a klubjába. Talál is tagokat Wien. Tanaka, Wakana és Sawa személyében, akik rögtön be is álltak igaz a két fiút Wien-t és Tanaká-t csak kényszerítették,mivel Konatsu kihívta őket egy tollaslabda meccsre, amit a lányok nyertek. Na mindegy is az a lényege a dolognak hogy nem sok próba után rögtön színpadra is állhattak, ami enyhén szólva, borzalmas volt.

TARI%20TARI%20-%2002%20-%20Large%2002.jpg

TARI%20TARI%20-%2002%20-%20Large%2012.jpg

Amivel viszont nem értek egyet, hogy a tanárok nagyon engedékenyek az öt szereplővel főleg Wakaná-val. Az ötödik részben nagyon jól elkülönülnek a szomorú és a vidám részletek. Az első felében Wien és Tanaka hülyéskedésiről szólt a sztori, míg a másik fele tele volt Wakana csöpögős visszaemlékezéseivel, ami szerintem rontott ezen az epizódon. Hát azt mondom:  ami ezek után jött az nem volt semmi. Wakana személysége hirtelen megváltozott és míg az előző részekben egy hihetetlen dühös lány volt addig most hirtelen átváltott kedvesre. Amit még nagyon keveslek ebben az animében az, az hogy Wien és Tanaka karakterei nem jutottak olyan sok szerephez és állandóan csak a lányok vannak az előtérben.

TARI%20TARI%20-%2002%20-%20Large%2017.jpg

Tari_Tari_01_Wakana_Sakai_1.jpg

Ha az anime befejezésére kell kitérnem akkor mondhatnék hideget és meleget is. Az utolsó része nagyon érzelgősre sikeredett ami kimindottan nem nyerte el a tetszésemet. Talán az utolsó rész volt az a rész, amiből nem tudjuk meg, hogy mi lesz a csapat tagjaival. Amit viszont pozitívumként tudok felhozni, hogy maga az anime grafikai részei  nagyon jól meg voltak csinálva, látszik rajta hogy sokat dolgoztak rajta a készítők.

Összegezve  az egészet nekem csak ez a pár negatívum volt amit tapasztaltam, magával a történettel sem volt bajom. Én csak azt tudom mondani, hogy ez egy nézhető anime.

Köszönöm hogy elolvastátok kritikámat, sziasztok!

TARI TARI

-idő:2012

-stúdió:PA Works

-rendező: Hashimoto Masakazu

-műfaj:Bishoujo,dráma,komédia,középiskolai élet

-opening: Tari Tari opening 1 Dreamer by Airi

-ending: TARI TARI ED song Shiokaze no Harmon

-hossz: 13 rész

TETSZETT

-nagyon jó grafika

-kidolgozottak a szereplők,házak stb…

-jó kerettörténet

-szereplők jó tulajdonságai

-zenék

-opening,ending

-betétzenék

 

NEM TETSZETT

-néha túlzottan is érzelgős

-egyes szereplők(főszereplők közül) háttérben vannak

-néha hosszú visszaemlékezések

 

ÉRTÉKELÉS

-Százalékban: 95%-jó

-Pontban: 7,5/10"

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr945045077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása