Sziasztok!

Nos megint csak elérkezett az ideje hogy hónap témája rovatot készítsünk. Ez alkalommal én próbálok meg témát írni aminek egy igen érdekes témát választottam. Méghozzá azt hogy milyen hatással vannak az animék más országok rajzfilmjeire.

Vágjunk is bele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem titok, hogy ha valami egy országban hatalmas népszerűségnek örvend akkor azt a többi ország igyekszik lemásolni vagy átvenni több kevesebb sikerrel.

Gondolok itt pl: Valóságshowk-ra mint a Big Brother vagy a Survivor,Tehetségkutatókra mint az X-Faktor vagy éppen sorozatokra: Egy rém rendes család Budapesten (fúúúúúúj).

Most éppen az animék örvendenek hatalmas népszerűségnek és sok ország csinált animékhez hasonló sorozatokat kisebb-nagyobb sikerrel. Itt Európában is van néhány példa erre.

1: Franciaország-Totally Spies

A Totally Spies-Született Kémek egy francia sorozat volt ami összesen 5 évadot élt meg és 2001-2005-ig ment.

A Történet 3 lány Alex,Clover és Sam életéről szól akik átlagos gimnazistáknak néznek ki ám titokban egy szuper kémhálózat kiváló ügynökei.

Ha jobban megnézzük a sorozatot tényleg láthatjuk hogy az animék nagy hatással voltak rá. Gondolok itt a szereplők megrajzolására illetve az animés megnyilvánulásokra mint pl: Hatalmas izzadtságcsepp a fejen vagy pedig a formaváltoztató szem. Igen érdekes kis sorozat ez szerintem érdemes időt szánni rá. A sorozat mindenhol hatalmas sikert aratott és ez érthető is hiszen nagyon vicces ugyanakkor nagyon komoly is tud lenni.

2:Olaszország-Winx Club

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Winx egy Olasz sorozat volt amely típusában a Mahou Shoujo animékhez hasonlít. Sokan egyenesen a Sailor Moon paródiájaként emlegetik ami nem alaptalan hiszen a történetünk 80%-ban megegyezik.

3. Spanyolország: 80 Nap Alatt a Föld Körül Willy Fog-al

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerintem erről nem kell írnom semmi különöset hiszen a kritikámban már mindent elmondtam róla amit tudni érdemes.

 

Viszont azt kijelenthetjük hogy az animék kikre is tehettek volna nagyobb hatást mint Amerikaiak-ra. Na de viszont ez is megér egy misét!

2: Amerikai "animék"

Nem titok hogy az amerikaiak kissebségi komplexusban szenvednek ezért is próbálnak meg mindenben jobbak lenni másoknál.

 Az amcsi animék közül azonban csak 3-at érdemes igazából kiemelni:

1: Ben 10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Ben 10 a jelenleg legnagyobb népszerűségnek örvendő amerikai rajzfilm a világon. Nem csoda hiszen ötletes és nagyon jól ki van találva habár a főszereplő rohadt idegesítő.

Ez is inkább a rajzstílusában hajaz inkább az animékre bár nincs egy szinten mondjuk a Monster vagy a Death Note látványával de azért elmegy.

2: Az Utolsó Léghajlító

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szintén egy nagyon ötletes és nagyon szépen megrajzolt sorozat amely azonban a legjobb példa az animékhez való hasonlításhoz.

Ugyanis ezen látszik hogy a mai shounen animékból merített ihletet én szerintem főképp a Narutó-ból hisz lényegében ez is egy kis srácról szól habár itt ennek a srácnak vagyis Ang-nak kell megvédenie a világot a Tűz népétől. Nem sok részt láttam belőle de amiket láttam azok tetszettek.

Sajnos ugyanúgy, mint a Dragon Ball-ból ebből is készült egy élőszereplős mozi M-Night Shayamalan rendezésében amely anyagi és kritikai szinten is hatalmas bukás lett és ez érthető is mert a DB-hoz hasonlóan ez is inkább giccsparádé lett mit sem normális film.

3: Mike Kappa

  Na ez meg egy másik történet. Ugyanis itt egyedül az amerikai főhős van megrajzolva amcsi módon a többi japán szereplő már animés stílusban van megrajzolva ami nem is csoda hiszen maga a történet is japánban játszódik.

Én bevallom nagyon szeretem ezt a sorozatot hiszen egy részen az ember a beleit kiröhögi annak ellenére hogy a 4KIDS készítette a sorozatot.

 

 

 

 

 

 

Persze az animés stílus nemcsak a rajzfilmekben hanem egyes videóklippekben is fellelhető. Vegyük például a Linkin Park-Breaking The Habit vagy épp Britney Spears-Break The Ice című klippjét.

Persze nemcsak azért a japánok is készíthetnek rossz amcsi feldolgozásokat mint pl: a PPG Z animét amit már írásban bemutattam nektek és elmondtam hogy egy hatalmas hulladék az egész.

Viszont e legszembetűnőbb az, hogy a Madhouse stúdió szerződést kötött a Marvel-lel hogy az ő sorozataikból is készítsenek animéket mint: Iron Man, Rozsomák, X-Men(ez tetszik az összes közül a legjobban) és hamarosan jön a Penge anime is.

De viszont legelőször a Disney kötött szerződést a Ghibli Stúdióval azért hogy a Ghibli filmjeit a Disney adja ki Amerikában.

Nos mint láthatjátok az animék sok országot inspiráltak de legjobban amerikát igaz hogy őket azért hogy ne maradjanak le. És sajnos már ott tartanak hogy TWILIGHT MANGA!!!!

És ez nem vicc hisz már a Tescó-ban is kapni. De hogy ki veszi meg azokat az más tészta.

Remélem tetszett az e havi hónap témája és nem felejtetek el kommentelni sem. Legközelebb már animéval jövök addig is SZIASZTOK!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr752988860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2011.06.16. 19:32:42

Azért majd a Penge animére kíváncsi leszek, remélem nem olyan lesz, mint a Wolverine. (unalmas)

AlexM1983D 2011.06.16. 20:42:11

Roppant érdekes írás volt. Köszi!

"TWILIGHT MANGA!!!!" erre ezt tudom csak válaszolni: www.youtube.com/watch?v=cbeR6uYxU50

viktor900 · http://hunh.exp.hu/ 2011.06.16. 20:59:31

most mit izélsz nekem tetszett az Utolsó Léghajlító :D (szegények nem nevezhették el Avatar-nak mert az már foglalt volt XDXDXD)

Totally Spies és a Ben10-et néztem szintén gyerekkoromba, és zsír volt:P De ma már nem érdekelnek csak az animék, meg egy-két kivétel rajzfilmekben (South Park)

AlexM1983D 2011.06.16. 21:17:20

@Geriolah7: Wow! Cyberdemon az openingben. :)

Peter1989 · http://peter1989.wordpress.com/ 2011.06.16. 23:18:43

Nem rossz téma, de mára ez egy nagy vice versa a két ipar között.

A Marvel feldolgozások pedig szvsz elég szarok lettek. Lehet rosszul látom, de én egy dologra tudok gondolni, hogy mindkét oldalnak megéri ez a közösködés. Marvel gondolom azért nyit ennyire a J franchise felé, hogy feljebb jöjjön a DC-hez, a Japcsiknak meg gondolom jól jön, hogy nem csak a Visual, Light Novel cuccokból készült fanservice animéket fillerezhetik, hanem direktbe meríthetnek valamiből, aminek szintén van egy kész alapja, jó nagy vásárlóbázissal, akik csak azért is megnézik, mert Ironman, mert Wolverine, mert X-men.

Jaj a régi szép idők, amikor még az anime, mangából készült, és a mangaka ténylegesen dolgozott is a mangájával. Tudom, nem trendi már ez, de hát istenem, maradi vagyok. =)

Amúgy manga régóta van már a High School Musical-ből is.

WanGood · http://animemangapalota.blog.hu 2011.06.16. 23:32:48

@peter1989: Zack Efron pofájától ments meg uram minket "imamalom mód kikapcs"

Marvel feldolgozásokat még nem láttam őszintén szólva, úgyhogy kíváncsi lennék a véleményedre, pontosan mi nem tetszett bennük?

Death/Mortis 2011.06.18. 16:31:18

Az amerikaik sosem csinálnak semmit. Másolnak, másolnak, lopnak, másolnak...s ez így megy az utóbbi pár évtizedben. Persze vannak hatalmas robbanásaik, de azok sem mérhetőek a régi klasszikusokhoz. Ez mindenre igaz, akár rajzfilmekről, filmekről vagy más, szórakoztatni akaró produktumokra van szó. Előbb megnézek egy Kis Vuk-kot, mint egy amcsi mesesorozatot( már a SP és a Simpsons is kimerült).

Az Alkonyatos marhuláson már meg sem lepődök: "Profit, mi Urunk és Parancsolónk..."

Cinnamon88 2011.09.18. 12:26:09

Hát, a Twilight talán (!), ha a japánok keze alul kerül ki jó is lehet, habár megvenni nem fogom.

Az amerikaiak csak lopnak inkább ma már (tisztelet a kivételnek)szinte semmi eredeti ötletük nincs, vagy feldolgoznak egy képregényt, vagy játékadaptációt csinálnak, de még így se lesz jó.
süti beállítások módosítása