Gondoltam, hogy ha már írtam a Hellsing mangáról, érdemes lenne az anime verzióról is írni valamit. Igen ám, de Hellsing-nek van 2 anime adaptációja van: egy már befejezett, de magát az egész történetet nem feldolgozó sorozat, és egy még mindig - csiga lassúsággal haladó - OVA széria. Én most a Gonzo stúdió által kreált szériáról fogok írni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Hellsing eredetileg egy havonta megjelent manga sorozat volt, mely 2008-ban ért véget, tehát ugye így az anime készítők nem tudták úgy folytatni, ahogyan a manga folytatódott. Az anime a Gonzo stúdió jóvoltából készült el, 2001-től 2002-ig sugározták és 13 epizód hosszú lett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aki olvasta a mangát, az nyílván tudja a történetet, de azért leírom. Alucard egy vámpír, aki a Hellsing szervezet egyik titkos fegyvere, mely vámpírok irtásával foglalkozik. Egy nap egy Seras Victoria nevű fiatal rendőrnő véletlenül összefut egy vámpírral, akit Alucard megakar ölni, és mivel a vámpír túszul ejtette Seras-t, Alucard kénytelen keresztül lőni a szerencsétlen lányon. De mivel szűz, ezért Alucard vámpírként feltámasztja. És igazából nem szól másról az anime, mint a Hellsing szervezetről. Az anime a manga történetét a 7-ik epizódig követi, onnantól pedig külön vágányon ment tovább.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nos, nálam mind a zenék, mind pedig a rajzolás szép volt. Bár szerintem nem lehetett kevesebbet várni a Gonzo-tól, aki olyan animékat készítet, mint Full Metal Panic, Kiddy Grade, Rosario + Vampire és Kaleido Star. Tehát a Gonzo-tól várható gyönyörű látvány és a stílushoz illő zenéket hallhatunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ami még tetszett, hogy a szereplők tulajdonságai megmaradtak. Seras még mindig relatívan kedves, a saját vámpír énje ellen harcoló lány, Alucard és Anderson még mindig hiperaktív vadállatok, Integra pedig még mindig egy szadista rohadék. Ami még külön tetszett, az a 4-ik epizód volt, ahol embereket ölnek meg egy videóban, és azt felnyomják a netre, amit napi 70 ezer ember meg is nézz. És az epizód végén, amit Integra mond: "Szóval ha valaki csak nézi, az már nem is lenne bűn?". Ez nagyon mély nyomot hagy az emberben, hisz valjuk be: az ember mindig mindent lehúrog az erőszak miatt, aztán meg vihogva nézi, ahogy egy embertársa megöl egy másikat - és azt hozza fel védelmére, hogy ő csak nézte. Ezen mindenképpen érdemes elgondolkodni, és jegyezzük is meg - mert hiába ellenzi az erőszakot valaki, ha az az ember élvezettel nézi az ilyeneket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Összegezve a 2001-2002-es anime sorozata a Hellsing-nek szerintem jó, és bár nem követi végig a manga eseményeit, szerintem ajánlott megnézni. Ha nem is az egészet, de a negyedik epizódot mindenképpen.

Hellsing:  

- Idő: 2001-2002

- Stúdió: Gonzo (Rosario + Vampire, Kaleido Star, Kiddy Grade, Trinity Blood)

- Műfaj: Horror, Akció

- Hossz: 13 epizód                                                                                           

Ami Tetszett:        

- Gyönyörű látvány.

- A Hellsing világához illő sötét hangulat.

- A Hellsing-hez illő zenék.

- Seras harca a saját vámpír ényje és emberi ényje között.

- A negyedik epizód.

Ami nem tetszett:

                                                                                                                        - Nem követi végig a manga eseményeit (bár ez nem az anime hibája).

- Néhány karakteren egy picit változtattak (például Anderson hajszíne).

Értékelés:             

(Táblázat Értékelés: 15 alatt szar, 15-19 között rossz, 20-24 között közepes, 25-29 között nagyon jó, 30 felett király anime.)           

Táblázat szerint: 29/40 = Nagyon jó                                                            Százalék szerint: 89%

Mangekyo022

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr361895426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása