Anime Napló By Mangekyo022

2021.06.05. 16:06

Szegasztok!

Itt a június, s ideje beszámolnom arról, hogy mi jókat nézek és néztem mostanában animék terén!

dairy.jpg

1.Dirty Pair (1985, Sunrise)

20673.jpg

Mondják "űrbéli Charlie Angyalainak" is, de szerintem annál sokkal jobb. Bár inkább kaland és akció kategóriába sorolható némi komédia elemmel, így is viccesebbnek találom Kei és Yuri főhősnőink néha néha agybajos ökörködését, mint a mai "vígjáték animék" döntő részét. Az eredetileg 1980-as Light Novel alapján készült anime epizód centrikus, de a különböző történetek vannak annyira érdekesek, hogy az embert lekösse. Jelengleg a 20-ik résznél tartunk xx18Rolandxx kollégámmal.

2.Dragon Ie Wo Kau (2021, Signal.MD)

114021.jpg

Avagy a "Japán Süsü a sárkány". Letty, aki egy Süsühöz hasonlóan kitagadott szegény, kedves sárkány csak egy otthonra vágyik. Viszont mivel sárkány, ezért az emberek vagy menekülnek előle, vagy ragut akarnak főzni belőle. Szerencséjére itt van neki a "Jó királyfi" helyett Dearia, aki Sötét Nagyúr munkája mellett másodállásban építész is egyben.

A Dragon Ie Wo Kau azon mostanában ritka animék közé tartozik, amelyik tényleg vicces, valamint rengeteg videójáték utalás és paródia is van benne a Resident Eviltől kezdve a Metal Gear Solidon keresztül a Márióig. 9 részt láttunk eddig belőle Ragna1992-vel és xx18Rolandxx-el. Mindenkinek ajánlom!

3.Yasuke (2021, MAPPA)

114647.jpg

Valós történelmi személlyel készült fantasy, mecha anime a középkori japánban Oda Nobunaga halála után.

Megnézése előtt sok rosszat hallottam... megnézése után meg vakartuk Ragna1992-vel a fejünket, hogy mi bajuk volt ezzel az embereknek azon kívül, hogy a 6 epizód túl rövid volt egy láthatóan 12 részesnek szánt történethez képest, illetve hogy a mecha dolgok nagyon elütöttek a középkori japán témától. Aztán kiderült, hogy nem csak mecha zavarta egyesek szemét, hanem a varázslás és az, hogy nem a címadó személy eredeti történetét dolgozza fel, hanem egy vele kitalált történetet készítettek a MAPPA konyháján.

Nos, bevallom, engem a Basilisk Kouga Ninpou Chou óta nem zavarnak a fantasztikus elemek egy fantasy animében, még ha az részben valós történelmet dogoz fel. A másik "problémáról" meg annyit, hogy már onnan sejthető volt, hogy milyen irányba fog elmenni az anime története, miután le volt benne írva, hogy Nobunaga halála után játszódik, ugyanis Yasukeről Nobunaga halála után szinte semmilyen feljegyzés nem maradt. Viszont nem kell senkit sem félteni, ugyanis bőven vannak visszaemlékezések Yasuke és Nobunaga kapcsolatáról.

Végignéztem, kritika várandós, mindenesetre azt tudom mondani, hogy aki leül megnézni, az egy Basilisk szerű animére készüljön látványos akciókkal és zenékkel. Viszont mint írtam, komoly hibája a kevés epizódszám miatti rohanás.

4.Godzilla Singularity Point (2021, Bones + Orange)

114837.jpg

2017... 2017 óta nem tudnak a japánok mit kezdeni saját teremtményükkel!

A katasztrófális Godzilla anime trilógia után bejelentették, hogy a Bones és az Orange koprodukciójaként elkészül majd az "egy igaz Godzilla anime", mely minden eddig Godzilla rajzfilmnél jobb lesz. Nos, nem így lett. Annyira nem, hogy az 1998-as rajzfilm sorozat röhögve lenyeli egyben és a nyelés pillanatában rakéta ként fingja ki magából eme szerencsétlent.

Hogy mi a baj vele? Nos, kezdjük ott, hogy a látvány nagyon ronda, ugyanis ragaszkodtak ahhoz, hogy a Kaiju lények mind CGI legyen. Godzilla itt olyan ronda, hogy visszasírom az 1998-as filmbeli Godzillát! Az emberi karakterek... az egy dolog, hogy minden második szereplő valamelyik más anime copy-paste utánzata, de mindegyik rettenetesen unalmas! Kivéve a fogatlan törpe redneck, mert ő szimplán idegesítő és taszító. Godzilla az első 7 részben nem csinál semmit.

11 rész, 2 maradt, de már most nyugodtan megmondom, hogy ez a sorozat méltatlan a Godzilla franchise univerzumába. Már a rajongók többsége sem kedveli, pedig nem rég még Hideo Kojimát is bevetették, hogy reklámozza már egy kicsit az animét. Inkább nézzétek meg az 1998-as rajzfilm sorozatot, mint ezt!

5.Jouran (2021, Bakken Record)

113312.jpg

Újabb csalódás számomra. Sajnos nem lett belőle több, mint egy Blood The Last Vampire, csak egy picivel kedvelhetőbb főhősnővel és még szánalmasabb mellékszereplőkkel. 8 részt láttam eddig.

6.Shadows House (2021, CloverWorks)

113342.jpg

A CloverWorks utolsó mentsvára a horribilisre sikeredett Promised Neverland második évadja után. Elolvastam a mangát, s az első 4 rész az első 20-24 fejezetet dolgozta fel, jó pár tartalom és szereplő kihagyásával. Grat. De szerencsére visszavettek azóta egy kicsit a tempóból és ha minden jól megy, akkor ezt nem fogják elbaszarintani. 7 részt láttam belőle.

7.Kyuukyoku Shinka Shita Full Dive RPG Ga Genjitsu Yori Mo Kusoge Dattara (2021, ENGI)

113277.jpg

"Ha a Sword Art Onlinet szeretted, ezt imádni fogod"... meg a vízfejű anyádat!

Elnézést, de eme izéről nem lehet a jó ízlések határán belül beszélni/írni! Ez az anime egy szenny, amihez képest az első Sword Art Online anime a gamer paródia és téma mestere! 9 részt láttam belőle, de mivel szeretnék ebből a moslékból kritikát írni, ezért csak pár pont, hogy mi a baj eme "animével":

- Abszolút unszimpatikus és rühellni való szereplőgárda egy töketlen, a semmire fel cinikus és taszító főhőssel az élen.

- Már a startvonalnál felfordult koncepció és "megvalósítás" (valósághű játék, amiben lehet varázsolni, szörnyeket meg szellemeket darabolni és persze vannak tündér segédjeid?)

- Technikailag zéró humor (a 9 rész alatt 4 jó poén, gratulálok)

- Fülsértő zenék

Csak pár "probléma". Az meg egyszerűen pofátlanság, hogy eme 2021-es anime egy olyan alig 3 kötettel rendelkező Light Novel alapján készült, ami 2020 tavaszán jelent meg... vagyis még 1 éve sincs, hogy kapott anime adaptációt. Még a Naruto és My Hero Academia is 2-2 év után kaptak csak anime adaptációt! Mai napig vannak olyan mangák, amiknek nincs anime adaptációjuk pedig megérdemelnék... ez meg egyetlen egy év után kap?!? Mi van veled, ó Japán?!

8.86 (2021, A-1 Pictures)

113797.jpg

8 részt láttam belőle... mind megérte. Az év egyik legjobb animéje eddig. Remek történet, érdekes világ, társadalmi kritika, jó témaválasztás és drámák. Mindenkinek ajánlom.

Ennyi lettem volna most! Hamarosan jövök egy kritikával! Addigra is vigyázzatok magatokra!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr6916582978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ragnois 2021.06.13. 19:19:44

A 86 nekem nagy csalódás. Rengeteg mindennel próbálkozik, de nagyon unalmas. Milizé nagyon idegesít.
A Dragon... jó, a Shadow House is tetszik eddig. A Promised Neverlanddel mi volt a gond? Érdemes egyáltalán nekiülni?
süti beállítások módosítása