"Bronz síp, ezüst síp és arany síp. Ha külön-külön fújod őket, akkor bronzpénzt, ezüstpénzt vagy aranypénzt kapsz a megfújt síp alapján. Ha mindhármat megfújod egyszerre? Akkor kapsz egy fanservice által megfűszerezett fantasy animét."

Szegasztok!

Ha van olyan stúdió, mely a nyolcvanas és kilencvenes években élte leginkább az aranykorát, akkor az egyértelműen az Animation International Company, röviden az AIC stúdió volna. Az AIC 1980 és 2000 között valósággal meglovagolta a Pierrot stúdió által megteremtett OVA műfajban lévő lehetőségeket és eme időintervallumban rengeteg OVA animét gyártott, hol kiváló minőségűeket, hol pedig középszerű minőségben, melyek viszont még így is élvezhetőek voltak.

Ma is egy ilyen AIC OVA animéről fogok nektek írni, mely egész jó tükörképet ad az akkori "középszerű" animékről, melyek többsége fájó módon még így is élvezhetőbb, mint a mai anime szezonok döntő többsége.

Ma az 1989-es Legend Of Lemnear animéről írok nektek!

(Itt olvasható a többi írásos anime kritika más animékről)

legend_of_lemnear_aic_ova.jpg

A Legend Of Lemnear (röviden Lemnear) egy 1989-es anime, melyet az AIC stúdió készített és Yoshimoto Kinji rendezett. A rendezőről annyit, hogy messze minden alkotása közül ez a legjobb, mivel később olyan förmedvényeket teremtett, mint a Quen's Blade franchise. Az anime műfaja fantasy, ecchi és akció.

A történet egyáltalán nem bonyolult. Van egy legenda, mely szerint van egy arany bajnok, aki pusztulást fog hozni a világra Barol néven, s akit kizárólag az ezüst bajnok és a bronz bajnok együtt tud csak legyőzni. Persze ahhoz az utóbbi kettőnek találkoznia is kell, ugyanis a bronz bajnokot Mesht elragadták, így fordított Super Mario Bros szerűen a főhősnőnek, Lemnearnak (az ezüst bajnoknak) meg kell mentenie a bronz bajnokot. Persze közben Lemnear bosszúhadjáratot indít Barol emberei ellen, amiért azok lemészároltak a faluját.

Ennyi volna a történet és igaziból nincsenek benne túl nagy csavarok. Viszont nem is csoda, ugyanis az össz játékidő mindössze 45 perc, mely ugyan nem mentség az egyszerű történetre, de szerintem többet is kilehetett volna hozni, ha mondjuk 93 perc hosszú lett volna.

lem01.png

A karakterek terén nincs sok mondani való, a történet javarészt a főhősnő, Lemnear kalandját kíséri végig és őrá is fókuszál a sztori. Lemnear egy alapjáraton kedves, szerény fiatal hölgy, aki minden hímsoviniszta rémálma és a legtöbb férfinak csak akkor van esélye ellene, ha varázslatot használ, vagy pedig ha átváltozik egy godzilla szerű  lénnyé. Nem lehet őt utálni, de hazudnék, ha azt írnám, hogy "best female character ever".

A többi szereplő közül egyedül a főgonoszt Balort tudnám még kiemelni, aki azért vált gonosszá, mert hibrid származása miatt megakarták őt ölni és behajították egy szakadékba, ahonnan nem éppen kedves szándékkal és csoki virággal mászott vissza, hanem sötét mágiával és gyíkemberek hadával.

Ahogyan láthatjátok az anime eléggé középszerű a karakterek és a történet szemszögéből. Sajnos vannak benne logikai bukfencek is, mint amikor kiderül, hogy az öreg bölcs, akit Lemnear és Balor emberei is kerestek mindvégig a gonoszok rejtekének földalatti börtönének a pincéjében húzta a lóbőrt... ahova gondolom a gonoszok csak véletlenül felejtettel el benézni. Illetve még egy negatívum, hogy az anime túl komolyan veszi magát, ami nem baj ha nincs elhülyéskedve, de voltak pillanatok, amikor nagyon adta volna magát a humor.

No de, szerencsére ennyi volt az anime gyengesége, jöjjenek akkor az anime jó pontjai. Az első az a látványvilág, mely kellően hozza az akkori látványvilágot és mely a mai napig igencsak szépnek hat, főleg az akció jeleneteknél. Az akció jelenetek többsége is egészen jók lettek, kedvencem a végső leszámolás, ahol a látvány igencsak dob az anime hangulatán. A zenék tetszetősek, de sajnos nincs túl sok. A hangulat az viszont egész jó lett, kellően átadja egy fantasy világ hangulatát és az akciók és zenék is sokat dobnak az összképen.

lem03.png

A Lemnear nem az az anime, amiről oldalakat lehetne írni, mivel csak egy egyszerű, középszerű alkotás. Viszont ahogyan minden más téren, a középszerűségnek is megvannak a maga oldalai. Nálam például két fajta középszerű alkotás van:  az egyik ami tényleg nem érthető miért készült el és csak időpazarlás volna megnézni, míg a másik a szórakoztató középszerű alkotás, melyről hiába tudjuk, hogy középszerű, van egy bája vagy varázsa, mely miatt ha nem is mindenkinek, de legalább a műfaj szerelmeseinek elnyerheti a tetszését és adhat egy szórakoztató kikapcsolódást. A Lemnear pedig pont az utóbbiba tartozik.

Összefoglalva fantasy és akció rajongóknak tudom ajánlani, akiknek van 45 perc szabadidejük egy anime megnézésére, mások természetesen csak saját döntésük alapján nézzék meg

Legend Of Lemnear

- Idő: 1989

- Rendező: Yoshimoto Kinji

- Műfaj: Fantasy, Akció, Ecchi

- Hossz: 45 perc                                                                                          

Ami Tetszett:        

- Szép a látványvilág.

- Jók az akciók.

- A zenék is tetszetősek (csak sajnos kevés)

Ami nem tetszett:

- A történet nem nagy eresztés

- A legtöbb karakter semmilyen.

- Több humor jobban állt volna.

Értékelés:              

Százalék szerint: 55% = Közepes

A 10-es skála pontozása a következő képen megy:

0-2.5 = Csak saját felelősségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla videót, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

10/10-es skála szerint: 5.5/10 = Közepes

Mangekyo022.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr3216173832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása