"A sziget dzsungelének mélyén senki sem hallja, ahogyan a ritka ronda CGI és agyhalott karakterek ölik az agysejtjeidet..."

Szegasztok!

Nagyon nem szeretem, amikor a japán anime ipar másolni akarja az amerikai szubkulturális dolgokat, mivel ezekből sokszor semmi jó nem sül. Elég, ha csak a japán Teenage Mutant Ninja Turtles animét vagy a Powerpuff Girls Z animét hozom fel. Legrosszabb, amikor egész műfajokat próbálnak másolni, mert akkor a tipikus, idegesítő hibák háromszor rosszabbak lesznek.

Ma 2020 egyik legrosszabb animéjéről írok nektek, melynek neve Kyochuu Rettou.

A korábbi írásos kritikákat itt olvashatjátok el.

kyochuu_rettou_movie_the_island_of_giant_insects_movie_passione_movie.jpg

A Kyochuu Rettou egy 2020-as anime film, melyet a Passione animációs stúdió készített el Tatsuwa Naoyuki "rendezésével". Az anime film amúgy 2014-től 2019-ig futott manga alapján készült, melyet Yasutaka Fujimi írt és két ember rajzolt, REDICE és Shuu Hirose. Az anime műfaját tekintve horror és akció.

No de lássuk, mi is a baj ezzel az animével. Sajnos nem lesz túl hosszú kritika, mert ez az anime igencsak gyenge lábakon áll másfél centis jégen alig várva, hogy beszakadjon alatta az említett vékony jég.

A (nem létező) történet szerint egy csapat tinédzser lezuhan egy ismeretlen szigeten, ahol óriás bogarak elől menekülnek.

Igen. Ennyi a történet. Semmi csavar, semmi misztikum. Tipikus "meneküljünk a szörnyek elől" film, mellyel alapból nem lenne baj, de még abból is a legrosszabb fajtából való eme anime "története". A felvezetés pocsék, ahogyan a lezárás is semmitmondó lesz.

A karakterek, már ha lehet így nevezni őket, egytől egyig a tipikus, ostoba horror sablon karaktereiből állnak, ahol egyedül 2 szereplő szimpatikus, a többi vagy "rohadjon már meg" vagy "jé, eddig észre sem vettem" kategória! Van a "bogaras csaj", a "megmentendő barátnő csaj", a "leszbikus amazon", a "rózsaszín useless csaj", a "vörös hajó ribanc csak aki rontja a levegőt", a "hú de kemény srác, amikor nincs baj" és az "én is itt vagyok ám srác". Ebből egy csak a  fináléban fog csinálni értelmeset de amúgy azt sem fogod észrevenni, ha ott van, 3 idegesítő és sokszor fogod elküldeni őket melegebb éghajlatra, egy kizárólag azért van, hogy a főhősnőnek legyen kire vigyáznia, egy a vége felé kezd lefele süllyedni a useless kategóriába, s végül ott az egyetlen "értelmes" karakter a főhősnő, aki meg szimplán nem szimpatikus. Oh, meg persze ott vannak a hullajelölt fodder szereplők, akik csak azért vannak, hogy meghalljanak. Na egy ilyen gárdáért kell szurkolni.... már aki fog tudni, mert szimpátia terén a fél társaság taszító (főleg a vörös tehén, a rózsaszín tyúk és a töketlen kemény legény).

krm05.png

"Na, ennél még a leggagyibb rovarirtó reklámban is jobban megvannak animálva és rajzolva a rovarok."

De sebaj, majd a látvány biztosan menteni fog mindent, ugye? Nos, nem, ugyanis habár az emberek meg a környezet rajzolva vannak, semmi kiemelkedő nincs bennük, mint bármely más harmadrangú közepes cuccban. De a rovarok... na azok olyan ritka ronda CGI rajzolással készültek, hogy a fogaim kirepültek a látványuktól. Egyedül a kisebb kinézetű rovarok néznek ki elfogadhatónak, de a nagyon, kezdve az óriás lepkéktől az óriás darazsakon át mind ocsmány. Legrosszabb, amikor a rendesen rajzolt karakterek mellett vannak mert úgy elütnek egymástól, hogy a szemed kirepül. Tény, nem ez a legrosszabb látvány, de ezzel pont azokat tették nevetségessé, amiktől elméletileg félnünk kéne, de az egyetlen, akinek ez ijesztő lehet, az a szerencsétlen producer, aki támogatta eme anime elkészülését!

Zenék nincsenek. Van egy hangulatos felvezető zene, de egyetlen egy zeneszámtól most had ne szaltózzak hátra!

Szóval nincs történet, a szereplők unszimpatikusak, a látvány legjobb esetben is ronda. De mi van a hangulattal, az csak jó, nem? Nem. Főleg, hogy szimpátiát nem nagyon fogunk a szereplők felé érezni, így izgulni sem tudunk. Amikor nem szörnyek elől menekülnek, akkor a tipikus horror didi-dugi maratont tolják minden formában, illetve beszélnek a nagy, büdös semmiről órákat. Kedvencem, amikor a fináléban a főhősnő a Versust megszégyenítő módon lassan vonul egy valahonnan szalajtott végtelen folyosón (melynek helyét a mai napig nem tudom meghatározni, mert az egész épület nem volt olyan hosszú vagy széle, mint ahol vonult a csaj), miközben úgy riszálja néha magát, amin még egy féllábú kalóz is sírva röhög. De a legrosszabb, hogy az anime nagyon, de nagyon unalmas.

Egyedül 2 értékelhető jelenet volt az egész animében: amikor az egyik hullajelöltben egy csiga parazita volt, illetve amikor egy másik nevesincsen karakternek az arcát teljesen elborították a kullancsok. De ettől nem fog több pontot kapni.

krm02.png

Tényleg nem tudok ennél többet írni eme animéről. Egyszerűen fölösleges volt elkészíteni.

Senkinek nem tudom ajánlani. Aki jó horror animét szeretne, az inkább nézze meg a szintén 2020-as Dorohedoro animét, vagy a Paprika és Devilman Crybaby animéket.

Kyochuu Rettou

- Idő: 2020

- Rendező: Tatsuwa Naoyuki

- Műfaj: Horror (?), Akció (?)

- Hossz: 76 perc                                                                                          

Ami Tetszett:        

- Volt 2 jó jelenet, ami kettővel több, mint a Platonic Heart és a Coppelion.

Ami nem tetszett:

- Nincs történet.

- Unszimpatikus szereplőgárda.

- Egyáltalán nem volt semmilyen hangulata.

- 76 perc dögunalom, amit soha nem kapok vissza.

Értékelés:              

Százalék szerint: 15% = Nagyon Rossz

A 10-es skála pontozása a következő képen megy:

0-2.5 = Csak saját felelősségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla videót, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

10/10-es skála szerint: 1.5/10 = Nagyon Rossz

Mangekyo022.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr4516100272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ragnois 2020.08.04. 14:16:15

Megláttam: ez ronda.
Szerencsére nem pazaroltam rá időt, úgy látom agysejtmészáros is.

Kibernetika 2021.02.01. 15:08:41

(én csak mostanság kezdtem el animét nézni)
Nagy valószínűséggel ezzel csak én vagyok így, tudom hogy ezért legszívesebben megköveznétek engem, de én ezt megnéztem és nekem valahogy tetszett (trash-ből legalábbis), én nem untam. De ez csak szubjektív vélemény természetesen.
süti beállítások módosítása