Sziasztok!

Na végre kilábaltam a betegeskedésből és most újult erővel vetem bele magamat a munkába.

Mai alanyom egy olyan anime lesz ami egy videojáték alapján készült el. Nos ilyenkor két dologra számíthatunk: Vagy nagyon jó lesz (lsd: Devil May Cry) vagy pedig nagyon rossz (Mars Of Destruction,Skelter Heaven).

Na akkor lássunk is neki a Sengoku Basara animénak!

sengoku_basara10.png

 

A Sengoku Basara eredetileg egy videojáték volt amit a Capcom készített Playstation 2 konzolra és 2005-ben adták ki Devil Kings néven. Majd 2006-ban a Media factory kiadott egy 3 kötetes mangát is a játékból majd ugyanebben az évben megjelent a játék 2. része is majd 2007ben a 3. is kijött.

2009-ben pedig egy 12 részes anime adaptáció is készült belőle amit a Production I.G készített akik a Ghost in the shell,Blue Seed, Kuroko No Basuke sorozatokat is gyártották.

Maga a történet egyszerre lenyűgöző és fordulatos.

A Sengoku-kori Japánban játszódik a történet ahol is mindennaposak a háborúk mivel az akkor földesurak felosztották egymás között az országot és harcba szálltak egymással egy véget nem érő harcsorozatban. Az egyik ilyen fontosabb tartomány Eichigo volt melynek melynek egyik legkiválóbb harcosa Sanada Yukimura illetve annak mestere Takeda Shingen voltak.

sengoku_basara_001.jpg

sengoku_basara_065.jpg

 

A Történet elején is éppen egy csatába indulnak mikor is összefutnak egy másik csapattal melynek vezetője egy rettegett harcos Date Masamune akit mindenki az Egyszemű Sárkánynak nevez.

sengoku_basara_007.jpg

 

Mint kiderül ő is ugyanabba a csatába indul mint Yukimuráék csakhogy ők ezt nem nézik jó szemmel és ő rá is támad Date-ra amely egy viharos harcba torkollik. Ám a harcnak vége szakad és a két csapat riválissá válik egymás szemében. Ezek után a két csapat megy egyik csatából a másikba mígnem végül hírt kapnak hogy Oda Nabunaga aki magát csak a Démonkirálynak hívja eltökélte hogy uralma alá hajtja egész Japánt.

sengoku_basara_029.jpg

Csak hát Date-nak ez nem nagyon tetszik mivel ő akarja uralmi az országot ezért elindul hogy végezzen vele csakhogy ehhez Yukimuáéknak is lesz egy-két szava.

Eközben van egy kisebb mellékszál is a sorozatban amelyben Shingen mester ősi rivális-barátja Kenshin próbál meg véget vetni a harcoknak.

sengoku_basara_052.jpg

 

Tehát mint láthatjátok a történet piszok jó. Tele van csavarokkal,fordulatos. Mondjuk nem tudom mennyire követi a manga illetve a játék történéseit. A Játékról inkább Mangekyo kollégát kéne megkérdezni mivel ő ebben a szakértő. De ha a sorozat van olyan jó mint maga a játék akkor nem fogtok benne csalódni.

Az animét ugyebár a Production I.G készítette. Szóval ez mit jelent: A Látvány kifogástalan. Szépek a színek,a látvány nagyon ott van,a csaták hihetetlenül jók lettek de amiket ki kell emelni azok a harcok effektjei. Hát gyerekek itt olyan effekt orgiát kapunk hogy ahhoz képest a Bleach lócitrom. Csak nézzétek meg ezt:

 

sengoku_basara_013.jpg

 

Vagy ezt:

 

sengoku_basara_016.jpg

 

Na ez látvány a javából. E Téren nálam a sorozat csillagos 5-öst érdemel.

 

Mivel maga a sorozat a középkorban játszódik ezért ésszerű hogy nindzsák is szerepelnek benne. Nos aki Fartúró szerű harcra gondol egyből az sürgősen felejtse el. Itt sima kardharcokat kapunk de azokat nagyon jól csinálták meg, Date 6 kard technikája pedig egyszerűen lehengerlő de Yukimura lándzsatechnikája sem marad el mellette.

Nos akkor jüjjenek a karakterek. Nos elég vegyes társaságot kapunk. Yukimura egy tisztességes és minden esetben számítható harcos aki teljes odaadással harcol mesteréért. Date ugyan kicsit az ellentéte ugyanis ő eléggé pszichopata alkat aki élvezi ha harcolhat. Akiről még fontosabb beszélni az a Démonkirály Oda aki annak ellenére hogy a főgonosz eléggé kiábrándítóan sablonos kb mint Father a FMA Brotherhoodban. Szóval ő is az foglaljuk el a világot típusú gonosz.

Illetve hogy csöpögéstől se legyen mentes a sorozat kapunk egy kunoichi-t Kasuga-t aki nem elég hogy idegesítő de ha Kenshi csak egy picit is hozzáér már orgazmusa lesz amit persze bele kellett rajzolni.

sengoku_basara_054.jpg

 

Ja és ő a fanservice felelős is.

Vannak ugyan még mellékszereplők de róluk annyira nem érdemes beszélni.

Az anime tele van nagyon jó zenékkel is. Komolyan a sorozatbeli zenék eszméletlenek lettek. Hogy mennyire? Gondoljatok a Gyűrük ura csatajelenetei alatt hallható zenékre. Na kb annyira jók. Az Opening is nagyon jó lett,pörgős és ütős. A Dalt az Abingdon Boys School adja elő akik olyan animekhez adtak már dalokat mint a D.Gray-Man,Darker Than Black és a Soul Eater.. Az ending is egész jól sikerült de az opening valahogy jobban megfogott ahogy a 2.évad esetében is történet.

Igen van 2.évada is. Azt nem tudom hogy a 2. Játékot dolgozza-e föl vagy nem de bele nézek majd abba is. És hogy mi a véleményem a Sengoku Basaráról?

Isteni egy sorozat. Tele van ütős csatákkal,látvány és effekt orgiákkal,a karakterek nagyon ott vannak a szeren és  a zenék is jók. Szóval ugyis el lehet könyvelni mint nagyon jó nindzsa anime és nagyon jó játék adaptáció.

[Mangekyo022 véleménye:

"Nos, a játékok olyanok voltak, mint a Dynasty Warriors és a többi klónjai: PS2/Xbox idején még királyak voltak, ma már viszont nem több a causal réteg számára is (!) unalmas, monoton, gondolkozást nem igénylő stuffok... lásd a Sengoku Basara Samurai Heroes-t, mely konkrétan egy kalap trágya!"]

Sengoku Basara


-Idő: 2009

-Stúdió: Production I.G

-Rendező: Itsuro Kawasaki

-Műfaj: Történelmi-Akció

-Opening: Abingdon Boys School-JAP

-Ending: DUSTZ-Break & Peace

-Hossz: 12 rész

Tetszett:


-Nagyon jó a történet

-Eszméletlenül jó a látvány

-Effektek

-Nagyon jók a karakterek

-Harcok

-Zenék

-Opening és Ending

Nem Tetszett:


-Oda sablonos főgonosz

-Kasuga

- És az ő élvezős pillanatai

Értékelés:

Százalékban:  92 %-Király

Pontban : 9/10


Bele fogok nézni a 2.évadba is ám elötte át kell szenvednem magam egy eléggé pocséknak kinéző alkotáson. Én mára ennyi voltam SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr464611881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viktor900 · http://hunh.exp.hu/ 2012.06.26. 23:38:20

haverom látta. Azt mondta nem volt olyan komoly de a látvány odabaxott :D
BÁR Mi már a Kaiji után totál kiégtünk xDDD Attól vajon fogok-e találni jobbat??? Remélem :D

Kvakond · http://animereview.freeblog.hu 2012.06.27. 19:09:47

Volt egy lövése, hogy igazi badass anime legyen supersaiyan szamurájokkal és a falon függőlegesen felfutó kipufogós lovakkal, de hamar kifulladt a lendület. A második évad pedig olyan erőtlen volt, hogy csapnivaló szintre süllyedt.

TTGL meg Needless, ha tömény tesztoszteron animére vágyik valaki.
süti beállítások módosítása