Ang Lee... dühössé tettél... és nem jársz jól, ha dühös leszek...

 












Ang Lee csalódást keltő Hulk-ja után szinte biztos volt, hogy a zöld óriás kap egy reboot-ot, méghozzá a 2008-ban létrehozott Marvel Studios-tól, amely még annak az évnek áprilisában bejelentette, hogy öt filmmel fogja előkészíteni az Avengers, azaz a Bosszúállók névre hallgató szuperhőscsapat 2012-es mozifilmjét. Az öt film a Vasember első és második része, a Hihetetlen Hulk, a Thor, és az Amerika kapitány volt. Ma a Hihetetlen Hulk-ról lesz szó. 


A jó, a rossz, és a csúf

Hiába szeretem ezt a filmet, semmiféleképpen sem sorolnám a legjobb szuperhős/képregényfilmek közé. Nincs kedvenc karakterem, kedvenc egysorosom, vagy kedvenc jelenetem ebben a filmben, így először kitérek a pozitívumokra, majd a kisebb hibákra, végül pedig arra, min kellett volna csiszolnia a film készítőinek.


A jó


Mint az előző sorokban említettem is, szeretem ezt a filmet. Így számomra sokszor a film pozitívumai elfeledtetik velem a negatívumokat. Edward Norton, mint Bruce Banner, egy tökéletes választás. Remekül mutatja meg nekünk színészi mimikáival és testbeszédeivel, hogy tragikus életet él. Hogy harcolnia kell. Hogy menekülnie kell. Azonban legbelül mindvégig tudja, hogy ő fog veszíteni, bármi is történik. Tim Roth, mint Emil Blonsky - ismét csak gratulálni tudok a választáshoz. Két nagyszerű és sokoldalú színész egy filmben - ha valami, hát ez, mindenképpen elismerésre méltó. A speciális effektusok voltak az előző film legfőbb fekete bárányai, mivel a Hulk a szó szoros értelmében túl nagyra lett animálva. Ezen kívül az arcmimikáinak és folyamatos mozgásainak animációja is szörnyen műanyag-kinézetűre sikeredett. Ebben a filmben azonban Hulk nagyszerűen néz ki: erős, izmos, dühös, félelmet keltő óriás - amilyennek lennie kell. Az pedig csak felteszi Hulk új verziójára a koronát, hogy Lou Ferrigno, az IGAZI Hulk adja eredeti szinkronhangját. Ez egyszerűen csak túl vagány ahhoz, hogy ne álljak fel, és ujjongjak, mikor megszólal a film utolsó pár percében. A harcjelenetek is rendkívül látványosra sikerültek, a film végi Hulk kontra Förtelem menet fantasztikusan lett meganimálva. Remélem, Zack Snyder hasonló kaliberű harcjelenettel fog operálni a jövőre érkező Superman-filmben. 
 













A rossz

 

 

 

Hiába is örültem annak, hogy Edward Norton és Tim Roth egy filmben játszanak, mint hős és főgonosz, a mellékszereplőket alaktó színészek elég selejtül lettek kiválasztva. Liv Tayler és William Hurt önmagukban remek színészek, de az itteni alakításuk és egymással való modoruk lyuk a seggemen. Sam Eliott és Jennifer Connelly minden tekintetben remek színészek, Ang Lee filmjében viszont azok is tudtak maradni, ráadásul a képregényből
ismert karakterekre is rendkívül hasonlítottak mind kinézetükben, mind viselkedésükben.

A csúf

 

A film első megtekintése óta fúrja az oldalamat a következő filmekre való utalgatások garmadája. Emil Blonsky a filmben Amerika kapitány szuper-szérumának egyik másolatától válik szuper-gyorssá, meg szuper-erőssé, pedig a képregényben szó sem volt ilyesmiről. Továbbá a film végén Förtelem „alkotójának” megsebesült koponyájába belecsöppen Hulk vére, ezzel egy lehetséges folytatás ötletét feszegetve számunkra. Márpedig a Marvel Studios is tudta jól, hogy a Hihetetlen Hulk nem fog folytatást kapni, máig rejtélyes okok miatt. Ez ismét csak olaj a tűzre az én szemeimben.

 













 

Végső ítélet

 

Szeretem ezt a filmet a hibái, az idegesítő momentumai, és a néha elképesztően gyatra színészi játék ellenére is. 7 pontot minden ellenkezés nélkül megérdemel a maximális 10-ből, így csak ajánlani tudom minden képregényrajongónak és mozinézőnek.

 

Legközelebb egy milliárdos playboy emberbarát szuperhős villájába nyerünk betekintést...

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr764157794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása