Szegasztok!

Bocs, hogy ilyen sokáig nem írtam, de új alanyok és egy kis pihire volt szükségem.

De most már újult erővel egy új kritikával készültem nektek, egy nagy hírű, legendás vámpíros manga alapján készült anime filmről, melynek címe Vampire Hunter D Bloodlust, magyar címén D A Vámpírvadász Vérszomj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Vampire Hunter D Bloodlust egy 2000-es anime film, mely Hideyuki Kikuchi egyik Vampire Hunter D alapján készült, és melyet nem más rendezett, mint Yoshiaki Kawajiri, aki a Ninja Scroll rendezője is volt, és ahogyan a Ninja Scroll-t is, ez az anime film is a Madhouse konyhájában főzték ki. Műfaját tekintve akció, fantasy romantikus anime film.

  

A történet nagyon jó lett. Arról szól, hogy egy vámpír lord, Meiner Link elrabol egy Charlotte nevű lányt, és az apja felfogadja D-t, aki egy Dhampir (vagyis félig ember, félig vámpír), hogy mentse meg a lányát, de ha már belőle is vámpír lett, akkor végezzen vele. Persze biztos ami biztos, az öreg felfogadta a Marcus fivéreket is. Viszont ahogyan halad a történet, kiderül, hogy Charlotte és Meiner Link valójában szerelmesek egymásba, és előre eltervezték az "elrablást", és egy kastélyba tartanak, ahol szerelmük talán egyetlen esélye van...

Többet nem írok, mert már most le "spoiler"-eztem egy fontos szálat. De mint láthatjátok, valóban sok csavar van benne, melyen már csak azok nem képesek meglepődni, akik minimum 1000 filmet láttak.

  

A látvány nagyon szép lett (mondjuk mi mást várhatnánk a Madhouse-tól), és nem csak a karakterekre értem ezt, hanem a környezetre is (csak meg kell nézni a "homok rájás" vagy a "Charlotte a kertben" részeket). Az árnyékolás is szép lett, és a színeket is jól használták.

A zene nagyon szép, illik egy sötét vámpíros történetbe.

A karakterek is nagyon egyediek lettek, főleg D karaktere, aki olyan laza, hogy Dante hozzá képest kisp*cs. Akit mondjuk mindenképpen kiakarok emelni, az a "főgonosz", Meiner Link. Ugyanis Meiner Link nem gonosz, és ez főleg akkor látszódik meg rajta, amikor saját éhsége ellen küzd, hogy ne bántsa Charlotte-ot, és amikor a Marcus fivérek elrabolják a lányt fényes nappal, utána megy megmenteni annak ellenére, hogy akár bele is halhat (hiszen a napfény a vámpírok egyik legnagyobb ellensége a víz mellett). Minél jobban megismerjük Meiner-t, annál inkább megszeretjük, és a vége felé már lesznek olyanok is, akik majd neki (és Charlotte-nak) fognak szurkolni.

 

 

A filmben rengeteg mondani való és utalás is van, például a diszkriminációra. Nagyon jó jelenet lett, amikor D egy lovat akar venni egy faluban, de az emberek annak ellenére nem akarják kiszolgálni, hogy rengeteg pénzt adna a lóért, csak mert félig vámpír, és hiába mondják, hogy a Dhampir-ok nem szívnak vért, az sem érdekli őket. Az a megvetés, ami abban a jelenetben áramlik nagyon megtudja fogni az embert. És rengeteg ilyen jelenet van még emellett.

Hibákat nem tudok felhozni - viccen kívül!

Viszont most megemlítem, hogy annak ellenére, hogy a manga alapján készült, szinte majdnem mindenen változtattak valamit. Például a Marcus fivérek sokkal szerethetőbbek, mint a mangában (ott halálra Qurták a szegény lányt mindig). És ez talán a manga rajongóinak nem biztos, hogy tetszeni fog.

  

A Vampire Hunter D Bloodlust egy újabb gyöngyszem a Madhouse történelmében. Ezt az animét minden anime kedvelőnek tiszta szívből tudom ajánlani.

U.I.: Készült belőle egy Playstation-os videó-játék-adaptáció is!

Vampire Hunter D Bloodlust:  

- Idő: 2000

- Rendező: Yoshiaki Kawajiri

- Műfaj: Akció, Dráma, Fantasy, Romantika

- Hossz: 98 perc                                                                                         

Ami Tetszett:        

- Gyönyörű látvány.

- Szerethető karakterek.

- Kellemes zenék.

- Jó sztori és rengeteg csavar/fordulat.

- Jó harc jelenetek.

- Rengeteg mondanivaló és utalás.

- Leila karakterfejlődése.

- Meiner Link.

 

Ami nem tetszett:

- Nagyon sok dolgon változtattak a mangához képest, ami talán nem fog tetszeni a manga rajongóinak.

Értékelés:             

(Táblázat Értékelés: 15 alatt szar, 15-19 között rossz, 20-24 között közepes, 25-29 között nagyon jó, 30 felett király anime.)                                           

Táblázat szerint: 40/40 = Király                                                                Százalék szerint: 100%

(Miután Wangood egy 10/10-es skálán értékelte a "Amaenaide Yo" animét a vidijében, ezért bevezetem a 10/10-es skálát is, mely pontozása a következő képen megy:

0-2.5 = Csak saját felelőségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla vidit, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

10/10-es skála szerint: 10/10 = Király

Mangekyo022.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr272608968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sorter 2011.01.24. 22:48:33

Ezzel csak egyetérteni tudok!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2023.06.28. 22:11:35

Bár második film a 85-ös után, annyira önálló, hogy a címszereplőn kívül semmi nem köti ahhoz. Talán az antológia filmek a jó terminus rájuk annyira más ez a film, mégha az alapsztori (dhampyr vadászik vámpírra) nem is lehet más ugye?! A két film közül ez tetszett jobban, valahogy kidolgozottabb, működőbb, pörgősebb volt. Lehet a +20 percre volt szükség, hogy ez jobb legyen!
süti beállítások módosítása