Mint tudjátok, Wangood School Days-es videó alapján, a School Days relatívan a Platonic Heart vetélytársa a "világ legszarabb animéje" címért (bár a Platonic így is hatalmas fölénnyel bír). DE EZ AZ ANIME. Ugyanis VAN MANGA is a School Days-hez, ami.... nem is olyan rossz.

 

 

 

 

 

 

 

 

A School Days anime és manga is az Overflow által készített 2005-ös "Erogém, Álromantikus" játék adaptációi. A School Days animét már nem kell bemutatnom, mindenki tudja Wangood-nak hála, hogy majdnem a Platonic-al egy szinten van - ami már tényleg az anime-ipar meggyalázása. De amit kevesen tudnak - s szerintem Wangood sem tudja -, hogy még az anime előtt készült 2006-ban egy manga adaptáció a School Days-ből. Ezt a mangát az Overflow írta és Homare Sakazuki rajzolta. A manga a Comp Ace oldalain szerepelt 2007-ig az anime kezdése előtt, és 2 mangakönyvbe sűrítették. És elmondom, hogy nem is olyan rossz, mint az anime adaptáció.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A történet mondjuk ugyanaz. Makoto-nak tetszik Katsura, de fél vele beszélni, és így csak a lányról készült telefonjára rábiggyesztetett képet bámulja. Egészen addig, amíg Sekai meg nem tudja, hogy Makoto szerelmes Katsura-ba és el nem határozza, hogy össze hozza őket. Sikerült, Makot és Katsura randiznak, és Sekai nagyon jó barátnője lesz Katsura-nak. De telik az idő, és Sekai rájön, hogy szereti Makoto-t, és a fiú - talán az óvi kortól kezdődő barátságuk miatt - is érzelmeket táplál, s egyszer elragadja őket a hangulat, és ezt Katsura észreveszi. Makoto rájön, és elmondja Sekai-nak, hogy jobb, ha elfelejtik az egészet. Sekai szomorúan, de belemegy. Makoto pedig, Sekai társaságában, TÉRDEN ÁLLVA BOCSÁNATOT KÉR Katsura-tól, aki megbocsájt a fiúnak. De Katsura dühös Sekai-ra, mert Katsura-nak Sekai relatívan olyan lett, mint a nővére, és ez a "csalás" dolog annyira fáj neki, hogy ott egy helyben meg is ölte volna Sekai-t, HA MAKOTO NEM ÁLDOZZA FÖL MAGÁT. A kórházban Makoto megtudja, hogy Katsura meghalt, és Sekai elmondja, hogy azért ölte meg - persze ámokfutó fejjel -, mert féltette Makoto-t Katsura-tól, és hogy együtt lehessenek örökké.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Először a rajzolásra térnék ki... ami nagyon szép! Sokkal kedvesebbek a figurák, sokkal jobban néznek ki, sokkal emberszerűbbek, mint az animéban. Ezért piros pont.

Utána a változások. Makoto az animéban egy orbitális segfej, s habár itt is megcsalja Katsura-t Sekai-al, MAKOTO ITT LELKIISMERETES ÉS JÓVAL KEDVEESEBB, például hogy jóvá tegye bűnét Katsura ellen, dobja Sekai-t - RÁADÁSUL ITT NEM SZEMÉT MÓDON, HANEM ÉRTELMESEN ÉS MEGÉRTŐEN -, és térden állva bocsánatot kér!!!! Hogy ennyire különbözzön az anime és a manga karakter, az nem semmi!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ráadásul itt MAKOTO NEM RAKJA MEG A FÉL ISKOLÁT! Tehát még csak nem is lesz unszimpatikus. A tetejében amikor Katsura a dühtől megakarja ölni Sekai-t, MAKOTO FELÁLDOZZA MAGÁT, NEHOGY MEGÖLJÉK EGYMÁST!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Még egy jó ötlet, hogy itt MEGTUDJUK MIÉRT OLYAN NAGY DOLOG AZ A KIBE****OTT MOBIL! Van egy pletyka, hogy ha valakinek tetszik valaki, lefotózza, és a mobiljára kiteszi háttérként, majd úgy marad 2 hétig, hogy közben nem látja senki, akkor 100%, hogy összejönnek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ami még jó, hogy a vége nem egy akkora "nonszensz", mint az anime vége. Ráadásul rövid, úgy hogy akár egy hétvége alatt ki lehet olvasni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sajnos ezzel letudtam a pozitívumokat, jöjjenek a negatívumok. Ami nem más, mint a még mindig röhejes történet, a hangulat semmilyensége, a gyenge poénok, és a kevés szereplő.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na, akkor mit mondjak a School Days manga adaptációjáról... nem rossz. Közepes - persze még így is csak gyenge közepes. Jó volt látni az alternatív Makoto-t, a nem akkora nonszensz befejezést és a szebb látványt. De sajnos még így sem tud labdába rugni a jobb művekkel szemben. Wangood-nak ajánlom, hogy majd olvassa el a mangát, s megkérem, hogy készítsen majd egy School Days anime vs manga cikket, mert szerintem lesznek "BŐVEN" megjegyzései, az biztos. Nem ajánlom, de ellehet olvasni. Még így is jobb, mint az anime.

(Ja kösz szépen... A Princess Princess után most hánytam el magam, de miután kicsit összeszedtem magam, teszek vele egy próbát- Wangood)

School Days

- Idő: 2006-2007

- Író & Rajzoló: Overflow és Homare Sakazuki

- Magazin: Comp Ace

- Műfaj: Romantika, Dráma

- Hossz: 2 mangakönyv (12 fejezet)

Ami Tetszett:

- Szép rajzolás.

- Makoto sokkal szerethetőbb karakter, mint az animéban.

- Végre megtudtuk, hogy mitől akkora szent eszköz az a k**va mobil.

- Nem akkora nonszensz a befejezés.

- Nagyon rövid.

Ami Nem Tetszett:

- Még így is nonszensze a vége.

- Kevés és gyenge poén.

- Nincs nagyon hangulata.

- Röhejes a történet egy kicsit.

- Bár ne derült volna ki a mobil "szent eszközként való nagyságának titka".

Értékelés:

- Rajzolás: 4/5

- Karakterek: 3/5

- Egyediség: 2/5

- Humor: 2/5

- Mondanivaló: 1/5

- Hangulat: 2/5

- Történet: 3/5

- Karakter Fejlődés: 3/5

- Pontban: 20/40 = Közepes

(1-14 Szar, 15-19 Rossz, 20-24 Közepes, 25-29 Jó, 30-35 Kiváló, 36-40 Király)

- Százalék: 50%

(1-30% Szar, 31-49% Rossz, 50-70% Közepes, 71-89% Jó, 90-99% Kiváló, 100% Király)

Mangekyo022

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr271891709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbbarniii 2010.04.03. 21:02:42

Mangekyo022 és WanGood! A ti tiszteletetekre majd csinálok egy videót. Itt van az előzetes a profilomon, ha érdekel nézzétek meg: www.youtube.com/barnileonidasz

WanGood · http://animemangapalota.blog.hu 2010.04.03. 23:44:34

Megnéztem és felkeltette az érdeklődésem. Megtisztelő ez a videó, nem hittem volna, hogy valakinek ennyire bejön a munkásságunk.
Én tuti megnézem az elemzést
süti beállítások módosítása