Sziasztok!

Az Aggretsuko és a Tokyo Revengers kritikái után Balázs immáron EdgarSaint nicknéven ismét ellátogatott hozzánk és ezúttal nem mást hozott el nekünk mint a After School Hanako-kun manga kritikáját ami nem más mint az általam nagyon kedvelt Jibaku Shounen Hanako-kun anime mangájának amolyan melléktörténete. Köszönjük Balázs vagyis EdgarSaint, lássuk is , hogy milyen a manga.

 

A kritika létrejöttéért szeretnék köszönetet mondani az Urahara Shop tagjainak és az AMP blog adminjainak!

Sziasztok! A mai napon egy olyan alany kerül bemutatásra, amire a puszta véletlen során találtam rá. Gondolom olvastátok a kritikát, amit Roland írt az alapműről, ami nem más, mint a Jibaku Shounen Hanako-kun. Amennyiben nem olvastátok a mangát, illetve nem láttátok a sorozatot az nem feltétlen baj, de igazán úgy az izgalmas, ha tisztában vagytok a háttérsztorival. Lássuk mit tud nyújtani az After school Hanako-kun!

 

 

kep1_2.jpg

 

Az After school Hanako-kun az alapmű azon részeit mutatja be, amit a néző a két epizód között nem feltétlenül látna eme darab nélkül. Gondolom már feltettük magunknak a kérdést néhány mű kapcsán: Vajon mit csinálnak a karakterek egyes fejezetek/részek között? Mi az, amivel eltöltik a szabadidejüket? Na ebben a kis spin-off könyvben megleljük rá a válaszokat! Kezdjük is az alapokkal:

Ezt a mangát ugyanúgy Aidalro írta és rajzolta, akinek az alap mangát is köszönhetjük. Műfaját tekintve itt sem változott az eredetihez képes: komédia és természetfeletti stílus keveredik némi slice of life elemekkel. Összesen 15 fejezetet találhatunk meg benne és ráadásul mindegyik elég érdekes és szórakoztató tud lenni! Kiadási dátuma 2019. augusztus 27-e volt, mire összegyűjtötték mind a 15 kis történetet. Röviden jellemeznék párat nem feltétlenül abban a sorrendben, ahogy a mangában van:

  1. A szellemidézés

 

kep2.jpg

 

 

Akane, Aoi, Yashiro és Lemon megpróbálják megidézni Kokkuri-sant, egy relative alacsony szintű szellemet, aki választ tud adni a kérdéseikre. Mindezt Akane természetesen azért csinálja, hogy lenyűgözze Aoit, de a dolog kissé visszafelé sül el, amikor egy másik entitás közbeszól a dolgokba.

 

2)  A nem szokványos megfázás

 

kep3.png

 

Hanako és Tsuchigomori sensei elkapja a "nem szokványos megfázást”. Magyarán ez olyan betegség, amit csak kísértetek kaphatnak el, emberekre nézve hatástalan. A szokásos tünetek mellett az entitások ereje legyengül, emberi formájuk kompromittálva van. Hanako esetében ez azt jelenti, hogy sokkal áttetszőbb a teste, mint egy valódi kísértetnek. Yashiro és Kou megoldást akar találni arra, hogy kigyógyítsák őket a nyavajából, de a mokkéknak is lesz néhány szavuk hozzá.

 

3) A mokke hazatérése

 

kep4.png

 

 

Ebben a fejezetben betekintést nyerhetünk a Minamoto család életébe, ahol pár meglehetősen szomorú dologra is fény derül. Mindezt a legkisebb gyermek Tiara Minamoto szemszögéből keresztül láthatjuk. Megtudjuk, hogy ki felügyel a háztartásért, ki foglalkozik a családi hagyományokkal és hasonlóak. Keserédes rész, de ebbe is sikerült egy adag humort is beletenni.

Lássuk mi az, ami még működik a műben: a látvány és a humor!

Látvány terén teljesen jól működik. Szép az ábrázolás, azonban anatómiailag némileg inkorrekt, de a célnak teljesen megfelel! Hozza az eredeti manga minőségét.

A humor, mint azzal gondolom tisztában vagytok egy nagyon szubjektív megítélés. Lehet, amit én találok poénosnak, az nem feltétlenül válik be másoknál. Ettől függetlenül úgy ítélem meg, hogy az After school Hanako-kun humora működik. Néhol még hangosan fel is nevettem tőle, mivel annyira abszurd tud lenni, hogy arra nincsenek szavak.

Hossz: Nos a manga nem több, mint 162 oldal, ami egy spin-off esetében több, mint elegendő, viszont én ezt a 15 fejezetet egy kicsit kevésnek ítéltem meg, de ez csak az én éhségemet tükrözi. Ha figyelembe vesszük, hogy egy kötet az alap darabnak cirka 180 oldal, akkor bátran ki lehet jelenteni, hogy ott van a szeren teljes mértékben!

Sajnos némi negatívumok is vannak: Egy-két helyen a humor enyhén debilre sikerült a rossz értelemben. Gondolok én arra a játékrobotra, ami az ellenkező neművé vátoztatja, akire lő egy sugarat, vagy pedig ott van a rádiós trió, akik ugyebár az antagonisták a sorozatban és a mangában, de itt alig kaptak maguknak teret. Kevésnek ítéltem meg az ő részüket. Mitsubát sokan utálták, köztük én is, de itt volt egy kiváló alkalom, hogy egy kicsit mélyítsék az ő történetét, de sajnos annál többre nem futott, hogy „barátokat akar”.

Végszóként csak annyit tudok mondani, hogy feltétlenül olvassátok el, ha meg lehetőségetek van rá, rendeljétek meg valamelyik hazai könyvesboltból, mert érdemes ilyen művészeket támogatni, akik kellő figyelmet szentelnek a művüknek.

Értékelés: 9/10

Köszönöm a figyelmet!

 

Ez lett volna EdgarSaint kritikája erről a nagyon szórakoztatónak kinéző mangáról! Mégegyszer köszönjük neki a cikket, és a legközelebbig Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr818028268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása