Sziasztok!

Hát végre! Végre megnézhettem azt a filmet ami mondhatni az év egyik legjobban várt képregényfilmje volt a Batman vs. Superman film mellett ez pedig az Öngyilkos Osztag! Bevallom én sose voltam és nem is vagyok egy nagy képregényfilm rajongó és nem is rajongok különösebben sem a Marvel sem a DC filmjeiért sőt a DC-t kifejezetten utálom kezdve a pózerkedő Supermannel és még sorolhatnám. A legutóbbi Batman Superman ellen film is kőkemény ostorozást kapott és teljesen jogosan hiszen kegyetlenül béna az egész és szerintem épp ezért volt nagyobb a lelkesedés a rosszfiúkból lett jófiúk kalandjai iránt. Na lássuk, hogy sikerült ez a film!

suicide_squad_film_poster.png

 

A történet szerint Az Argus nevű csoport vezetője Amanda Waller ( Viola Davis ) létrehozott egy csapatot a világ legrosszabb

bűnözőiből akiket speciálisan veszélyes vészhelyzetekben vetnek be abban esetben ha az emberiséget halálos veszély fenyegeti. A csapat tagjai a vérprofi bérgyilkos Deadshoot ( Will Smith) A totálisan bedilizett volt pszichiáter Dr. Harleen Quinzel azaz Harley Quienn ( Margot Robbie) egy krokodilember ( Adawele Agbaje ) egy piromán bandavezér ( Jay Hernandez) és egy profi tolvaj ( Jai Courtney) . Belőlük tehát megalakul az Öngyilkos Osztag a parancsnokuk pedig az elit katona Rick Flag ( Joel Kinnaman) . A szedett-vettet csapat el is indul első bevetésére mivel egy gonosz varázslónő az emberiség kipusztítására és a világ elfoglalására törekszik aki viszont nem mellesleg Rick barátnőjének a testében lakozik.

suicide-squad-trailer-2016-billboard-650.jpg

 

Ennyi maga a történet ami nem kimondottan eredeti de ez voltaképp már megszokott elvégre egy képregényfilmről beszélünk. A téma a szokásos "mentsük meg a világot" cucc csak itt nem szuperhősök hanem bűnözők a főszereplők. A történetvezetés is ehhez igazodik először megismerjük a szereplőket aztán egy kis akció majd lelkizős rész és végül a világ megmentése és aztán lehet hazamenni vagyis ebben az estben vissza a börtönbe. Hótegyszerű az egész, a film a szokásos dolgokkal operál , a szereplőkön kívül igazából semmi újat nem tartogat az egész. A filmnek mégsem az elég átlagos forgatókönyv a legnagyobb hibája hanem az hogy egyszerűen képtelen eldönteni, hogy most komolyan veszi magát vagy nem!  Ráadásul a film tele van olyan klisékkel amik már 10 éve is kínosak voltak még egy rajzfilmben is de itt meg a pofám leesett tőlük de azokról majd később. Szóval voltaképp kapunk egy átlagos szuperhős filmet nem éppen átlagos szuperhősökkel.

AMI VISZONT OLYAN BRUTÁL LÁTVÁNYOS, HOGY AZ NEM IGAZ!  A film technikai része nagyon jól sikerült, az akció jelenetek nagyon látványosak és pofásak bár egy képregényfilmnél ez alap de szerencsére nem megy át az egész egy Zack Snyder féle retinagyilkolásba bár azért itt is vannak  elég  fura megoldások mint például a főgonosz felrobbantása amit valamiért iszonyatosan belasítottak és még egy drámai jelenet is van közben de nem igazán értem, hogy miért? Talán azért, hogy nagyon epicnek tűnjön? Nem tudom nekem inkább tűnt időzúzásnak mintsem epicnek plusz az a jelenet amikor Harley átveri a főgonoszt...... na az egyik olyan jelenet amire azt mondtam, hogy ......

frabz-are-you-serious-d289b9.jpg

Most komolyan , hogy tud még ennek bárki is bedőlni ráadásul értelmetlen is hiszen mint kiderült  a gonosz nőszemély tud gondolatot olvasni meg minden ilyen. Ez egy akkora marhaság volt , hogy szavakat nem találok rá. De a kisebb-nagyobb hülyeségeket leszámítva a film technikai része rendben van.

Na de lássuk a főfogást amik a karakterek. Maguk a karakterek nem kifejezetten rosszak de úgy éreztem, hogy sokkal jobban is ki lehetett volna dolgozni őket.A színészi játék is elég változó minőségű volt.

afbc807d108fd427870ac2c6eb143a9032e8b899dafd82e9d66c4013d5ae8e737.jpg

Will Smith Deadshootja kifejezetten tetszett annak ellenére, hogy furcsálltam , hogy őt választották a szerepre hiszen eredetileg fehér a karaktere és köztudott, hogy én a falnak megyek a csávótól itt nagyon jót alakított , majdhogynem egy 21. századi Jean Reno féle Leon a profit láthatunk tőle azaz egyszerre egy profi gyilkológép de ugyanakkor kiderül, hogy egy érző szívű de ugyanakkor eléggé megkeseredett ember és Smith jól hozta a szerepét.

la-et-suicide-squad-trailer-video.jpg

Aztán ott van ugye Margot Robbie akit agyonnyomattak az összes trailerben és tényleg vagányul néz ki meg minden de ő volt az aki szerintem sokkal jobb is lehetett volna. Voltak persze őrült pillanatai de sokszor inkább tűnt egy hóbortos túlspeedezett partibigének mintsem igazi gonosznak . Ugyan nem alakít rosszul , ő is hozza amit kell , gyakorlatilag ugyanannyit hoz az egész filmben mint amit a trailerben mutatnak belőle de mint mondtam sokkal jobb is lehetett volna bár annak tükrében, hogy ő a képregényekben is csak egy ilyen 5 perc alatt kitalált segéderő volt Jokernek amit kellet azt kihozták belőle. És már be is jelentették, hogy saját filmet kap holott az ő karaktere messze nem elég erős ahhoz, hogy egy saját filmet egyedül elvigyen a hátán max egy háttérfilm jöhet így szóba de a háttérsztorija sem túl erős, pszichiáter volt aki beleszeretett Jokerbe aki meg kisütötte az agyát neki és bedilizett tőle és onnantól kezdve együtt voltak.

Viszont a többiek tényleg csak háttértáncosok voltak, a krokodil csak ott volt és nagyon nem csinált semmit, Diablo gyakorlatilag végigemózza az egész filmet , Boomerang meg csak az agysejtjeinket gyilkolta le az állandó idegesítő viselkedésével  és Jai Courtney valami kriminálisan rosszul játszotta, Katana meg jó kis Kill Bill utánérzést adott a filmnek de sajnos vajmi keveset szerepel ő is pedig a harcjelenetei nagyon jól sikerültek.

katana-suicide-squad.jpg

Joel Kinnaman eszméletlenül jól játszotta Flag-et viszont van valaki aki nagyon megszenvedte a filmet az pedig Joker volt.

jared-leto-suicide-squad-trailor-screenshot-2016-billboard-1548.jpg

Jared Leto tényleg jól játssza és minden egyes jelenete üt mint kő, a Keresztapa utalás a filmben igazi kis easter egg volt de alig szerepel a filmben és ennek köszönhető, hogy az ő részeit gyakorlatilag teljesen kivágták és betették őket a trailerbe közönségcsalogatónak és szerintem ez kár mert hát mégiscsak Jokerről beszélünk aki egy igazi ikonikus gonosz karakter erre itt meg csak háttértáncos.

A főgonosz meg totál klisés annak ellenére, hogy ő is elég vagányul néz ki igaz szerintem csak az alap formájában mert szintet lépve úgy néz ki mintha csak a Magic the Gathering-ből szedték volna őt ki.

forget-joker-suicide-squad-trailer-reveals-enchantress-is-in-control-of-task-force-x-e-932278.jpg

Viola Davis tisztességes alakítást nyújt Amanda szerepében bár ő is azok közt volt akikből többet is ki lehetett volna hozni.

viola_davis_79537-large.jpg

 

Ez van. Egy átlagos történet nem éppen átlagos szuperhősökkel. DE ÉN ANNYIRA ÉLVEZTEM EZT A FILMET , HOGY AZ NEM IGAZ!  És ez annak köszönhető, hogy úgy ültem be erre a filmre, hogy semmit nem vártam tőle és amit a film elkezdődött így az agyam fokozatosan elengedte magát és ennek köszönhetően nagyon jót szórakoztam rajta mert, hogy agyatlan látványfilmnek kiváló az biztos. De sajnos ez nem változtat a hibáin úgy mint a nem megfelelően kidolgozott vagy épp felesleges karakterek vagy a túlerőltetett dráma de szórakoztató és messze nem vállalhatatlan ahogyan egyes sznob kritikusok rásütötték. De még így sem kap tőlem egy 7.5/10 -nél többet. Szórakoztatónak szórakoztató ha nem vár el semmit tőle az ember de valahogy ez jobb is lehetett volna.

SZIASZTOK!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr19151748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása