Sziasztok!

Közeledik az év vége, így tehát jó szokásunkhoz híven ismét listába szedem az általam idén moziban látott vagy streaming szolgáltató által nézett filmeket mind jó, mind pedig rossz kategóriában.

2023 egy elég sűrű év volt Hollywoodban. Az írói és színészi sztrájk miatt ugyanis sok olyan filmet, például a Szegény Párákat, a Deadpool 3-at, vagy a Dűne Part 2-őt áttolták 2024-re vagy még későbbre, a képregényfilmeknél pedig idén kezdett nagyon lecsapódni az a felvetés, hogy az emberek egész egyszerűen beleuntak a futószalagon gyártott, de szinte egy kaptafára készülő silány filmekbe, de ez ugyanúgy a DC-re is igaz, ugyanakkor az egyikük idén nem csak 1 hanem 2 remek filmmel ajándékozta meg a nézőit. 

Lássuk is hát, hogy szerintem,  és szigorúan csak szerintem , mik voltak 2023 legjobb, illetve legrosszabb filmjei!

thumbs2-20200108071643758_2.jpg

Ahogy mindig, most is a rosszak illetve csalódások listájával kezdem a sort.

 

10. Five night's at Freddy's

flat_750x_075_f-pad_750x1000_f8f8f8.jpg

 

Kezdjük rögtön a sort 2023 legsilányabb videójáték adaptációjával. A több éven keresztül alkotói válságban lévő filmről sokáig azt lehetett hinni, hogy végül el sem készül, majd jött a Willy's Wonderland Nic Cage főszereplésével aminek láttán a készítők szépen belehúztak és végre elkészítették a filmet ami enyhén szólva sem lett jó. A legnagyobb baj a FNAFm filmmel az, hogy érződik rajta az a vér és izzadságszag ahogy a készítők megpróbálták egy épkézláb filmmé összeállítani az egészet. Így belepakoltak egy teljesen felesleges hugica szálat, egy szintén felesleges családi dráma szálat, a suspense egyáltalán nem működik annak ellenére, hogy az animatronikok 10/10-en néznek ki. A horrorfaktor meg annyira halovány, hogy joggal tevődik fel a kérdés, hogy ezt tényleg moziba kellett küldeni , nem pedig inkább Vod-ra ahova való? Az animatronikok mellett még Josh Hutcherson remek játéka ad némi vigaszt, de a FNAF film biztos nem az amire a játék rajongói vártak hosszú évekig.

9. Ghosted

mv5bngmzywzlymytntcymc00zgvjlthjn2itmjy4mjkwn2nlmjywxkeyxkfqcgdeqxvyotu0njy1mdm_v1.jpg

 

Vegyünk két tehetséhes, fiatal és jóképű színészt, nevezetesen Chris Evans-t és Ana de Armas-t majd dobjuk bele őket egy középszerűnek is alig nevezhető kémes sztoriba ami csak úgy sugározza magából az érdektelenség és iparos munka szagát. A film annyira semmilyen és dögunalmas, hogy inkább szívműtétek előtt kéne vetíteni a betegeknek, mert hamarabb bealszank tőle mint az altatótól. Armas kisasszonynak pedig azt javaslom, hogy sürgősen keressen új ügynököt mert az utóbbi években szinte csak pocsék filmekben szerepelt. 

8.  Konstrukció

pf-hypnotic.jpg

 

Robert Rodriguez csaknem 20 évig ült ennek a filmnek a forgatókönyvén, hogy aztán valamelyik kelekótya zöld utat adjon neki és leforgathatta azt a filmet ami leginkább az Eredet és a Bourne filmek iszonyatosan összekuszált és értelmezhetetlen turmixának érződik. Nem csoda, hogy Affleck is olyan fejjel játsza végig mint aki azt se tudja mi folyik körülötte, mert a néző se érti az egészet. Ez pedig annak tudható be, hogy a film 5 percenként dob be valami hatalmasnak szánt fordulatot , de ezzel csak még jobban összezavarja a nézőt. Kusza, értelmezhetetlen, de emelett még unalams is, a befejezés pedig aztán megadja a kegyelemdöfést ennek a filmnek. 

7. A kis hableány

a-kis-hableany-original-213114.jpg

 

Először is leszögezném, hogy én az eredeti rajzfilmért sem vagyok túlzotan oda, de legalább az még jobban felértékelődik ennek a fényében. És megint mielőtt vaaaki felhozná, nem, nincs bajom Halle Bailey bőrszínével, annál több az alakításával , de még ő sem, sőt Melissa McCarthy sem annyira vérlázítóan pocsék mint Javier Bardem Triton király szerepében akiről csak úgy üvölt, hogy a pénzért válallta az egészet. Amúgy egy újabb lelketlen , minden odaadást nélkülöző élőszereplős Disney adaptáció ami bőven nem éri meg a 2 órás időpazarlást, de emellett még a CGI is ronda mint a bűn. Viszont, vajon a Hófehérke tükrében ez is felértékelődik majd? Vagy a Bambi tükrében? Az már a jövő zenéje.

6. Kedvencek Temetője - Vérvonalak

mv5bnzdjy2zknwqtmdrmos00ndg5ltlingetotgznwi4ntk3mwvlxkeyxkfqcgdeqxvymtuzmtg2odkz_v1.jpg

 

Nem tudom, hogy ki gondolta azt, hogy mindenáron előzményfilm kell minden idők egyik legjobb Stephen King adaptációjához, a Kedvencek Temetőjéhez, de láthatóan a film készítői sem rugóztak rajta sokat. És igen, miért nem az ennél amúgy ezerszer szarabb Kukorica Gyermekei reboot-ot tettem be ide, de annál annyi a mentségem, hogy szerintem már a legelső film is iszonyatosan szar, a folytatásokra meg aztán végképp nem voltam hajlandó időt pazarolni. A Kedvencek Temetőjét viszont becsúfítani ezzel viszont felér egy sértéssel, de az is hozzátesz a film silány minőségéhez, hogy végig érződik rajta, hogy mintha ez nem is annak készült volna ami hanem inkább egy " Volt katonasrác bekattan és gyilkolni kezd" filmnek, csak azt hitték, hogy a címmel együtt jobban el tudják adni a filmet. Annak ez még simán elment volna, de semmi olyan nincs benne ami alapján a Kedvencek Temetőjére lehetne asszociálni, azon túl, hogy néha megemlítik benne a temetőt, a srácot meg Tim-nek hívják. David Duchovny pedig inkább menjen vissza űrlényekre vadászni. 

5. A Zodiákus Lovagjai

qw4crfed8mpndadsmmdi7zdzhxf.jpg

 

Ez a film szépen visszarepít minket 2009-be amikor elkészült a Dragon Ball Evolúció aminek nagyjából annyi köze volt az alapanyaghoz, hogy a főszereplőt Gokunak hívták.

Ez a film is dettóra ugyanaz. Hogyan forgassunk élőszereplős , amerikai filmet egy alapjáraton is többszáz részes 80-as évekbeli animéből? Hát úgy, hogy a főszereplőt onnét hozzuk át és kitalálunk egy blőden sablonos és érdektelen sztorit hozzá tévés matinéfilmekre emlékeztető látványvilággal , de a főszereplő srác legyen azért itt Japán , különben itt is hisztizni kezdenek a rajongók, hogy " De hát miért nem Japán a főszereplő?"  Ja és ha már itt van Sean Bean akkor halljon is már meg, különben olyan mintha nem is színészkedett volna a filmben! Köszönöm, de inkább maradok az animénél. 

4. Rebel Moon Part 1

rebel-moon-uno-figlia-fuoco-v6-47291.jpg

 

Avagy Zack Snyder Star Wars filmje amire hivatalosan soha nem kapott engedélyt, szóval más címen , de csak leforgatta. Pedig lehetett ez volna egy szórakoztató látványfilm , de Snyder a film minden egyes jeleneteivel ezt közli a nézővel. Van itt szegény sorban tengődő harcos, aki persze egy csaj, egy elnyomó birodalom , űrcsaták, lézerkardok, egy bűnöző akiről persze kiderül, hogy jó fej és jóbarát lesz végül és szerintem már mindenkinek leeesett, hogy ez tényleg egy Snyder-i Star Wars film, de olyan pofátlanul le se tagadja, hogy az valami elképesztő. Ez a film a szótári megtestesülése az össze-vissza másolt és lopkodott ötleteknek és alapsztorinak, a forgatókönyv meg olyan mintha AI-val tökéletesítették volna. Sofia Boutella és Charlie Hunnam legalább valamennyire mentik a filmet, előbbi azért jóval hitelesebb mint Daisy Ridley , de az Admirálist alakító Ed Skrein olyan túltoltan és nevetségesen hozza le a genya szerepet, hogy azt nem lehet röhögés nélkül kibírni ( azok a fejek amiket vág....) . Jövőre pedig érkezik a Part 2 , de köszönöm, arra én egy másodpercet sem vagyok hajlandó vesztegetni ezután. 

3. Micimackó: Vér és Méz

44345356_f0bc18cf3e5885b913a8ca297ea4644c_wm.jpg

 

Hogy micsoda? Csak a 3.? De hisz ez 2023 legrosszabb filmje mindenhol! Akkor miről beszélsz?

Nos arról beszélek, hogy a rettenetesen röhejes alapszitu ellenére azért ebből egy mezei slashert, amiben elmebeteg sorozatgyilkosok Micimackó és Malacka jelmezekben gyilkolnak még simán ki lehetett volna hozni, ha erre mennek rá és a képszítők olyan alapfogalmakkal vannak tisztában mint filmkészítés, forgatókönyvírás, színészvezetés, beállítások stb, de ahogy a Slenderman készítői, úgy ugyanezek a vadbarmok nagyjából már azt is csodaként élhették meg a forgatás alatt, hogy 10.ik alkalomra sikerült felvenniük egy jelenetet, de még így is hótkomolyan vették az egészet. Hát igen, nem lehet mindneki olyan tehetséges mint a Terrifier alkotói nem igaz?

És ez kap folytatást amiben már elvileg a többi állat is szerepelni fog! Milne bácsi nagy valószínűséggel azóta is forog a sírjában. 

2. A Hangya és a Darázs : Kvantumánia

ant-man-and-the-wasp-quantumania--2023--vairqajqrx.jpg

 

 

Voltak rossz képregényfilmek az idén bőven. Rossz volt a Flash, rossz volt a Kék Bogár, rossz volt a Shazam 2, a Marvelekre meg csak azért nem mondok semmit mert nem vagyok hajlandó megnézni azt a mocskot. Mégis , ha egy olyan képregényfilm sikerül bődületesen rosszra aminek az a feladata, hogy megnyissa a legújabb fázist illetve bemutassa a leendő főgonoszt akkor ott azért már komoly bajok vannak és nem véletlenül.

A Kvantumánia nem is érződik rendes filmnek, hanem inkább egy ChatGP és Ai képgenerátor próbának annyira zavaróan mű az egész minden tekintetben. A látványvilág 2 mp után okoz instant retinarákot, a pérbeszédek olyan rosszak, mintha a színészek csak felolvasnák a szövegeiket, de a legnagyobb baj, hogy ez nem egy Hnagya film hanem egy Cassie film, vagyis egy újabb olyan Marvel alkotás ahol a férfiak balfaszok , a nők pedig mindenben tökéletesek. Cassie maga pedig minden tekintetben egy borzalmas női szereplő. Tipikusan az a fajta aki már attól többnek és fontosabbanak tartja magát mindnekinél csak azért mert lányból van, de emellett mindenen megsértődik, folyamatosan az apját vegzálja, hogy ő nem is igazi szuperhős mert nem tüntet hajléktalanokért meg szalad utána minden kisgyereknek aki leesik a bicikliről és még sorolhatnám. A főgonosz Kang pedig egyenesen röhej, de Mayors balhéi után valszeg ő is mehet a levesbe, viszont akkor ennek a filmnek sem volt abszolút semmi értelme. Nem mintha alapjáraton lett volna. 


1. Helyezett(ek) : Az Ördögűző: a Hívő & Spy Kids : Armageddon

exorcist-believer-ver2-xxlg_2ac1.jpg

639285_1695367082_0257.png

 

Igen, idén megosztott lett az első hely, ugyanis nem tudtam eldönteni, hogy ezek közül melyik volt a rosszabb.

Miért a Hívő: Nos azért mert alapból is nehéz jó Ördögűző filmet csinálni, de úgy meg pláne, hogy fogalmunk sincs az egészről és ezért összelopkodunk minden klisét és sablont amit az eddigi ilyen filmekben láttunk, de persze szigorúan családbarát módon kell mindezt ábrázolni nehogy már egy Ördögűzős horror megijessze a hópihe közönséget és ezért felháborodjanak, hogy " Hát kérem szépen milyen dolog ez mán, hogy megijedek egy filmen ha?"  Magát a rítust pedig ábrázoljuk olyan röhejesen, hogy mellé állítva a Bújj, Bújj Ördög rocckzenés és táncikálós jelenete a megtestesült hitelességnek érződjön. 

Ez a film minden téren egy katasztrófa, pedig az első fele még arányaiban jól is építkezik, hogy aztán a végére egy halom bűzölgő trágya legyen belőle. És még mindig ott tartunk ezután, hogy a 73-as film óta a 2005-ös Ördögűzés Emily Rose Üdvéért a legjobb alkotás a témában. És még jön 2 folytatás! Mit akarnak? Két Eretnek szintű mocskot kiadni a kezeik közül? Hát kösz, de inkánn nyomják fel azokat tudjuk hová, a Hívő pedig megérdemelten 2023 legrosszabb filmje, de csak az egyik.

Hogy miért a Spy Kids Armageddon: Rodriguez! Drága Robert! Értem, hogy nagyon szereted a gyerekeket! Értem, hogy nagyon szereted a fiadat Racer-t, de nem volt elég nektek a Cápasrác és Lávalány , illetve a We can be Heroes? Miért kell a fiad idióta drogtrippjeit filmre vinned Robert?  

Már az előző kémkölykök filmek sem voltak jók, de legalább az elsőt még lehetett családi filmnek nevezni, míg a 4. részre Jessica Albával azt hittem végre betette a kaput ennek a már amúgy is halott szériának, de nem, mert Robert és fia előállatak ezzel a mocsadékkal amire azt hitték, hogy a kisgyerek majd imádni fogják mert a főszereplők 8 meg 9 éves gyerekek akik szuperkémesdit játszanak és megmentik a világot, és ez milyen fasza lesz. Ehelyett viszont egy újabb bespeedezett Disney vasúthullám filmet kaptunk amibe beledobáltak mindent ami szerintük egy 8 éves számára menő lehet! Emelett a sztori értelmetlen, a karakterek laposak, a főgonosz vicc kategória és igen, Zachary Levi pedig a Shazam 2 után egy újabb szöget kapott a színészi karrierjének a koporsójába. 

Nos, ezek volnának a csatornatöltelékek, evezzünk át egy jóval kellemesebb témára, vagyis a jó filmekre.

10. Beszélj Hozzám!

mv5bmmy5zge4nmutzwi4os00zwjmlwfjmzgtowuyzji4ndg3y2e5xkeyxkfqcgdeqxvymtkxnjuynq_v1.jpg

 

Lehet nem a legeredetibb horrorkoncepció, hogy baromi idegesítő tinik szórakoznak valamivel amivel nem kéne és végül bebasz a gebasz, de a film mégis ügyesen használja a problémából adódó helyzeteket , remekül teremt lúdbőrőztető hangulatot és atmoszférát és reflektál a mai tinik szocmédia függőségére is , de a feldolgozatlan gyász témáját is arányaiban jól kezeli, és igen a tinik baromi idegesítőek de őszintén?  Melyik 80-as vagy 90-es horrorban volt az összes tini kedvelhető a főszereplőn kívül? 

Lehet nem fog bejönni mindenkinek, de nagyon ajánlom egy megnézésre.

9. Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns Káosz

5725d2r.jpg

 

A Michael Bay féle ámokfutás filmek után végre ismét egy kaptunk egy jó TMNT filmet, ráadásul ez volt az első alkalom ahol a szereplők valóban tinik voltak, nem pedig mondjuk 4 harmincas testépítő akik a nap 24 órájából 20-ban az edzőteremben nyomják a súlyokat, és bár lehet a film nem több mint a beharangozója az új Nickelodeonos sorozatnak, de kellően szórakoztató, hozza azt amit egy ilyen alkotástól várna az ember, kapunk hatalmas Kaiju-t is és Attack on Titan refernciát is ( bár azt nem tudom minek). Az egyedüli hibája, hogy Szecska mestert alaposan elcseszték kinézetre , de ettől függetlenül egy szórakoztató animációs film. Várom a 2. részt amiben végre megjelenik a Zúzó is.

8. A Galaxis Örzői 3

guardians_3.jpg

 

James Gunn alaposan odatette magát, hogy méltó módon zárja le az örzők, azon belül is inkább Rocket történetét ami olyan egy olyan karakterdrámát eredjményezett végül amilyet soha nem néztem volna ki a Marvelből. Persze azért a többiek is rendesen odateszik magukat, az akciók kiválóak, az itteni főgonosz, azaz az Evolúció Mestere pedig magasan az eddigi legjobb és legérthetőbb negatív szereplője a Marvel univerzumnak. James Gunn ezzel tehát befejezte a Marvelnél, aminek pedig jó döglődést továbbra is! Gunn pedig csak röhög rajtuk, persze csak sunyiban.

7. Dungeons and Dragons: Betyárbecsület

mv5bzwm5mtq3ndmtngfims00y2e5lwe2ztutnzm5mtcyzjm3odrixkeyxkfqcgdeqxvymdm2ndm2mq_v1_fmjpg_ux1000.jpg

 

Na így kell megcsinálni egy DnD filmet úgy, hogy ne csak az maradjon meg belőle, hogy Jeremy Irons valszeg úgy nyomta le a filmet, hogy közben mindennap bedrogozta magát. 

Ez egy ízig-vérig klasszikus fantasy kaland annak minden bájával és olyan dolgokkal amiket a játékosok szeretnek, de az azokkal nem játszók is tökéletesen tudják élvezni a filmet. Michelle Rodriguez pedig végre nem kamucsaládosdit játszik Vin Diesellel, hanem messze a legjobb alakítást hozza magából Holga szerepében, de a többiekre sem lehet és meglepő módon Hugh Grant is úhy ripacskodja szét a szerepét, hogy az egy percig sem érződik kínosnak. Remélem minél hamarabb zöld utat kap a folytatás mert ebből még többet akarok látni, még ha nem is ezekkel a szereplőkkel és más kalandokkal.

6. Magyarázat Mindenre

365067685_269792395767453_6071721430234116784_n.jpg

 

Reisz Gábor külföldi támogatással és saját pénzéből leforgatott filmje tökéletesen ábrázolja a mai Magyarországot, azt az országot amit mostanra teljesen szétszakított, átszőtt és megmérgezett a politika és ami azt eredményezi, hogy egy szimpla érettségi bukás is politikai helyzetté tud fajulni a körülmények miatt. 

Igaz a forgatókönyv néha hullámzó és a zenei választás sem volt mindig a toppon , de ez a film messze az utóbbi évek egyik legfontosabb és legjobb magyar filmje. Nem csoda, hogy külföldi filmfesztiválokon sorra húzta be a díjjakat és az Oscarra is ezt keleltt volna nevezni, de azt sem nagyzolás kijelenti, hogy az apát alakító Znamenák István pedig megérdemelné az Oscar jelölést a csőlátású, kormányközeli apa szerepéért. 

5. Babylon

babylon-747027954-mmed.jpg

 

Lehet, hogy a film a kasszáknál elhasalt és a kritikusok is nagyon vegyesen fogadták, de ez akkor is egy élmény. Damien Chazelle kissé eltúlzott ódája a 20-as, 30-as Hollywoodjához amikor mindenki sztár akart lenni, filmekben akart szereplni , folyton folyt a pezsgő és pezsgett az élet, de akkor tevődött le annak a világnak az alapköve is amire a ma ismert Hollywood-ot építődött.

Egy 3 órás pörgés az egész film ami mindig akkor ül le kicsit pihenni amikor kell neki, néhol azonabn túlzozzan explicit ( elég csak a kígyós és patkányos jelenetre gondolni), de Nelli első hangos filmjének a forgatását meg nem leeht röhögés nélkül kibírni. Lehet nem szeretni vagy utálni ezt a filmet, mert megvannak a bajai, de azt nem eleht elvitatni, hogy ez egy ízig-vérig Chazelle film amiben Brad Pitt is nagyon jó, de Margot Robbie és Diego Calvan magasan elviszik a filmet a hátukon, Justin Horowitz brutálisan erős zenéjéről nem is beszélve. A film végi montázs pedig egyensen zseniális. 

4. Helyezett: Pókember: A Pókverzumon át

mv5bmzi0nmvkmjetymy4ms00zdmxltlkzmetmzu4mdqxytmzmju2xkeyxkfqcgdeqxvymzq0mza0ntm_v1.jpg

 

Ami nem megy élőszereplősben az megy animációsan, sőt, még jobban is mint filmben! 

Nem gondoltam volna , hogy az első filmnél el lehetne jobban mesélni Miles Morales pókember kalandjait, de ez a film minden ponton túlszárnyalta. Látványilag egyértelműen csúcskategória, már csak a különböző animációs stílusok miatt is, de a karakterdrámák is annyira hihetőek és emberiek amilyennekel a képregényfilmek nem nagyon szoktak fogllakozni. Miles és Gwen még mindig remekül mutatnak együtt, Spiderman 2099 pedig egy renmek antihős érthető motivációval, Miles kényszerhelyzete pedig egy olyan helyzet amibe biztos vagyok, hogy mindannyian átéltünk már legalább egyszer az életben.  Kíváncsian várom tehát a lezáró filmet, még ha egy kicsivel tovább is kell rá várni mint azt tervezték.

3. Barbie

share.jpg

 

Ó helló megint Margot Robbie!

Őszinte leszek, mikor bejelntették a Barbie filmet akkor én sem voltam éppen azok között akik repestek volna az örömtől vagy értették volna, hogy ez mégis miről fog szólni, és ebben az első trailerek is csak megerősítettek. Greta Gerwig és Noah Baumbach viszont a Barbie képében elhozta 2023 nem csak legjobb zenés vígjátékát, hanem társadalom és genderkritkus filmjét is ami kimondja, hogy nem kell tökéletesnek lenni, akár férfi vagy akár nő és nem kell a sztereótípiáknak megfelelni ( vagyis ne akarjon minden nő tökéletes életet és pasit  és a pasik ne akarjanak Mojo Dojo Casa házban lakni ami az "igazi férfiaknál" alaposan kicsapta a biztosítékot) .

A rendezés hibátlan, Margot Robbie és Ryan Gosling kiválóak, de America Ferrerára sem lehet panasz, Will Farrel megint parádésan játssza Will Farrelt. Ha nem is lesz 2. rész ( őszintén, nem is kell) akkor is ez a film egy remekmű.

2. Megfojtott Virágok

320121_1695733472_8069.png

 

Martin Scorsese egy zseni, persze ezt eddig is tudtuk, de ezzel a filmre újra bizonyította, hogy 81 évesen le tud tenni az asztalra ilyen erős alkotásokat. Ez nem csak egy kiemelkedő karakterdráma, hanem ugynaúgy beilleszthető Scorsese nem maffiás bűnügyi filmjei közé is, de emellett egy remek korrajz is ami remekül mutatja be, hogy szereztek házasság útján földeket és vagyont a fehér férfiak az indiánoktól. 

Igaz, ami igaz, az a több mint 3 órás idő nagyon is megérződik a filmen, a közepe nagyon le is ül, de ezen kívül más kivetni való nincs benne mert ez egy ízig-vérig Scorsese film. DiCaprio és DeNiro továbbra is remekek együtt, de Lilly Gladstone  az abszolút győztese a filmnek aki remélem már készíti a helyet az Oscárjának és a többi díjnak a mit nyerni fog. 

És akkor jöjjön az első helyezett, bár nagy meglepetést nem fog okozni!

1. Helyezett: Oppenheimer

4nj1l524d1ya1.jpg

 

Szerintem nagyon nem kell ecsetelnem, hogy Christopher Nolan mekkora filmet tett le az asztalra idén ezzel az alkotásával. Már akkor izgatott lettem mikor csak bejelentették, hogy Nolan következő filmje egy Robert Oppenheimer életrajzi film lesz, de akkor még nem számítottam rá, hogy nem csak egy egyszerű biotopic film lesz ez hanem egy első korrajt, remek karakterdráma, politikai és társadalomkritikai film és egy film arról, hogyan is született meg az atombomba. Ezek így önmagukban is megérnének egy-egy filmet, Nolan viszont 3 órában képes mindent úgy elmesélni, hogy végig érdekfeszítő marad, ehehz pedig nagyban hozzátesz Nolan remek rendezése, a forgatókönyv, színészvezetése is ( bár a szerelmi szál ezúttal is táncol a nevetséges és kidolgozatlan között) , a zseniálisan megalkotott látványvilág és persze a top tier színészgárda ahol nem csak Cillain Murphy, Emily Blunt és Robert Downey Jr alakítanak parádésan ahnem például Jason Clarke is, de a Teller Edét játszó Benny Safdie is bravúrosak alakít. Ludwig Görnasson zenéje pedig szépen aláfesti ezt a remekművet , tehát nem is kétséges, hogy az Oppenheimer és Nolan az abszolút győztese 2023-nak.

Nos ennyi lettem volna, az animés listák is hamarosan érkeznek, de biztosan már csak jövőre, addig is pedig Sziasztok! 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr9018290877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása