Szegasztok!

Gondoltam, ezúttal megosztom veletek, hogy mely animékkel és mangákkal vagyok, illetve voltam elfoglalva az utóbbi pár hónapban.

Freezing (manga és anime)

images_3.jpgFreezing_Volume_1.jpg

A manga érdekes történettel és ötletekkel van tele, viszont ez az Ikkitousen feeling rohadtul nem tett jót neki. Eddig egy 7/10 nálam a manga.

Az anime-t ("első szériáját") már befejeztem - ami amúgy a manga első 30-35 fejezetét dolgozza fel 12 részben -, s habár egyáltalán nem tartom10/10-es alkotásnak, ahogyan Member vélekedett róla, viszonylag egy tisztességes animéről van szó, mely ahol tudott még pozitívan hozzá is adott az eredeti történethez, s ezzel nálam elért egy 8/10-et. Mivel Member már készített belőle videót, s nem igazán videó alany, ezért inkább majd írásban adom meg nektek véleményemet.

Jöhet a Freezing Vibration. ;)

Terra Formars (manga)

terra-formars-l0.jpg

 

Kezdeti lelkesedés után kb a 20-on valahanyadik fejezetnél dobtam, illetve amikor még adtam neki egy utolsó esélyt, akkor már átment egy rakat hulladékba.

Az első 6 fejezet volt az, amit meg kellett csinálni, s ott a "gonosz poén lezárásnál" be kellett volna fejezni, nem pedog átmenni egy "Freezing/Attack On Titan 2"-be!

Aki nem tudja, miről szól, annak röviden: 500 évvel ezelőtt felküldtek néhány csótányt, hogy alakítsák át a Mars felszínét, de mire 500 évvel később odamentek az emberek, a csótányokból magas, fekete NBA All-stars-os kosárlabdázó Afro-Amerikaiak lettek, akik just for fun alapon Mortal Kombat brutalitással letarolnak minden emberi nőt, illetve ha szabad idejük engedi, akkor ritkán az emberi férfiaknak is adnak néhány pofont. De nem kell félni, az első expedíció után máris küldik fel a bogár DNA-vel ellátott mini kommandót, akik bármikor bogárrá tudnak változni, ha beszednek valami drogot, aminek kb semmi értelme, mivel a "nigger copycat-ek" így is elverik a 95%-kat.

Jól hangzik, mi? Meg a francot! Igen, hullanak benne a karakterek bőven, viszont annyira nem tudunk meg róluk semmit, hogy a bő 70%-kat sajnálni sem fogjuk, mint például Chiyo-t vagy Neji-t a Gayturo-ból, vagy Sasakibe-t a Bleach-ből. Hamár karakterek, azok a főhősön meg 1-2 másik karakteren kívül nem nagyon van, a főhősön kívül mindegy, hogy ki megy majd a leccsóba, mert senkit sem fog érdekelni.

Brutalitás az van, de inkább röhejesek, mint félelmetesek. Illetve itt kell megjegyeznem, hogy a főbb brutalitások 90%-át mindig a nők szenvedik el, de már olyan gusztustalanul ábrázolva, hogy attól még a szadista is elhányná magát! Egyszerűen nem értem, mi baja a mangakának, hogy mindegyik női szereplőt a legundorítóbb módon intéz el, túl sok nő utasította vissza vagy mi? Az ilyeneknek ajánlom, hogy feküdjön be a bolondok házába, mert aki ilyen mértékben gyűlöli a nőket, annak valami baja van! S még Kishimoto-t hittem szexista nő gyűlölőnek. ;/

A történetről már csak annyit, hogy később annyi hülyeséget belevisz a mangaka (patrióta, jóságos Japán és Amerika VS a gonsoz, kommunista Kína, a már kiiktatott szereplők képességeinek ellopása, szellemek stb), hogy egyszerűen nem bírtam tovább! Eme manga nem ér többet nálam egy 3/10-nél, s a hamarosan jövő anime adaptációkból is max az első 6 fejezetet feldolgozó OVA-t fogom megnézni, mert ott még volt valami értelem.

Zero No Tsukaima (anime)

20680.jpg

Na igen, úgy döntöttem, hogy adok még egy esélyt, s ezúttal végignézem az egész "saga"-t. Bár, hogy őszinte legyek, fele olyan rossz nincs, mint a borzalmas Hidan No Aria vagy Toradora.

Sailor Moon Crystal (anime)

60085.jpg

Avagy a Toei végre valóban újra kezdett egy régebbi animét, s nem csak egy "filler mentes HD"-t dobott ki megint (lásd Dragon Ball Z Kai széria).

A Sailor Moon Crystal érdekessége, hogy a régi anime sorozattal ellentétben eme széria 100%-san a mangára alapszik, vagyis nem lesz több "monster of the week", valamint a rajzolás is közelebb áll a mangához.

Eddig nem rossz, viszont van egy marha nagy hátránya: csak 2 hetente jön ki egy új rész! Igen, így akarja a Toei az alig új 24-26 részes animének az életciklusát kinyújtani 1-2 évre.

Mindenesetre egy 7/10-et megérdemel.

Aldnoah.Zero (anime)

60263.jpg

Az 5-ik résznék tartok, s habár ez is ígéretesen indult, sajnos az A-1 megint ott rontotta el, ahol tudta, nevezetesen a "főhősnél", a főbb szereplők életkoránál (igen, megint a jó öreg "20 év felett már nincs élet" tag), valamint a történet is olyan sablon halmaz, hogy hiába indít jól az első 2 epizód, a harmadiktól már érezni fogja a nézző, hogy megint egy tucat mecha animével áll szemben.

Nem vészes (eddig), egy 6/10 anime nálam eddig, de félek, hogy ha tovább folytatja az A-1 a "színvonalat", akkor bizony beüt a gebbasz! Bár nem hiszem, hogy valaha is lesüllyed a Sword Art Online szintjére.

Green Blood (manga)

65303.jpg

Emlékszem, régen valaki ezt nagyon ajánlotta, s kérdezte, hogy miért nem írtunk róla. Nos, akkor azt írtam, hogy "ha be lesz fejezve, akkor írni fogunk róla". Nos, alapos kiolvasás után bizony megérte várni, ugyanis a Green Blood egy kedvenc mangám lett! 9/10-es nálam, bár bevallom, csak az objektivitás miatt, mert amúgy szívem szerint adnék neki egy 10/10-et is. ;)

Kritika hamarosan, természetesen manga lévén csak írásos! ;)

Kamigami No Asobi (anime)

60703.jpg

Eme anime csak azért jött létre, hogy a történelem és mitológia rajongók tökön rúgássa mellett legyen mivel Wangood-t kínozni! ;P 4.5/10-et ér nálam.

Brynhildr In The Darkness (anime)

l40mjqG.jpg

Ha már Lynn Okamato neve ott szerepelt a mangán, akkor 95% volt az esély, hogy az ARMS (mert ugye ki más) biztosan megint adaptálni fogja egy újabb "remekművét"! Nem értem, a NoNoNoNo-t akkor már miért nem adaptálták? Elvégre az úgy ahogyan még értékelhető is volt.

Ez a BITD viszont nem más, mint egy "értlemesebb" Elfen Lied kopi, ahol a "mutánsok" ki lettek cserélve "varázslókra", s itt kevesebbet meztelenkednek.

Ennek köszönhetően valamennyivel nézhetőbb és jobb, mint az EL volt, de ez nem számít dicséretnek.

Van még több is, de most ezek voltak a leglényegesebbek.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr186572101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2014.08.04. 17:58:15

a Zero No Tsukaima (anime).vel az a helyzet, hogy idővel egyre szórakoztatóbb lesz . Alapvetően sok pozitívuma van a sorozatnak amit sajnos a sablon tsundere elemek lerontanak.

Brynhildr In The Darkness (anime)-én is elkezdtem nézni ,de annyira ... hogy dobtam.

Aldnoah.Zero (anime) azért alapvetően tisztességes iparos munka, én 7/10 et adnék neki, a zenéje felhúza a pontszámot :D

Viszont ha ajánlhatnék valamit, amit mindenféleképpen néz meg, mert alapvetően egy erős 8-9/10 es anime. Barakamon , most fut. Mentes a fanservicétől, hihetetlen. Nem bishounen, nem is fantasy :) egy eszméletlen jó humorral megáldott sorozat, amely alapvetően egy kaligráfus művészről szól. Nagyon élvezem, rég volt már olyan anime, aminél ennyire vártam az újabb és újabb epizódjait. Nagyon erős kezdése van, és ahogy láttam a manga is nagyon sikeres.
Sablon mentes :) a szereplők pedig azonnal belopják az ember szívébe magukat.

zriff 2014.08.04. 22:25:28

A green bloodot még én ajánlottam. A kishimotó nőgyűlölő dolgot nem értem, mert a narutóban mangában semmi ilyesmit nem tapasztaltam, az animéban azonban sakura elég sokszor odacsap narutónak ami viszont már eléggé súrolja a férfigyűlöletet. Ez a férfit bántani mókásnak van beállítva dolgot még az inuyashában(fekszik), meg a fullmetal alchemistben (armstrong meg a nővére) is észrevettem.

Mangekyo22 2014.08.05. 06:01:55

@zriff: Tényleg. Köszi szépen! ;)

Nos, Kishimoto nőgyülölete pont abból fakad, hogy a "poénosnak" szánt behúzok egyet Naruto-nak kívül senki másnak nem tud behúzni, s minden női szereplő, aki nem 50 év alatti, úgy elvernek akár a no name random katonák is, hogy az jaj, a folytonos "save the princess" clitche-ről ne is beszéljünk. Sakura-t is úgy össze vissza rúgdosták az Omoi féle no name karakterek, hogy az már fizikailag fájt.
süti beállítások módosítása