Jó Reggelit Mindenkinek!

Tudom  szokatlan hogy ilyenkor hajnalok-hajnalán írok kritikát de sajnos csak most van erre időm mert a hétvégém eléggé tele van zsúfolva.

Ma egy olyan animéról fogom elmondani a véleményemet amit még Peter ajánlott nekem még a Zombie Loan videóm-nál köszönöm is neki és habár ő már írt róla kritikát remélem nem lesz megsértődve hogy elmondom róla a véleményemet,elvégre ő ajánlotta hogy nézzem meg! Mai alanyom tehát a Shikabane Hime című anime lesz!

FIGYELEM! A KRITIKA MINDKÉT ÉVAD LEÍRÁSÁT TARTALMAZZA!

shikabanehime.jpg

A Shikabane Hime eredetileg először mangaként jelent meg 2005-ben és azóta folyamatosan fut a Shounen GanGan magazin oldalain,rajzolója és írója pedig Yoshiichi Akihito akinek voltaképp ez az egyetlen mangája eddig. De komolyan ezen kívül semmilyen más mangája nincs még. A Mangából először egy 13 részes sorozat készült 2008-ban Aka azaz Vörös alcímmel majd 2009-ben jött a folytatása Kuro azaz Dark alcímmel. Az animékért pedig 2 stúdió,az egyik legjobbként emlegetett Gainax és az egyik legrosszabbként aposztrofált Feel stúdió voltak a felelősök habár a Feel csak a karakterdizájn feladatokat látta el. Mindkét szériát Murata Masahiko rendezte aki eddig olyan animéket vezényelt le mint a 3. -4.és 5. Naruto Shippuuden film, A Mazinkaiser,a Gilgamesh és a Jinki: Extend.

A Történet voltaképp olyan egyszerű mint a faék,főhős srácunk Ouri egy árvaházban él amit egy shinto pap Keisei vezet akit a bátyjaként szeret ám mit sem tud a bátyó titokzatos másik életéről.

corpse_princess_002.jpg

A Dologra akkor kezd fény derülni mikor Keisei egyik este sebesülten tér haza pár  másik pap társaságában és újjáéleszt egy halott lányt. A Srác először csak álomnak gondolja az egészet ám másnap szembesül a ténnyle hogy mégsem álom volt mikor is találkozik a lánnyal akit Makinának hívnak és aki egy úgynevezett Shikabane Hime vagyis egy olyan élőhalott lány aki más Shikabanékat azaz olyan halottakat  gyilkol le amik azért támadtak fel valamiért kötődtek ehhez a világhoz.

corpse_princess_007.jpg

Keisei az alkukötöje vagyis életenergiát szív el tőle és ez erőt ad neki a harcok-hoz. Ahogy lennie kell szép lassan kiderülnek a dolgok és a sorozat szépen halad előre és már az elején kapunk is egy elég meglepő dolgot ugyanis Főgonosz Nu. 1 már az elején megjelenik és nem az utolsó 2-3 résznél teszi tiszteletét.

corpse_princess_dark_058.jpg

Akasha szintén azon szervezet tagja volt mint Keisei ám sorozatos történések hatására az ellen fordult és most minden erejével a szervezet elpusztításán fáradozik. Később csatlakozik hozzá egy gonosz shikabanékból álló szervezet a Shichisei vagyis a 7 csillag aminek tagjai mind magukon viselik a göncöl szekér jelképét és persze rettentően gonoszak.

Sevenstars.jpg

Persze hőseink sincsenek egyedül  merthogy nem Makina az egyetlen ilyen lány,még több százan vannak még és páran közölük főbb szerepet kapnak a sorozatban.

shikabane-kuro002.jpg

Tehát ahogyan lennie kell szép lassan összeáll a csapat és megindul a háború Akashával illetve a gonosz zombik is bevezetik magukat közben fokozatosan derülnek ki dolgok,Ouri megismeri a múltját ,a szervezet titkai is kiderülnek és még sorolhatnám......

Mint láthatjátok a sztori hozza az összes olyan sablont ami elvárható egy ilyen kaliberű animétől de viszont ahogyan az Aono Exorcist esetében a dolog itt is működik. Tény hogy a sztori iszonyat nagy sablon és az anime is tele van velük de viszont látszik is rajta hogy nem akar több lenni egy puskaropogtatós-harcos csajos animénál. Nem akar mindenáron tanulságot lenyomni a néző torkán  hanem szimplán csak szórakoztatni akar amit az anime szépen teljesít is de nem is akárhogyan. A Történet tehát annak ellenére hogy sablonabb nem is lehetne mégis tetszetős. Van itt minden kérem szépen: Különböző fegyverekkel harcoló csajok,misztikus erőket használó mellékszereplők, minimálisra vett fanservice , rohadt sok csata illetve az egészet egy nagyon jól megcsinált dark-os hangulat lepi be.Ezek önmagukban már egy élvezetes alapot kínálnak.

 A Látvány eléggé elfogadhatóra sikerült. Ugyan nem sok Gainax animét láttam eddig de amiket eddig menéztem azoknak mind iszonyat jó látványuk volt habár megjegyzem hogy a stúdió inkább a mecha sorozatok gyártásában jártas hiszen ők csinálták az NGE-t és a Gurren Lagan-t is, de ezzel bebizonyították hogy sötétebb hangulatú animékkel is boldogulnak. Viszont amik egyértelműen elviszik az animét a hátukon azok a csatajelenetek.

corpse_princess_004.jpg

Olyan badass csatajeleneteket kapunk amiket egy shounen anime is megirigyelhetne. Minden csata rohadt jól van megcsinálva és mind ezek mellet követhetőek is.Már az Aka -beliek is jók de a Kuro sokkal több harcjelenetet tartalmaz- Viszont a karakterdizájn eléggé semmilyen lett. Mondjuk azt már a Feel csinálta és ez sajnos nagyon meg is látszik a szereplőkön akik viszonylag sokszor el is vannak rajzolva. De legalább a szörnyeket képesek voltak jól meganimálni,némely közölük elég durván néz ki.

A karakterek hozzák azt a szintet ami egy ilyentől elvárható. Ouri ugyan eleinte elég felesleges érzést kelt de a végére szépen felfeljlődik a karaktere de mindez semmi mert Makina karaktere a legjobb. Egy rideg,kőszívű nőszemély de néha megmutatja az érzéseit. Ja és ami a legjobb: Nincs tele csöpögős szerelmi jelenetekkel az anime. Mintha a mangaka pontosan tudta volna hogy az ilyenek ide nem illenek azért nem is rakott bele túl sok csöpögést. Személy szerint Makina lett a legjobban kitalálva a sorozatban. Keisei átlagos kissé perverz ember,hozzá köthető a sorozat egyetlen jó poénja mikor telepakolja Ouri szobáját moe-loli animefigurákkal :) Mellettük van még pár főbb szereplő is. Van például íjász srác is akit Takamasának hívnak illetve az ő himéje Itsuki akinek nem mellesleg Nakamura Chie adja a hangját aki mind tudjuk kinek a hangja még....

sakura-haruno-1.jpg

Van itt egy kávézó tulaj páros, a szervezet vezetője is beszáll a csatákba másszavakkal mindenki ismer mindenkit. De inkább jöjjenek a gonoszok. Akasha eleinte úgy tűnik hogy egy újabb pózőr főgonosz és ez részben igaz is  ám kiderül hogy többről van szó mint ami látszik és az a szép hogy az ő indokát nagyon jól magyarázzák meg és nem valami észvesztő marhasággal állnak elő ami nagyon komolyan akarnak előadni. A Shichisei igazából csak a 2.évadban kap fontosabb szerepet viszont az indokukat nem ismerjük meg. El akarják pusztítani a szervezetet mert.... mert és ehhez elloptak valami tekercset Makina családjától akit aztán zombivá változtattak. Ennél azért valamivel többet is ki lehetett volna hozni belőlük szerintem. Bár a Dark-ban inkább a vezetőjükkel Hokuto-val foglalkoznak aki sokszor a csökkent értelműség jeleit mutatja bár legalább ez is meg van magyarázva benne.

corpse_princess_dark_059.jpg

BLOODY MARY

Ők volnának a fontosabb szereplők,voltaképp egyedül Ouri volt az aki számomra elég unalmasra sikerült, bár maga az egész jelleme halálosan unalmas amit a szinkronja még jobban ki is emel.Apropó szinkron,érdekes hogy Makinának és Ouri-nak is egy olyan seiyuu adta a hangját akinek ez volt az egyetlen jelentős szerepe és ezek után mindketten csak 1 szerepet kaptak még.

Zenék terén  az anime szintén jól teljesít, az openinget és endingeket egyaránt az angela adja elő akiket én személy szerint nagyon szeretek holott az utóbbi időben mindent megtettek hogy ne szeressem őket,gondolok itt a K és a Coppelion opening zenéire. Itt viszont nagyon jó zenéket csináltak,az opening szintén elég dark-os hangulatot áraszt magából de egyúttal elég pörgős is.

 

 

Az Aka endingje szintén elnyerte a tetszésemet viszont a Kuro ending zenéje már kevésbé lett magával ragadó. A Háttérzenék szintén jók lettek  de a harci zenék viszik a pálmát ilyen téren.

Úgy gondolom hogy mindent elmondtam az animéról. A Shikabane Hime egy sablonokra épülő ám mégis nagyon jól felépített anime ami ezek mellet még piszkosul szórakoztató is. Ugyan a megmagyarázós részes itt is unalmasak lettek sajnos de szerencsére ezekből nincs sok,a csaták iszonyat látványosak,és a zenék is elfogadhatóak.A Szereplők közül egyedül Ouri és Akasha halálosan unalmasak a többiek rendben vannak. Összességében meg vagyok elégedve ezzel az animével,nyugodtan nézzétek meg. Ahogyan a Fate/Zero esetében itt is külön értékelem a 2 évadot!

Shikabane Hime Aka

Idő: 2008

-Rendező: Murata Masahiko

- Stúdió: Gainax & Feel

-Műfaj: Akció-Horror

-Opening: Beautiful Fighter by angela

-Ending:   My Story by angela

-Hossz: 13 rész.

Tetszett

-Nagyon érdekes a történet

-Makina és Keisei

-Nagyon szép a látvány

-Nagyon badassek a csatajelenetek

- Van benne 1-2 jó poén

-Minimális a fanservice

- Nagyon szórakoztató

-Zenék

-Opening és Ending

Nem Tetszett

-Ouri és Akasha halálosan unalmasak

-A Karakterdizájn

Értékelés:

Százalékban: 89%-Jó

-Pontban: 8/10

Shikaban Hime: Kuro

-Idő: 2009

-Rendező: Murata Masahiko

-Stúdió: Gainax & Fee

-Műfaj: Akció-Horror

-Opening: Beautiful Fighter by angela

-Ending: Hikari,Sagase Naku tomo by angela

-Hossz: 12 rész

Tetszett:

-Még mindig érdekes a történet

-Makina és a többi Hime lány

- Hokuto

-Még mindig szép a látvány

- Több a csatajelenet

-Zenék

-Opening

Nem Tetszett:

-A Közepén kicsit leül  a sorozat

- Ouri és Akasha

-A Befejezés

- Ending

-Fresh

Értékelés:

-Százalékban: 85%-Jó

-Pontban: 8/10

Ez volna a sorozat a részemről,várom a véleményeteket ha esetleg már láttátok hogy nektek tetszett-e vagy sem! Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr686172403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2014.05.17. 13:50:34

Teljesen egyetértek veled Roland, anno nekem is tetszett ez az anime. Belegondolva ,tényleg sablonok halmaza a történet ahogy leírtad, de mégis remekül fűzték össze a sablon halmazt, hogy végül egy remek kis sorozatot kaptunk a végére. Kár ,hogy kevés jó zombis animét készítenek. Amúgy láttad már a Black God c animét, jó alternatíva lehet ezután a sorozat után azt is megtekinteni. Ugyan nem zombis maga a sorozat ,de a társ/harc alapfelállása nagyon hasonló, és a hangulata is egész sötét,sőt még az alapötlete sem rossz.

xxroland23 2014.05.17. 18:28:39

@Palacsintaxx:

Hallottam már róla,a leírását már elolvastam de még nem jutottam el odáig hogy megnézzem de tervbe van véve. Talán a Clannad 2.évad után meg is nézem azt is.
süti beállítások módosítása